Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narty dla dziecka 6 lat

IP: *.crowley.pl 06.12.06, 13:03
    Witam,

Jak długie powinny być narty dla 6-letniej dziewczynki o wzroście 114 cm i
    ważącej 19 kg ? To będzie jej drugi sezon, w zeszłym roku jeździła 2
    tygodnie, codziennie godzinna lekcja z instruktorem, nieźle sobie radziła.
    Narty 90 cm sięgają poniżej ramienia a 100 cm do nosa - jaka długość będzie
    lepsza ?

Pozdr
    lisa
    Obserwuj wątek
      • patyk.od.zosi Re: narty dla dziecka 6 lat 06.12.06, 13:09

90 :)
        _______
        pozdr.,
        patyk
        • Gość: lisa Re: narty dla dziecka 6 lat IP: *.crowley.pl 06.12.06, 14:02
          Pewnie na 90 cm będzie się łatwiej jeździć, ale kupować takich się nie opłaca,
          bo za rok będą na 100% za krótkie. Mam już trochę mętlik w głowie, bo część
          osób doradza 90 cm, a część 100 cm. Rodzinka chce kupić córce narty pod
          choinkę ... :)

Pozdr
          lisa
          • patyk.od.zosi Re: narty dla dziecka 6 lat 06.12.06, 19:54
            moja 5.5 latka bedzie jezdzic na 100 w tym roku - ale ma 122cm
            ostanie 2 sezony jezdzila na 80
            bede pewnie co dwa lata kupowac jej wyzsze narty
            ale wybor nalezy do Ciebie :)
            _______
            pozdr.,
            patyk
      • Gość: mały Re: narty dla dziecka 6 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:43
        Metrówki będą idealne, pzdr.
        • Gość: lisa Re: narty dla dziecka 6 lat IP: *.crowley.pl 08.12.06, 14:05
          fajnie - dalej nie wiem jakie :)
          skończy się na tym, że w tym roku będziemy pożyczać - spróbujemy jednej i
          drugiej długości, jak metrówki będą ok, to może coś uda się upolować na
          posezonowej wyprzedaży
          a tak korciła mnie wizja nowych nart, zwłaszcza jako prezent nie ode mnie :)

pozdr
          lisa
          • Gość: gosc Re: narty dla dziecka 6 lat IP: *.pools.arcor-ip.net 08.12.06, 14:39
            Dlugosc 100 cm bedzie dobra.
            Teraz ma do nosa, a w marcu moze byc ze do brody.
            Zadbaj, zeby sie dziecko cieszylo /kolor/
            pozdrawiam
            • Gość: lisa Re: narty dla dziecka 6 lat IP: *.crowley.pl 11.12.06, 12:06
              Proszę doradźcie czy narty Rossignol Comp J 100 cm, taliowanie 98-66-85,
              promień skrętu 12 m będą dobre dla 6-letniej dziewczynki, drugi sezon,
              umiejętności, wzrost i waga jak w pierwszym poście ? Wyczytałam, że im większy
              promień skrętu tym trudniej zainicjować skręt - czy 12 m to dużo, czy córce nie
              będzie za ciężko prowadzić nart ?

Pozdr
              Lisa
              • Gość: lisa Re: narty dla dziecka 6 lat - proszę pomóżcie IP: *.crowley.pl 12.12.06, 08:55
                A może lepsze byłyby Fischer RC4 Race, 100 cm, taliowanie 99-65-84, promień
                skrętu 6 m ? Proszę pomóżcie - to ma być prezent pod choinke więc muszę
                pośpieszyć się z zakupem.

Pozdr
                Lisa
                • Gość: ss Re: narty dla dziecka 6 lat - proszę pomóżcie IP: *.miasto.gdynia.pl 12.12.06, 15:25
                  Ja kupiłam mojej 7 letniej córci latem na wyprzedaży w skiteamie Dynastar
                  Starlet (niebieskie w kwiatki) 110 cm. Córka ma 125 cm wzrostu - łudziłam się,
                  że trochę więcej urośnie do zimy, a teraz obawiam się, czy jak na początek to
                  nie będą trochę za długie.
                  Pzdr
                  • Gość: lisa Re: narty dla dziecka 6 lat - proszę pomóżcie IP: *.crowley.pl 13.12.06, 12:44
                    podciągam - bardzo prosze o pomoc w sprawie nartek fischera i rossignola -
                    które będą lepsze dla dziecka (promień skrętu) ?

z góry dzięki
                    lisa
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka