08.01.15, 22:29
Witam wszystkich,

Ukradziono mi sporą sumę pieniędzy. Całe oszczędności na które ciężko pracowałam. Prawdopodobnie wyjął mi je ktoś z torebki. Jest niewielka szansa, że gdzieś je przełożyłam i zapomniałam.

Na pytanie co się stało z pieniędzmi otrzymałam odpowiedź: 22.2 z przemianą na 26. Z kradzieżą ta przemiana mi się nie kojarzy. Mieliście może doświadczenia z tą przemianą?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: kradzież 09.01.15, 15:58
      Stało się to poza domem. Dolny trigram 22 to pusta w środku rzecz, czyli torebka. Druga linia to może być wnętrze jakiegoś domu, mieszkania. Albo stół, blat. Może wyciągałaś coś z torebki, aby poprawić makijaż? ;) (dodać urody brodzie na swym obliczu).

Pozdro, ES
    • transwizje Re: kradzież 09.01.15, 16:05
      Wyciąganie z torebki komórki? Rozmowa... Suma heksów to 48.
      ES
    • jasnygrom Re: kradzież 12.01.15, 20:22
      :)
      nie spotkałem się jeszcze z podobnym przypadkiem, ale być może to Ci w czymś pomoże:

"Opisy interpretacji dywinacyjnych wg mistrza Hua-Ching Ni"
      (heksagramy komentarz klasyczny w Polsce publikowany po raz pierwszy opracowanie i tekst polski - Lubomir Jurczak)

22. ;22 (Pi) Wdzięk. ;
      22. ;Rzeczy zagubione ;Są blisko wody i można je odnaleźć.
      22. ;Poszukując złodziei ;Może to być rodzina mieszkająca na północnym-wschodzie. Jeśli uzyskano czwartą linię, będzie trudniej ich odnaleźć. W innych przypadkach można ich ująć.

26. ;26 (Ta-Cz'u) Powściągająca Siła Wielkiego. ;
      26. ;Rzeczy zagubione ;Początkowo jest trudno zlokalizować obiekt, ale po dłuższym czasie, można będzie go odnaleźć na północnym-wschodzie i w pobliżu wody, lub może w dalszym ciągu pozostawać w domu.
      26. ;Poszukując złodziei ;Są na na północnym-wschodzie i są to ludzie, których znasz. Trudno będzie ich ująć, jeśli podkreślona jest linia czwarta.

życzące powodzenia pozdro :)
      • ana-mal Re: kradzież 16.01.15, 14:57
        Dzięki za odpowiedzi.

To była duża kupka pieniędzy, torebka była nimi wręcz wypchana, więc nie mogłyby wypaść podczas wyjmowania z niej jakiegoś przedmiotu.

Rzeczywiście do kradzieży doszło w czyimś mieszkaniu, nie w moim. Jestem gotowa uciąć sobie ręce i nogi, że to nie osoba mi znajoma. Przez pokój w którym zostawiłam torbę przewinęło się wiele osób. Torba leżała na blacie krzesła.

Myślę, że mogłam zostawić torebkę niedomkniętą, lub nie dociągnąć suwaka w torebce przy wyjmowaniu jakiegoś kosmetyku, bądź telefonu. Przez niedomknięty otwór złodziej mógł zauważyć gotówkę i się skusić.

Jest to spowodowanie moim roztargnieniem i przesadną ufnością, że nic złego mnie nie spotka.

Dziękuję,

Pozdrawiam
    • jasnygrom Re: kradzież 16.01.15, 19:39
      Czy torba była na długim pasku?
      • ana-mal Re: kradzież 17.01.15, 16:05
        Dwóch długich paskach.
      • jasnygrom bujawka 30.01.15, 19:56
        ana-mal podaje
        1. opis sytuacji:
        (...) Ukradziono mi sporą sumę pieniędzy. Całe oszczędności na które ciężko pracowałam. Prawdopodobnie wyjął mi je ktoś z torebki. Jest niewielka szansa, że gdzieś je przełożyłam i zapomniałam. (...)

2. pytanie do księgi:
        (...) co się stało z pieniędzmi (...)

3. odpowiedź:
        (...) 22.2 z przemianą na 26. (...)

4. skojarzenie i szczegóły:
        (...) Z kradzieżą ta przemiana mi się nie kojarzy. (...)
        (...) Jestem gotowa uciąć sobie ręce i nogi, że to nie osoba mi znajoma. Przez pokój w którym zostawiłam torbę przewinęło się wiele osób. Torba leżała na blacie krzesła.(...)
        --------

Po fakcie można też te znaki odczytać tak:
        Góra na zewnątrz symbolizuje blokadę. W tym przypadku blokowane było oko (Ogień), gdyż nie dostrzegło złodzieja, oraz głowa-umysł (Niebo), gdyż pozwoliła zostawić Górę (gotówki) na widoku (Ogień) samej tracąc ją z oczu (Ogień/Niebo). Początkowo Góra pieniędzy była widziana tylko przez oko (Ogień) właścicielki, potem jednak Ogień rozproszył się na mnóstwo migotliwych iskierek-oczek Nieba.
        Gdyby torbę z gotówką powiesić na ramieniu, jej obraz przypominałby graficznie h.22. - Góra to długie paski torby, Ogień - moneta, czyli symboliczna zawartość torby. H.26. przedstawia pustkę Nieba (pustą torbę) na paskach Góry.
        Natomiast złodziej najpierw spostrzegł (Ogień) Górę pieniędzy, a następnie o nią zawalczył (Niebo).
        Droga ana-mal, z obcinaniem rąk i nóg ja bym na razie się wstrzymał. Niebo ma z Ogniem wiele wspólnego: np. Ogień pod Niebem - h.13, Ogień na Niebie - h.14. W tym wypadku pośród Wspólnoty (13) czyjeś Wielkie Posiadanie (14) poszło się bujać, dzięki czyimś pracowitym rękom (Góra). Huśtawka - jak ta torba - ma długie "paski", a złodziej - długie ręce.

Jak widać, przy odrobinie dobrej woli można odpowiedź (22.2/26.0) odczytać jako kradzież. Mimo, że w pierwszej chwili brak takiego skojarzenia.
        Sam nie wiem, dlaczego, ale ta przemiana (22.Spokojny Wdzięk na 26.Wielkie Powstrzymywanie) sugeruje mi, że owo wydarzenie ma Cię popchnąć w rozwoju. Na dodatek kolejne trygramy (Góra, Ogień, Niebo) wypełniają się wzrostowo: Góra przemienia 1-szą linię na Ogień, a ten 2-gą na Niebo.

serdeczne pozdro :) ryx
        • ana-mal Re: bujawka 31.01.15, 12:15
          Tak, popchnęło mnie do rozwoju i zmiany. Założyłam własną działalność nie mając grosza. Teraz zarabiam więcej niż w poprzedniej firmie, mniejszym nakładem sił. Zmieniłam miejsce zamieszkania i poznałam nowych ludzi. Znajomi wiedząc, że tyle pieniędzy mi ukradziono wyciągneli pomocną dłoń. Skupiłam się na wydostaniu z niedobrej sytuacji i łatwiej było mi podjąć radykalne decyzje.
          • jasnygrom Re: bujawka 01.02.15, 18:34
            W układzie Wcześniejszego Nieba na północnym zachodzie znajduje się Góra. W układzie Późniejszego Nieba jest tu Niebo. W Feng-Shui sektor ten bywa nazywany Pomocni Ludzie. Można też h.26 (Góra nad Niebem) odczytać jako Ręka Nieba. To takie dywagacje na marginesie i post factum.

Z tego co piszesz widzę, że jesteś dzielną dziewczyną i dasz sobie radę.

z całego serca życzące Ci powodzenia pozdro :) ryx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka