Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jest czas - na ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:49
    No to moze spotkajmy sie w Zakopanem, Jaworzynie, albo w Alpach!
    Mamy czas, kazdy w spokoju moze ulozyc plany zimowych urlopow i wypoczynku!
    Zorganizjmy sie!
    Co wy nato?
    Obserwuj wątek
      • wote Re: Jest czas - na ? 30.05.06, 20:57
        Ja się chętnie dopasuję ale tylko Alpy :D

Z doświadczenia wiem że takie pomysły wypalają tylko wtedy gdy dajesz konkretny
        pomysł np

Ostatni tydzień stycznia, Dolina Zilertall, a jak juz się ludzie tam zjadą to
        spotkanie nie będzie problemem.
      • kb13 Re: Jest czas - na ? 30.05.06, 20:59
        Gość portalu: bingo napisał(a):

> No to moze spotkajmy sie w Zakopanem, Jaworzynie, albo w Alpach!
        > Mamy czas, kazdy w spokoju moze ulozyc plany zimowych urlopow i wypoczynku!
        > Zorganizjmy sie!
        > Co wy nato?

Jestem zdecydowanie za!!!!!!!!!!!
        Doskonały pomysł. Proszę prowadź ten wątek.
      • Gość: bingo Re: Jest czas - na ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 06:48
        Wiec jesli wieksza czesc okresli sie pozytywnie co do pomyslu spotkania to
        napewno padnie kilka propzycji odnosnie miejsca i terminu wyjazdu!
        Wspolnie wybierzemy atrakcyjne miejsce.
        Zorganizujmy sie
      • arp007 Re: Jest czas - na ? 31.05.06, 08:57
        sledze (czytam) forum od dluzszego czasu i nawet od czasu do czasu cos skrobne.

jesli kolanko wydobrzeje to z checia spotkalbym sie z pozostalymi
        forumowiczami.

miejsce i termin pod rozwage: korbielow, pierwszy tydzien stycznia. od trzech
        sezonow tak jezdze, w wiekszym lub mniejszym gronie. same plusy: (i) swiateczno-
        sylwestrowe towarzystwo jest juz out, (ii) pilsko pusciutkie, (iii) na braki
        sniegu? co to takiego... (iv) ceny kwater ciut nizsze (po swietach/sylwestrze a
        przed feriami), (v) kolejki do wyciągów? tez brak...

pozdrawiam
        • Gość: bingo Re: Jest czas - na ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:11
          Propzycja wspolnego wyjazdu jak widze chwyta. Prosze o wiecej wpisow.
          • Gość: bingo Re: Jest czas - na ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 19:33
            widze ze stanelo!
            • o_andrzej Re: Jest czas - na ? 01.06.06, 20:33
              Gość portalu: bingo napisał(a):

> widze ze stanelo!

Bo pora niedobra, za daleko do zimy. Czy dozyjemy? I w jakim zdrowiu :) Za duzo
              moze sie zmienic w miedzyczasie. Ja sie chetnie pojawie, raczej na jeden dzien.
              Korbielow na poczatku stycznia wydaje sie interesujacy. Z blizszych mi (mieszkam
              w Krakowie) polecalbym Mosorny Gron w Zawoji - calkiem zdrowy kawalek gory.
              Blisko z Krakowa i Slaska. Kasprowy tez moze byc, choc trudniej sie tu spotkac
              (mam zle doswiadczenia).
              • wrb1 Bingo 01.06.06, 21:04
                To naprawde za wczesnie na takie plany, chyba że miales na myśli letni wyjazd na
                lodowiec, ale na to chyba wielu nie namówisz. Jezeli chodzi o Polskę to mi by
                bardziej pasowaly Sudety bom Wroclawiak, ale myslę, że wynajęcie jakiejś chałupy
                w Alpach to tez dobre rozwiązanie.
                • Gość: bingo Re: Bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:38
                  A ja mysle ze to wlasnie teraz mozna podejmowac decyzje jeszcze jest duzo czasu
                  na uzgonienia urlopowe etc. Potem beda wymowki za malo czasu, tak z marszu to
                  trudno itd.
                  pozdrawiam
                  • wote Re: Bingo 08.06.06, 16:36
                    Myślę że niezależnie od ilości chętnych warto już teraz podać termin i miejsce.

Więc bardzo proszę pomysłodawcę aby to uczynił tylko bardzo konkretnie. Potem
                    będziemy akcję promować.

Pozdrawiam
                    • wrb1 Re: Bingo 08.06.06, 19:17
                      Bardzo chętnie bym Was spotkał:
                      i nie chodzi o to, zeby udowadniać kto jest lepszy;
                      ale usiąś przy piwku, czy Williamsbirne, czy czymkolwiek innym;
                      na stoku zobaczyć jak to robią inni;
                      zapytać: dlaczego Tobie to wychodzi, a mnie nie?
                      albo odwrotnie pokazać jak ja to robię, a Ty też byś tak chciał;
                      Jestem pesymistą, że się nie uda, ale bardzo bym chciał się pomylić!!!
                      pozdrawiam witek
                      • Gość: bingo Re: Bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:30
                        Jesli o mnie chodzi to ja jestem dyspozycyjny i moge w kazdym czasie w okresie
                        zimowym spotkac sie z wami.
                        Ale skoro ja mam byc tym ktory podac ma termin to proponuje listopadowy wyjazd
                        do Austrii na Stubai.
                        Mysle ze to dobry czas na rozjezdrzenie i warunki sniegowe w tym czasie sa
                        napewno doskonale
                        Zaznaczam ze kazdy inny termin jest mozliwy i chetnie przystosuje sie do waszej
                        propzycji.
                        pozdrawiam
                        • wote Re: Bingo 09.06.06, 10:48
                          Skoro mówisz że dla Ciebie każdy termin jest dogodny to ja proponuję styczeń w
                          Austrii.. dolinę Zillerall ew jeżeli chętnych będzie mniej to jakiś weekend
                          styczniowy w Polsce. Np drugi weckend tj prawdopodobnie 14.01.2007 - 15.01.2007
                          Terminy podałem pod siebie :D U mnie z powodów służbowych narty są możliwe
                          dopiero od drugiego tygodnia stycznia.

Pozdrawiam.
                          • Gość: bingo Re: Bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:55
                            Ok. zobaczmy wiec ileu bedzie chetnych!?
                            • wrb1 Re: Bingo 09.06.06, 14:15
                              Mi bardziej podchodzi termin Bingo, bo lubię i co roku jeżdżę na lodowiec w
                              listopadzie
                              • wote Re: Bingo 09.06.06, 23:26
                                .. i zaczyna się... z tego powodu takie wyjazdy się nie udają :D

Pozdrawiam
                                • wrb1 Re: Bingo 10.06.06, 16:11
                                  Ale nie napisalem, ze Twój termin jest zły.
                                  Ale jednocześnie zauważ, to TY masz w sumie pretensje, że nie Twój termin jest
                                  na wierzchu.
                                  W końcu to zaróno bingo jak i ja próbujemy się do Ciebie dostosować, a nie Ty do
                                  nas.
                                • juta33 Plan spotkania 10.06.06, 18:00
                                  wote napisał:

> .. i zaczyna się... z tego powodu takie wyjazdy się nie udają :D
                                  >
                                  > Pozdrawiam

Dlaczego ma się udać skoro:
                                  "i tak się nie uuudddaaa" - pamiętacie?!?!

Witam!
                                  Trzeba podjąć babską decyzję.

Proponuję Jaworzynę Krynicką 5-7 stycznie 2007 r. lub 2-4 marca 2007 r.

W Polsce i tak krótko, ponieważ:
                                  1. jest blisko, dla większośći jak myślę,
                                  2. łatwiej wziąść urlop na piątek, niż na cały tydzień.
                                  3. kto ma jechać w Alpy i tak pojedzie.
                                  4. dla tych co na obczyżnie może to będą miłe dni...
                                  5. w tym terminie, bo 5-7 stycznia to po sylwestrze, a przed feriami, 2-4 marca
                                  to już po feriach.
                                  6. głosujemy wpisując w tytule datę pierwszego lub drugiego terminu, spotkanie
                                  będzie w terminie, na który będzie więcej wpisów.

Możecie się nie zgodzić, to tylko propozycja.
                                  Pozdrawiam

• Gość: bingo Re: Plan spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 08:14
                                    Dyskusja sie ozywie,
                                    dzieki juta, wrb, o-andrzej, itd. a gdzie reszt?
                                    • Gość: ARP007 Re: Plan spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:29
                                      ja aktualnie powiem tyle, ze nie wiem czy tak szybko, listopad lub grudzien
                                      badz styczen bede mial sprawne kolanko. sledzil oczywiscie bede, jak
                                      najbardziej.

pozdrawiam,
                                      • juta33 Re: Plan spotkania 11.06.06, 21:18
                                        Gość portalu: ARP007 napisał(a):

> ja aktualnie powiem tyle, ze nie wiem czy tak szybko, listopad lub grudzien
                                        > badz styczen bede mial sprawne kolanko. sledzil oczywiscie bede, jak
                                        > najbardziej.
                                        >
                                        > pozdrawiam,

Możesz nawet posiedzieć, jeśli kolano nie wyzdowieje.
                                        Przepraszam, ale wcześniej przeoczyłam Twoją wypowiedź, a widzę, że miałeś
                                        podobny pomysł na spotkanie.
                                        juta

• arp007 Re: Plan spotkania 12.06.06, 20:32
                                          spox ;-)))
                                          moglas nie zauważyć, bo ja taki niepozorny jestem...

pozdrawiam,
                                        • arp007 Re: Plan spotkania 12.06.06, 20:34
                                          ale jesli wszystko pojdzie dobrze, to przeniose (przeniesiemy) sie z Korbielowa
                                          do Zawoji...

no problem ;-)))

pozdrawiam,
                                  • juta33 Re: Plan spotkania 11.06.06, 21:12
                                    juta33 napisała:

> 2. łatwiej wziąść urlop na piątek, niż na cały tydzień.

POPRWIAM "WZIĄĆ", co nagle to po diable!!!

Dlatego, że:
                                    "Kobieta jest do wzięcia, a nie do wzięścia"

juta
                                    • Gość: Jeery Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja IP: 212.160.159.* 12.06.06, 18:56
                                      Witam,
                                      Ja jestem za tym teminem i miejscem zaproponowanym przez Andrzeja. Jak zwykle
                                      Jego propozycje są przemyślane. Mosorny to kawał góry na każde umiejętnośći i
                                      zaplecze potrzebne do spotkania się grupy zapaleńców takich jak ja. Ale nie
                                      rezygnuję z innego terminu i miejsca ustalonego na forum.
                                      Myślałem,żę Witek skoro jest z "Wrocka" to zaproponuje Czarną Górę koło
                                      Siennej. Byłem tam w tym roku i stoki były fantastyczne, ale jest malutki
                                      minusik - brak zaplecza. No nie zupełnie brak coś tam pod namiotami jest.
                                      • wrb1 Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja 12.06.06, 19:29
                                        Takie spotkanie to wg mnie powinno trwać minimum 2-3 dni, a do tego Czarna Góra
                                        w żadnym przypadku się nie nadaje, dlatego nawet nie proponowalem, a i pod
                                        względem przygotowania stoków też pozostaje wiele do życzenia.
                                        • Gość: Jeery Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja IP: 212.160.159.* 12.06.06, 20:10
                                          To chyba specjanie dla mnie zadali sobie trudu, albo miałem fart.
                                          • Gość: Jeery Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja IP: 212.160.159.* 12.06.06, 20:12
                                            Ale stoki mają fajne, musisz przyznać Witku.
                                      • juta33 Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja 18.06.06, 22:22
                                        Gość portalu: Jeery napisał(a):

Mosorny to kawał góry na każde umiejętnośći i
                                        > zaplecze potrzebne do spotkania się grupy zapaleńców takich jak ja.

Witam!
                                        Czy to jest aktualna mapa tras?

www.mosornygron.pl/mapa.php

juta
                                        • o_andrzej Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja 18.06.06, 23:13
                                          > Czy to jest aktualna mapa tras?

Tak. Poczatek jest dosc stromy i waski, ale i krotki. Wielu gorzej jezdzacych
                                          jakos sie tam zsuwa. Potem juz jest srednio trudno, moze z wyjatkiem ostatniego,
                                          znow ciut stromszego odcinka. Podobno nigdy tak nie ma kolejek do wyciagu.
                                          • saqqara Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja 19.06.06, 19:56
                                            o_andrzej napisał:

> > Czy to jest aktualna mapa tras?
                                            >
                                            > Tak. Poczatek jest dosc stromy i waski, ale i krotki. Wielu gorzej jezdzacych
                                            > jakos sie tam zsuwa. Potem juz jest srednio trudno, moze z wyjatkiem
                                            ostatniego, znow ciut stromszego odcinka. Podobno nigdy tak nie ma kolejek do
                                            wyciagu.

jesli moge sie wtracic, Mosorny przecwiczylam w tym roku

kolejki sa, koszmarne w sezonie, poza sezonem rowniez w weekendy. natomiast w
                                            marcu w tygodniu wieje pustka i nawet czlowiek nie wie, co to kolejka do
                                            wyciagu.

stok nowiutki, dziala drugi, trzeci rok. na samej gorze dosc stromo, na dole
                                            tez, ale pomiedzy jest ogromny kawal stoku, na ktorym mozna naprawde poszalec.
                                            jest cos i dla poczatkujacych i dla wytrawnych narciarzy.
                                            dolna stacja wyciagu to jednoczesnie hotel i restauracja, wiec mozna sobie
                                            zrobic przerwe siedzac w ciepelku i popijajac goraca herbate patrzec na gorke.
                                            jedzenie bardzo dobre, w rozsadnych cenach. niestety, oprocz wyciagu i kilku
                                            knajp rozrzuconych na przestrzeni kilku kilometrow (wszak Zawoja to najdluzsza
                                            wies w Polsce) to tam nie ma innych rozrywek.

goraco polecam i trzymam kciuki, zeby Wam sie wyjazd udal:))

ps. KOSZMARNA jest droga do samej wsi. tam juz nie ma asfaltu z dziurami, tam
                                            sa same dziury!
                                            • o_andrzej Re: 5-7 Styczeń Mosorny Groń, Zawoja 19.06.06, 23:07
                                              > kolejki sa, koszmarne w sezonie, poza sezonem rowniez w weekendy. natomiast w
                                              > marcu w tygodniu wieje pustka i nawet czlowiek nie wie, co to kolejka do
                                              > wyciagu.

Przykre. Bylem tam tylko raz, w marcu (a moze na poczatku kwietnia) tego roku, w
                                              niedziele. Pomimo niezlych warunkow, nie stalo sie ani chwili. Z rozmowy z
                                              czestym bywalcem dowiedzialem sie, ze kolejek tu nie ma, bo wyciag ma dobra
                                              przepustowosc. Ale widac tez byl niedoinformowany. Trudno znalezc w Polsce
                                              polko, gdzie nie ma kolejek w weekendy. Moze najblizszy temu jest wspomniany juz
                                              wczesniej Lubomierz, ale troche tu nudno, choc gora calkiem stroma.
                                              • juta33 A może jednak Jaworzyna Krynicka? 23.06.06, 23:00
                                                Zapraszam do obejrzenia:

www.jaworzynakrynicka.pl/glowna.php?l=p&m1=2&m2=2
                                                pozdr.
                                                • Gość: tomek_28 W Polsce to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 12:08
                                                  tylko Kasprowy :D
                                                  Pozdrawiam - Tomek
                                                  • liloom Moze jednak Austria? 26.06.06, 20:08
                                                    Ja zawsze mowie: 2 Polakow 3 zdania;)
                                                    Jesli bedzie w Austrii to chetnie dolaczylabym...
                                                    • Gość: bingo Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:32
                                                      Ustalmy moze ile osob bylo by chetnych na takie spotkanie a potem w scislym
                                                      gronie idac sobie na reke czasowo-terminowo i miejscowo uzgodnimy detale!
                                                      Prosze, traktujcie te propozycje serio i powaznie!
                                                      Pozdrawiam!
                                                    • kb13 Re: Moze jednak Austria? 27.06.06, 13:20
                                                      Proponuję żeby każdy z nas wypunktował swoje preferencje w ten oto sposób:

Oto moje preferencje

I. Miejsce wyjazdu

- Zakopane 5 pkt
                                                      - Korbielów 4 pkt
                                                      - Jaworzyna Krynicka 3 pkt
                                                      - Mosorny Groń 2 pkt
                                                      - Szczyrk 1 pkt
                                                      - Austria 0 pkt

II. Termin wyjazdu
                                                      - I tydzień styczeń 2007 5 pkt

III.Ilość osób - 1

W ten sposób (demokratyczny)zdecydujemy o miejscu, czasie i ilości osób.
                                                      No, zabierajcie się za głosowanie, a ja policzę głosy - zobaczymy co wyjdzie.

Krzysztof

• Gość: bingo Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:55
                                                      czas przemija coraz czesciej zaczynam myslec o nowym sezonie i chcialbym
                                                      przypomniec wam aby powazniej podejsc do naszego zimowego spotkania!
                                                      Kto chetny niech potwierdzi to wpisem!
                                                      pozdrawiam
                                                    • Gość: bingo Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:33
                                                      Informuje wszystkich chetnych na wspolny wyjazd, ze z powodu nie obecnosci w
                                                      Polsce w dniach od 08.12 do 17.12 br. moj udzial w spotkaniu jest nie mozliwy.
                                                      W tym czasie jestem na nartach we Wloszech chyba ze tam sie spotkamy!
                                                      Val di Fiemme, Bellamonte, Hotel Belamonte****
                                                      www.Dolomity.onet.pl.
                                                      pozdrawiam bingo
                                                    • Gość: arp007 Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:34
                                                      ja tak jak wczesniej wspominalem raczej nie dam rady dolaczyc. 12/09 mialem
                                                      rekonstrukcje acl i szczerze watpie, aby lekarz zgodzil sie na narty wczesniej
                                                      niz na zakonczenie sezonu ;-(((

pozdrawiam
                                                    • kubagr Re: Moze jednak Austria? 16.09.06, 18:04
                                                      zwykle 6 mies po acl
                                                    • Gość: arp006 Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:00
                                                      czyli na zakonczenie, da rade ;-))
                                                      nie wiem dlaczego ale w PL rehabilitanci i lekarze dosc zgodnie twierdza, ze po
                                                      12-tu. pewnie z ostroznosci.
                                                      kuba, co sadzisz o wczesniejszej (powiedzmy 4 m-c) z tytanowym functional brace?
                                                      thx i pozdrawiam
                                                    • wote Re: Moze jednak Austria? 18.09.06, 20:51
                                                      Jeszcze raz powtórzę DEMOKRATYCZNIE NIE DA RADY :D
                                                    • Gość: bingo Re: Moze jednak Austria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:13
                                                      Wote masz racje ale dla spokoju duch potrzymaj ten watek jeszcze troche,
                                                      moze sie cos w "narodzie" zmieni.
                                                      Jak wczesnie powiedzialem chetnie poznalbym co nie ktorych z tego forum.
                                                      pozdrawiam
                                                    • liloom Re: Moze jednak Austria? 02.10.06, 20:40
                                                      Mozna zrobic kilka terminow. Rzucajcie gdzie jedziecie, moze inni sie dolacza.
                                                      Ja probuje dojechac na Hintertux pod koniec pazdziernika. Moze ktos jeszcze?
                                                    • wote Re: Moze jednak Austria? 07.10.06, 20:14
                                                      To może zadziałać tylko w następujący sposób:

Dwóch zdeterminowanych narciarzy (płećnie gra roli ;) ) umawia sięże tu i tu
                                                      wtedy a wtedy spotkają się na stoku... powiedzmy przy grzanym winku ;) informują
                                                      o tym oficjalnie i chętni mogą dołączyć. INACZEJ NIE DA RADY... Pozdrawiam
                                                    • Gość: Colagen Re: Moze jednak Austria? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:56
                                                      Od 3 lat wysmiewam takie umawianie sie i jak widzisz Wote mam racje Ty tez cos takiego organizowales i byles oburzony z mojego sceptycznego nastawienia - bzdura takie umawianie - najprzyjemniej jest gdy sie jedzie na narty z dziewczyna we dwoje a nie z facetami- a zreszta jedzcie jedzcie faceci ja sie zajme Waszymi kobietami hahahah pozdrowko
                                                    • wote Re: Moze jednak Austria? 13.10.06, 21:28
                                                      Wiesz Colagen mi się tam rok rocznie udaje zebrać ciekawą ekipę... i nie
                                                      koniecznie z forum narty... Czasem ktoś z zewnątrz dołączy i można poznać
                                                      fajnych ludzi.

Pozdrawiam
                                                    • juta33 Re: Moze jednak Austria? 14.10.06, 18:02
                                                      Gość portalu: Colagen napisał(a):

najprzyjemniej jest gdy sie jedzie na narty z dziewczyna w
                                                      > e dwoje a nie z facetami- a zreszta jedzcie jedzcie faceci ja sie zajme
                                                      Waszymi
                                                      > kobietami hahahah pozdrowko
                                                      Colagen ja lubię jęździć z facetami,,,
                                                      na nartach!!!

Możesz zostać z kobietami, tymi, jak to się taraz mói tybsiarami.
                                                      Pozdr.
                                                      P.S.
                                                      Komunikat!!!
                                                      Trochę "odechciało" mi się wygłupów na tym forym, a szkoda. Powiało nudą.

• juta33 Re: Moze jednak Austria? 14.10.06, 18:04
                                                      No tak, jestem do tyłu, chyba piszę się "tipsiarami" od tipsów.
                                                      Pozdr.

• aater Re: Moze jednak Austria? 15.10.06, 17:45
                                                      hej juta;)
                                                      jestem i czytam... dziekuje za pamiec;))
                                                      powoli "wracam do zycia". jeszcze ten tydzien bedzie trudny czasowo;)
                                                      pozdrawiam
                                                      ater
                                                    • emsy Re: Moze jednak Austria? 18.10.06, 11:36
                                                      A kto sie twoja kobitka zajmie Colagen?
                                                      Podaj namiary to chetnie sie zajme twoja sierotką.
      • nyakoba Czy pomysł jest nadal aktualny? 17.11.06, 09:21
        przecież to rewelacyjna sprawa! :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka