Dodaj do ulubionych

pytanie o kurs

21.07.06, 13:43
Kobiety stoje na rozdrożu:) Mam do wyboru kurs Decoupage (zdobienie
przedmiotów, czyli hand made wszelkiego rodzaju) lub kurs robienia i zdobienia
paznokci:) Powiedźcie który bedzie bardziej praktyczny co do wykorzystania w
UK? Mam małe dziecko i boję się że nie będe miała z kim jej zostawić a taką
pracę można wykonywać w domku. Proszę o poradę czy lepiej tworzyć czy zdobić?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: pytanie o kurs 21.07.06, 16:22
      pierwsze brzmi ciekawiej, natomiast drugie - praktyczniej: bardzo duzo pan nosi
      tutaj (i pewnie nie tylko tutaj) zdobione paznokcie...
      • artistry1 Re: pytanie o kurs 21.07.06, 19:49
        dziekuje za odpowiedz:) A ile mniej więcej kosztuję na wyspach zrobienie
        pazurków?I czy wy sobie robicie? MAm jeszcze kilka m-cy to zdążę się
        wyszkolić:)Pozdrawiam serdecznie
        • wyspowamatka Re: pytanie o kurs 29.07.06, 08:29
          Napewno paznokcie beda lepszym pomyslem ale ten kurs wcale ci nie bedzie
          gwarantowal pracy w tym zawodzie bo tu moze byc to nie wystarczjace.
          • purchaawka Re: pytanie o kurs 29.07.06, 11:03
            wydaje mi się, że paznokcie to praktyczniejszy pomysł. kobiety zawsze będą
            chciały robić sobie paznokcie.
            tylko zadaaj sobie pytanie czy lubisz to? no, wiesz piłowanie, malowanie... ja
            jestem kosmetyczka z wykształcenie (nie po kursach tylko szkole) i uwielbiam
            swój zawód ale nienawidze robienia paznokci i po mimo zrobienia taakiego
            kursu(dodatkowo robiłam) zawsze mówię że paznokci nie robie. nie lubie, śmierdza
            mi lakiery, zmywacze i nie umiem piłować, poza tym sam odgłos piłowaania
            ....brrr dreszcze mi przechodzą. i tak przez cały dzień? nie nie dla mnie.
            dlatego wybierz ten kurs. który będzie ci sprawiał więcej przyjemności, bedziesz
            w tym lepsza i zadowolona z tego co robisz.
            powodzenia.
            • wyspowamatka Re: pytanie o kurs 01.08.06, 07:33
              purchaawka napisała:
              > jestem kosmetyczka z wykształcenie (nie po kursach tylko szkole) i uwielbiam
              > swój zawód

Kiedys chcialam byc kosmetyczka nawet myslalam sobie ze to tak fajnie kosmetyki
              uroda profesjonalizm. Ale dzisiaj mam zupelnie inne zdanie to znaczy nie do
              zawodu po jest naprawde fajny i pozyteczny ale do osobistego nastawienia do
              wykonywania tego zawodu. Kilka lat temu ogladalam angielski serial o szkole
              kosmetyczek o ich nauce i pracy oczami ich samych. Kiedy zobaczylam co one
              musza robic naprawde mi przeszlo. Naprawde trzeba lubic wycinac komus skorki
              czy depilowac intymne miejsca np facetom czy skrobac zapuszczone piety satarym
              babciom. Zawod powyzszy to nie tylko ta ladna kosmetyka to takze wykonywanie
              zabiegow upiekszania starych bardzo zapuszczonych pan i panow i to z usmiechem
              na twarzy. Dlatego nalezy miec powolanie do tego co sie robi i isc za swoim
              instynkem ale zycie jak to zycie czasami zmusza nas do wykonywania czegos w
              brew naszej woli.
    • hanula Re: pytanie o kurs 30.07.06, 18:52
      Szczerze wątpię, żeby decoupage do czegokolwiek przydał ci się zawodowo. Tutaj mnóstwo ludzi zajmuje się "arts and crafts" różnego rodzaju, więc popyt na tego typu przedmioty raczej nie będzie zbyt duży. Lepiej już te paznokcie.
      • natina0 do purchaawki 01.08.06, 21:40
        czy moge zapytac czy pracujesz w zawodzie?ja tez jestem po szkole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka