Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KORONY SLOWACKIE

24.01.03, 15:47
    Obserwuj wątek
      • belbelbel Re: KORONY SLOWACKIE 24.01.03, 15:50
        Przepraszam za pusty post. Wiec wyjezdzam w niedziele na Slowacje, i chcialem
        sie was zapytac, czy wieczorem, okolo 22, na przejsciu w Chyznem kupie korony i
        ile kosztuje jedna korona, moze ktos z was niedawno wrocil ze Slowacji? W
        Warszawie jedna korona kosztuje az 11 groszy!
      • agatka_s Re: KORONY SLOWACKIE 24.01.03, 18:56
        sorry, że się trochę pomądrze, ale tak z doświadczenia to przy większych
        kwotach potrzebnej waluty obcej, najlepiej wychodzi się płacąc kartą albo
        wyjmując walutę tubylczą w bankomacie. A przy zakupie takiej kwoty którą ma
        się na "wsiakij słuczaj" (no nie wiem, równowartość 100-200 PLN) to nie ma co
        ryzykować oszczędności 5-10 PLN i lepiej kupić jeszcze przed wyjazdem.

A na Słowację konieczne są winiety i chyba znaczki PL (w Czechach np. policja
        poluje na polskie samochody bez PL-ki). Na granicy z Czechami jak byłam w
        listopadzie na stacji benzynowej przed granicą, i jedne i drugie akurat wyszły,
        trochę się nadenerwowałam zanim znalazłam po drugiej stronie. Teraz już 2
        tygodnie przed wyjazdem mam winiety na słowackie i austriackie autostrady i
        komplet PL w schowku (ta ostatnia jakaś była trefna bo zlazła).

Pozdrawiam
        • el_la Re: KORONY SLOWACKIE 03.02.03, 15:54
          A gdzie można kupić te winietki ? Są chyba obowiązujące tylko na autostradzie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka