Dodaj do ulubionych

pilne pytanie

26.10.17, 18:47
Dobry wieczór wszystkim, mam pewien dość poważny problem. Nie bardzo mogę pisać o szczegółach, ale postaram się nakreślić sprawę. Chodzi o to, że pewne osoby zawłaszczyły należące do nas rzeczy. Sprawa została zgłoszona na Policję, okazało się jednak, że na Policji zostały przedstawione dokumenty ( faktury ) , które rzekomo stwierdzały, że te rzeczy zostały przez nas im sprzedane. Co jest nieprawdą. Postanowiłam zadać pytanie Wyroczni w jaki sposób w tej sprawie postąpić i jakie działania podjąć. Dostałam odpowiedź 3.4/17. Trochę ta odpowiedz podniosła mnie na duchu, nie wiem czy słusznie. Według mnie, sprawa jest zagmatwana, są trudności, ale linia czwarta wyraźnie mówi, żeby szukać pomocy. Może powinniśmy zgłosić się do kogoś, kto ma dużo większe możliwości i siłę przebicia. Wydaje mi się, że ta linia bardzo pozytywny wydźwięk. Poza tym, zazwyczaj jak zadaje pytanie o jakieś stosunki z kimś wyżej postawionym, to ta linia czwarta, tak jakby została przypisana mojej roli w tym całym zdarzeniu. Zastanawiam się czy heksagram 17 nie oznacza przypadkiem tez wznowionego śledztwa i dojścia do wyjaśnienia sprawy. Linia 4 w h. 17 też mówi o tym, że postępowanie wg własnych zasad daje pozytywne efekty. Proszę o pomoc, czy moja interpretacja jest prawidłowa?

Obserwuj wątek
    • jasnygrom Re: pilne pytanie 27.10.17, 10:36
      :)
      Oto, co w tej sprawie mówi Księga z Mawandui:

:|:::| 03.n OGRODZENIE ("Początkowa trudność")
      :||::| 03.4 Zaprząg narowistych koni szuka podejrzanego wzbogacenia się. Pójście [naprzód] jest pod dobrą wróżbą; nie ma niczego nie sprzyjającego. Komentarz: Ludzie, którzy przy drugiej linii zmiennej byli tylko podejrzani o nieczyste interesy, teraz ujawnili się z tym, co robią. Dlatego łatwiej im przeciwdziałać. "Pójść naprzód" znaczy: iść i zrobić porządek - i to właśnie Księga nakazuje uczynić.
      03.n Komentarz: Owo "ogrodzenie", wymienione w tytule tego heksagramu, w istocie służy do zamaskowania, zasłonięcia czegoś, co dzieje się za płotem. Księga Przemian mówi więc tu o takich sprawach, które zwykle ukrywa się przed światem i załatwia w gronie wtajemniczonych.

:||::| 17.n CHODZENIE (ZA KIMŚ) W ŚLAD
      :||::| 17.0 Pierwszorzędne przyjęcie; sprzyjający [moment aby] podjąć decyzję. Nie ma kłopotów. Komentarz: Powtarzające się jak refren w Księdze Przemian słowa "pierwszorzędne przyjęcie" znaczą tyle, że pytanie do wyroczni skierowano we właściwym momencie, a zatem zostało ono wysłuchane przez Niebo, a pytający jest w stanie zrozumieć odpowiedź.

----
      Nie bardzo do mnie przemawia ten komentarz do 17.0, ale pozostały tekst zachęca do działania.
      Jeśli natomiast chodzi o fakturę, którą przedstawiono na policji - powinien to być oryginał Waszej faktury wystawionej na owe "osoby". Proponuję przyjrzeć się Waszej kopii tego dokumentu i sprawdzić, czy nie zawiera on jakichś błędów (np. daty, ilości), i czy rzeczywiście dotyczy ww. osób (nabywca) oraz zawłaszczonych rzeczy.

życzące pomyślnego przebiegu sprawy pozdro :)
      • gudrun88 Re: pilne pytanie 27.10.17, 10:46
        Dziękuje za odpowiedź. Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, niż się wydaje. Dokumenty zakupu są nasze i nikomu towaru nie sprzedawaliśmy, nie przekazywaliśmy itp. Faktury na oczy nie widziałam. Dziś idę sprawę pchnąć dalej ( prokuratura ). Heksagram na tą okoliczność wyszedł 53, więc chyba też dobrze. Proszę trzymać kciuki:)
        Jeszcze raz dziękuje!
        • transwizje Re: pilne pytanie 28.10.17, 14:55
          Mogę dodać jedynie tyle, że 17. Naśladowanie odnosi się też do ustalania oryginału, tożsamości, powielania i kopiowania, więc Jasnygrom dobrze radzi. ES
          • gudrun88 Re: pilne pytanie 30.10.17, 09:24
            Dziękuje. Okaże się niedługo co z tego wyniknie. Pozdrawiam serdecznie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka