24.06.09, 23:12
dziwczyny napiszcie prosze czy aby wjechac do tego kraju nalezy miec wize?
czytalam na angielskiej stronie ze nie musze miec wizy jezeli mam wykupione 'package holiday' , takie tez mam z biura expedia, hotel +lot,kupilam przez internet. Na potwierdzenie mam wydruk z mojej skrzynki z wszystkimi numerami i kodami ktore mi beda potrzebne.
Dzisiaj zagladnelam na polska strone i doczytalam sie ze osoby ktore maja wycieczki ale sa niezaleznymi turystami (podrozuja sami nie w grupie) to musza miec wizy.Rece mi opadly i nie wiem teraz czy musze vize miec czy nie.Dodam ze jade tylko z mezem. Dziewczyny napiszcie co wiecie , moze ktoras z was byla w Tunezji i ma to 'przerobione'.Dzieki za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • nsc23 Re: tunezja 24.06.09, 23:22
      Ale na angielskiej stronie sa pewnie zasady dla Anglikow?
      Poczytaj tu:
      tunezja.geozeta.pl/wizy
      Wynika z tego, ze oboje potrzebujecie wizy.
      • yoskaiga Re: tunezja 24.06.09, 23:33
        Polacy potrzebują wizy ale jeśli to jest wycieczka zorganizowana to zawsze
        załatwia to biuro podróży z którego jedziesz.
        • black-cod Re: tunezja 24.06.09, 23:42
          no wlasnie moje biuro podrozy chyba nie zalatwia, a raczej na pewno, oto cytat z ich stony:
          ' It is your responsibility to meet entry requirements for all of the countries you are travelling to, including those countries you are travelling through or flying to in order to travel on a connecting flight to your destination country.'
          • black-cod Re: tunezja 24.06.09, 23:53
            dodam jeszcze to co znalazlam na angielskiej stronie:
            '

Tunisia, Passport/Visa

Passport/Visa:
            Country Passport Required Visa Required Return
            Other EU Yes No/1 Yes

Visas: Required by all except the following:
            (a) 1. nationals referred to in the chart above for stays of up to three months, except nationals Australia who do need a visa, and nationals of the Czech Republic, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland and the Slovak Republic, who must travel on a recognised package holiday, and nationals of Cyprus and Estonia who do need a visa;
            • szprotka6 Re: tunezja 25.06.09, 22:45
              Miałam podobny dylemat..
              Package holiday to nie to samo co przelot plus hotel.
              www.travelrepublic.co.uk/help/whatsTheDifference.aspx?
              NoBanner=1 tu znalazlam na szczęscie wyjaśnienie zanim kupiłam
              bilety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka