Dodaj do ulubionych

Pytanie o psa

06.10.06, 01:33
Witam!Marzy się nam pies albo jakieś inne zwierzątko,ale nie wiem ,czy jest
sens,no bo co z wakacjami,jak przewież psa przez granicę z Anglii do Polski i
z powrotem.Czy może mi ktoś coś poradzić w tej kwestii?Wiem,że pies musi
posiadac paszport,mikroczip i zestaw szczepień.Może któraś z was podróżowała
z psem albo kotem i wie ,jak to jest.Bo w innym wypadku pozostaje nam tylko
kupno rybki albo jeżdzenie do Pl na raty.Pozdrawiam serdecznie Ania
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: Pytanie o psa 06.10.06, 12:00
      Nigdy nie podrozowalam z moim zwierzyncem - tesciowie sie opiekowali. W UK
      bardzo populatne sa hotele dla zwierzat, czy jak je tam zwal, ale nie kazdy ma
      serce zeby oddac zwierza na przechowanie. Poza tym to kosztuje... Inna opcja to
      zamowienie uslugi wyprowadzania zwierza na dwor (ale wtedy psina bedzie sama
      siedziala przez reszte dnia w domu, albo dogadanie sie z sasiadami jak sie ma
      fajnych...
      • eliss2 Re: Pytanie o psa 06.10.06, 12:13
        Ja mam w domu kociaki ,kiedy wyjezdzamy zostawiam klucze znajomym i sasiadce
        zeby je dokarmiali.Nie wiem jak w innych miasach ale w Londynie sa rowniez
        osoby,ktore zajmuja sie opiekanad zwierzetami podczas wyjazdu
        wlasciciela.Oczywiscie robia to odplatnie
        • bobby5 Re: Pytanie o psa 06.10.06, 13:45
          przelot dla psa kosztuje 600 funtow w jedna strone, tak bylo rok temu, moze
          byla podwyzka..., podroz samochodem jest duzo tansza, pozostaja jeszcze hotele
    • ania.sobota1 Re: Pytanie o psa 09.10.06, 23:54
      Nie uwierzycie!Idę sobie dziś z mężem,patrzymy a tu idzie młoda dziewczyna z
      prześlicznym szczeniakiem.Zaczęłam się zachwycać,mąż mówi po angielsku do
      właścicielki,że piesek ładny a ona odpowiada-Mnie się też podoba!po polsku!ale
      się śmialismy wszyscy.No i oczywiście pytam się zaraz tej sympatycznej
      dziewczyny,jak zamierza jeżdzić na wakacje do PL?A ona mówi,że
      wiadomo:szczepienia,paszport,ale jeśli pies wyjeżdza z Angli do Polski,to nie
      ma żadnych problemów.Dlatego,że ma brytyjski paszport?Ciekawe.W każdym bądż
      razie obije mieszkają w naszej dzielnicy i pewnie nieraz ich spotkam.A piesek
      to był złoty golden,z tego wszystkiego nie spytałam,jak się wabi.I tak mąż mnie
      siła ciągnął do domu,bo nie mogłam się go nagłaskać.Nie śmiejcie się-brakuje mi
      zwierzaka,a ten w dodatku miał fajną panią.I dziękuję wszystkim za informacje!
      Pozdrawiam serdecznie ,pa Ania zwierzakowa wariatka
      • bobby5 Re: Pytanie o psa 10.10.06, 12:02
        to nie ma sie nad czym zastanawiac, rozumiem Cie doskonale, nie wyobrazam sobie
        domu bez psa, a moj 7-miesieczny synek w naszym psiaku jest zakochany,
        powodzenia w wychowaniu
        • mak4701 Re: Pytanie o psa 10.10.06, 21:18
          Ania nie przejmuj sie bo chyba bedziemy we dwie takie durne baby ktore przepadaja za psiakami. Tez planuje kupic goldena - sa slodkie. Niestety rasa która kocham nad zycie - ciezko w UK spotkac. No chyba ze:) znajde:)
          Nastepna psiarka wariatka:)

Mama malutkiej Julci (16.08.2005)
          A to moje maleństwo które kocham nad życie
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=41840721&a=41840721
          • edavenpo Re: Pytanie o psa 10.10.06, 22:45

Witam psiarzy ;-)

Ja mam psa i zostaje on u tesciowej na dluzsze wyjazdy lub ze znajomymi
            zaufanymi w Londynie na krotkie wypady. Szczerze mowiac nie narazalabym psa na
            stres dlugiej podrozy (samolotem czy samochodem, choc samochod jest podejrzewam
            mniej stresujacy) do Polski i zostawialabym go tutaj pod opieka zaufanej osoby
            badz w dobrym psim hotelu. W UK pdrozujemy z psem - stad zawsze preferujemy
            wynajecie domku na wakacje niz hotel choc hotele ktore biora psy tez sa.

Tak na marginesie - czy sa tu jacys wlasciciele psow z Londynu? Mam kilkanascie
            nowych zabawek dla psow - slicznych maskotek z piszczykami do oddania za darmo.
            Moj Kevin ma ich tyle i dostaje ciagle nowe od tesciowej ze nie mam ich juz
            gdzie skladowac ;-) Chetnie sie spotkam i oddam nadwyzke ;-) Bobby - masz ochote
            na pare nowych? ;-)
            • ania.sobota1 Re: Pytanie o psa 10.10.06, 23:40
              Witam-jak widzę nie jestem osamotniona!Dzisiaj mój mąż już sam zaczął
              przebąkiwać ,że może wzielibyśmy psiaka ze schroniska,czasami trafiają się
              nawet rasowe albo fajne mieszańce,po prostu.No i zaczeliśmy wertować żółte
              strony w poszukiwaniu schroniska w Nottingham.W PL mieliśmy flata retrivera-to
              rasa podobna do goldena,ale o czarnej maści,super pies dla dzieci.Znalazłam mu
              nowy dom po długiej selekcji potencjalnych przyszłych właścicieli.Wtedy
              myślałam ,że nie bedę chciała już nigdy psa,ale tutaj cała rodzina dostaje
              małpiego rozumu na widok każdego psa i kota.Pozdrawiam serdecznie psiarzy!Ania
              • alusia255 Re: Pytanie o psa 11.10.06, 00:55
                Aniu, kochanie moje..
                a moze Ty powinnas miec kolejnego dzieciaczka:-))?
                ja jak bylam w ciazy z synkiem to kupilam sobie mala bokserke, bo moj instynkt
                macierzynski byl tak silny:-)
                poza tym nudzilo mi sie bardzo na zwolnieniu i kupilam sobie psia dzidzie;-)
                czasem tak jest, ze jak sie siedzi w domku to rozne pomysly do glowki
                przychodza, a pozniej jest jak jest...
                ..przyjechalam tu, a piesek musial zostac w Polsce w domku ( na szczescie z
                meza dziadkiem)...ale kto wiedzial 5 lat temu, ze tak mi sie zycie zmieni
                .. no coz, pozniej pieski na tym cierpia
                Ja tez bym tu chciala przywiesc swoja Tore ale jak pomysle, ze bede ja meczyc
                co kilka miesiecy przelotami w ta i z powrotem to chyba nie bedzie to najlepszy
                pomysl.
                Oczywiscie jestem z Toba i jesli tylko TY uwazasz, ze to przemyslana decyzja to
                ja ja popieram:-)
                Powodzenia i serdeczne pozdrowienia

• bobby5 Re: Pytanie o psa 11.10.06, 10:04
              Bardzo dziekuje, ale Bobcio ma jeszcze tamte zabawki, zniszczyl dopiero jedna,
              bardzo lubi te duze pluszaki,

pozdrawiam
              • ania.sobota1 Re: Pytanie o psa 11.10.06, 10:52
                alusia,no nie wiem,czy reszta rodziny tak bardzo ucieszy się z nowego braciszka
                lub siostrzyczki,a ja nie widzę przeciwskazań,tyle,ze małżonek trochę
                przerazony wizją nieprzespanych nocy...sama nie wiem-ostatnio AZ tak mi się
                nudzi,ściskam Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka