Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FEEL THE FLOW

• Gość: robert Re: FEEL THE FLOW IP: 194.181.46.* 20.03.18, 10:03
        To "biuro podróży" to mistrzowie szemranego marketingu. Obiecują złote góry, a na wyjeździe okazuje się, że niestety ale jest jak jest.

1. wyjazd organizowany na 200 osób, na stronie brak miejsc. Na wyjeździe się okazuje, że jedzie nas aż jeden autokar z niepełną 50.
        2. apartamenty 6 osobowe, gdzie na bookingu są sprzedawane jako 4 osobowe. Koledzy musieli się cisnąć w salonie na sofie + rozkładana w przejściu polówka
        3. zero zainteresowania organizatorów, jedna osoba na całą grupę a cała reszta niczym na wczasach sobie jeździła gdzieś sama
        4. imprezy imprezy ? jakie imprezy ? sami sobie organizowaliśmy, a potem na funpage na fb wrzucają fotki jak to się wszyscy super bawią
        5. inne firmy w tym samym czasie jadą z własnymi DJami, mają zorganizowane imprezy w klubach, FTF nie.
        6. SZKOLENIA: zapłaciłem za 12h szkolenia snb dla mojej dziewczyny. Na wyjeździe się okazało, że będzie redukcja do 5 godzin, bo się nie zebrała grupa 12 osób na szkolenie. Jawne oszustwo !
        7. kaucje za apartamenty: potrącili nam 100 euro za brudne naczynia w zmywarce (skończyły się tabletki do zmywarki, płyn do mycia naczyń to czym mieliśmy umyć ? mydłem ? ) kaucje rozliczane dopiero w Polsce, brak możliwości rozliczenia osobiście z opiekunem obiektu
        8. w drodze powrotnej kierowcy autokaru wykonali totalną zlewkę, zamknęli toaletę, zatrzymywali się na jakichś parkingach w szczerym polu z polowymi toaletami, bez sklepu bez stacji, bez papieru toaletowego. Po uwagach ekipy, dopiero po 3 godzinach zatrzymali się na cywilizowanej stacji benzynowej
        9. nawet im się flagi FTF nie chciało wywieszać na apress ski (była raz), gdzie widziałem, że inne firmy typu Snow Motion dbały o to i przynajmniej ludzie z wyjazdu wiedzieli, gdzie się zbierać
        10. Funpage na FB przepełniony pozytywami, super fotki, same super opinie. Negatywne komentarze są usuwane.
        11. za taką samą kasę można jechać na o wiele lepszy wyjazd
        12. na wyjeździe były osoby zdegustowane poziomem wyjazdu, jednak organizatorzy nie raczyli zrobić nic by poprawić opinie
        13. ankiety po wyjeździe rozdawane w momencie rozładunku, na kolanie wypełniane, a potem się dziwią, że takie słabe opinie dostali
        14. ogólnie nie polecam
        15. jak ktoś chce wydać hajs i czuć się jak na wyjeździe prywatnym to spoko, ja z nimi już nigdy nie pojadę
      • peef9 Re: FEEL THE FLOW 24.04.18, 11:31
        To biuro to absolutny dramat. Byliśmy z nimi 3 razy, i absolutnie nigdy więcej nie pojedziemy.

1. Sprzedają 2 osobowe apartamenty jako 4 osobowe, a 4 osobowe jako 6 osobowe. Przez to miejsca jest bardzo mało, a apartamenty miały być premium.
        2. Pobierają opłatę za „wakat” w apartamentach premium (jaki wakat, skoro zakwaterowali 4 osoby w apartamencie dla 2 osób?). Po wielu pytaniach z niekompetentną infolinią okazuje się, że rzeczony wakat to dwie łazienki w apartamencie a nie jedna. Dopłaca się za nią 25EUR od osoby.
        3. Wiele ukrytych kosztów, których nie wykazują w ofercie.
        4. Kierowcy nie znają drogi do Livigno, przez co droga wydłużyła się o ponad 2h w związku z wróceniem na prawidłową trasę.
        5. Organizowanie przez nich imprez w klubach ogranicza się do rozdania każdemu po welcome shocie na wejściu i krzyknięciu przez DJ’a do mikrofonu „Feel The Flow!”
        6. Apres ski to już kompletny dowcip. Polega na rozłożeniu przez pilotkę flagi FTF, zamówienia piwa w barze i wypicia tego piwa na leżaku.
        7. Pilotka bardzo opryskliwa, obrażona na cały świat i niepomocna.
        8. Brak jakichkolwiek informacji o stokach, warunkach na nich, atrakcjach miejscowości itp.
        9. SMSy informujące o „imprezach” czy „apres ski” wysyłane na ostatnią chwilę, godzinę przed rozpoczęciem.
        10. W autokarze powrotnym na wstępie pilotka informuje, że postoje będą co 3-4 godziny, w praktyce są co 5-6, 5-cio minutowe. Nie masz czasu zjeść, nie masz czasu załatwić toalety, a opryskliwa pilotka chodzi i każdego popędza.
        11. Szkolenia robione „na odwal”, np. w dniu gorszej widoczności instruktor powiedział że dzisiaj nie ma co jeździć bo jest za trudno, po czym zjechał na dół na piwo.
        12. Zniżki lojalnościowe nie łączą się z innymi, o czym nie informują w ofercie. W efekcie możesz jechać z nimi piętnasty raz, ale jeżeli np. kupiłeś wyjazd w promocji, to zniżka lojalnościowa Ci nie przysługuje.

Generalnie mamy wrażenie, że oni tam jeżdżą na wakacje zamiast do pracy. Wyjazd bardzo udany, ale tylko ze względu na towarzystwo, którym bawiliśmy się bardzo dobrze. Organizacyjnie ta firma to 0/10. Zdecydowanie odradzam.
      • Gość: alicja Re: FEEL THE FLOW IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.18, 19:41
        Byłyśmy z feel the flow po raz pierwszy na zimowym wyjeździe w Livigno i na pewno był to nasz ostatni raz.
        Brak organizacji. Zaczęło się od opóźnienia autobusu na miejscu zbiórki, bez informacji dla oczekujących. Kontakt z "pilotką" bardzo trudny, albo nie odbierała telefonu, albo mówiła jakimiś półsłówkami po czym się rozłączała. Pilotka totalnie chora, niezdolna do wykonywania swoich obowiązków - śpiąca królewna, na dodatek bezczelna. Niezdarny drugi pilot coś próbował ratować bezskutecznie sytuacje - jego pomoc ograniczyła się do zebrania pieniędzy i tyle. Zero informacji na temat zmian na trasie, utrudnień czy opóźnień, brak kultury, brak doświadczenia. Niekompetentni, niedoinformowani kierowcy (Frank tour), bez doświadczenia, bez znajomości trasy. Autokar błądził, zatrzymywaliśmy się na sześciu różnych dziwnych miejscach w poszukiwaniu winiety. Kilka razy autokar zawracał i zmieniał trasy. Wszyscy poirytowani, bez żadnego wyjaśnienia co się dzieje, dlaczego mamy takie opóźnienie i dlaczego znów zawracamy. Na miejscu wszyscy rozsypani po całym miasteczku, fatalne rozlokowanie w "apartamentach". W przypadku nieznających się osób połączenie do jednego lokalu 2 kobiet i 3 facetów - z których dwie osoby musiały spać tak na prawdę we wspólnej kuchni bo był tylko jeden pokój i kuchnia z kanapą - totalny dyskomfort i krępująca sytuacja. Na dodatek dostaliśmy jeden klucz, co było ogromnym utrudnieniem. Prosiliśmy kilka razy pilotów o pomoc w załatwieniu drugiego klucza - bezskutecznie. Lakoniczne informacje przysyłane drogą smsową o niby imprezach. Tak na prawdę były to spędy ludzi w ciasnych lokalach - bez jakiegokolwiek zorganizowania czy zintegrowania uczestników. Powrót do Polski z przepełnioną toaletę i prośbą o niekorzystanie - postoje miały być co 3 godziny a były co 5. Podsumowując - feel the flow organizuje banda niekulturalnych dzieciaków w fajnych kurtkach którym wydaje się, że dobre warunki na stokach zakryją ich brak wiedzy, kompetencji i przede wszystkim kultury i szacunku. Nie polecam!!!
        • Gość: JNI Re: FEEL THE FLOW IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.18, 01:55
          ??? To biuro to absolutny dramat. Byliśmy z nimi 3 razy, i absolutnie nigdy więcej nie pojedziemy. To faktycznie musiało byc tragicznie jak 3 razy byliście ;) a ile płacą za takie wpisy ??
      • Gość: Tomek Re: FEEL THE FLOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.19, 20:43
        Z takim dnem organizacyjnym nie spotkałem się w żadnej firmie organizującej wyjazdy, zero ogaru oraz zainteresowania ze strony kadry. Zdecydowanie nie polecam !!
      • Gość: Wiki Re: FEEL THE FLOW IP: *.146.53.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.19, 23:33
        Czytam niektóre wypowiedzi i opadają mi ręce! Ludzie, czego oczekujecie od takiego organizatora ?? Ze będzie za Was wyrzucał śmieci i trzymał Was za rękę na spacerze? To nie są kolonie tylko normalne zorganizowane wyjazdy. I zorganizowane są w 100% Ok. Kupiliśmy wycieczkę w 4 osoby. Dojechaliśmy całkiem spoko autokarem. Na miejscu jak zwykle poczekaliśmy teoche na klucz i tyle. Atrakcje całkiem spoko, szkolenia na b. Wysokim poziomie cała reszta bez zastrzeżeń. Ale jak czytam niektóre opinie to mam wrażenie, że piszą je klienci ORBISU...
        • Gość: Ywka Re: FEEL THE FLOW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.19, 02:42
          Lepiej z orbisem stracić niż z feeltheflow znaleźć
      • Gość: Asia Re: FEEL THE FLOW IP: *.ip.maverick.com.pl 30.03.19, 21:43
        Nie polecam - byliśmy na Kings ofWinter2019 w Les Sybelles. Organizacja beznadziejna, prawdopodobnie głównie przez ekipę, która zajmowała się nami na miejscu. Brak profesjonalizmu, odwoływanie atrakcji na ostatnią chwilę. Apres ski to była kompletna żenada - jedno odbyło sięw barze w hotelu, drugie na środku trasy gdy już zamknięto wyciągi i nie było jak się dostać do hotelu.
        • Gość: Ewa Re: FEEL THE FLOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.19, 13:43
          Nie zgadzam się z Tobą. Byłam na tym samym wyjeździe i poza pogodą, która była do dupy, wszystko udało się bardzo fajnie. Dobrze wiesz, że apresy były przenoszone ze względu na deszcz - jeśli krytycznie podchodzisz do działań organizatora ze względu na załamania pogody i próby uniknięcia tego by wszyscy zmokli to sorry;). Drugi apres zaczął się o 14:30, wyciągi chodziły do 16:30 a trasy nie są zamykane w cale...
      • Gość: Ola Re: FEEL THE FLOW IP: *.ip.inter-reh.pl 28.08.19, 11:17
        Niestety nie polecam.

Byliśmy w Meribel - marzec 2019. Zostaliśmy zakwaterowani w okropnych lokalach nie odpowiadających żadnym standardom.
        Szkolenia narciarskie zostały przerwane prze francuską policję, a instruktor zabrany na posterunek (brak uprawnień). Meeting point – namiot - również zwinięty po 3 dniach (brak odpowiednich pozwoleń).
        Mimo, iż składaliśmy reklamację i interweniował rzecznik praw konsumenta, firma odrzuciła reklamację i olała sprawę. Wiedzą, że w takim wypadku zostaje tylko droga sądowa, a komu chce się sądzić.

Na wyjazdy narciarskie jeżdżę dwa razy w roku i pierwszy raz spotkałam się z tak słabą organizacją.
        Firmy absolutnie nie interesuje opinia klientów. Nastawieni są na masówkę.
        Możliwość dodawania opinii na FB jest wyłączona. Nieprzychylne opinie zniknęły z Google - firma zmieniła adres (inny na google maps, inny na stronie) .
        Firma nie jest członkiem Polskiej Izby Turystyki, a wszystkie certyfikaty opublikowane na stronie są na rok 2019 już nieaktualne.

Podsumowując, zróbcie sobie przysługę i skorzystajcie z usług innej firmy. ;)
      • Gość: Michał Re: FEEL THE FLOW IP: *.static.chello.pl 01.10.19, 16:59
        Widzę, że opinie różne co mocno mnie dziwi. Właśnie jetem na etapie wyboru oferty na kolejny sezon, i feelthefow ma najwięcej propozycji ze wszystkich i znowu mnie najbardziej przekonują. W ubiegłym sezonie bylem z nimi w Tignes i było rewelacyjnie.
        • Gość: Irek Re: FEEL THE FLOW IP: *.30.49.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.10.19, 19:13
          Byłem. Zwykły wyjazd za dobre pieniądze. Wole takie biuro niż rezerwować w dużym biurze, które zaraz upadnie a ostatnio im większe biuro tym większe ryzyko. Sprawdziłem i uważam, że nie ma się czego obawiać.
      • Gość: errat Re: FEEL THE FLOW IP: *.static.chello.pl 24.10.19, 16:54
        Jeden z niewielu sprawdzonych organizatorów, na rynku wiele lat. Korzystam od dawna. Poziom zadowolenia pozawala polecić. Nie jest to biuro idealne ale zdarzają się im takie wyjazdy.
        • Gość: gggrty Re: FEEL THE FLOW IP: 88.84.92.* 14.01.20, 16:44
          chyba żartujesz. co niby było ok? jesteś włascicielem, że takie bzdury piszesz?
      • Gość: XXX Re: FEEL THE FLOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.19, 16:36
        Jesteś pewnien? Proponuje zapoznać się z postami, które zostały jakiś czas temu zamieszczone na "Praca dla instruktora". W formie streszczenia pojawiły się dwa post przestrzegające przed wymienioną marką, ostrzeżenie potwierdziło kilkadziesiąt osób. Życze "udanych" wyjazdów z marką Feel The Flow :)

Pierwszy:
        "UWAGA OSTRZEŻENIE

Siema,
        Zbliża się czas kiedy każdy z nas szuka pracy na desce lub nartac
        Chciałem się z Wami podzielić moimi doświadczemiami odnośnie współpracy z firmą Feel The Flow, w której przepracowałem cały sezon zimowy 2017/2018.

Oczywiście SERDECZENIE ODRADZAM wszelkie wyjazdy w ramach pracy instruktorskiej z tą firmą, już tłumaczę dlaczego...

Mają kompletny brak szacunku do instruktorów i do uczestników wyjazdów również. Pierwsze wrażenie jest super, wszystko na zajawie, ale kiedy pojawiają się problemy zaczyna się gruba lipa.
        Wiadomym jest, że wyjadzy do Francji to ciężki temat ze względu na pozwolenia. Jednak duże, szanujące się biuro powinno zapewnić bezpieczeństwo swoim instruktorom. W przypadku kiedy występuje akcja zatrzymania przez policję, myślę, że normalnym jest, że pracodawca realnie pomaga swoim pracownikom chociażby ze względu, że wykonywał jedynie obowiązki zlecone mu przez biuro.

W 2018 roku w Pra Loup zatrzymała mnie policja na stoku. Po 5h przesłuchań, spisywaniu zeznań itd powiedzieli mi, że grozi mi rok odsiadki lub 15tys euro mandatu i wyznaczyli termin rozprawy. Oczywiście z ust właściciela firmy słyszałem zapewnienia prawie przez cały rok, że nie muszę się niczym przejmować, bo zapewnią mi pomoc i wszystkim się zajmą. Finalnie na 2 tygodnie przed rozprawą biuro i właściciel przestali odbierać ode mnie telefony. Dopiero jak dzwoniłem z innego numeru udawało mi się chwile pogadać, ale i tak byłem zbywany, a od pracownika biura usłyszałem, że (cytuje) "prywatnie możemy być kumplami, ale biznesowo dla nas nie istniejesz".
        Z całą sprawą musiałem poradzić sobie sam.

Niestety, nie jestem jedynym takim przypadkiem. Jest takich osób więcej. Jak macie pytania z chęcią pogadam prywatnie, bo niechcę się tu rozpisywać.
        Chcę jedynie ostrzec Was przed współpracą z tą firmą, jeśli nie chcecie mieć niepotrzebnych stresów lub płacić z własnej kieszeni 1000 EUR mandatu.

Ich zapewnienia o tym, że ogarnęli już kwestie pozwoleń na szkolenie we Francji potraktowałbym bardzo ostrożnie."

Drugi:
        "OSTRZEGAM
        Firma Feel The Flow
        SEZON 2017/2018

WRAZ Z INNYMI INSTRUKTORAMI BYLIŚMY W TAMTYM SEZONIE ZAPEWNIANI NA SPOTKANIU ORGANIZACYJNYM PRZED SEZONEM, ŻE WSZYSTKO MAJĄ POD KĄTROLĄ, OPŁACILI POZWOLENIA, ZGŁOSILI KADRĘ GDZIE TRZEBA I ŻE MOŻEMY SZKOLIĆ A NAWET JESLI BEDZIE PROBLEM TO KOSZTY BIORĄ NA SIEBIE- NIC BARDZIEJ MYLNEGO.

Właściciel Feel The Flow to prawnik i cwaniak z Warszawy. Wytarł sobie Nami-instruktorami (przysłowiowo) dupe. Inaczej tego ująć się nie da.

Na dzień przed rozprawą w Sądzie Francuskim wysłał do niektórych- tych bardziej ufnych umowę do podpisania uwzględniającą KOSZTY prawnika w wysokości 750e (koszty biorą na siebie-taa) obrońcy w sądzie Francuskim oraz fakt iż mówi on w naszym i BIURA IMIENIU z naciskiem, że generalnie ma pełnomocnictwo do mówienia za nas- oczywiście na korzyść biura.

Skończyło się karą w wysokości 1000e. Od tego czasu nawet wczesniej Piotr-właściciel telefonu nie odbiera. Biuro również umywa ręce. Pełen profesjonalizm ✌

Opisałbym jeszcze całą sytuację na miejscu jak musiałem wracać na komendę po 10 h spędzonych na niej i podpisywać papiery, których nie musiałem podpisywać ale z uwagi na to, że kierowniczka wyjazdu Magda nie chciała tego zrobić aby jeden z naszych kolegów Paweł Reguła został wypuszczony z ARESZTU po ponad 13h- KAZANO to zrobić mi bo
        " Już jestem zmęczona cały dzień próbuje Was wyciągnąć ale NAZWISKA nie podam".

Jak sie potem dowiedzieliśmy od Panów Policjantów gdyby podpisała w imieniu biura wezwanie do sądu nie siedzielibysmy tam 10h i więcej tylko wyszlibyśmy po max 1 godzinie.

Żenada- szybko zorientowałem się, że MYDLĄ NAM OCZY i ode mnie pierwszego właściciel "PD" przestał odbierać telefon. Nie polecam, czekam na wezwanie do zapłaty i widzimy się w sądzie. Stres i Nerwy, których się najadłem przez ich kłamstwa ciągnęły się przez kolejny rok w którym odstawiłem zajawke- narty a tym samym prace, styl życia na bok. Dopiero ten sezon planuje na nowo. Kłamcy- nie polecam, serio uważajcie bo nie liczą się z nikim."
      • Gość: ja245 Re: FEEL THE FLOW IP: *.v4.ngi.it 19.12.19, 23:00
        Organizacja bez zarzutów! polecam każdemu.
        • Gość: aJoke Re: FEEL THE FLOW IP: 88.84.92.* 14.01.20, 16:46
          nie kłam. same zarzuty na wszystko na wszystkich wyjazdach. NIgdy nie widzałem tak beznadziejnej organizacji i olewaniu klienta na każdym kroku.
      • Gość: fcukthisflow Re: FEEL THE FLOW IP: 88.84.92.* 14.01.20, 16:41
        podbijam temat. Wlasnie wrocilismy z Val Thorens z FtF i potwierdzam wszystkie tutejsze negatywne opinie. Nic sie nie zmieniło. Dodam tylko, że teraz to i deski pakują bez pokrowców niszcząc ludziom bagaże i uważają, że to na ryzyko właścicieli tylko więc żaden problem. Standardowo nie zmieścili wszystkich bagaży i co lepsze... wzieli jeszcze bagaże ludzi którzy lecieli samolotem a autobus full :)
      • Gość: keja123 Re: FEEL THE FLOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.20, 22:51
        Absolutnie nie polecam jakiejkolwiek interakcji z tym "biurem". Ze względu za zagrożenie epidemiologiczne klienci chcą zrezygnować z wyjazdu z pełnym zwrotem kosztów a biuro odmawia, twierdząc że wszystko jest w porządku. Koronawirus? Jaki koronawirus? Biuro Feel the Flow nie widzi żadnego zagrożenia z wyjeździe do Włoch, gdy wszystkie instytucje odradzają wyjazd, a sami Włosi podejmują drastyczne kroki.
        • Gość: Anna Re: FEEL THE FLOW IP: *.22.39.29.ipv4.supernova.orange.pl 20.03.20, 17:59
          Witam
          Wlasnie nie pojechaliśmy do Meribel 14 marca bo mieliśmy dojazd własny, autobus ruszył 13 marca
          Czy jest tutaj ktoś z tego wyjazdu? Czy będzie jakiś pozwów zbiorowy odnośnie zwrotu kosztów? Bo biuro nawet nie wysłało żadnego pisma aby wyjaśnij co dalej....
      • Gość: Romka Re: FEEL THE FLOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.20, 15:09
        Warto zobaczyc program o biurze Feel The Flow: "Chcieli odwołać wyjazd do Włoch. Organizator: zagrożenia nie ma" 4.03.2020r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka