Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podforum Narty na FotoForum

27.10.06, 16:09
    Nie wiem, kogo miałeś Tebe na myśli, że nie doczytuje, ale na wszelki wypadek
    i dla wyjaśnienia zakładam ten wątek.
    Zgłaszałem pomysł, utworzenia w dziale Fotoforum podziału "Naty"
    albo "Góry" ?? ( jak zwał, tak zwał). Jest tam sporo śmiesznych działów jak
    biżuteria, potrawy, zamki i ruiny ... dlaczego nie ma być działu narty!?
    Uważam, że w niczym nie przeszkadza, to stronie Witka o nazwie fotonarty,
    która jest jego prywatna stroną z wszystkimi tego, konsekwencjami. Nie można
    linkować do tej strony tzn. do konkretnego zdjęcia! Jak jest ich 10 to mały
    problem, a jak będzie 1500 albo 10 000, to już będzie spory. Także dyskusja
    poprzez komentarze jest w tej chwili trudna, żeby nie powiedzieć, niemożliwa.
    Niech zostanie ona tam gdzie jest, bo jest w niej wiele ciekawych info. Niech
    Witek umieszcza na swojej stronie, także wybrane przez siebie, a jego
    zdaniem najciekawsze fotki z proponowanego podforum "Narty". Jednak oprócz
    tego, proponuję założyć w FotoForum specjalny dział "Narty" W tym dziale
    można będzie zakładać wątki z fotografiami, z konkretnych regionów, wyjazdów,
    imprez, czy po prostu związane w ten czy w inny sposób z nartami. Dyskutować
    o nich, a także wklejać linki do zdjęć w czasie normalnej dyskusji na forum
    narty Dodam, że każdy użytkownik ma miesięczny transfer 500MB i przydział
    dysku 2GB, to bardzo dużo.
    Poddaje temat pod dyskusję!
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jozzo Re: podforum Narty na FotoForum IP: *.dsl.bell.ca 27.10.06, 17:10
        Moze tak a zasadzi nie a moze nawet zdecydowania NIE.

Zgubimy spojnosc rozmyje sie bardzo ciekawa i cenna i zdecydowanie pelniejsz
        nosoaca szerszy potecjal inicjatywa Witka.

Innymi slowy zdecydowane NIE

Jozzo

ps.

Raczej skupilbym sie nad wykorzystaniem potecjalu jaki niesie prjekt Witka
        i polozybym wiecej energi na jego rozbudowe.

Jozzo

• wrb1 ortodox 27.10.06, 21:43
        fotonarty.blox.pl/resource/pitztalwitek.JPG
        Że kopiować można to dowod jest powyżej.
        Kazde zdjęcie można komentować tam również (tylko zalogowani użytkownicy).
        To co w tej chwili proponujesz jest naturalnie słuszne, a ja o to walczyłem już
        rok temu, a powtórzylem w czerwcu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=43532752 ale wtedy jeszcze nie
        bylo klimatu.
        Na razie nie jestem przemęczany jeżeli chodzi o wieszanie fotek.
        Inna sprawa, że poprzez zamieszczone tam zakladki znacznie zmienił sie charakter
        tej stronki.
        Myślę, że w tej formie jej zawartośc informacyjna niejednemu tu pomoże, a co do
        zdjęć jak komu wygodnie.
        3majcie się witek
        • Gość: o_andrzej witku, IP: 83.175.180.* 27.10.06, 22:30
          Jak to jest z tymi komentarzami? Czegos tu nie rozumiem. Trzeba sie zalogowac,
          ale to tensam login co z forum? Probowalem cos skomentowac, ale bez rezultatu.
          • Gość: Jozzo Re: witku, IP: *.dsl.bell.ca 28.10.06, 05:05
            Moze problem jest w tym ze to na innym serverze i
            dlatego trzeba powtorzyc login.

Jozzo

• wrb1 andrzej 28.10.06, 14:20
            Klikasz w "skomentuj" wpisujesz login i haslo, ktorego używasz na tym forum i
            powinno pójść.
            Jak uznacie, że dostęp do komentarzy mają mieć również niezalogowani to przestawię.
            • wrb1 Re: andrzej 28.10.06, 15:57
              No, a zawsze może to wyglądać np. tak:
              fotonarty.blox.pl/2006/10/Free-ski.html
              na tym filmiku maciek radzi sobie nieźle/słabo (niepotrzebne skreślić)
            • Gość: o_andrzej Re: andrzej IP: 83.175.180.* 28.10.06, 19:55
              > Klikasz w "skomentuj" wpisujesz login i haslo, ktorego używasz na tym forum i
              > powinno pójść.

Tak tez zrobilem, ale poprzednio cos nie poszlo - pewnie sie pomyslilem w hasle.
              Teraz dziala. Dziekuje. :)
        • ortodox Re: ortodox 30.10.06, 15:19
          Witku, bardzo jestem rad, że właściwie odbierasz moje działania.
          Sądzę, że żadna utrata spójności nam nie zagraża, jak przypuszcza Jozzo.
          Fotoforum w wersji beta :
          fotoforum.gazeta.pl/0,0.html działa zaledwie od parunastu dni i jest w
          fazie organizacyjnej. To jest dobry moment, by działać na rzecz nowego działu.
          Będzie to dawało znacznie większe możliwości publikowania zdjęć i rozmowy o
          nich. Sprawę traktuje absolutnie niezależnie od strony "fotonarty".
          To co pisałeś, że trudno znaleźć tam wątki, jest wynikiem
          braku podforum o interesującej nas tematyce, bo giną gdzieś w olbrzymim dziale
          "podróże". Jak powstanie podforum "narty" , nie będzie tego problemu.
          Powinniśmy przyłożyć się do tego wszyscy no, może poza Jozzo ;) bo chyba warto.
          Co do linkowania do "fotonarty", to nie do końca jest tak jak napisałeś,
          bo przykład dotyczy pojedynczego zdjęcia, a wklejane są tam zestawami i trzeba
          przywołać cały zestaw np:
          fotonarty.blox.pl/2006/10/Trzy-doliny-zolv.html
          przy małej liczbie fotek mały problem, przy dużej - sprawa się rozmywa.
          Sprawa logowania na twojej stronie? No, czegoś tu nie rozumiem, nie próbowałem,
          ale jak mogę używać tam mojego loginu i hasła z gazety, bez wcześniejszego
          zarejestrowania się tam? To skąd zna nasze loginy i hasła?
          Założyłem galerię "ortodoxyjna galeria fotograficzna" - sygnaturka.
          Jest tam trochę zdjęć z Zillertalu, niedługo będą z val di Sole i inne.
          Wszystkie zamieszczone tam foty, są do Twojej dyspozycji.
          Jeżeli któraś spodoba się Tobie i uznasz, że przyda się na Twojej stronie,
          możesz brać jakie chcesz. To samo dotyczy innych chętnych galerii np.
          www.galerianarciarska.net/ kodnama. Także mogą pobierać, znajdujące się
          tam foty.
          Stawiam tylko 2 warunki.
          1. Zdjęcia nie mogą być zmieniane w żaden sposób, poza dostosowaniem
          rozdzielczości do warunków galerii.
          2. Zdjęcia muszą być opatrzone takim samym tytułem i opisem, jak w mojej galerii
          i oznaczone nickiem autora.

pozdrawiam
          • ortodox Re: ortodox 30.10.06, 15:32
            Zapomniałem dopisać, że trzeba się ZALOGOWAĆ, żeby zobaczyć wszystkie zdjęcia w
            galerii, to do tych - nie zalogowanych ;)
            pozdrawiam
            • kodnam Re: ortodox 30.10.06, 17:23
              Dziękuję Ortodox, fajna galeryjka i chętnie skorzystam - przekleję kilka fotek
              do www.galerianarciarska.net, oczywiście z opisem i wskazaniem autora.

Pozdrawiam serdecznie, Przemek.
            • kodnam Re: ortodox 30.10.06, 17:57
              Wielkie dzięki Ortodox, zdjęcia są już na stronce www.galerianarciarska.net w
              galerii: Alpy => Zillertal.
              Zdjęcia są naprawdę super, pozdrawiam.
              • ortodox Re: ortodox 30.10.06, 18:52
                Widziałem, że przeniosłeś foty tylko z pierwszej strony!
                Tam jest więcej stron. Obecnie jest 55 zdjęć, ale trzeba wejść w NAJNIŻSZE PO
                PRAWEJ STRONIE i kliknąć następne, można wtedy dojść do kolejnych. To uwaga dla
                WSZYSTKICH zainteresowanych, przynajmniej na razie. Dla mnie
                założyciela galerii ukazuje się podział stron, a dla innych nie, nawet
                zalogowanych.
                Jest to jakiś błąd na tej stronie, już go zgłaszałem, ale ta galeria dopiero
                się tworzy i mają jakieś problemy techniczne.
                pozdrawiam
                • kodnam Re: ortodox 30.10.06, 19:38
                  Dzięki Ortodox, ale faktycznie przeniosłęm fotki tylko z 1 strony, bo kolejnych
                  mi nie pokazuje, także po zalogowaniu.
                  Pozdrawiam, Przemek.
            • Gość: xxx Re: ortodox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:51
              Przyczepilo się gowno okretu i krzyczy: plyniemy.
              Ortodox co niby ma dawac twoja strona. Takie cos jak to co zrobiles moze miec
              kazdy swoje bez podsylania do ciebie. U witka jest wszystko, a u ciebie bzdziny.
              • ortodox Re: ortodox 30.10.06, 18:59
                To nie jest u mnie, ale na stronie FotoForum - galeria. To nie jest moja
                strona, a galeria gazety.pl. Tam może oczywiście każdy wrzucać swoje zdjęcia i
                właśnie o to chodzi, żeby każdy mógł.
                Sądzę że czegoś nie rozumiesz, ale chętnie wytłumaczę, tylko bardziej starasz
                się mnie obrazić niż rozmawiać konkretnie.
                pozdrawiam
                wszystkie przyczepione gówna do wszystkiego ;)
                • wrb1 Re: ortodox 30.10.06, 19:50
                  Tak się zastanawiam jak to ma funkcjonować.
                  Na razie zaczepiłem link do Twoich zasobów w zakładkach.
                  • wrb1 Re: ortodox 30.10.06, 21:18
                    Zaczepiłeś u siebie rzeczywiście multum zdjęć, ale jak je pogrupować.
                    Będziemy np chcieli podyskutować na temat Madonna di Campiglio i bez
                    przeglądania całych Twoich zasobów się nie uda.
                    Jak to zrobić?????????
                    • ortodox Re: ortodox 30.10.06, 21:41
                      Dlatego, proponuję założyć podforum "Narty" na FotoForum:
                      fotoforum.gazeta.pl/0,0.html i na nim dyskutować o zdjęciach.
                      Tam można podczepiać otwarte 3 fotki (z galerii) do każdej wypowiedzi,
                      a wątki tworzyć jak na naszym forum. Będzie to małe rozdwojenie dyskusji,
                      ale jak będzie link obok "ABC narty" i "fotonarty" do tego podforum, to
                      będzie dobrym uzupełnieniem dyskusji ż możliwością otwierania zdjęć.
                      W przyszłości mają być także kategorie w galeriach, będzie łatwiej coś znaleźć.
                      choć, przy dużej ilości będzie można się i tak zgubić.
                      Teraz nie działa podział na strony (na mojej galerii). Pewnie to poprawią
                      niedługo ( już zgłaszałem) i będzie znacznie lepiej. To się dopiero tworzy,
                      dlatego warto wywalczyć swój kawałek tortu na gazetowym Fotoforum.
                      pozdrawiam
                    • tebe Re: ortodox 31.10.06, 00:28
                      Panowie ;-)
                      Spróbujemy wam jakoś pomóc, bo wasze pytania są bardzo ciekawe - zwłaszcza dla
                      nas, twórców tych stron. Orthodox, galeria jest Twoja, możesz w każdej chwili
                      zabrać zdjęcia.
                      Witku - ten blog jest super, możesz na niego wybierać zdjęcia z galerii, tych
                      osób, które się zgodzą - wrzuć sobie tam jedno zdjęcie, wejdź na nie zalogowany,
                      wtedy zobaczysz jak. Chyba, że to dalej będzie czarna magia.
                      A jak będą chętni do wrzucania zdjęć, to założymy wam też fotoforum.
                      • ortodox do tebe 31.10.06, 03:31
                        tebe napisał:

> Panowie ;-)
                        > Spróbujemy wam jakoś pomóc, bo wasze pytania są bardzo ciekawe - zwłaszcza
                        > dla nas, twórców tych stron.
                        Może na początek umożliwicie wszystkim dostęp do wszystkich stron "mojej
                        galerii", a tym samym do wszystkich zamieszczonych tam moich zdjęć!?
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=51086093&a=51246553
                        fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,51248077.html

> Orthodox, galeria jest Twoja, możesz w każdej chwili
                        > zabrać zdjęcia.

Dziękuje za propozycję, rozważę ją z należytą powagą ;)

> A jak będą chętni do wrzucania zdjęć, to założymy wam też fotoforum.

Co to znaczy jak będą chętni? Ilu ich musi być i gdzie mają się zgłaszać?

pozdrawiam
                        • tebe Re: do tebe 31.10.06, 09:21
                          ortodox napisał:
                          > Co to znaczy jak będą chętni? Ilu ich musi być i gdzie mają się zgłaszać?

Wystarczy, że zadeklarują się w tym wątku. Mogą też na próbę opublikować coś np.
                          na forum Podróże (bo to zwykle nie są zdjecia z domu), potem przeniesiemy wątek.

Co do tych pozostałych spraw, poproszę, żeby ktoś się przyjrzał.
                          • ortodox Re: do tebe 31.10.06, 12:58
                            tebe napisał:
                            > Co do tych pozostałych spraw, poproszę, żeby ktoś się przyjrzał.

ok, już chyba wszystko w porządku z moją ortodoxyjną galerią, dzięki :))
                            pozdrawiam
                            • wrb1 Re: do tebe 31.10.06, 14:03
                              Ja mam tam już swoje zdjęcia, a ponieważ są z różnych forów to zainteresowany
                              byłem, aby zasoby podzielić tematycznie gdybym jednym linkiem chciał gdzieś
                              pokazać wszystkie foty z jednego tematu. Zadalem w tej sprawie pytanie:
                              fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,51254347.html
                              Taki podział sprzyjalby również prezentacji na tym forum gdyby jednym linkiem
                              udalo się załatwić dostęp do wszystkich zdjęć Ortodox`a np. dotyczących
                              Zillertal i dyskusja mogłaby się toczyć tutaj, a nie być rozbita na dwa fora, a
                              biorąc pod uwagę jeszcze mój blog to nawet trzy. Tym bardziej, że na <a
                              href="fotonarty.blox.pl/html" target="_blank">fotonarty</a> zaczynają się
                              już pojawiać, na razie nieśmiało, pierwsze komentarze.
                              • wrb1 ortodox 31.10.06, 15:28
                                > Sprawa logowania na twojej stronie? No, czegoś tu nie rozumiem, nie próbowałem,
                                >
                                > ale jak mogę używać tam mojego loginu i hasła z gazety, bez wcześniejszego
                                > zarejestrowania się tam? To skąd zna nasze loginy i hasła?
                                Twoje parametry po prostu dzialają i są takie same wszędzie na serwerze gazety
                                • wrb1 Re: ortodox 31.10.06, 15:31
                                  Aha! fotonarty.blox.pl/html jest naturalnie też na serwerze gazety, stąd
                                  jest taki "mądry", że zna Twoje parametry.
                                  • Gość: web Re: ortodox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:06
                                    dopisałem niesmialy komentarz. Faktycznie działa :)
                                    mam trochę zdjęć, ale ze zmniejszaniem trochę roboty:(
                                    • wrb1 web 31.10.06, 16:53
                                      No to wyślij jakie masz, a ja się tym zajmę. Będzie trzeba to podciągnę u siebie
                                      programem do obrobki. Wybierz tylko kilka najlepszych, lub najciekawszych.
                                      • Gość: web Re: web IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:59
                                        OK. Siąde do kompa w domu i wybiorę te lepsze
                                  • ortodox Re: ortodox 31.10.06, 16:16
                                    To wyjaśnia wszystko.
                                    pozdrawiam
                          • Gość: zolv Re: do tebe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 19:27
                            no to jak trzeba sie deklarowac to sie deklaruje :)

zalozcie w koncu to fotoforum narty!!!

pzdr
                            zolv
            • Gość: zolv Re: ortodox IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:26
              znaczy ze chcesz mnie zmusic zebym sie logowal? ;)

pzdr
              zolv
      • Gość: Marek Re: podforum Narty na FotoForum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:50
        Ja popieram pomysl.
        Na foto forum mozna tez pokzywac skany, nie tylko fotografie.
        To moze troche urozmaicic samo gadanie.
        MJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka