Dodaj do ulubionych

wybór odkurzacza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:49
Proszę o radę w sprawie odkurzacza, poszukuję coś dobrego, bezworkowego.
Najbardziej zależy mi na tym aby model był lekki, gdyż muszę przemieszczać sie
z odkurzaczem w domu piętrowym, noszenie dotychczasowego odkurzacza jest
kłopotliwe i niewygodne.
Obserwuj wątek
    • photon1 Re: wybór odkurzacza 06.05.07, 13:46
      Też jestem na etapie poszukiwania odkurzacza. Znajomi polecaja Electrolux
      AVS7440 ale jeszcze nie do konca jestem przekonana.

pozdrawiam,
      Agnieszka
      Pościel Twoich Marzeń
      www.agajtex.pl
      • Gość: serwisant Re: wybór odkurzacza IP: *.chello.pl 26.05.07, 11:20
        A po kiego grzyba wam bezworkowe badziewie ? macie czas na kazdorazowe
        czyszczenie filtrów po odkurzeniu kilku metrów kw. - sprzedawca "zapomniał"
        wam to powiedzic ? Filtry dosc szybko sie zabijają kurzem , spada moc (nie
        ciagnie, bo nie ma odpowiedniego przepływu powietrza), silnik sie nagrzewa, a
        gwarancja nie obejmuje czyszczenia, oraz wymiany filtrów - materiał
        eksploatacyjny. Takze zastanówcie sie miłe Panie nad kupnem dobrego workowego
        odkurzacza . Jezeli jednak uparłyscie sie na bezworkowe to prosze wziąc pod
        uwagę wielkosc filtra głównego (przewaznie hepa) im większy tym lepszy - moze
        np dyson ?
        • Gość: a Re: wybór odkurzacza IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.07, 23:48
          Widać, że poprzedni postopisarz nie posiada takiego "badziewia". Jako właściciel
          bezworkowca demetuję pogłoski jakoby trzeba było go czyścić po każdym odkurzaniu
          (chyba, że ktoś odkurza raz na pół roku - ja czyszczę swój z właśnie taką
          częstotliwością.) Bardzo dobrze się spisuje. Duża moc, nie spada w miarę
          odkurzania. Polecam samsunga.
          • Gość: abcd Re: wybór odkurzacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:10
            Hoover, sensory, cyclonic - bezworkowe, beznadziejne. Prawie 600zł.

Filtr nie daje się umyc. Po delikatnym wsunięciu noża między fałdy filtra
            okazuje się, że tkwi tam całą masa tłustego błota, które niczym nie chce się
            spłukac. Oczyszczono mi go za pieniądze, mimo gwarancji, i nic to nie dało.

Jak myje się skutecznie ten filtr? Wg instrukcji mam go przelewac wodą przez 5
            minut. Nic z tego nie wynika. Zostaje mokre tłuste błoto, które po wyschnięciu
            wszystko blokuje. Odkurzacz o teoretycznej ogromnej mocy nie ma siły na papierki
            leżące na dywanie. Koszmar. A miało wszystko byc tak pięknie...

W punkcie usługowym napadli na mnie, że pewnie był remont w mieszkaniu. I co z
            tego? Wszystkie poprzednie workowe odkurzacze działały normalnie. Zelmer
            wytrzymał przestawianie ścian i był głównym bohaterem całej demolki.

Chcę jakoś wymusic zwrot pieniędzy, bo na wymianę nie mam najmniejszej ochoty.
            Kupię odkurzacz workowy i wreszcie normalnie posprzątam mieszkanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka