eldan 01.04.07, 20:09 Dziewczyny, czy mozna ja gdies tu kupic i pod jaka nazwa? Przyjechala moja (przyszla) tesciowa i potrzebuje do jakiegos przepisu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny.face Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 20:19 Podepne sie do pytania, jesli mozna. Moja mama nie rozumie, ze nie moge znalesc maki ziemniaczanej.. 1. do plackow ziemniaczanych 2. do krochmalu Odpowiedz Link
jokio Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 20:53 Maka ziemniaczana to 'potato starch', ale ciezko ja kupic w supermarketach. Radze szukac w sklepach z polska zywnoscia Odpowiedz Link
mama5plus Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 20:57 Maka ziemniaczana jest *w sklepach ze zdrowa zywnoscia, np Holland&Barrett *podobno tez w tesco *w polskich sklepach Nazywa sie potato starch albo potato flour Dobrym substytutem jest skrobia kukurydziana (bo skrobia to skrobia tylko zrodlo inne) Dostepna w kazdym supermarkecie. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 21:05 pod nazwa "potato flour" mozna kupic w Tesco,sa na polkach z hinduskimi przyprawami i zywnoscia. Odpowiedz Link
violus73 Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 22:01 u nas jest w Tesco, tam gdzie organic foods Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 21:47 Mamo5plus kupiłam ta skrobie kukurydzianą i testowałam ją, ale wg mnie ziemniaczana jest 'mocniejsza', tzn musiałam uzyc duzo wiecej kukurydzianej, by osiągnąc efekt ziemniaczanej. pzdr Odpowiedz Link
eldan Re: Maka ziemniaczana 01.04.07, 22:04 dzieki! jutro pojde sie przejsc po sklepach i moze do tesco. Odpowiedz Link
wanilia25 Re: Maka ziemniaczana 04.04.07, 20:08 w każdym polskim sklepie ją znajdziesz bez problemu :) Odpowiedz Link