sandrauk 19.02.09, 17:40 witam chcialam sie dowiedziec w ktorym tyg ciazy mozna starac sie o benefity?estem w 10 tyg ciazy i prosilabym bardzo o jakies wskazowki dziekuje z gory:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: benefity w uk 19.02.09, 18:20 sandrauk napisała: > witam chcialam sie dowiedziec w ktorym tyg ciazy mozna starac sie o > benefity?estem w 10 tyg ciazy i prosilabym bardzo o jakies wskazowki dziekuje > z gory:) Pracowalas w UK? Jesli nie to sie nie naleza- i slusznie z reszta. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: benefity w uk 19.02.09, 20:44 ej lipcowa, no co ty ;p nie slyszalas o benefitach za zajscie w ciaze? preggers benefit czy jakos tak to sie nazywa. ;p Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: benefity w uk 19.02.09, 21:03 azbestowestringi napisała: > ej lipcowa, no co ty ;p > nie slyszalas o benefitach za zajscie w ciaze? preggers benefit czy jakos tak t > o > sie nazywa. ;p ja bym dodala benefit za sama 'chec zajscia w ciaze' Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: benefity w uk 19.02.09, 21:25 ej, za proby zajscia w ciaze hehe. co miesiac by sie wysylalo do HR grafik, jak czesto, gdzie i w jakich godzinach ;)))))) Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: benefity w uk 19.02.09, 21:47 d.hassenpflug napisała: > ej, za proby zajscia w ciaze hehe. co miesiac by sie wysylalo do HR grafik, jak > czesto, gdzie i w jakich godzinach ;)))))) i za fakt posiadania macicy tez bym chciala benefita dostac a co! > Odpowiedz Link
murasaki33 Re: benefity w uk 20.02.09, 11:17 Bu ha ha ha ha, ale sie osmialam, dzieki Dziewczyny!!! Jejku, jejku jaka bede bogata, lece skladac aplikacje o te nowe benefity,ach co tu potem z taaaaaaka kasa zrobic??? Odpowiedz Link
asica74 Re: benefity w uk 19.02.09, 22:34 ja pierdole:( Beneficik sam przyleci, do nikogo nie musisz pisac ani dzwonic. Pracowac tez nie musisz. W ogole nic nie musisz. Boze, niech mnie ktos wysle na benefity:((( Odpowiedz Link
szymama Re: benefity w uk 19.02.09, 23:45 kochana sandrouk Na cale szczescie nikt tu jeszcze nie wymyslil benefitu za zascie w ciaze. Jesli czlowiek chce miec pieniadze na normalne zycie to albo: wychodzi bogato za maz zakasuje rekawy i zapieprza na utrzymanie siebie i swojej rodziny. Jesli Cie na nia nie stac, trzeba bylo zastanowic sie wczesniej a nie dopiero bedac w 10 tyg ciazy. Przyszla do mnie ostatnio "kolezanka" zqaplakana, bo meza zlapano na niewykazywaniu dochodu lub wykazywaniu minimalnego podczas gdy wozil sie fura, na ktora nie powinno go byc stac. I teraz maja do zaplacenia ogromna kare i cos tam jeszcze. I powiem jedno: bardzo dobrze!!!!!!!!!!! Nie szkoda mi ich w ogole, nie lubie kretaczow, klamcow, oszukiwaczow. Wiec sandrouk, jeszcze nie jest za pozno, zeby wziac sie do roboty, zeby sobie jakis macierzynski urlop wypracowac a nie pytac sie o benefity. Odpowiedz Link
eutyfrona Re: benefity w uk 20.02.09, 10:10 Skąd wiesz, że autorka pytania nie pracuje? Odpowiedz Link
glasscraft Re: benefity w uk 20.02.09, 10:37 A raczki ma? Chyba tak bo umiala wklepac pytanie... jak nie pracuje to powinna uzyc wolny czas i raczki na wklepanie pytania na google. Gdyby pracowala i pracodawca nie placil jej Maternity Pay, to wtedy pytanie bylo by uzasadnione - bo nie wszyscy musza wiedziec co sie wtedy powinno zrobic. Podejscie do zycie "jestem wiec mi sie nalezy" nikogo czuloscia nie napelni. Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz glasscraft 20.02.09, 10:51 Ale mnie rozsmieszylas.Ile masz lat? Bo ja troche duzo i przypomnialy mi sie stare polskie filmy z czasow komuny,przedstawiajace polska rzeczywistosc ... Widze Ciebie jako bardzo nieprzyjemna pania za lada sklepu miesnego...-,, a raczki ma ? '' Odpowiedz Link
glasscraft Re: glasscraft 20.02.09, 11:08 Bardzo Ci dziekuje... przynajmniej sie na cos Ci przydalam. Odpowiedz Link
szymama Re: benefity w uk 20.02.09, 12:41 jesli nawet nie pracuje to ma ogromnie duuuuuuuuzo czasu zeby uzyc wyszukiwarki i poszukac tematow, o ktorych pisalismy juz setki razy. Odpowiedz Link
kaka61 Re: benefity w uk 20.02.09, 10:18 www.benefity.org.uk/ Na tym forum nie można pytać o benefity. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gypsi Re: benefity w uk 20.02.09, 11:01 Alez mozna! Tylko najpierw mozna kliknac linka na gorze, potem przeszukac wyszukiwarka forum. I zadac konkretne pytanie, o konkretna sytuacje. A nie na zasadzie - jestem w ciazy, kiedy cos dostane? Bez napisania nawet czy pracuje, czy nie, czy mam meza/partnera, jaki mniej wiecej dochod, itd... Pytanie zadane tak jak w pierwszym poscie calkiem slusznie burzy krew. Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: benefity w uk 20.02.09, 11:08 No haalo. Przeciez nie kazdy potrafi szukac prawda ? Nie kazdy potrafi ruszyc dupsko i zadzwonic do odpowiednich urzedow i sie zapytac. Przeciez to szalenie skomplikowane. A ! I zapomnialam - przeciez my tu wszystkie siedzimy na benefitach od lat wiec mamy te wszystkie informacje w jednym paluszku. Odpowiedz Link
heraa tak sobie mysle ze ile razy mozna to samo walkowac 20.02.09, 23:01 tylko tyle bez komentarza pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link
mysza_lbn Re: benefity w uk 20.02.09, 23:17 Ależ oczywiście że można i nawet trzeba pytac na tym forum- przynajmniej staramy sie odpowiadac... a co do wyszukiwarek to swieta prawda!! Trzeba szukac a potem pytac:) Odpowiedz Link