Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alpe D`Huez warto?

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.10, 22:38
    trochę poczytałam, ale wątki są dość stare i niektóre już zarchiwizowane:(
    może ktoś był i może doradzić, czy to dobry wybór, które miejsce wybrać na noclegi i czy we Francji tak jak we Włoszech są prywatne kwatery?
    i jeszcze jedno ważne pytanie jak dostać się tam z lotniska w Grenoble?
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: Alpe D`Huez warto? 20.11.10, 08:11
        Na pewno warto.Jest to bardzo chwalony ośrodek,znakomite warunki do jazdy a nieco tańszy niż 3 v lub Espace Killy.
        Mówi się ,ze jest nasłoneczniony.
        Z Grenoble są autobusy do AdH,dokładniejse informacje znajdziesz na stronie osrodka.
        Jadę do AdH w grudniu na kilka dni poprzez Lyon lub Genewę i już się nie mogę doczekać.
        pozdrawiam,
      • jabolkn Re: Alpe D`Huez warto? 20.11.10, 11:44
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> trochę poczytałam, ale wątki są dość stare i niektóre już zarchiwizowane:(
        > może ktoś był i może doradzić, czy to dobry wybór, które miejsce wybrać na nocl
        > egi i czy we Francji tak jak we Włoszech są prywatne kwatery?
        > i jeszcze jedno ważne pytanie jak dostać się tam z lotniska w Grenoble?

hej Kasiu,
        do każdego warto - zależy czego oczekujesz
        AdH to dosyć specyficzny ośrodek bo większość tras ma wystawę
        południową lub pd-zach. i podobno największą liczbę dni słłonecznych w sezonie
        nie wiem w jakim terminie jedziesz ale w marcu potrafi tam być nawet przez
        4 tygodnie bezchmurne niebo - rezultat jest taki że rankiem beton a od 11 kaszka
        • Gość: Kasia Re: Alpe D`Huez warto? IP: 178.73.49.* 20.11.10, 15:50
          wybieram się w II połowie lutego....
          a gdzie najwygodniej zamieszkać? w sensie hotel, apartamenty typu Marilleva, czy prywatne kwatery?
          Jeśli chodzi o Włochy, to wybór był oczywisty, prywatne kwatery, tutaj nie mam zupełnie rozeznania:(
          Jedziemy w dwie osoby,a w wielu apartamentowcach pokoje są 4osobowe i każą sobie dopłacać za niewykorzystane łóżka:(
          • jabolkn Re: Alpe D`Huez warto? 20.11.10, 16:02
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> wybieram się w II połowie lutego....
            > a gdzie najwygodniej zamieszkać? w sensie hotel, apartamenty typu Marilleva, cz
            > y prywatne kwatery?
            > Jeśli chodzi o Włochy, to wybór był oczywisty, prywatne kwatery, tutaj nie mam
            > zupełnie rozeznania:(
            > Jedziemy w dwie osoby,a w wielu apartamentowcach pokoje są 4osobowe i każą sobi
            > e dopłacać za niewykorzystane łóżka:(
            www.ski-france.com/searchResult.phtml?&langId=14&PHPSESSID=6fe3c04b41a48869270daaca972e9571
            • Gość: Kasia Re: Alpe D`Huez warto? IP: 178.73.49.* 20.11.10, 17:00
              trochę zaskoczyła mnie cena za apartament:(
              www.ski-france.com/searchResult.phtml?&langId=14&PHPSESSID=6fe3c04b41a48869270daaca972e9571
              pod tym względem Włochy są tańsze
              • Gość: ron5 Re: Alpe D`Huez warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 17:45
                jeśli jedziecie w 2 osoby spróbuj booking.com.
                W AdH i sąsiednim Les Deux alpes wyskakują hotele.
                Ja jade na 3 dni do hotelu Gentianes,do ktorego skierowała mnie miła pracownica informacji turystycznej w AdH
                Rezerwowalem przez booking com pobyt w Tignes i byłem w fajnym hotelu na stoku w dodatku z pełnym wyzywieniem co bylo całkiem wygodne.
                Wyszło lepiej niz rezerwowanie apartamentu (zwykle 4 osobowego)
                jeśli jedziecie pierwszy raz na narty do francji to jeszcze uwaga-ceny jedzenia na stoku są kosmiczne,minimum 2 x drozej niz w Austrii.proste spagetti-17 euro.To nie ma nic wspólnego z jakościa,wolnym rynkiem i zdrowym rozsadkiem dlatego np na wyjazd z rodziną autem do La Plagne w styczniu zamierzam zabrać po prostu wszystko.pozdrawiam
                • Gość: luke Re: Alpe D`Huez warto? IP: *.spray.net.pl 20.11.10, 23:02
                  warto! byłem w styczniu! duża różnorodność tras!
                  • Gość: serec Re: Alpe D`Huez warto? IP: 195.184.82.* 21.11.10, 19:30
                    Tak dla równowagi:
                    www.skiforum.pl/showthread.php?t=30887pozdrawiam
      • zolviu Re: Alpe D`Huez warto? 21.11.10, 19:34
        hej, bylem tam w marcu tego roku

tu masz zdjecia:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,118980178,118980178,0,2.html?v=2

nie trafilem na zbyt dobra pogode, wrazenia mieszane, na caly region JEDNA kryta kanapa, na ratrak sie chyba obrazili, przygotowanie tras pozostawialo wiele do zyczenia, duzo orczykow. z drugiej strony troche fajnych tras bylo, gdybym mial lepsze warunki pogodowe i przygotowanie tras bylbym pewnie bardziej zadowolony. jesli sie tam wybierzesz to karnet jest wazny jeden (lub 2?) dni w les 2 apes - i dwrotnie, karnet z l2a jest wazny w adh. gdybym mial jeszcze raz jechac w tamte tereny to wolalbym tydzien byc w les 2 alpes, a do alpe d'huez na jeden dzien. w l2a trasy duzo lepiej przygotowane, lepszy snieg, no ale bylem tylko jeden dzien

tu masz zdjecia z les 2 alpes:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,110059811,110059811,0,2.html?v=2

jesli masz jakies pytania to pisz smialo
        • zolviu Re: Alpe D`Huez warto? 21.11.10, 19:37
          a z lotniska to najlepiej chyba wypozyczyc samochod, tak robili znajomi w marcu, powinnas sie zmiescic w 200 euro, co przy 4rech osobach wyjdzie pewnie taniej niz autobusy w dwie strony
      • Gość: Kasia Re: Alpe D`Huez warto? IP: 178.73.49.* 22.11.10, 09:26
        bardzo dziękuję za wszystkie rady i za zdjęcia, dzięki którym mogłam sobie trochę pomarzyć, bo wszystko wskazuje na to, że wyjazd pozostanie w sferze marzeń:(
        Albo nie umiem, albo nie ma tanich kwater we Francji dla dwóch osób:( a do tego świetnie są zorientowani kiedy są ferie, bo cena w tym terminie jest znacznie wyższa:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka