Dodaj do ulubionych

ja tez pracowo - 9 (1) na 57

12.02.10, 02:10
jutro mam rozmowe w sprawie potencjalnego kontraktu i zapytalam, jak ja
rozegrac, zeby go dostac - no i jest 9 (male ograniczenie) na 57 (przenikanie).
Jak rozumiem, pierwsza linia odnosi sie do wydarzen w bliskiej przyszlosci -
to by sie zgadzalo. Ale oba te heksagramy mowia raczej o czyms rozciagnietym w
czasie, o niepodejmowaniu zadnych wiekszych dzialan przynajmniej w tym
momencie i tak dalej, wiec jakby w kontekscie tej sytuacji specjalnie dobre
dla mnie nie sa. Moja sytuacja nie jest na tyle dobra, zebym mogla sobie
pozwolic na niedostanie tego kontraktu czy zrezygnowanie z tego typu celu.

Na pytanie, jaki bedzie ostateczny rezultat, dostalam odpowiedz 17. Ktora jka
dla mnei jest z tego samego gatunku, czyli nic sie nie zmieni, wracac do
swoich zajec.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: ja tez pracowo - 9 (1) na 57 12.02.10, 11:40
      niestety, nie znam szczegółów odnośnie twojego pytania, a to może być ważne dla
      interpretacji.
      Pytanie, które zadałaś jest z tych, które, jeśli w ogóle zadaję, to na końcu,
      gdy już zyskam odpowiedź potwierdzającą, że coś się uda.
      jeśli od niej zaczynać, to można się natknąć na "inność" Księgi, niż się człek
      spodziewa.
      jeśli uznać, że odpowiedź odnosi się ściśle do twojego pytania to może oznaczać
      np.: nie licz na wiele w kontakcie, a może po jakimś czasie zyskasz uwagę. Albo:
      zgódź się na małą zapłatę, lub narzucone ograniczenia, które z czasem będzie
      można zmienić. Albo: pchniesz swoje sprawy do przodu, ale nie tym razem. Ucz się
      elastyczności w negocjacjach i licz z wyższą blokadą koniunktury. Czekaj na lepszą.
      To przykładowe wnioski. Prawdziwą odpowiedź pewnie poznajesz już teraz.
      Pozdrawiam
      Ewa S.
      • policjawkrainieczarow Re: ja tez pracowo - 9 (1) na 57 14.02.10, 05:02
        no wyszlo na to, ze to nie byla dokladnie taka oferta, o jaka mi chodzilo, wiec
        raczej nic z tego nie bedzie, natomiast w miedzyczasie pojawila sie inna -
        wyglada rownie dobrze, ale jeszcze nie wiadomo, czy w ogole rozmowy na jej temat
        dojda do skutku, na razie to jest tylko w zarysach. Pytanie: jak sie ta sprawa
        potoczy, odpowiedz: 27 na 35.
        27 - dotyczy jak rozumiem zarowno rozmow, jak i zarabiania kasy, wiec w temacie.
        Polecenie zwrocenai uwagi na to, czym sie inni zywia, rozumiem, jako polecenie
        rozeznania sie w potrzebach drugiej strony, zanim (jesli w ogole) dojdzie do
        rozmow. Pierwsza linia (przy zmianie z ciaglej na przerywana zmienia obraz
        otwartych ust na wykrzywione w smutny grymas) jest niemila i, jak rozumiem,
        odnosi sie do przyszlosci. W jednej z interpretacji jest "On mógł żyć w sposób
        wolny i niezależny, jednak zrezygnował z wewnętrznej samodzielności, a teraz z
        żalem i zawiścią spogląda w górę na tych, którym się lepiej powodzi." -
        faktycznie ten kontrakt by mnie uwiazal pod wieloma wzgledami i odebral sporo
        samodzielnosci, no ale cos za cos, wiem, na co sie decyduje. Inna interpretacja
        mowi "Słowa 'obywasz się bez żółwia' znaczą, że oto popadłeś w stan, kiedy nie
        liczą się sprawy ducha, a twój świat wypełnia 'goła' walka o materialny byt." -
        no faktem jest, ze byt od tego zalezy :).
        Czwarta - ten ponury tygrys to niby ja? :)

po przemianie Postep, ktory brzmi dobrze a jak sie to przelozy na rzeczywistosc
        to czas wezmie i pokaze.
        • transwizje Re: ja tez pracowo - 9 (1) na 57 16.02.10, 17:18
          1 linia 27 zmienia się na 23, Rozpad. To tak, aby - parafrazując metodę
          Jasnegogroma - zobaczyć głębiej jej zakres działania.Mówi o zerwanym kontakcie,
          gdyż coś się przestało podobać.
          Magiczny żółw czasem realizuje się jako wielobarwny obraz na ekranie, projekt
          graficzny, film, spektakl, dzieło sztuki, albo coś co ma wartość symboliczną,
          wyroczną i zrazu traktuje się jak znak, wskazówkę. Padają słowa lekceważenia,
          krytyki, pogardy dla tego, co się zrazu wzięło za coś bardzo ważnego. Taka
          nierównowaga emocji, od zachwytu do rozczarowania, nic pośredniego.
          Ten typ komentarzy, który cytujesz rzadko się spełnia. Dlatego lepiej nie
          zwracać na nie uwagi przy własnej analizie sytuacji. Nigdy nie jest pewne kto
          okaże się tym, co lekceważy i krytykuje.

4 linia 27 zmienia się heksagram na 21 Przegryzanie. Tygrys to ktoś, kto
          wypatruje celu i gotów jest na ryzyko, aby go zdobyć. Ma dalekosiężne plany i
          szuka kogoś, czegoś kto/co może im sprostać.

W twoim wypadku nie wiem, kto jest stroną aktywną, kto pasywną.
          Być może, przy liniach 1 i 4 chodzi o omówienie wymagań, przy którym słyszysz od
          drugiej strony jej opinie o projektach, które jej się nie spodobały i szuka
          kogoś z większym polotem do ich realizacji.
          35 zapowiada uznanie i przyjęcie kontraktu.

Pozdrawiam
          Ewa
          • policjawkrainieczarow Re: ja tez pracowo - 9 (1) na 57 16.02.10, 18:02
            > Magiczny żółw czasem realizuje się jako wielobarwny obraz na ekranie, projekt
            > graficzny, film, spektakl, dzieło sztuki, albo coś co ma wartość symboliczną,
            > wyroczną i zrazu traktuje się jak znak, wskazówkę.

hmmmm... czesc tego kontraktu jest zwiazana z wirtualnymi symbolami, wskazowkami
            i ekranem, ale ten zolw wzial i uciekl w tej linii! rozumiem, ze ta ucieczka to
            to? "słyszysz od drugiej strony jej opinie o projektach, które jej się nie
            spodobały i szuka kogoś z większym polotem do ich realizacji"

> Ten typ komentarzy, który cytujesz rzadko się spełnia.

wiem, ja tego nie traktuje doslownie, tylko raczej jako pomoc w zrozumieniu o co
            chodzi w liniach. Ale czasem te komentarze sa bardzo akuratne do pytania - inna
            sprawa, ze przez to wlasnie moga byc mylace.
          • jasnygrom pracowo ... 27/35 24.11.11, 22:30
            :)
            Przypuszczam, że magiczny żółw bierze się z obrazu heksagramu 27, a właściwie jego trygramów.

|::::| 27 Góra (Trwanie W Spokoju) nad Gromem (Pobudzenie).

::| Pobudzenie jest jak otwarta misa.
            |:: Trwanie W Spokoju jest jak odwócona misa.
            (Wilhelm, str.553, Uzupełnienia, Osiem trygramów zgodnie z ich kształtem)

|::::| 27 to misa na dole przykryta odwróconą misą na górze, czyli żółw jako żywo.

Po zmianie 1-szej linii w miejsce dolnej misy (skorupy) żółw "dostaje nóg" i stąd "daje nogę".

obrazkowe pozdro :) ryx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka