abri 31.07.09, 00:20 wiadomosci.onet.pl/2017182,28350,wiadomosceu.html dla mnie to brednie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5plus Re: żywność organic 31.07.09, 10:28 "...Podkreśliła jednocześnie, że jest wiele innych powodów, które wpływają na wybór żywności "organic"...." No zaiste. ;-P Mi akurat kwestia wiekszej zawartosci mineralow nie przyszla nigdy do glowy. Nawet wtedy gdy nie wiedzialam wiecej o stanie gleb( bo na zdrowy rozum jak roslina moze wyciagnac wiecej z wyjalowionej porzez dekaty intensywnych upraw, do granic mozliwosci ziemii? ) Mydlenie oczu, zwlaszcza tych ktorzy tylko tytulami leca, bez zastanowienia czytaja albo beda szukali usprawiedliwienia dla swego `oszczednego` stylu zycia ;0) Odpowiedz Link
moni761 Re: żywność organic 31.07.09, 11:33 Mysle, ze sztab ludzi pracuje nad tym, aby nam oczy mydlic. Wczoraj podobny przypadek pojawil sie w watku o karmieniu piersia i jak zauwazyla Gypsi taki artykul moze byc napisany przez producentow kaszek, mleczek itd. Ja zdaje sie na siebie, na to co czuje, co wg moich wartosci jest wazne, a nie co gazety pisza. Nawet sie zastanawiam czy zapowiedzenie upalnego lata nie bylo przypadkiem celowym dzialaniem - jesli lato mamy gorace tu po co kupowac wakacje za granica ? a jak ludzie tu zostana to pieniadze plyna do kasy panstwa i ludzi. W ten sposob mozna troche napedzic gospodarke... Ekonomista nie jestem, takie moje wywody pochodza tylko z ciekawskiej i buntowniczej natury.pozdrawiam. Odpowiedz Link
moncik32 Re: żywność organic 31.07.09, 15:51 moze nie brednie tylko spojrzenie na sprawe z jednej storny .zreszta na polkach w uk jest dyskusja na ten temat. i jak tam dziewczyny pisaly wazne jest to czego nie ma w zywnosci organic czyli pestycydow ,i inej chemii a w miesie antybiotykow. nikt nie oczekuje,ze pomidor organic bedzie mial 2 razy wiecej witamin niz nie organic. Odpowiedz Link