Gość: lokiju IP: *.tktelekom.pl 04.01.08, 10:29 ciepło latem ok.Ale jeśli możesz to napisz czy alpy za tydzień dostaną jakiś ładny wyzyk cz może mokry niż Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 13:20 Wg mnie i wszelekich portali pogodowych to bedzie MOKRY NIŻ :(. Oby sie myliły. Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: do krystiana 04.01.08, 13:31 akurat Ty nie masz sie czym martwic tam gdzie jedziesz jestes skazany na dobra pogode :) jak tam przygotowania do wyjazdu? pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 17:33 Są jednak powody do obawy o pogode.Widac ze nasz tydzie niz ma zejsc z polnocy,ale zobaczymy.Myslisz ze mozliwe jest aby caly tydzien byla fatalna pogoda?Oby nie. Przygotowania trwaja.W piatek za tydzien wyjazd a mnie od srody nie bedzie w domu , wyjazd sluzbowy i juz teraz wszystko zalatwiam.Wracam z delegacji i odrazu w droge w piatek do wloch.Narty wlasnie oddalem do serwisu.Dzis jeszcze pojezdzilem w zielencu.Ubezpieczenie wykupione, tylko czekac wyjazdu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: do krystiana 04.01.08, 18:11 Od paru godzin cieplo atakuje polnoc.Cieplo wdziera sie na Islandie ,Spitzbergen,Nowa Ziemie i dalej na Syberie.Co sie dzieje,Grenlandia juz ma tylko -20C i temperatura sie podnosi z godziny na godzine. same brzegi Grenlandi tylko kapac sie OC. Cieplo sie wdziera daleko na polnoc.Cala zimnica -30C uciekla do Polnocnej Canady. Troche puszcze pary,otworzyl sie kanal ciepla z Pacyfiku i wali poteznymi peletonami na europe.To juz nie dziewice tylko potwory rozjuszone zgrzane zogonami na cztery dni ciepla. Pzzdr.Sky. P.S Krystian napewno pojezdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 18:15 ah pewnie tak , pewnie pojezdze. ale w jakiej pogodzie.Sam wiesz ze jazda w nieustajaco padajacym sniegu nie nalezy do przyjemnosci.Zaczynam panikowac :). Przegladnalem serwisy pogody, jest wersja ze europa podzieli sie na polnoc nizowa i poludnie wyzowe.To by pasilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky, Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 04.01.08, 20:52 W tej chwili jest znowu walka ale to doslownie zmaganie.zaczelo sie tworzyc zporotem -30C na Grenlandi i balkany opanowuje -20C a toznaczy ze Dolomity moga dostac petarde mmrozu i piekna pogode.Glowa do gory. pzdr.Sky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 23:05 Dolomity moga dostac petarde mmrozu i piekna pogode. Modle sie o to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: do krystiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 00:39 A jaki jest możliwy scenariusz w Austrii , w Saalbach , od 12.01 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fefi Re: do krystiana IP: *.189.72.18.e-plan.pl 05.01.08, 08:55 i chopok od 13stego :) poprosze :)/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 09:02 Cale poludnie Tatr bedzie mialo ujemna temerature,chyba zebu halny sie wprosil.Alpy w niedziele dostana potezny opad sniezny ktory przeniesie sie na poniedzialek ale juz oslabiony.Oczywisice to bedzie sie dzialo przy temperaturze ujemnej. Ta cieplica nie dosiegnie Alp. dzisja jest wszedzie od -3C do 0C.Lodowce maja wiecej minusow. takze nie jest tak tragicznie. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 10:05 We Wloszech Dolomity leje deszcz z sniegiem ale po tym idzie ochlodzenie max -3C. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 10:08 Na Tuxie 6 i 7 styczen przewidywany jest opad deszczu z sniegiem w ciagu dnia temneratury dodatnie ale wnocy -3C. pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: do krystiana 05.01.08, 13:23 no to mamy (niepierwsza) kompromitacje snow-forecast... (prognoza z 6AM 5 stycznia www.snow-forecast.com/resorts/Zell-am-Ziller/3day/top Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 05.01.08, 14:24 Staruch co myslisz o pogodzie w tygodniu 12-19stycznia w dolomitach.Ty znawca tego regionu wiesz najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: do krystiana 06.01.08, 12:47 W Salzburgerland tragedia.Deszcz az do 1500 mnpm i przez 4 dni poprawy nie widac.Splucze mi snieg i zjazdu do doliny nie bedzie, a wyjazd juz za dwa tygodnie.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 06.01.08, 16:47 jeśli możesz to powiedz czy 0d 10 stycznie jest możliwy jakiś wyz nad Tyrolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 06.01.08, 19:12 Lokiju jeszcze za wczesnie zeby to okreslic.Narazie jest widoczny niz, ale wszystko moze sie zmienic.Mysle ze dopiero bedzie mozna cos wiecej powiedziec okolo srody, moze czwartku. Bedzmy dobrej mysli.W tygodniu jeszcze powinno dopadac sniegu w alpach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchor Re: do skyddad IP: *.gts.pl 07.01.08, 15:01 No niedobrze i ciepło się robi - wraca koszmar poprzedniej zimy. Prognozy pokazują, że za dwa tygodnie może być nawet +5, wprawdzie te prognozy nie są bardzo wiarygodne ale niepokojące. Alpy pewnie przetrwają, ale polskie górki już chyba nie bardzo - a mnie akurat w tym roku te właśnie interesują bardziej... Skyddadzie, wezwij na pomoc jakąś syberyjską dziewicę, od dziewic często wieje chłodem, może odpędzi te atlantyckie niże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 07.01.08, 21:36 Coraz słabiej to wygląda.Napewno nie bedzie pieknej wyżowej pogody. Mam jednak nadzieje ze slonko wyjdzie.Lubie jazde w puchu ,ale bez przesady. Staruch, Sky , co myslicie , uspokujcie chlopakow troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 07.01.08, 22:02 tak skyddad czekamy!ja jadę już w srode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 07.01.08, 23:37 Lokiju wg mnie: czwartek piatek ladnie , sobota snieg. niedziela poniedzialel ladnie,wtorek tak sobie, sroda i dalej nie wiem :). Prawdopodobnie alpy poludniowe beda mialy gorsza pogode od polnocnych, mniej sloneczna , bardziej pochmurna. Snieg jest i nie ubedzie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystia Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 08.01.08, 20:18 Jak tam Lokiju pakowanie.Jutro wyjazd? Pogode bedziesz mial niezla z poczatku.Sobota mozliwy jakis snieg , a pozniej to loteria. Udanego nartowania i duzo slonca zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 08.01.08, 21:25 Tak wyjazd jutro o 3 w nocy kierunek Pitztal-jerzens.Jeszcze się zastanawiam czy przez Niemcy czy Czechy.Powiedz jak wiesz jak to jest z skybusami czy jak nie masz skypasu to jezdzisz za darmo bo ja jade w grupi i nie wszyscy będą jezdzic na deskach,wiec skypas im nie będzie potrzebny a chcą być z nami .A Ty jak bys pojechał z łodzi , w tamtym roku jechałem przez Niemcy 18 godzin ale cały czas padał śnieg,drogi były straszne nawet w Niemczech . pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 08.01.08, 21:31 Co do skipasow to nie wiem. Ja jezdze zawsze przez Czechy.Kudowa, Praga, Pilzno,Monachium,Insbruck.I taka droge wszystkim polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchor wraca nadzieja... IP: *.gts.pl 11.01.08, 08:57 Witam, Coś się zaczyna kroić, może od 22 stycznia coś jednak będzie. Chociaż nadchodzące ciepłe dni będą trudne - dzisiaj rano w Wwie ptaszki śpiewały tak irytująco że aż chciało się im odkrzyknąć aby spojrzały wpierw w kalendarz. Wcale mi ich nie będzie żal jak za kilka tygodni zmarzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchor Re: wraca nadzieja... IP: *.gts.pl 15.01.08, 10:38 Wygląda na jakiś powrót zimy po 21-22 stycznia, ale trudno jeszcze przewidzieć na jak długo i ile śniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniosenior Re: do skyddad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:22 Witam. Skydad może coś powieszna temat pogody w alpach a szczególnie w Dolomitach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: do skyddad IP: *.171.105.18.crowley.pl 15.01.08, 14:44 wprawdzie nie jestem skyddad, ale co tam... pogode mozesz sprawdzic na stronie www.dolomitisuperski.com. tam tez sa kamerki i widac ile sniegu dosypalo, i przeiwdywania na najblizsze 3 dni. I jeszcze na: www.snow-forecast.com/maps/static/alps/3days/snow www.ilmeteo.it/portale/previsioni-lungo-termine?citta=Vigo%20di%20Fassa&c=7851 www.skiinfo.it/Snowreport/Vigo-di-Fassa-Pera-Ciampedie-EITVIGODIFA-100-en.jhtml no i oczywiście wetterzentrale.de milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchor Re: do skyddad IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.01.08, 10:35 wiecie co, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś