Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gruzja narty

25.11.14, 17:04
    ktos był i moze sie podzielić wrażeniami? z pobieżnego przeglądu widzę że góry tam maja niezłe, skipasy tanie, tylko jak to wygląda realnie?
    Obserwuj wątek
      • m_ac Re: Gruzja narty 28.11.14, 14:46
        W zeszłym roku coś było chyba na forum na ten temat.Jest bp, które organizuje wyjazdy w tamte rejony.Kolega od nart był z nimi na wczasach w Batumi, wrócił zadowolony,ale oferty narciarskiej nie zgłębił.Jak jechać tam to chyba na min.10 dni, a raczej 2 tyg. bo loty z WAW są chyba raz w tygodniu, a dojazd na miejsce trochę zajmuje, powrót też i będąc już tam warto byłoby choć Tbilisi zwiedzić.Myślałem też o takim wypadzie,ale zacząłem liczyć koszty i spasowałem, bo wyszło,że 2 tygodniowe wyjazdy do nie najtańszych alpejskich resortów w to miejsce da się zorganizować.Jeden z ośrodków to bodajże Gudauri, drugiego nazwy nie pamiętam, ale z tego co wiem to trudno było by za jednym razem je zaliczyć.
      • rpodolak Re: Gruzja narty 28.11.14, 20:34
        byłem w Gruzji w ub.roku turystycznie, z plecakiem - suuuper(ludzie, jedzenie, widoki) ale czy byłby to dobry kierunek na narty mam wątpliwości...
        2 ośrodki :Gudauri (przejeżdżałem tamtędy w drodze do Kazbegi) i Bakuriani - infrastruktura na pewno nie na poziomie alpejskim ,tras niewiele (myslę że bardziej zadowoleni będą skiturowcy niż "sztruksiarze"), koszty dojazdu wysokie, ceny zbliżone do alpejskich.
        Generalnie polecam Gruzję ale na typowy "narciarski" wyjazd raczej nie. Jeśli już to bardziej turystycznie i przy okazji (o ile będą warunki) można dzień czy dwa pośmigać :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka