myszka77 17.09.07, 15:14 Jak wyglada procedura ich otrzymania? Ide do GP i mowie, jakie chce (dotychczas w Polsce bralam Logest), czy dostaje takie jakie sa refundowane? Faktycznie bez badania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hillroad Re: tabletki anty 17.09.07, 15:55 ja przy okazji wizyty u lakarza z mała poprosiłam o tabletki. lekarz zapytał co brałam, ile czasu itp. przepisał mi tabletki na trzy miesiące bez badania, a odebrała je w tej samej przychodni w punkcie wydawania leków. potem tylko dzwoniła lub szłam do okienka i prosiłam o przedłużenie tabletek. po konsultacji z lekarzem, tabletki czekały na mnie nasteępnego dnia. po dłuższym przyjmowaniu zaprosili mnie równiez na badania:) nigdy za żedne lekarstwa nie płaciłam:) pozdrawiam Odpowiedz Link
gypsi Re: tabletki anty 17.09.07, 16:58 Refundowane sa wszystkie, mozesz brac te same, mozesz wybrac inna metode - podyskutuj z GP. Jak bez badania? A zebranie wywiadu i zmierzenie cisnienia to co, nie badanie? Wewnetrznie nie ma koniecznosci, tym bardziej hormony sprawdzac. Sa szczegolowe standardy i postepuje sie wg nich zapisujac antykoncepcje. Odpowiedz Link