izabelski 25.10.06, 21:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=810&w=50933928 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
101krotka Re: FREE training in English Literacy Numeracy 25.10.06, 22:37 Tylko jesli dobrze pamietam trzeba zamieszkiwac "odpowiednie" post codes,tzn jest to przeznaczone dla ludzi mieszkajacych w okreslonych rejonach. Odpowiedz Link
izabelski Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 10:44 ale warto probowac Odpowiedz Link
101krotka Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 12:23 Jak najbardziej:) a jesli sie nawet nie mieszka w tych rejonach to moze dobrzy znajomi tak i "pozycza" post code'u. Odpowiedz Link
gypsi Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 20:35 Czy czymkolwiek to sie rozni od ESOL,ktore sa prowadzone w kazdym prawie college, tez bezplatne, i tez przygotowuja do egzaminu rownowaznego GCSE? Odpowiedz Link
olimpia_b81 Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 20:42 gypsi, wlasnie ja mam dylemat.mam esol entry 3 ,mam zamiar robic level 1. znajomy brytol(zaden autorytet podkreslam!!!) powiedzial ze to jakby ich dyplom z podstawowki i nie powinnam sie nigdzie nim chwalic, np szukajac pracy. napisz mi wiecej o tym papierku bo ja w sumie nic konkretnego nie znalazlam o nim i nie wiem co mam. a zrobilam bo bylam w ciazy i mi sie nudzilo:) Odpowiedz Link
lucasa Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 21:22 GCSE to jakby dyplom ukonczenia gimnazjum raczej (przynajmniej u nas, gdzie jest trzystopniowy podzial szkol) wg mnie te osoby ktore skonczyly conajmniej mature w Polsce nie maja sie co takim dyplomem chwalic. ale kurs zawsze warto zrobic m.in aby poduczyc sie angielskiego... A Odpowiedz Link
lucasa Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 21:24 lucasa napisała: ale kurs zawsze warto zrobic m.in aby poduczyc sie > angielskiego... noooo - zalezy :) A Odpowiedz Link
dag78 Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 21:27 Powtorze sie ale co tam.... dziewczyny a czy nie o to w tym wszystkim chodzi!!! O POZNANIE JEZYKA??? Nie rozumiem po co ta gadka o chwaleniu??!! wg mnie te osoby ktore skonczyly conajmniej mature w Polsce nie maja sie co > takim dyplomem chwalic. Przepraszam, te kursy sa po to by poznac jezyk!!! Odpowiedz Link
lucasa Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 23:32 dag78 napisała: > Powtorze sie ale co tam.... dziewczyny a czy nie o to w tym wszystkim chodzi!!! > O POZNANIE JEZYKA??? > Nie rozumiem po co ta gadka o chwaleniu??!! > > wg mnie te osoby ktore skonczyly conajmniej mature w Polsce nie maja sie co > > takim dyplomem chwalic. > > Przepraszam, te kursy sa po to by poznac jezyk!!! dlatego wlasnie jako opcja nauki jezyka -ok, ale jako osiagniecie kwalifikacji to nie bardzo (jezeli masz np. mature - bo to jeden stopien nizej. jezeli nie masz - ok). a jak sie jezyka nauczysz nawet troche moze bedziesz mogla zapisac sie na kursy, ktore dadza i rozwina Ci angielski i dadza konkretna wiedze. ja podziwiam te osoby, ktore sie ucza, i sama sie ucze. ale GCSE bym nie robila. A- levels tez nie - bo na studia tutaj mozna pojsc z nasza matura. ale jezeli komus jest to potrzebne - dobrze ze sa te kursy i sa za darmo... ja przygotowywalam kolezanke 40 letnia do egazminu z matematyki, bo jej akurat matematyka na poziomie GCSE byla potrzebna do kursu, ktory chciala pozniej robic... ( miala juz zawod w innej dziedzinie) a moj drugi mail napisalam, gdy sie zastanowilam czy faktycznie mozna sie z tego nauczyc jezyka. bo np matematyka byla mniej do "nauki" a bardziej do przygotowania pod katem zdania egzaminu... wiec powodzenia w nauce, i nie oburzaj sie tak :))) A Odpowiedz Link
dag78 Re: FREE training in English Literacy Numeracy 27.10.06, 21:23 moze to i jest jak ukonczenie podstawowki ale dla przyszlego pracodawcy zapewnie bedzie sie liczylo to, ze zaczelas cos robic, ze znajdujesz czas na nauke pomimo malego dziecka czy ciazy...to sa atuty! Uwazam ze powinnas sie chwalic...ja sie chwale tym co koncze:)) i wielu 'brytoli' jak ich nazywasz chwala mnie za konsekwencje, za mobilizacje, za znalezienie czasu...zwlaszcza ze oni majac mozliwosci nie wykorzystuja ich. A jesli chodzi o ten kurs o ktorym pisze Izabelski - swoja droga dziekuje Ci i wszystkim tym ktorzy 'grzebia' i znajduja wlasnie takie informacje:)), zglosilam sie do tej dziewczyny juz dostalam odpowiedz, chyba nie obowiazuje rejonizacja ja mieszkam w NW a siediba firmy w SW. Odpowiedz Link