Dodaj do ulubionych

BUTY CROCS-skurczyły się

IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.07.11, 13:52
Hej
Mam pytanko,czy ktoś miał może podobny przypadek?
Mąż kupił sobie w maju Crocsy,wszystko było super,wygodne itd. ale byliśmy na wakacjach i tam któregoś dnia stwierdził,że się skurczyły,tak jakby od słońca.Teraz go obcierają.
Oddaliśmy do reklamacji ale jej nie uznali,chociaż na metce jest napisane,że są przystosowane do każdych warunków pogodowych.Nie wiem co robić,trochę mi ich szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Todd Re: BUTY CROCS-skurczy?y si? IP: 190.236.186.* 31.05.12, 15:41
      Film Wichrowe wzgórza (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: rysiek Re: BUTY CROCS-skurczyły się IP: *.free.aero2.net.pl 24.07.13, 17:21
      Mam taki sam przypadek, dwa tygodnie w nich śmigam i wszystko pięknie i wygodnie. Po jednym dniu na plaży nie daję rady wcisnąć nogi (były luźne, wziąłem o rozmiar większe). W piątek wracam z urlopu i pędzę je reklamować.
      • moni_ka30 Re: BUTY CROCS-skurczyły się 25.07.13, 18:37
        Tak crocsy sie kurcza od temperatury. Po praniu w pralce zawsze miaslam wrazenie ze sie zmniejszyly. Ostatnio zostawilam jedna pare w upalny dzien na przeszklonej werandzie i faktycznie z ledwoscia wkladalam w nie noge. ALE po paru dniach one wracaja do poprzedniego rozmiaru. Wiec spokojnie rozejda sie.
      • Gość: pw Re: BUTY CROCS-skurczyły się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.13, 09:02
        Ja już reklamowałem podobny przypadek. Właśnie odebrałem z reklamacji. Niestety reklamacja rozpatrzona negatywnie - w uzasadnieniu, dział reklamacji sugeruje iż buty były prane w wysokiej temperaturze - co jest kompletną bzdurą - będę się odwoływał.
        Buty leżały sobie na ogrodzie i faktycznie nie chowałem ich jakoś specjalnie przed słońcem.
        Nawiasem mówiąc w tych samych warunkach, na tym samym ogrodzie i w tym samym czasie leżały zwykłe "ala crocs-y" kupione za 20 zł w tesco i nic z nimi się nie dzieje.
        Jestem ciekawy jaka odpowiedź będzie w twoim przypadku bo oddając do reklamacji też myślałem pełen optymizmu, że sprawa jest raczej oczywista, że jest to jakaś wada - a tu zdziwienie i nie ukrywam mocne wkur....... Zobaczymy jak odpowiedzą na odwołanie.
        • Gość: gość Re: BUTY CROCS-skurczyły się IP: *.multi-play.net.pl 12.12.13, 00:26
          Gdybyś uważnie słuchał sprzedawców, to wiedziałbyś, że Crocsy są wykonane z żywicy syntetycznej, która w zbyt ciepłych warunkach kurczy się, więc Twoje porównanie do ich gumowych podróbek z Tesco za 20zł jest wogóle nie na miejscu. Poza tym skoro nie chowałeś ich przed słońcem, to skąd zdziwienie, że się skurczyły? Podejrzewam, że dlatego reklamacja została odrzucona. No chyba, że wymyślisz sposób jak udowodnić rzeczoznawcy, że buty nie były użytkowane w zbyt ciepłych warunkach i nie były narażone na zbyt ciepłą temperaturę. No, ale skoro się skurczyły, to jasnym wytłumaczeniem jest tylko i wyłącznie za wysoka temperatura- w praniu, zbyt wysoka temperatura otoczenia, kaloryfer bądź na słońcu. Następnym razem radzę dobrze słuchać sprzedawców i dopytać ich o rodzaj użytego materiału w produkcie, albo dbać o obuwie w odpowiedni sposób. A jak nie, to to pozostają klapki z Tesco skoro lepiej się sprawdziły. Powodzenia z odwołaniem.
          • Gość: sun Re: BUTY CROCS-skurczyły się IP: *.finemedia.pl 07.08.17, 14:53
            Temat dawno poruszany ale dalej aktualny. Gościu niedorobiony z odpowiedzi powyżej... ręce opadają. "użytkowane w zbyt ciepłych warunkach"....???????????????????????? TOTALNIE CIĘ POGIĘŁO!!!!!!!!! albo jesteś sprzedawcą i dystrybutorem tych równie niedorobionych butów. Jak można ludzi oskarżać o użytkowanie gumowych klapek w zbyt ciepłych warunkach? w Polsce, gdzie temp. latem nie przekracza 40st. To normalne żeby latem od słońca ulegały deformacji? Czy jest gdzieś zastrzeżone żeby crocsów nie używać w słońcu i gorące dni? Temperatura użytkowania do +20st.C i koniecznie chować przed słońcem??????? Człowieku, lecz się. Takie buty kupuje się, żeby śmigać w nich właśnie latem, do ogrodu, na wypad za miasto a nie żeby się cyrtolić i zastanawiać czy jak słoneczko zaświeci to założyć ochraniacze na "markowe" crocsiki. Zwykła tandeta i naciąganie na dużą w sumie kasę za buty nic nie warte.
      • Gość: Rysiek Re: BUTY CROCS-skurczyły się IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 18:12
        Dzisiaj otrzymałem listem poleconym odpowiedź ze sklepu. Niestety nie widzą podstaw do reklamacji. Buty za 120 zł do kosza, gdzie mogę się odwołać w tej spawie? Paranoja, gdyby klapki z marketu za 12 zł to co innego, ale kupiłem oryginalne i lipa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka