22.03.06, 22:01
Pewnego razu postanowilem zasiegnac rady...wszedzie radza zeby oczyscic
umys..samemu nie bardzo wychodzi wiec uzylem Hemi Sync...po kilku minutach
zadaje pytanie...rzucam monety...1 linia 2,3,4 trach..do pokoju wpada
kumpel..Wybulo mnie to kompletnie z rytmu. Zaczalem sie zastanawiac czy
powiniennem dokonczyc wrozenie, czy moze przelozyc na pozniej. No i czy
dokonczac czy zaczynac od nowa...?? Co sadzicie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: skupienie 23.03.06, 09:39
      Można to traktować jako dodatkowy znak i podpowiedź, związaną z odpowiedzią
      Księgi. Np. radę: skoncentruj się lepiej na swoich planach, bo mogą ci się nie
      udać z powodów, których nie uwzględniłeś. Albo pobiegną zupełnie inaczej, niż
      sugeruje wewnętrzne pytanie.
      Mogą też upaść gdzieś daleko monety, stanąć na brzegu i nie chcieć się odwrócić
      ani na awers, ani na rewers, różnie... wszystko to dopełnia sytuacji wróżebnej
      i jest jakimś znakiem.
      Swoją drogą spotykam się z "przeszkadzaczami" w różnych momentach rozpytywania,
      czy to run, czy tarota, czy I-Ching. Np. muszę mieć absolutną ciszę, ponieważ
      np. grające radio (a nie daj Boże jakaś audycja mówiona, przykuwająca uwagę)
      czy TV sprawia, że narzędzia zaczynają "prawić" na tematy z mediów i
      przepowiadać np. co się za chwilę wydarzy w filmie, lecącym na ekranie.

Trzeba wziąć pod uwagę, gdy zdarzy się wypadeczek przy zadawaniu pytania, że
      jednak moment nie jest odpowiedni, lub nasza podświadomość płata psikusy, bo
      świadomość nie chce wiedzieć, co się naprawdę wydarzy... Oczywiście to kwestia
      subiektywnego odczucia. Można się zastanowić.
      Ja bym na twoim miejscu odczekała jednak, zmieniła brzmienie pytania, może je
      uściśliła i zadała je w spokoju na nowo.
      Jest jednak jeszcze coś takiego... że odnosimy wrażenie po odczytaniu
      Wyroczni: "eee, musiałem coś pomylić, to nie ta odpowiedź, to niemożliwe, to
      dotyczy czegoś innego...", ale po pewnym czasie okazuje się, że odpowiedź była
      bezbłędna.
      W zasadzie można kilka razy nawet spytać Księgę o coś, ale zawsze w pewnym
      odstępie czasu, uściślając pytanie itd. Okazuje się, że wszystkie odpowiedzi
      były na temat, choć z różnych punktów widzenia. A praktyka mówi, że pierwsza
      odpowiedź jest najlepsza i najszersza.

---
      www.astrowyrocznia.republika.pl
      www.tareau.republika.pl
      • transwizje Re: skupienie 30.03.06, 12:01
        Tak sobie jeszcze pomyślałam, że Hemi Sync jest kiepskim sposobem na
        konsultację z Księgą. Zbyt odrywa umysł i ciała astralne oraz otwiera na
        przypadkowe bodźce z różnych poziomów. Być może wejście kolegi było takim
        przywołaniem ciała astralnego z powrotem?
        Podczas zadawania pytań Księdze trzeba wyrobić sobie nawyk koncentracji uwagi i
        czegoś, co teologowie nazywają "modlitwą strzelistą". Po prostu zaczynasz - w
        takim no, powiedzmy rachunku sumienia - widzieć siebie i swój problem, a potem
        rzucasz go w górę, do Boga, do Księgi w postaci pytania, tak jak dziecko ojcu
        (p. heksagram 4. Głupota). Potem otwierasz się na uzyskanie odpowiedzi, bez
        stawiania jej oporu, ani warunków.
        ---
        www.astrowyrocznia.republika.pl
        www.tareau.republika.pl
        • jbill Re: skupienie 02.05.06, 22:11
          co do Hemi-sync..pomijajac ze lecze sie tym to pomyslalem ze bedzie dobre do
          skupienia sie przed zadaniem pytania....ostatnio znowu tak zrobilem i po
          wylosowaniu heksagramow..powiesil mi sie net:))) Czyli juz chyba nie bede tego
          wiazal ze soba.. A w jaki sposob mam uzywac"modlitwy strzelistej"..chodzi o
          wizualizacje???
          • transwizje Re: skupienie 03.05.06, 09:29
            Nie. Kiedy zadajesz pytanie komuś, kto wie (a ty wiesz, że wie) to, o co ci
            najbardziej chodzi, to jest to właściwa postawa wobec Księgi.
            Koncentracja uwagi na pytaniu i otwarcie się na odpowiedź w punkcie (temacie),
            o który pytasz.
            Hemy Sync otwiera zbyt ogólnie i służy do całkiem czego innego, moim zdaniem.
            • jbill Re: skupienie 03.05.06, 10:20
              hmm ..napewno Hemi Sync sluzy do czego innego..W sumie to zgubilem rachube do
              czego..ale dzieki niemu udaje mi sie na chwile wyciszyc(co jest wielkim
              sukcesem) wiec pomyslalem ze bedzie pomocne:)))
              pozdrawiam..
    • drogi_r Re: skupienie 24.03.06, 19:45
      i mnie sie zdaje ze podstawa jest realizacja - nie nalezy przestawac,
      rozpoczynac od nowa... niektorzy tworza klimat - ja nawet monet juz nie stosuje :-)
      ale wracajac:
      kazde zdarzenie podczas odwolywania sie do wyroczni ma swoj sens, symbolike - to
      rozszerzenie odpowiedzi, nalezy to po prostu interpretowac jak wynik dodatkowy -
      jak linie zmienne, tyle ze jeszcze bardziej indywidualnie :-)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka