Dodaj do ulubionych

Miś bandyta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:21
W wątku o forach internetowych zrzeszających największe ilości idiotów znalazłam link do forum Więziennictwo. Poczytałam sobie trochę od wczoraj i nie mogę się powstrzymać od komentarza ;D
Biedne Misie, Skarbeńki swoich kochanych żon, czy tam dziewczyn. Każdy jeden Miś-Łobuz popełnił przestępstwo oczywiście przez niedobrych kolegów. Wpadł w złe towarzystwo, niewinny Miś. Pobił, napadł, ukradł, bo zbłądził- bidulek. Żeby tylko Skarbek nie siedział w celi z jakimś nieodpowiednim towarzystwem! Bo przecież mojego Łobuza nie można wrzucać do jednego worka z tymi wszystkimi bandziorami..
Miś w areszcie- ojoj, są trudności z przesłaniem paczek i listów. Musi czekać na przesyłkę ponad tydzień, bo niedobrzy ludzie czytają i cenzurują korespondencję. I Łobuziak biedny 3 dni musiał chodzić w jednej koszulce, zanim mu przyznano ubranka, ojojoj. Dresik i adidaski kupione przed stawieniem się do aresztu. W sklepie Miś sobie wybrał, ale niezadowolony, bo takich dresików on nigdy nie nosił a z kapturem zabrać nie pozwolili. I tak zabrali później do depozytu i Miś musi pisać podanie, żeby wydali.
Miś skazany-już lepiej. Skarb najdroższy może już dostać paczkę z ubrankami a nawet playstation, żeby się biedny nie nudził. Tylko, że Łobuz musi pisać podanie o wydanie tych rzeczy z depozytu, jacy niedobrzy ludzie stworzyli ten system. Straszna krzywda się Misiaczkowi dzieje, tak uwłaczać godności człowieka. Żeby się tylko bidulek nie zaziębił. Skarpeteczki ciepłe z froty, 5 par na szczęście ma. I tak za mało i przez to musi je często prać, ojoj:( A jak Skarbeczek najukochańszy miał katarek, to w kajdankach go do gabinetu lekarskiego zaprowadzili, w kajdankach- rozumiecie? Okrutne poniżenie dla Misia. Miś dzwonił i żalił się, że nikt, nigdy go tak nie upokorzył.
Widzenia straszne- policjant stoi i pilnuje. Miś będzie się starał o widzenie intymne i jak będzie grzeczny- to za dwa tygodnie może się wychowawca zgodzi. Dadzą pokoik z łóżeczkiem- prawie jak w hotelu:) Trzeba wcześniej kilka razy iść do solarium i koniecznie odwiedzić fryzjera. Potem ładny makijażyk i perfumy. Bo przecież Skarbek zasługuje na to, co najlepsze. Jeszcze tylko przed widzeniem trzeba w kantynie kupić dla misia coś słodkiego, papieroski i cukier- żeby mógł dosłodzić sobie sok owocowy. Bo ci niedobrzy ludzie do tego stopnia znęcają się nad moim Misiem (chcą go złamać!), że sprzedają tylko soki bez cukru. A wiedzą przecież, że Łobuziak lubi słodkie. Nareszcie- nadeszła upragniona godzina. Pokoik już czeka, Miś za moment usiądzie w miękkim fotelu i schrupie ciasteczko (z czekoladą i rodzynkami, takie, jak lubi najbardziej) a potem popije pysznym soczkiem. Potem będzie mógł nareszcie oddać się baraszkowaniu ze swoją słodką, pachnącą Misią. Szkoda tylko, że tak krótko..
Obserwuj wątek
    • tygrysgreen Re: Miś bandyta 23.09.10, 11:00
      doprawdy biedne te misie
      • ruda_net Re: Miś bandyta 23.09.10, 13:21
        Również próbowałam to czytać , ale coś mnie wczoraj mdliło więc ograniczyłam się do przeczytania jednego, o wysyłaniu listów i paczek. Dziś spróbuje ponownie.
        Ach, biedne te Misie, nie ma co! Pozdrawiam.
        • Gość: terefere Re: Miś bandyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:36
          Rozwaliło mnie też to, że Miś rozmawiając ze swoja Misią przez telefon wybiera sobie, w czym chciałby ją zobaczyć na widzeniu. Najlepiej krótka zwiewna sukieneczka, żeby Łobuziakowi ciekła ślinka i żeby mógł sobie później pofantazjować.
    • 3.14-roman Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 14:08
      Do najciekawszych wypowiedzi i wątków. Z góry dziękuję. ;-)

Mały miś
      do paki bał się iść
      ze strachu drżał jak liść mój biedny miś.

• 3.14-roman Re: Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 14:17
        Swoją drogą, to jest skandal, żeby miś nie miał lepszych warunków niż ludzie w takim na przykład szpitalu, przecież miś to nie jest byle kto, tacy niepokorni ludzie jak on tworzą przyszłość. MIŚ jest bardzo dobrym człowiekiem, to wina systemu, który nie chce do misia ręki wyciągnąć. I w ogóle to nie Misia wina, że pobił tę kobietę, jakby dała mu komórkę od razu, toby się nie zdenerwował. I on nie chciał zrobić krzywdy policjantowi, on tylko go pałką uderzył tak na niby i to nie jego wina, że tamten, sierota, upadł na ziemię.

Nie zdziwię się, jeżeli za parę dni na ten wątek będzie najazd oburzonych misiowych rzucających komentarze w tym stylu.
      • Gość: terefere Re: Autorko, mogę poprosić o linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 14:50
        forumprawne.org/wieziennictwo/ tu jest cały dział
        forumprawne.org/wieziennictwo/ tutaj zaś na przykład o pakowaniu Misia na wakac..tfu, pobyt w więzieniu;)
        • Gość: terefere Re: Autorko, mogę poprosić o linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 14:53
          Nie mogę teraz znaleźć tej konkretnej wypowiedzi, ale gdzieś tam przeczytałam, że jeden Niuniek trafił do paki w wieku 19 lat a po kilku latach znowu. I żali się swojej Misiowej, że za pierwszym razem to oni go nic a nic nie zresocjalizowali. Źli, niedobrzy ;D
      • Gość: terefere Re: Autorko, mogę poprosić o linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:43
        I jeszcze coś zarąbisty opis smakołyków przesyłanych Misiom w paczkach żywieniowych.
        forumprawne.org/wieziennictwo/361-paczki-102.html
        te Misie maja tam lepiej, niż dzieci na kolonii. Ja np paczek od rodziców jakoś nie dostawałam ;D
        • panidemonka Re: Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 16:13
          W więzieniu jak dotąd nie byłam i na razie nie mam szans na taki atrakcyjny pobyt.
          Na koloniach byłam tylko raz (wbrew mojej woli), to były najgorsze wakacje w moim życiu, bo dryl był taki jak w szkole (pomijając sprawdziany i oceny).
          Wolałam wakacje spędzać w domu-do dużego jeziora miałam 5 minut rowerkiem:)
          Wakacje, na których mówią kiedy mam jeść i o której mam iść spać zawsze były dla mnie nieporozumieniem.
          • 3.14-roman Re: Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 17:14
            Ja się przyłączę do Związku Antyfanów Kolonii, nie cierpię, kiedy ktoś mi mówi, kiedy mam jeść i kiedy się bawić. Z tego powodu nie lubię też wycieczek zorganizowanych- jeżeli jakieś miejsce jest interesujące, to masz na jego zwiedzanie godzinę, a potem wywożą Cię na jakieś odludzie, gdzie są same sklepy z pamiątkami i dają 3 godziny czasu wolnego.
            Jako pacholę też lubiłem spędzać wakacje w domu i spokojnie sam sobie organizowałem czas.
            • Gość: terefere Re: Autorko, mogę poprosić o linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 17:24
              A ja właśnie lubiłam kolonie, mnie tam było wszystko jedno, kiedy będę jeść. W zasadzie jak przychodził czas obiadu, to już byłam głodna;D Kolonie były zajebiaszcze;) Spanie w domkach, ogniska, granie na gitarze..;) ach:) Pierwsze miłości i w ogóle..;D
              Za to na tzw zielonych szkołach było mniej luzu, bo wiadomo- jechało się tam z całą klasą i nauczycielami, mieszkało się w ośrodku.. Mimo wszystko dobrze wspominam:) Koleżanka z pokoju strasznie beczała za rodzicami a druga dostała ogromną pakę ze słodyczami ^ ^ I jadłyśmy jej Snickersa ze słoika łapami :D
        • 3.14-roman Re: Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 17:05
          DZIĘKUJĘ :-)
          • vifxen Re: Autorko, mogę poprosić o linki 23.09.10, 19:03
            Temat ten dotyczy paczek - ich zawartości, sposobu dostarczania. To nie jest filia tematu "wolnego" by pisać, że ma się ochotę na martwą kaczkę albo kiedy jakie paczki się przygotowuje - moderator

o, i moderatora mają aktywnego!
        • Gość: gość Re: Autorko, mogę poprosić o linki IP: 109.243.3.* 24.09.10, 12:57
          "Czy w więzieniu przyjmą mleko w proszku? Przecież ono wygląda jak koks" :D
    • maitresse.d.un.francais autor kontynuować! 23.09.10, 20:14
      ubawiłam się jak rzadko!

"A przecież wiedzą, że Łobuziak lubi słodkie".

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 23.09.10, 21:09
      No proszę, a wczoraj linka do forum nie umieli wysznupać:))
      • Gość: princessofbabylon Re: Miś bandyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 21:04
        A Ty znowu swoje? :)

• Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 25.09.10, 11:31
          A Ty znowu wiatr rzęsami robisz:)
          • princessofbabylon Re: Miś bandyta 25.09.10, 13:47
            Mmmm... brzmi jak wiersz.... ;)
            • Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 26.09.10, 16:37
              Się księżniczka nie przyzwyczaja...
              Kusicielka ;P
              • Gość: princessofbabylon Re: Miś bandyta IP: 81.210.3.* 27.09.10, 08:20
                No jakże bym śmiała tak łatwo zaspokajać swą próżność? ;p
                • Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 27.09.10, 17:15
                  No, masz szczęście:))
    • mechantloup Re: Miś bandyta 24.09.10, 09:45
      Matko! Czytaliście??? System tam misia głodzi! Miś schudł 30 kilo!!!
      O nie! Jeszcze porządnego człowieka zagłodzą na śmierć! Apeluję, zróbmy coś!!!
      • be_ell Re: Miś bandyta 24.09.10, 10:30
        To może na Cmentarz go!
        Już my go tam zresocjalizujemy!
        • Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 24.09.10, 10:33
          Wygarbujo i zrobio fotel! Ups, ten mój długi patriarchalny jęzor.
          • tygrysgreen Re: Miś bandyta 24.09.10, 10:37
            a tym co zostanie nakarmimy Fortfitela
        • aaricia_szalona Re: Miś bandyta 24.09.10, 11:33
          > To może na Cmentarz go!
          > Już my go tam zresocjalizujemy!

Biedny miś (Yogi baboo;P). w celu fotelizacji, wróć, resocjalizacji, to my go musimy zdekapitować.

No, no. Oficjalnie się przyznajesz?
          Już Cię cmentarzysko wciągnęło. Pierwszy krok do logowania poczyniony ;PPPP
          • Gość: ;) Re: Miś bandyta IP: *.cable.smsnet.pl 24.09.10, 12:26
            Jak u docenta Furmana w domu:))
            Nieoficjalnie! Duszpasterska wizyta to kwestia otwarta, ale wiesz jak to ze schizmami bywa. Trzeci Rzym wyrasta i nie mam na to wpływu. Pohasam se jeszcze bez tego kieratu ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka