Dodaj do ulubionych

wózek luna

07.01.08, 19:45
Witam wszystkich:)
Czy moze mi ktos podpowiedziec cos ne temat tego wozka,czy warto go kupic, bo cena jest naprawde zachecajaca:)
www.mamasandpapas.co.uk/product-102189400/type-i/
Jestem w 7 miesiacu ciazy i chcialam jeszcze poczekac z kupnem wozka, ale ostatnio przechodzilam kolo sklepu mamas&papas i zobaczylam wyprzedaz wozkow. Nie bardzo wiem no co zwracac uwage przy zakupie wozka, czy ten bedzie odpowiedni dla mojego malenstwa czy to jakis bubel?Po czy m to poznac?Czy wozki tej firmy ciesza sie dobra opinia czy raczej przecieta?Lubie chodzic na dlugie spacery i na pewno bede jezdzic autobusem, czy ten wozek sie nadaje?Dziekuje z gory za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • staserka Re: wózek luna 07.01.08, 20:43
      tez kiedys przymierzalam sie do kupna tego wozka.Dla mnei niestety ogromnym
      minusem bylo brak regulacji podnozka.
      O ile nie robi roznicy dla noworodka ( rozklada sie na plasko) to jednak
      starszemu dziecku nogi "telepia" sie miedzy kolkami.
      Dla mnie mialo to ogromne znaczenie.Wozka oczywiscie nie kupilam
      • betaeta Re: wózek luna 07.01.08, 21:18
        Dziekuje bardzo staserka:)Nie pomyslalam, zeby zwrocic uwage na taki szczegoł,
        czuje ze ciezki wybor przed nami:)Na ten wozek sie wiec raczej nie zdecyduje.
    • moncik32 Re: wózek luna 08.01.08, 09:27
      tego wozka nie znam.ale jezeli chcesz uzywac od urodzenia wozek typu spacerowka
      to zwroc uwage czy rozklada sie na plasko. i czy jest amortyzacja w kolkach. bo
      to jest lekki wozek i bedzie telepalo dzidzie.powodzenia
    • jagoda5555 wazne kolka 09.01.08, 13:59
      Witam, nie znam tego wozka. Dla mnie wazne na poczatku byly: kola,
      najlepiej duze i pompowane, zeby synkiem tak nie trzeslo (jakos nie
      przemawiaja do mnie male koleczka, w dodatku plastikowe),kola
      przednie skretne lub z blokada, bardzo ulatwia zycie, dalej koszyk
      na zakupy, jako ze robimy codzien po troszku, wiec okazja do
      dluzszych spacerow do i ze sklepu. Sprawdzil sie travel system, wiec
      na poczatku uzywalam tylko siedzonka samochodowego a po 4 mcach
      przesadzilam synka do wersji sportowej z opuszczonym oparciem.
      Wreszcie waga wozka, dla tych co musza taszczyc na pietro, tez sie
      spisal travel system z samym siodelkiem. Jesli korzystasz z
      autobusow, to pomysl nad mniejszym wozkiem, bo duze nie wchodza
      zwlaszcza do tych mniejszych autobusow... My uzyawamy jane pro i
      bardzo jestem zadowolona, ten wozek sam jedzie. Ostatnio tez dla
      wlasnej wygody kupilam "parasolke" tej jane i jest ok, jedyny minus
      to przy skladaniu troche klopotliwy, reszta ok. pozdrawiam
      • sennen22 Re: wazne kolka 09.01.08, 17:00
        Czesc!

wlasnie wczoraj kupilam ten wozek, bedzie u mnie w piatek...namyslalam sie z 2
        tyg chyba...

napisze Ci za pare dni, jak pojade na 1 spacer ok? Ja kupilam ten niebieski,
        uwazam,ze cena super..
        • sennen22 dzis juz przyszedl wozek;) 10.01.08, 17:13
          I powiem Ci,ze jestem zachwycona...
          to moj 3 wozek juz, pierwszy mialam Mamas&papas ale 3kolowy(kupilam uzywany), pompowane kola, byl fajny, stabilny ale bardzo ciezki i wciaz przebijala mi sie opona-kola przedniego nie mial zwrtonego co bylo b upierdliwe, pozniej kupilam w argosie nowke ARIA mamas&papas, ale wciaz do uzywalam jak bylam w PL i troche sie juz zestarzal-wyrobil niesamowicie, mial taki minus, ze jest niski, a raczki nie mozna regulowac, ja jestem osoba b wysoka i bylo mi ciezko, wciaz chodzilam zgarbiona..

Dzis przyszla ta Luna, nad ktora naprawde sie zastanawialam dlugo, mi wozek sie przyda na 1-1,5 roku bo moj maly ma juz rok, i dla mnie ten wozek jest:
          -lekki
          -bardzo zwinny, latwo sie prowadzi
          -rozklada sie zupelnie na plasko
          -mial folie przeciwdeszczowa w zestawie
          -naprawde wygalda super..;)
          -kolka nie sa plastykowe tylko z materialu gumo-podobnego, napewno nie bedzie takie komfortu jak jazda pompowanymi, ale takie sa z kolei ciezke.
          -ja kupilam niebieski, kolor troche ciemniejszy niz na www. ale to dobrze, bo niebawem lece samolotem pewnie i tak sie wybrudzi

Ja dokupilam jeszcze liner dot to dot, taki jakby dwustronny wklad, mysle,ze bedzie malemu cieplej.
          Pozatym ta cena jest naprawde dobra.Ja kupilam przez internet wiec dodatkowo 10f niestety, ale nie mieszkam wLondynie.

Ja bym Ci polecila, szczegolnie,ze nie rodzisz zima, po co Ci ta ciezka gondola , wozek jest krotki i napewno zmiesci sie do autobusu bo ja tez jezdze.

Podnozek jest i to regulowany, z gore i w dol.

Moj roczniak w wozku Luna
          • betaeta Re: dzis juz przyszedl wozek;) 10.01.08, 18:51
            Dziekuje wszystkim za rady:)
            Sennen22 - fajny bobas, dzieki za szczegolowy opis wozka, musze go jeszcze
            dokladnie obejrzec w sklepie.Pozdrowienia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka