Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziś w Korbielowie

12.02.05, 23:41
    ...bylo po prostu super:
    pod Jontkiem bylismy o 8 rano (niestety drobne problemy z dojazdem), pierwszy wyjazd przed 9, od razu na gore, caly czas sypal snieg a tak ok 13-14 to juz byla prawdziwa sniezyca, ktora juz do zjazdu na dol nie ustapila, 3 razy wjechalem na Pilsko ale to bylo totalne ekstremum klimatyczne:)))) sieklo twarz z kazdej strony (ale to wlasnie uwielbiam na tej gorze, wtedy wiem, ze jestem na nartach:D), wlasciwie to caly czas jezdzilem na Kopcu i pare razy na 5 z Kopca do Szczawin (w tym na samym poczatku czarna trasa - znow mam wrazen na caly rok:))) Zjazd na dol trasa 5 do samego konca - otwarta i wyratrakowana niestety strasznie waska jak dla mnie, musialem mocno nakrecic sie, szczegolnie w srodkowym odcinku.
    Jakie warunki:
    - powyzej Szczawin snieg calkiem dobry, duzo swiezego opadu, muldy zwlaszcza na sciance na 5 miedzy Miziowa o Szczawinami, na sciankach na czarnej oraz troche mniejsze na trasie z Kopca, trasa z Pilska to generalnie plaszczyzna swiezego sniegu, podobnie na 5 zaraz przed Szczawinami,
    - troche przetarc do lodu na 5 miedzy Miziowa a Szczawinami ale bardzo rzadko - nie przeszkadzaja,
    - na 5 z Pilska tradycyjnie wyszly bale drewniane przy zjezdzie na Miziowa ale tylko na maks. 1 m2, wiec nie ma problemu, moze juz sa zasypane przez swiezy opad,
    - ponizej Szczawin swiezy mokry snieg.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka