Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Atomic M 8.2

IP: *.debacom.pl 08.11.06, 17:11
    napiszcie co sądzicie o tym modelu atomica. za wszelkie komentarze i uwagi z
    góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • ciupazka Re: Atomic M 8.2 08.11.06, 17:14
        Są lepsze, tanie mięso psy jedzą...:

starsport.com.pl/buty.htm
      • Gość: o_andrzej Jak szukac informacji, IP: *.cyf-kr.edu.pl 08.11.06, 17:36
        Dam Ci hinta w jaki sposob doszukiwac sie opinii o danych nartach, przynajmniej
        w jaki sposob ja to robie, bo nawet dobrze zorientowany narciarz niewiele nart
        sam przetestowal. Najpierw patrze na www.skionline.pl, dalej sprzet, Atomic,
        narty, itp. Dowiaduje sie podstawowych informacji. A wiec np., ze Metrom 8 ma
        sredni promien skretu 16 m. To juz mi cos mowi. Potem siegam do archiwum zimowej
        (narty + snb) grupy dyskusyjnej pl.rec.sport.zimowe. Dzialam tam od kilku lat i
        wiem, ze kilku uczestnikow naprawde wie co pisze. Dotyczy to zwlaszcza...
        dziewczyny, niejakiej Blackone, ktorej opinie na temat sprzetu kupuje w ciemno,
        bo wielokrotnie mi sie sprawdzily. Jak przeszukac te grupe? Google, Grupy
        dyskusyjne, Zaawansowane przeszukiwanie grup, a dalej w polu grupa wpisuje
        "pl.rec.sport.zimowe", a w polu Znajdz wiadomosci: "Metron 8". W podobny sposob
        mozna przeszukac znane fora narciarskie: to nasze oraz www.skiforum.pl.

Napisalem Ci wiec o wedzce. :) A teraz ryba. Na pl.rec.sport.zimowe znalazlem
        to, wlasnie autorstwa Blackone z lutego 2006:

> Myślę o M8 albo M9 (bardziej taliowana). (pytanie niejakiego dan-a)

Jeżdżę na M8 z poprzedniego sezonu (168cm/r16).

Zalety:
        - dobrze spisuje się na rozjeżdżonej trasie
        - jest stabilna
        - ładnie ciągnie dłuższe skręty przy średniej prędkości
        - nie boi się świeżego śniegu na trasie

Wady:
        - ciężka
        - wolno wchodzi na krawędź
        - wolno przechodzi z krawędzi na krawędź
        - kiepsko trzyma na lodzie
        - trzeba się postarać, żeby pojechać węższym skrętem
        - jak dla mnie: za mało taliowana i za miękka, za mało dynamiczna

Na Twoim miejscu szukałbym czegoś lżejszego, węższego pod butem i bardziej
        taliowanego. Będzie Ci się lepiej uczyło skrętów ciętych. Metrona 8 trzeba
        troszkę rozpędzić, żeby ładnie wchodził na krawędź.

Jeśli miałbym wybierać tylko z tych dwóch, to zdecydowanie M9!
        • Gość: Arni30 Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.debacom.pl 08.11.06, 18:17
          o_andrzej dzięki za te wiadomości postaram sie wykorzystać w przyszłości, jednak
          w celu usciślenia swojego postu dodaję że chodzi mi o buty Atomica, aktualnie ja
          jeżdżę na "fiszerkach" rc4race i jak na razie nie narzekam, o metronach pomyśle
          kiedyś...
          • Gość: o_andrzej Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.cyf-kr.edu.pl 08.11.06, 18:35
            > w celu usciślenia swojego postu dodaję że chodzi mi o buty Atomica,

A to faktycznie nie to samo. :) Nie pomoge, bo butow Atomica nie znam. Tez
            jezdze na RC4 Race SC, ale w Salomonach X-wave 8. Polecam kazdemu o ile pasuja.
            Gdyby mial kupowac teraz wybralbym model wyzej X-wave 9.
          • Gość: Jozzo Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.dsl.bell.ca 08.11.06, 19:01
            W butach to jak dla mnie liczy sie sztywnosc wlacznie z poprzeczna i
            mozliwowsc dopasowania skrupu do profilu stopy potem przychodza
            marki, koloryi cala kosmetyka. Jest dobry post na temt dobierania
            butow w ABC.

Jozzo
            • Gość: Arni30 Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.debacom.pl 08.11.06, 19:19
              Jozzo, wiem że jest czytałem ale porostu szukam info tym konkretnym modelu
              • Gość: Jozzo Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.dsl.bell.ca 12.11.06, 02:31
                Tzn pasuje co do stopy albo przynajmniej da sie podmodelowac.
                Opss jesli tak to przepraszam ze sie wcialem.
                Jozzo
                • Gość: Arni30 Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.debacom.pl 12.11.06, 21:42
                  no problem, szukam i znajduję właśnie dzięki wszystkim odpowiedziom
                  • Gość: John Re: Jak szukac informacji, do atomic m8.2 IP: *.ajc.com.pl 13.02.22, 19:02
                    Super narty znajdziesz w Freaksshop.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka