Dodaj do ulubionych

Zakup auta

04.11.11, 12:26
Dzień dobry, wykonałem losowanie, gdyż muszę kupić samochód, ale nie wiem czy ten konkretny będzie strzałem w dziesiątkę. Zadałem pytanie według wskazań - czy korzystnym dla mnie będzie zakup tego konkretnego auta z oferty? i mam 52 na 1, linie które się zmieniają to 1,2,4,5. A więc trwanie w spokoju, czyli obecna sytuacja a póżniej po zakupie niebo czyli same plusy i możliwości, czyli dobrze zrobię jak kupię ten konkretny samochód, czy może się mylę? Poproszę o państwa pomoc

Pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Zakup auta 06.11.11, 09:59
      Czyli teraz pozostajesz bez żadnego samochodu, czy tak?
      To byłby sens 52 na teraz.
      4 linie odpowiadają charakterowi linii 4. Konieczna prędka decyzja.
      Bierność przemienia się na aktywność.
      1 - mechanizm, ruszenie do przodu, przestrzeń, kierowca pojazdu.

A tak swoją drogą, przypomnę może, bo znowu zaczyna się znane z innych forów zjawisko. My tu nie odczytujemy I-Cing gratisowo komukolwiek, kto tylko życzy sobie cokolwiek wiedzieć, tylko oczekujemy współpracy i własnego wkładu w lepsze zrozumienie odpowiedzi. Skojarzeń własnych, opisów doświadczeń. W takim razie, ponieważ udzieliłam odpowiedzi, choć nie musiałam, jesteś zobowiązany opisać wszystkim jak się sytuacja rozwinie. Ok?

I na przyszłość trzymajmy się zasad. Coś za coś.
      Pozdrawiam serdecznie
      Ewa S.
      • piotrklosowski Re: Zakup auta 06.11.11, 14:50

Skoro już padło na mnie z tym przypomnieniem, to sie do niego krótko odniosę...

Wchodząc na to forum, nie oczekiwałem "gratisowej" odpowiedzi, tylko zwykłej bezinteresownej pomocy w dokładnym odczytaniu prognozy. Skoro napisałem w sposób ogólny jak rozumiem wynik losowania, a nie jestem specjalistą w opisie każdej linijki na 2 strony A4, to wstrzymuję sie od pisania na temat szczegółów, co do których mogę nie mieć większego pojęcia. Odnoszę wrażenie, że z góry założyłaś, że wkładu z mojej strony nie będzie w "rozwój zrozumienia Księgi I CING" - mój wkład byłby podobny jak innych użytkowników, którzy nie są tak zaawansowani w tej dziedzinie, a który objawiłby się napisaniem jak potoczyła się dana sprawa/sytuacja/problem.
        Zadałem pytanie - odpowiedziałaś na nie, a nie musiałaś - ja także mogę zadecydować czy napiszę, jak sytuacja się rozwinie i do niczego nie jestem zobowiązany - problemu nie ma, bo od początku oczywistym było dla mnie, że napiszę jak sprawa sie potoczy - ze zwykłej chociażby przyzwoitości, ale tylko dlatego, że ja tak zadecydowałem bez żadnych zobowiązań. Przynajmniej dowiedziałem się jednego ważnego - panuje tu zasada coś za coś - chyba lepsze byłoby "ja pomagam, ty też możesz pomóc". Niemniej dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam serdecznie
        • transwizje Re: Zakup auta 06.11.11, 18:46
          Z góry niczego nie założyłam.
          Po prostu widzę, że znowu cichaczem zaczyna się zjawisko podchodów, ja - pytanie, ty - odpowiedź, i nawet czasem żadnego dziękuję za to nie ma.
          Nie mówię o tobie, powiedzmy, że pechowo trafiłeś z tym swoim zdawkowym pytaniem bez żadnych zadeklarowanych intencji, na moje zniecierpliwienie. Po prostu brakuje mi czasu na rozmyślanie o cudzych problemach, często opisywanych zakamuflowanym sposobem, zagadkami itd. itp. i jeśli coś mnie zaciekawi to przynajmniej odczuwam, że coś z tego mam konkretnie.
          Ty zadałeś proste pytanie. Dostałeś prostą odpowiedź.

Ale na Boga, I-Cing to naprawdę coś więcej, niż wróżenie na każdą okoliczność. Uda się, nie uda. Kocha, nie kocha.
          Będę to powtarzać przy każdej okazji, więc nie obrażaj się, że akurat taką okazją zostałeś. Trafiło się akurat tobie, mogło popaść na kogoś innego.

"Coś" to również pomoc, dołożenie swojej cegiełki, spostrzeżenie, własne myśli na temat. Nieraz głupi drobiazg może wiedzę wzbogacić. I dziękuję za dziękuję. Niemniej.

Pozdrawiam
          Ewa S.
          • martinusa Re: Zakup auta 09.11.11, 15:54
            Najgorsze charaktery to takie ,którym nie można zwrócić uwagi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka