Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!!

04.11.06, 16:47
    Witam,
    wlasnie zaczelam pracę w pismie o tematyce zwiazanej z dbaniem o zdrowie,
    forme, urodę i efektywny relaks (min spa). Pilnie poszukuje kogos, kto zaczął
    jezdzic na nartach jako dorosla osoba (najlepiej w ostatnich dwoch sezonach)i
    moglby mi w dziesieciu zdaniach napisac o powodach dla ktorych zaczal jednak
    jedzic, powodach dlaczego wczesniej tego nie robil oraz pare wskazowek o
    wyborze sprzetu dla poczatkujacych (gdzie szukać i czy warto od razu
    inwestowacw dobry sprzet) + info o miejscach, gdzie mozna bylo spokojnie
    zaczac przygode z narciarstewm-chetnie ze dwa miejca + przykkladowe ceny
    karnetow i sprzetu-bede wdzieczna - publikacja w grudniu. Jesli wykorzystam
    material, dam namiar na pismo. Proszę o pomoc,
    ania
    Obserwuj wątek
      • Gość: czytelnik Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: 82.160.33.* 04.11.06, 17:09
        poziom twego,,dziennikarstwa" przeraża i poraża .
        czy wszystkie materiały zamierzasz w ten ,,sposób" napisać ?!
        co nato naczelny.
        na marginesie-pochwal się co to za pismo.
        • arkusz.plano Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 04.11.06, 17:37
          Takie teraz mamy "panie dziennikarki" :)
          Myślą, że są inteligentne, ale w tym przypadku
          jest mi trudno odróżnić łatwiznę od cwaniactwa.
          • Gość: ftaol Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:00
            Brak cenzuralnych słów na skomentowanie tego jakim jesteś durny człowieku
            palantem....jestem niewyobrażalnie wręcz ciekawa czy odebrałeś już należną Ci
            nagrodę za totalny brak jakiegokolwiek intelektu? Twój poziom kultury - a
            przepraszam,pewnie nie wiesz co to takiego...- jest poniżej wszelkiej krytyki.
            Poza tym Twoja, że tak powiem "wypowiedź" poraża wręcz brakiem umiejętności
            tworzenia zrozumiałych i sensownych zdań, więc radziłabym nie wypowiadać się
            nieadekwatnie do czyjejś elokwencji. jeśli korzystasz z damskiej odmiany nazwy
            zawodu to po jaką cholerę piszesz "panie"?? a! no i gdzie tu sens gdzie
            logika?? co ma inteligencja do cwaniactwa bo w żadnym słowniku wyrazów
            bliskoznacznych nie są ze sobą skojarzone...a jeśli trudno ci odróżnić łatwiznę
            od cwaniactwa to mam nadzieję, że nie masz w życiu większych problemów....jak
            to się mówi - żegnam ozięble.
        • siopak Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 05.11.06, 11:11
          poziom Twojej wypowiedzi daje dość dobry obraz Twojego braku kultury i
          nadmiaru czasu skoro, jesli nie masz ochoty pomóc, nadal zanjdujesz czas na
          płytkie komentarze. Nudź się dalej człowieku!!

siopak
        • siopak Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 05.11.06, 11:15
          Zachwycony!!!!!!

• Gość: o_andrzej Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.cyf-kr.edu.pl 04.11.06, 17:45
        Na www.skiforum.pl/forumdisplay.php?f=1 znajdziesz sporo watkow tego
        typu. Wlasnie o powodach jezdzenia, wskazowki dotyczace wyboru sprzetu dla
        poczatkujacych (MSZ warto zagladnac do Makro, nie mowiac o Decathlonach,
        Intersportach, itp.). Na poczatek nie warto inwestowac w dobry sprzet... Troche
        szperania, ale wszystko tam znajdziesz.
        • siopak Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 05.11.06, 11:08
          bardzo dziękuję za ten link:) i życzliwe potraktowanie mojej prośby

pozdrawiam

siopak
      • v.i.k.k.a Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 04.11.06, 19:56
        ja zaczelam:
        czarna gora, karpacz.
        powód:
        bo tak chcialam.
        • siopak Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 05.11.06, 11:07
          dziękuję serdecznie za zyczliwa informację,a całej reszcie współczuje braku
          życzliwości i przy okazji pytam, czy gdzieś nadmieniłam, że jestem poczatkującą
          dziennikarką. Tytuł pisma, dla uściślenia, to "Nie dla idiotów"

siopak

• Gość: siopak Nieaktualne-dziękuję. IP: 213.17.162.* 05.11.06, 20:55
      • Gość: Jozzo Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.dsl.bell.ca 05.11.06, 21:03
        Tzn. ze bedziesz robil za experta doradzajac ludziom
        w oparciu o nasze forum itp.

No ciekawe - w sumie nie mam z tym problemu pod warunkiem ze podasz
        gdzie czyli dla kogo piszesz i w kazdym twoim tekscie podasz odnosnik
        do zrodel z kad zaczerpnales info ( midzy innymi to forum)

Nie chodzi to o mnie cy forum ale o uczciwosc w stosunku do czytelnikow.

No i oczywiscie przedstaw sie w sesie jaki masz backgroun w tematyce
        w ktorej bedziesz pisale czyli jestes expertem.

Jozzo

• Gość: siopak Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:08
          Do Jazzo

dzienikarz nie ma być ekspertem w dziedzinie, o której pisze (musiłaby być
          istnym omnibusem!!!),ale ma rzetelnie opisać temat - również w oparciu o zywuy
          język ankietowanych. I o to własnie prosiłam - żywy język zwykłych ludzi.
          Gdybym chciała mieć eksperta - to zapukałabym do drzwi obok, gdzie mieszka
          trener narciarstwa,
          pozdrawiam. p.s. artykuł już sie ukazał - w formie zgodnej z prawem prasowym
          (np. prawo cytatu).
          • Gość: o_andrzej Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.cyf-kr.edu.pl 06.11.06, 16:26
            > pozdrawiam. p.s. artykuł już sie ukazał - w formie zgodnej z prawem prasowym

To pochwal sie gdzie go mozna przeczytac. A takze, o ile zechcesz, kto Ci pomogl
            napisac?

Swoja droga poruszylas interesujacy temat. Mam kilka przemyslen w tym wzgledzie
            i ciekaw jestem czy sa zgodne z pogladami innych. Tez sie zastanawiam dlaczego
            ludzie, zwlaszcza w pewnym wieku, zaczynaja jezdzic na nartach czy snb? Ile w
            tym mody, rozumu, potrzeby, malpowania innych? W moim przypadku, ale to bylo
            nieskonczenie dawno, inicjatorem byl ojciec, ktory zabral mnie pewnego dnia,
            zupelnie nieprzekonanego do nart (wolalem lyzwy) na Kasprowy. I dalej mnie
            zabieral, a ja szybko zlapalem bakcyla. Moja zone wciagnalem ja, bo jakze moglo
            byc inaczej, podobnie dzieci. Wielu moich znajomych zaczynalo przez rozum,
            zazdrosc i milosc do gor. Czesto w nich bywali, bo z Krakowa do nich niedaleko
            (dla Warszawiakow to juz sa gory :)), ale najczesciej latem. A zima taka piekna,
            chodzenie troche niewygodne, inni jezdza na dwoch deskach i najwyrazniej im sie
            to podoba - moze by tak samemu zaczac. Wlasnie z tych pobudek zaczely swoja
            narciarska przygode trzy znajome pary z malymi, ale juz sprawnymi, dziecmi.
            Wielu zaczyna w szkolach i na studiach, bo koledzy, kolezanki, kluby
            narciarskie, ambitni rodzice, ktorzy wszystko zrobia dla swoich dzieciakow. A
            niektorzy, choc niewielu takich znam, zaczynaja jezdzic z pewnego snobizmu,
            zwlaszcza w Alpy, troche po to, by moc sie pochwalic pozniej przed innymi,
            troche dlatego, bo inni tak robia, a my nie chcemy byc gorsi. Przeciez stac nas.
            Jednak bez wzgledu na powody, zdecydowana wiekszosc, juz po kilku dniach,
            zostaje owladnieta czyms, co nazwalbym narciarskim uzaleznieniem. Dla
            niektorych, jak dla mnie np., to rodzaj choroby. :)
          • Gość: Jozzo Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.dsl.bell.ca 06.11.06, 18:35
            Serdecze dzieki za pouczenie.
            Od dzis mam znacznie wikszy respek do pracy dziennikarzy
            i do tego co pisza. Zwlascza do ich fachowosci dziennikarskiej.
            Moze jestem niegrzczny ale moim zdaniem bylo by ladnie jakbys podala
            namiar na twoj artykol. Powoidzenia

Jozzo

• Gość: zolv Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:18
              kilka dni mnie nie bylo i widze ze jakies straszne rzeczy sie dzieja...

kto śmiał upiec narciarzy!!! ;)

pzdr
              zolv
            • wrb1 Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! 06.11.06, 19:21
              Znalazlem dwa wątki, ktore w jakis sposob są pokrewne z Twoim tematem:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=40017125&a=40318602
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=35480810&a=35689881
        • Gość: ftaol Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:13
          pozwól, że "wkleję" ci fragment tego, co napisałam innemu inteligentowi z tego
          forum - myślę, że jest wielce adekwatne również i do twojej osoby...cyt:"Brak
          cenzuralnych słów na skomentowanie tego jakim jesteś durny człowieku
          palantem....jestem niewyobrażalnie wręcz ciekawa czy odebrałeś już należną Ci
          nagrodę za totalny brak jakiegokolwiek intelektu? Twój poziom kultury - a
          przepraszam,pewnie nie wiesz co to takiego...- jest poniżej wszelkiej krytyki.
          Poza tym Twoja, że tak powiem "wypowiedź" poraża wręcz brakiem umiejętności
          tworzenia zrozumiałych i sensownych zdań, więc radziłabym nie wypowiadać się
          nieadekwatnie do czyjejś elokwencji."koniec cyt. reszta jest specjalnie dla
          ciebie : skoro nie potrafisz "sklecić" nawet jednego - tak naprawdę - poprawnie
          napisanego słowa to - poza tym, że ci szczerze współczuję - to chyba powinieneś
          się choć przez moment zastanowić nad sensem komentowania czyichś wypowiedzi.
          naprawdę - żal mi ciebie i tobie podobnych...
          • Gość: Jozzo Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.dsl.bell.ca 07.11.06, 19:35
            Bardzo ladnie piszesz, gratuluje.

Teraz prosze cie napisz cos z sesem na temt nart i narciarstwa.
            Wykaz sie odrobina inteligencji poza wyucznona i wkuta na pale
            polszczyzna. Gratuluje ci tez wrodzonej babskiej zajadliwosci.
            Tak jakos dziwnie sie slkada ze nie wypowiadalas zbyt czesto
            w meritum sprawy. Z czego mozna wysunac wniosek ze pisanie na tym
            forum jest objawem rozladowywania stresow i kompleksow zyciowych.
            To mi podchodzi pod typowy objaw agrsji przeunietej.
            Wiemu juz ze potrafisz pisac teraz palamy ciekawoscia czy masz o cos
            sesownego do powiedzenia i potrafisz o tym napisac.

Tak czy inaczej po wspanialym tekscie pelnym polotu czekam(y) na
            ladny no i przedewszystkim fachowy felieton na temat narciarswa.
            Powodzenia na drodze rozladowywania zyciowych stresow i
            fachowego pisania na tematy zwiazane z profilem tego forum.

Cheers Jozzo

• Gość: ftaol Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:56
              gosciu, o czym ty w ogole do mnie rozmawiasz? niby czemu ja mam pisac o
              narciarstwie?? uznalam, ze jestes niezle rabniety totez cie o tym informuje bo
              nie moge scierpiec jak ktos zjezdza inna osobe bez powodu za to z duza doza
              zwyklego chamstwa. skoro - jak widac - nie masz nic ciekawszego do roboty to
              dalej badz palantem bo niewatpliwie swietnie ci to wychodzi...przykro patrzec
              jak ktos zwyczajnie nie ma ambicji i wyzywa sie na kims kto najwidoczniej ja
              ma. jesli chcesz wiedziec to mam dopiero srednie wyksztalcenie i wystarczy nie
              byc debilem zeby poprawnie korzystac z ojczystego jezyka - nie trzeba go - jak
              to ujales - "wykuc na pale"... do siopaka: nie przejmuj sie kretynem, ktory
              jest swiecie przekonany o tym, iz dziennikarz to specjalista od tematow jakie
              wykorzystuje sie do pisania m.in. felietonow...szkoda tylko, ze felietony
              raczej nie sa analitycznymi artykulami o narciarstwie... a pana palanta
              serdecznie zachecam do powrotu do podstawowki tudziez zaniechania zalosnych
              pseudowywodow.
              • Gość: Jozzo Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: *.dsl.bell.ca 08.11.06, 00:13
                Szanowny trolu,

No tak, poprawnie pisac mozna sie nauczyc (wkuc)
                itp Ale zeby pisac ladnie i z finezja to juz inna
                sprawa. To albo sie ma albo trzeba nad tym pracowac
                I tu masz duze braki chyba jednak nie do nadrobienia.
                Chociaz cuda czasmi sie zdazaja jednak nie na zawolanie.

Coz, twoj tekst jest twoja wizytowka wiec postrzymam sie od
                dlaszych kometarzy.

Zdrowka, tego fizycznego tez.

Jozzo
                • Gość: tomba33 Re: szukam świeżo upieczonych narciarzy -pilne!!! IP: 195.205.36.* 08.11.06, 08:09
                  > No tak, poprawnie pisac mozna sie nauczyc (wkuc)

Nie każdemu to wkuwanie wychodzi i piszą "z kąd" albo "artykół".

A wracając do tematu, rozumiem, że o np. służbie zdrowia może pisać tylko
                  lekarz (z iloletnim stażem?), o lekarstwach mgr farmacji, o sporcie tylko
                  czynny sportowiec? Jeden mały problem, każda gazeta musiałaby mieć pewnie ze 12
                  tysięcy pracowników...

Tomek
                  • Gość: Filomena1 F t a o l ---- narciarzy -pilne!!! IP: *.39.62.81.cust.bluewin.ch 08.11.06, 08:54
                    F t a o l.
                    Jozzo.
                    sorry. ze sie wpycham na klina miedzy . ale az mną trzepinęło,
                    Ftaol. chyle czoła. pyskata to ty jestes na piatke z plusem, Na kryteke dziennikarstwa odpowiadasz
                    lawina cała epitetow, Tez ładnie, szczegolnie tak typowo dla kobiety. A całkiem specyficznie dla tych
                    młodych którym wydaje sie. że sa wyemancypowane.
                    Otóz. w narciarstwie właściwie jak się dobrze przyjrzeć , to nie ma nierownosci płciowej. Zatem nie ma
                    o co walczyc.
                    Błędy jakieś tam ort, czy styl. piszęcych tu osob należy uszanowaś, wielu z nich nie chodzilo nigdy do
                    polskich szkół , albo jesśli , to do podstawowki i to prawie pół wieku temu.
                    Życzyłabym Tobie pisania w obcym jezyka tak. jak niektorzy tutaj forumowicze,
                    Na niektorych - obok autor widniej skad - z jakiego serwera pisze.

Nie moge nie przyznac racji. tym ktorzy dziwia sie Twojemu tutaj pytaniu i prośbie,
                    Rzeczywiście jest to wyraz lenistwa. Forum ma mnostwo informacji , ktore Tobie są potrzebne, Trzeba
                    troche poszperac. zadać sobie mały trud. A albo duży, Ty chciałabyś artykul na talerzu.

Poza tem wyczuwam pewna arogancję w Twojej pisaninie. polegającą na tym, że uważasz sie jakby w
                    czyms lepsza i ze Ci sie nalezy szacunek,
                    Nie bardzo wiem , niby dlaczego ?

Nie przedtswiłas sie prosisz. nie dajaąc w zamian nic. obiecujesz. ze jesli wykorzystasz to dasz namiar,

Jak bedziemy grzeczni to dostaniemy cukierka,
                    Tutaj sa dorosli ludzie. dojrzali i wiekszosc to starzy , doswiadczeni narciarze. Owszem odwiedza
                    forum sporo nowicjuszy. którym chetnie wszyscy pomagaja i udzielaja porad, Ba! nawet instruktarz
                    narciarski przez internet.

Zatem. Moja MIła dziennikareczko. ciut więcej pokory , a zyskasz przyjacioł i wszelka pomoc, a przede
                    wszystkim zdobedziesz uznanie i szacunek.

Pozdrawiam i zycze sukcesow i powodzenia,
                    Filomena,
                    PS, osoby . ktore udało mi sie w narciarstwo wciagnąc. po prostu chciały. Chciały byc na swiezym
                    powietrzu. cieszyś oko przestrzenią i troche pomęczyć mięśnie , a na koniec dnia z satysfakcją dobrze
                    zaslużnego, wychylic za zdrowie kieliszek wina.
                    O tym, ze dzięki nartom spedzaliśmy cały dzien razem. nie wspominam przez wrodzona skromność :)))

• Gość: Siopak Re: F t a o l ---- narciarzy -pilne!!! IP: *.39.62.81.cust.bluewin.ch 08.11.06, 08:56
                      COs . chyba pomieszałam Siopak z Ftaol ,
                      ale jakos tak razem do siebie pasuja
                      przepraszam,
                      Fil
                      • Gość: Filomena1 Siopak --Cholera -pilne!!! IP: *.39.62.81.cust.bluewin.ch 08.11.06, 08:58
                        CHOLERA. wpisałam nie w te linijke co trzeba,
                        Blagam wybaczcie . ide na kawe. rozjasnic łeb,
                        Fil
                        • filomena1 Re: Siopak --Cholera -pilne!!! 08.11.06, 09:23
                          Byłabym zapomniała,
                          Zdarza się i mnie popełnić jakiś tekst, Przyznaję Ci rację, że nie trzeba byś expertem w danej dziedzinie
                          by napisać dobry text, ale,,,,,,,,
                          otóż . są to godziny i dni całe spędzone na zgłębianiu tematu.
                          Ostatnio pisłam o czymś. Zwiedziłam mnostwo stron internetowych polskich i jeszcze w trzech innych
                          jezykach. Przeczytałam trzy , niestety tylko 3, ksiazki na ten temat lub podobny , lub zbliżony.
                          Postarałam sie przeżyc podobna sytuację osobiscie. a zatem miec małe wyobrazenie z autopsji.
                          Rozmawiałam z ludzmi, ktorych ta tematyka pasjonuje dopiero na samym końcu, gdy juz wiedziałam o
                          czym z nimi chce rozmawiac. Nie byłam żótodziobem, Wiem. wiem Karol May napisal swietne ksiazki
                          w wiezieniu. nie widzac na oczy Indianina,
                          No. coz nie każdy jest Karolem Mayem,
                          Pozdrawiam
                          Fil,
                        • Gość: siopak Re: Siopak --Cholera -pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:54
                          NO TO PIEKNIE SIĘ NAROBIŁO!!!!! chyba ktos nie zauważył że ja:siopak już
                          dawno podziekowąłam wszystkim za pomoc lub jej brak. Ftaol !!! Dzieki za
                          obronę!! nawet rodzina mnie tak nie broni:)- trochę za bardzo się
                          zaangażowałaś/łeś, bo ci nieżyczliwi ludzie nie sa warci takiej uwagi...Mimo
                          to , dziekuję bardzo i pozdrawiam.
                          Dla całej reszty drobna uwaga... To JA prosiłam o pomoc w zgromadzeniu żywych
                          wypowiedzi do tekstu, a niftaol, który/a się zaangażował/a w temat, bo go/ja
                          wkurzyła czyjaś niezyczliwość...
                          pozdrawiam wszystkich i zalecam wrócić do tematu narciarstwa
                          p.s. bez obaw - żadnej z Waszych wypowiedzi nie cytowałam w artykule, który
                          ukazał się w ....gazetce szkolnej mojego dziecka:)Wybaczcie, ale nie będe się
                          juz angazowac w tes dysputy, bo szkod amiejsca na forum. Rozmawiajcie o
                          nartach, o ktorych ja nie mam pojęcia - wolę pływanie.
                          pozdr
                          siopak
                          • filomena1 Re: Siopak - 08.11.06, 10:23
                            Ciekawe. bo w pierwszym poscie podpisalas sie "ania",
                            i logo bylo z konta "siopak"
                            zatem nie ma pewnosci zadnej. ze teraz gosc "siopak" to siopak -Ania,
                            wiesz. fajno. ze zagladasz. moze jednak polubisz narty. Wiesz z dechami jest tak, ze jak sie ich raz
                            dosiądzie to jest to miłość na zawsze.
                            Pozdro
                            Fil.
                            • Gość: zolv do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:10
                              jestescie PRZEZABAWNI w tym watku :) :) :)

i Ty siopak ze swoja niewiedza i niespojnoscia w tym co piszesz

i Ty ftoal ze mowiac tak wiele potrafisz ni powiedziec nic

i Ty Jozzo ze dajesz sie wciagac w niekonczace sie dyskusje kazdemu, nawet
                              jakiejs miernocie ktora pierwszy raz tu widze

i Ty Filomeno ze probujesz dyskutowac i tlumaczyc cos komus, kto wcale nie ma
                              ochoty Cie sluchac i chce tylko popisac sie swoja umiejetnoscia tworzenia
                              chamskich wyzwisk ubranych w elegancka forme

pzdr
                              zolv

ps. jak juz jest watek o pieczeniu to moze upieczemy jakiegos deskarza? ma ktos
                              jakis przepis? ;)
                              • Gość: Jozzo Re: do wszystkich IP: *.dsl.bell.ca 08.11.06, 13:05
                                No tak narobilo sie ale
                                A ze daje sie wciagac to fakt poprostu lubie sobie pozwolic
                                czasami na riposte - niby czemu nie.
                                Co do dziennikarzy to mam mieszane uczucia. A co do tego przypadku
                                o zgadzam sie z Filomena. Najpierw trzeba miec odrobine pojecia
                                o tym o czym chce sie pisac potem miec trochce szcunku do swojej
                                profesji - czasami nazywango etyka zawodowa. Nastepnie i
                                przdewszystkim trzeba okazac szacunek do ludzi bedacym zrodlem
                                info. A tu byl klasyczny przypadek lenistwa, aroganctwa typu
                                student przd zaliczenim na newsgrpup wyjacy dajcie mi gotowca
                                bo jutro zaliczam a nie mialem czasu-ochoty dac cokolwiek z siebie.
                                Co do trola to sie zabawilem krotkim tekstem ot tak dla funu.
                                Pozatym wygladalo mi to na uzycie innego userid dla obrony
                                sowich dzinnikarskich poczynan. Jesli nie to na bardzo dedykowanego
                                obronce tychze. Czyli zalozylem ze siopak=ftaol moze blednie a moze nie.
                                trzeba by popatrzec w histori forum ktrai kiedy sie pojawila.

Zdrowka Jozzo

• Gość: tomba33 Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:44

Jednego tylko nie rozumiem. Gdzie w tym tekście jest: 1. brak choćby odrobiny
                                  pojęcia 2. brak szacunku do profesji 3. brak szacunku do ludzi (źródeł) 4.
                                  lenistwo, arogancja typu student 3. prośba o gotowca????????? Proszę o
                                  wskazanie w tekście (zamieszczam poniżej).

>Witam,
                                  >wlasnie zaczelam pracę w pismie o tematyce zwiazanej z dbaniem o zdrowie,
                                  >forme, urodę i efektywny relaks (min spa). Pilnie poszukuje kogos, kto zaczął
                                  >jezdzic na nartach jako dorosla osoba (najlepiej w ostatnich dwoch sezonach)i
                                  >moglby mi w dziesieciu zdaniach napisac o powodach dla ktorych zaczal jednak
                                  >jedzic, powodach dlaczego wczesniej tego nie robil oraz pare wskazowek o
                                  >wyborze sprzetu dla poczatkujacych (gdzie szukać i czy warto od razu
                                  >inwestowacw dobry sprzet) + info o miejscach, gdzie mozna bylo spokojnie
                                  >zaczac przygode z narciarstewm-chetnie ze dwa miejca + przykkladowe ceny
                                  >karnetow i sprzetu-bede wdzieczna - publikacja w grudniu. Jesli wykorzystam
                                  >material, dam namiar na pismo. Proszę o pomoc, ania

Nie ma tu ANI ZDANIA o tym, że koleżanka chce gotowca, ani słowa o innych
                                  źródłach, być może spotkała się wcześniej z 30-oma fachowcami (zawodnikami,
                                  instruktorami, narciarzami), ma gruby plik fachowej literatury? A może po
                                  prostu nie wiedziała, że można skorzystać z wyszukiwarki (albo z innych stron).
                                  Ja tego nie wiem, być może chciała napisać tekst do gazety w oparciu o dwie czy
                                  trzy Wasze rady, ale skoro tego nie wiem, to włączam "domniemanie niewinności".
                                  Wystarczyłoby napisać - skorzystaj z archiwum tu, albo google, pogadaj z
                                  fachowcami itp. Takie trudne? Lepiej napisać o dziennikarskich miernotach i
                                  pseudofachowości? Ja zakładam, że te dwie pierwsze odpowiedzi napisali ludzie,
                                  którzy nie rozumieją czytanego tekstu...

Pozdrawiam
                                  TJ
                                  • Gość: Jozzo Re: do wszystkich IP: *.dsl.bell.ca 08.11.06, 15:59
                                    Mialem to zignorowac ale niech tam.
                                    wiesz do zasad dobrgo zachowania nalezy zasada ze jak wchodzisz
                                    w srodowisko, lub np do czyjegos domu to najpierw sie przedstawiasz
                                    mowiac o swoich zaintersowaniach i wykazujac odrobine zaangazowanie
                                    dany temat tzn cos juz wiem a jak nic to przynajmniej ucziciwie sie
                                    do tego przyznajesz. Itd to ci powinni rodzice wtloczyc zanim
                                    do szkolu zaczales uczeszczac. To naprade otwiera drzwi w zyciu.

Ten tekst jest poprostu arogancki pisany przez osobe zadufana w sobie
                                    i nie majaca za grosz samokrytyki. A moze poprostu sobie z tego nie
                                    zdaje sprawy i nie jest to jej wina pod warunkiem ze cos z tego kuknie.

Smiem twierdzic ze wpadla na forum znienacka po mniej lub bardziej
                                    gotowca nie tyle w sesie tekstu co materialu. Nie zdajac sobie sprawy
                                    ze na swoecie sa pewne zasady zwane zasadami etyki czy tez dobrego wychowania.
                                    Nie wiem nie sprawdzalem czy wczesniej to indywiudum udzielalo sie na forum.
                                    Mozesz sobie sprawdzic szukajac jej tekstow w search tego forum.

Jozzo

ps
                                    "
                                    >Witam,
                                    >wlasnie zaczelam pracę w pismie o tematyce zwiazanej z dbaniem o zdrowie,
                                    >forme, urodę i efektywny relaks (min spa). Pilnie poszukuje kogos, kto
                                    "

Jesli uwazasz ze to jest profesjonalne podejscie szanujacego sie dziennikarza
                                    to roznimy sie bardzo w pojeciu etyki i profesjonalizmu.

Dla mnie nie jest to moze szczyt arogancji ale napewno bardzo nieforunne
                                    podejscie do potecjalnych respondentow niosace w sobie duzy ladunek arogancji.

Jozzo
                                    Jozzo
      • Gość: zaba nuoworyszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 08:34
        Witaj!
        Zaczelam w wieku 39 lat. Bylo to 5 sezonow temu.
        Dlaczego? Kolega w nowej pracy byl zapalonym narciarzem, ktory rzucil
        haslo "zrobmy wielka wyprawe do Francji na narty". A ze mi nie trzeba powtarzac
        dwa razy zaproszen na szalencze eskapady, natychmiast krzyknelam 'i ja, i
        ja !!".
        Zeby nie wyjsc na kompletna idiotke, pojechalam na weekend do Szczyrku,
        wypozyczylem sprzet i z ksiazka 'Nauka narciarstwa w weekend" powedrowalam na
        stok. Walil mokry snieg, narty byly nienasmarowane, a pode mna otwierala sie
        przepasc (czytaj osla laczka):) Mozecie wiec sobie wyobrazic, jaki byl moj
        pierwszy dzien :))))
        Nastepnego poranka bylo piekne slonce, wzielam instruktora i po 2 godzinach
        przepasc okazala sie nie taka przepascista :) Pomyslalam "Hmmm, moze jednak to
        polubie".
        Pojechalam do SkiTeamu w Wwie, gdzie przemili i kompetentni panowie zakladali
        mi i zdejmowali buty przez 2 godziny, a ja robilam za slodka idiotke (tak
        oceniam to teraz). Kupilam tez najtansze Dynastary. Wybor sprzetu oddalam
        calkowicie w rece panow sprzedawcow i jestem zadowolona. I ze sprzetu, i z ceny.
        Potem byl juz tydzien w Trzech Dolinach, marzec, piekne slonce i totalne
        zakochanie sie w nartowaniu.
        I to zostalo do dzis.
        Pozdrawiam wszystkich :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka