Dodaj do ulubionych

Heks 31/20

24.05.13, 03:22
Witam chciałam sie podzielić swoim wynikiem i przemysleniami w pytaniu;Jak mogłabym poznac swojego przyszłego partnera ? odpowiedzi HE-31 linie ;3,4,6

Heksagram ten wskazuje, że nastał czas, kiedy panuje zgoda, są nawiązywane nowe kontakty i związki pomiędzy ludźmi, a więc i na zawarcie małżeństwa jest odpowiednia pora. (Słówko "przyjęcie" w tekście wróżby znaczy tyle, co: "w bardzo dobrej chwili poradziłeś się wyroczni"!)
Trzecia linia zmienna:

Czucie swojego uda: trzymanie się swego następnika; strapienie.

Związek czujesz w udach - a zarazem trzymasz się kogoś, kto i tak idzie za tobą. Księga więc daje do zrozumienia, że twój związek oparty jest na odruchach, na przyzwyczajeniach, a nie na uczuciach wyższych.
Czwarta linia zmienna:

Determinacja jest pomyślną [okolicznością]; żal ustępuje. [Kiedy] tak niezdecydowanie odchodzisz i przychodzisz, przyjaciel podąża za tobą w myśli.

Kiedy ta linia "wyszła" jako zmienna, znak to, że trzeba działać, i lepiej jest czynić cokolwiek niż nie robić nic. Nawet jeśli nie jesteś pewien, od czego zacząć, rób coś - to sprawi przynajmniej tyle, że inni dołączą do ciebie.
Najwyższa (szósta) linia zmienna:

Czucie swoich policzków, szczęk i języka.

Księga powiada, że oto uczucia przejawiają się głównie poprzez mówienie. Nie dodaje jednakże, czy to dobrze, czy źle. To orzeczenie może znaczyć, że można wreszcie o mającym nastąpić związku mówić otwarcie - z drugiej strony, może to być tylko próżne gadanie.
Tutaj mam nasówaja sie wątpliwosci dla mnie to wygląda nastepujaca ,ze ten partner potencjalny jest w obecnej sytuacji? .."związek czujesz w udach" wszystko odbywa sie na podłozu seksualnym,impulsy ktore nie sa pod kontrolą,bieganie za kimś,bycie marionetką ...31 sugeruje zeby zostac pokornym .Czy to jest mozliwe ,ze to powrót starego cyklu wzajemnego przyciągania z osoba ktora juz znam ? ..Po przemianie 20.-nieeangazowac sie tylk wyciahnac wnioski ,spojrzec z perspektywy ,pozycjii obserwatora .
Obserwuj wątek
    • 9memory Re: Heks 31/20 24.05.13, 05:51
      31+20=51 ..uczucie napiecia ,podniecenia ze zmieniajacych sie wydarzen w ruchu ,zmian .Niespodziewana napięta sytuacja ale tez rada zeby sie otrzasnac wkoncu i ozywic swoje sprawy ?
    • 9memory Re: Heks 31/20 24.05.13, 05:53
      20 zmieniajaca jeszcze dodam ze opiera sie na dowodach ,wnioskach jakie musze wyciagnac z 31
      • transwizje Re: Heks 31/20 24.05.13, 15:23
        31 na 20 - wyrażenie swoich uczuć, potrzeb np. w formie pisanej, list, e-mail, anons, rozmowa z przyjacielem/łką, którą można poprosić o jakieś zapoznanie (tzw. swaty?). Tyle mi się kojarzy.

ES

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka