benignusia 26.09.08, 21:49 moze Wy mnie uswiadomicie,w sklepach takich jak Asda Tesco czesto warzywa i owoce organic to 2 klasa.dlaczego??moze lepiej kupowa normalne ale 1-sza klasa?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
velvet35 Re: owoce warzywa organic 26.09.08, 22:38 Dla mnie owoce i warzywa i mieso z jakiegokolwiek supermarketu to duze g...no. Nie wazne ktora klasa. osobiscie kupuje u butchera i od rolnika, ktory zaopatruje nasza dzielnice w to, co na polu zbierze. Mamy tez farmer's market wiec tam tez mozna kupowac. I tobie rowniez taka forme polecam. Odpowiedz Link
mama-123 Re: owoce warzywa organic 27.09.08, 02:39 Zwlaszcza w Londynie o to byloby trudno. Najblizszy ode mnie targ z jedzeniem wprawdzie blisko, ale ceny kosmiczne. Musze wiec niestety zadowolic sie supermarketem. Jesli idzie o Tesco np ser Brie z serii Finest jest po prostu wysmienity. Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: owoce warzywa organic 27.09.08, 11:44 Nam bardzo smakuje wolowina z sainsbury,pakowana w folie i gotowa do pieczenia.Kupyje i mam na 2 obiady,robie z niej gulasz.Jest bardzo miekka i ne trzeba dlugo gotowac,no i wysmienita w smaku...Koszt 15- 20 £. Odpowiedz Link
panixx Re: owoce warzywa organic 27.09.08, 16:00 Moze chodzi o rozmiar i ksztalt warzyw? Odpowiedz Link
panixx Re: owoce warzywa organic 27.09.08, 16:03 nie dokonczylam... Kiedys jako studentka pracowalam na farmie z truskawkami. Owoce duze i o 'tradycyjnym' ksztalcie truskawki metkowane byly jako 1. klasa, male, wielkie, kulfony - 2. klasa Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: owoce warzywa organic 28.09.08, 12:45 druga klasa warzyw i owocow to nic innego jak niepasujace ksztaltem i rozmarem do wyznaczonych dla pierwszej klasy norm. Odpowiedz Link