Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał ostatnio?

IP: 195.164.0.* 11.02.14, 11:17
    jak lepiej jest jechać przez
    Chemnitz, Drezno i do Monachium

czy do A9 i dalej Berlin Monachium

czy nie ma różnicy?
    Obserwuj wątek
      • jeepwdyzlu Re: trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał osta 11.02.14, 11:41
        berlin monachium jest prawie cała 6 pasmowa
        pytanie zatem kiedy bedziesz jechał i jakie bedzie nateżenie ruchu
        jeep
        • Gość: Kasia Re: trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał osta IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 21:54

> berlin monachium jest prawie cała 6 pasmowa

6 pasmowa w jedną czy w dwie strony?
      • Gość: GrzegorzKrak Re: trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał osta IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.14, 11:44
        Kasiu to zależy gdzie mieszkasz. Jak w Przemyślu to chyba nie warto pchać się na Berlin podobnie jeżeli jesteś z Legnicy. Jeżeli natomiast jesteś z okolic Szczecina to jak najbardziej trzeba kierować się na Berlin a następnie na Monachium.
        • Gość: Kasia gapa ze mnie IP: 195.164.0.* 11.02.14, 12:01
          :) no tak, myślałam, że już za granicą to nie ma znaczenia
          jedziemy z Warszawy, wyjeżdżamy w piątek rano

dziękuję:)
          • jabolkn Re: gapa ze mnie 11.02.14, 12:07
            dobrze Kasiu ze z warszawy ale jaka miejscowosc we wlochach
            moze wcale nie jedziesz do Wloch tylko do Tyrolu Poludniowego ?
            • mag1974 Re: gapa ze mnie 14.02.14, 11:43
              We Wloszech. "Wlochach" to prawidlowa odmiana w przypadku Warszawa Wlochy ;-)
          • Gość: GrzegorzKrak Re: gapa ze mnie IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.14, 12:17
            Tak się domyślałem ze z Warszawy bo Wy juz tak macie :) Zresztą dziennikarze na gazeta.pl tez piszą w stylu w mieście zamknięto ulice Dyrdymały albo w naszym województwie były śnieżyce i nam z prowincji pozadają tylko domysły ;-)

Ok ale przechodząc do sedna Twojego pytania to chyba jechałbym tak jak google pokazuje czyli Warszawa - Berlin - Lipsk -Norymberga - Monachium itd ( zakładając ze jedziesz w rejon val di Fiemme i okolice)

• rondo7 Re: gapa ze mnie 11.02.14, 20:53
              Z W-wy zdecydowanie A2 na Berlin i dalej na Norymbergię i Monachium, ok 40-50 km dalej, ale przez Polskę szybko i bez stresów a w Niemczech A9 na południe też się dobrze jedzie. Jedziesz chyba do Val Gardeny, więc ta droga jest optymalna.
              • Gość: Kasia Re: gapa ze mnie IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 21:42
                tak do Val Gardeny, dokładnie Ortisei:)

dziękuję:)
            • Gość: Kasia Re: gapa ze mnie IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.14, 21:47
              GrzegorzKrak - bo z Krakowa? lubię Kraków i Grzegorzów też:)

Widzisz z tymi Googlami to jest tak, ze najpierw pokazują przez Czech, i dodatkowo wyznaczają dwie trasy jedna przez Drezno druga A9 Berlin Monachium stąd moje pytanie

A że pierwszy raz przez Niemcy to wolę się upewnić:)
              • jabolkn Re: gapa ze mnie 11.02.14, 23:06
                Gość portalu: Kasia napisał(a):

> A że pierwszy raz przez Niemcy to wolę się upewnić:)
                to powodzenia, ciekawe czy sobotni korek pod Monachium
                przekroczy 200 km czy nie ?
                Ferie zaczynaja: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie, zachodniopomorskie
                i niemieckie landy Türingen i Sachsen.
                Jechalbym przez Pyrzowice-Ostrawe-Brno-Wieden-Graz-Klagenfurt-Spittal
              • Gość: GrzegorzKrak Re: gapa ze mnie IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.14, 09:21
                No to teraz już masz chyba nieźle namieszane. Czasem lepiej nie pytać o rade bo od nadmiaru porad tez można oszaleć - szczególnie na forum :)
                Obojętnie jak wybierzesz to życzę udanych ferii a po powrocie relacji która droga jechałaś i jak było :)
                • daniel_torun Re: gapa ze mnie 12.02.14, 11:08
                  Wszystko zależy o której będziesz w okolicach Monachium.
                  W tym roku 2 razy testowane - wyjazd z Torunia - 2:00 - dojazd do Kasterlotto - 14:30 ,
                  Wyjazd z Torunia 2:00 - dojazd do Moeny - 15:30.
                  W obu przypadkach koło Monachium z prędkością 100-120 km/h
                  • Gość: Kasia z Monachium wyjeżdżamy rano w sobotę IP: 195.164.0.* 12.02.14, 12:27
                    zatrzymujemy się na noc w Monachium, także w sobotę rano wyjeżdżamy z miasta.
                    Teraz można by zadać pytanie, czy lepiej wyjechać ok. 6 rano, czy spokojnie o 11.00?
                    • jabolkn Re: z Monachium wyjeżdżamy rano w sobotę 12.02.14, 13:30
                      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> zatrzymujemy się na noc w Monachium, także w sobotę rano wyjeżdżamy z miasta.
                      > Teraz można by zadać pytanie, czy lepiej wyjechać ok. 6 rano, czy spokojnie o 1
                      > 1.00?
                      wyjedz o 5 to będziesz na miejscu przed 9 i jeszcze pojezdzisz
                      a jak nie chcesz w sobote jezdzic to 11 wystarczy, jedz z Monachum autostradą
                      nr 95 na Garmisch, zjedz na zjezdzie Murnau/Kochel i piekna droga
                      nad jeziorem Walchensee przez Mittenwald i Seefeld do Innsbrucka
                      i dalej przez Brenner, za dopiero Brennerem wjedz na autostrade
                      :-)
                      pozdrawiam Janusz
                      • Gość: Kasia Re: z Monachium wyjeżdżamy rano w sobotę IP: 195.164.0.* 12.02.14, 15:14
                        dzięki za wskazówkę:)
                        • Gość: wojko Re: z Monachium wyjeżdżamy rano w sobotę IP: *.407.14.vie.surfer.at 12.02.14, 20:57
                          od soboty holendrzy mają ferie i od Norymbergi od godziny 3-4 będą korki
                • Gość: Kasia :) IP: 195.164.0.* 12.02.14, 12:28
                  z pewnością napiszę:)
                  Mamy nocleg w Monachium, więc zdecydowanie jedziemy przez Niemcy
                  • doma791 Re: :) 12.02.14, 19:21
                    ja jechałam w sobote 8.02 i tak jak pisalam w innym poście-tragedii nie bylo,jechalismy od Berlina,przez Lipsk,dalej Monachium i dalej juz kierunek Insbruck i Val di Fassa w naszym przypadku.W okolicach korków koło Monachium bylismy ok 8 rano i była raptem chwila totalnego postojuz,a tak to cały czas jazdamniej lub bardziej wolna.Przygotuj się z pewnością na wolniejszy rzejazd przez Austrię,bo ruch tam tez był spory
      • Gość: Kasia no i wróciliśmy:( a było tak cudnie:) IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 22:23
        w tamtą stronę do Monachium z Wawy autostradą na Berlin, kufel piwa w Hofbraeuhaus i nocleg w Monachium /jakby ktoś poszukiwał noclegu, to mogę polecić, mały, odnowiony hotel w samym centrum z dobrym sniadaniem/

wyjazd z Monachium ok.11.00, niestety były korki i dojazd zajął nam ok 5 godzin

W drodze powrotnej /wyruszyliśmy o 5 rano/ do wjazdu na autostradę sypał śnieg, później padał deszcz, aż w końcu w Austrii zaświeciło słońce.
        Był korek do bramek w Brennero , ale później już było bardzo dobrze, także o godz.17.30 byliśmy w domu:)
        całkiem nieźle:)
        wszystkim za udział w wątku i pomoc dziękuję:)
      • robisc Re: trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał osta 23.02.14, 22:46
        jechalem w sobote z Zell do W-wy; wyjechalem o 5 rano, zero korokow po drodze i po 12h bylem w domu; podstawa do zdazyc przed szczytem wyjazdow, czyli nalezy wyruszyc w droge wczesnie rano
        • robisc Re: trasa do Włoch przez Niemcy, ktos jechał osta 23.02.14, 22:52
          oczywiscie trasa Monachim - Berlin; w zeszlym roku wracalem ta sama trasa z Val Gardeny i rowniez bylo Ok, tylko czas podrozy dluzszy o 2h
          • jeepwdyzlu Pod Bolzano korek 24.02.14, 14:05
            w stronę granicy z Austrią
            przewężenie :-(
            4h stania..

jeep
            • Gość: Roxi Re: Pod Bolzano korek IP: 5.172.252.* 24.02.14, 15:05
              My w sobotę ok 8.30 staliśmy tam ok 40 min.
              • Gość: ola Re: Pod Bolzano korek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.14, 12:13
                Własnie wróciłam żadnych korków na całej trasie Warszawa-Andalo przez Niemcy w obie strony.
                • Gość: gość Re: Pod Bolzano korek IP: 212.160.172.* 07.03.14, 13:08
                  Nie wiem jakiego dnia wracałaś...
                  Wracaliśmy w sb 1.03 z Andalo przez Niemcy. Masakrycznych korków uniknęlismy tylko i wyłacznie dlatego ze wyjechalismy z Andalo o 5.07. MImo to na włoskich bramkach przed Brennero staliśmy 20 min,a wokół Monachium bardzo ciasno.
                  Jadąc do Andalo tydzień wcześniej staliśmy w dużych korkach, a mijaliśmy w str PL jeszcze większe stąd nasza decyzja o tak wcześnym wyjeździe.
                  PZdr
                  • rondo7 Re: Pod Bolzano korek 10.03.14, 18:58
                    W sobotę 22 lutego W-wa Ingolstadt 9-17.30, kolacja, piwko, nocleg. Rano w niedzielę po śniadanku z Ingolstadt do Livigno przez Monachium i GaPa do Livigno 9-14, bez korków i z tunelem włacznie. Jeszcze duzo czasu na rozpakowanie, połażenie, kolację a rano wypoczęty na narty.
                    Przy okazji od 8 lat nie byłem w Livigno, zmieniło sie na lepsze. Śnieg był rewelacyjny a stoki tak przygotowane, że dawno takich nie widziałem. Droga powrotna to start w piatek z Livigno o 10-tej, również przez GaPa i Monachium, obiadek w Plechu za Norymbergą i pod Lipskiem przy A9 ok 18-tej na spokojny nocleg. Trochę spowolniło raz przez 20 min za Monachium. Rano w sobotę po śniadaniu o 9.30 w 1,5 godz do centrum A10 pod Berlinem na mały schoping i około 18-tej w Warszawie. Niedziela na pranko i odpoczynek przed poniedziałkiem. Tak robię od 3 lat i nie daję się namówić na zmianę turnusów w sobotę, bo faktycznie można trafić w korki, choć nie zawsze. Właściciele pensjonatów i apartamentów, już nie robią problemów z terminami, gdy mają wolne miejsca.
                    • rondo7 Re: Pod Bolzano korek 10.03.14, 19:00
                      Oczywiście powrót w piątek 7 marca, po 12 dniach pobytu; inaczej to bez sensu.
                      • Gość: ola Re: Pod Bolzano korek IP: 5.174.22.* 11.03.14, 00:23
                        Bo najlepiej jest jechać w niedzielę a nie w sobote od lat tak robimy
                        • Gość: zed Re: Pod Bolzano korek IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 11:01
                          nie wspominajac, ze nasza droga wyglada czasowo inaczej. wyjazd z wawy 4.00 17.30 zimne piwo w hoteluw livigno.

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka