belbelbel Re: KORONY SLOWACKIE 24.01.03, 15:50 Przepraszam za pusty post. Wiec wyjezdzam w niedziele na Slowacje, i chcialem sie was zapytac, czy wieczorem, okolo 22, na przejsciu w Chyznem kupie korony i ile kosztuje jedna korona, moze ktos z was niedawno wrocil ze Slowacji? W Warszawie jedna korona kosztuje az 11 groszy! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: KORONY SLOWACKIE 24.01.03, 18:56 sorry, że się trochę pomądrze, ale tak z doświadczenia to przy większych kwotach potrzebnej waluty obcej, najlepiej wychodzi się płacąc kartą albo wyjmując walutę tubylczą w bankomacie. A przy zakupie takiej kwoty którą ma się na "wsiakij słuczaj" (no nie wiem, równowartość 100-200 PLN) to nie ma co ryzykować oszczędności 5-10 PLN i lepiej kupić jeszcze przed wyjazdem. A na Słowację konieczne są winiety i chyba znaczki PL (w Czechach np. policja poluje na polskie samochody bez PL-ki). Na granicy z Czechami jak byłam w listopadzie na stacji benzynowej przed granicą, i jedne i drugie akurat wyszły, trochę się nadenerwowałam zanim znalazłam po drugiej stronie. Teraz już 2 tygodnie przed wyjazdem mam winiety na słowackie i austriackie autostrady i komplet PL w schowku (ta ostatnia jakaś była trefna bo zlazła). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: KORONY SLOWACKIE 03.02.03, 15:54 A gdzie można kupić te winietki ? Są chyba obowiązujące tylko na autostradzie ? Odpowiedz Link Zgłoś