Gość: leman IP: *.poligrafia.com 02.04.04, 15:04 Dzidka przypomnij mi z jakiej ksiazki to znam, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 02.04.04, 15:08 Gość portalu: leman napisał(a): > Dzidka przypomnij mi z jakiej ksiazki to znam, co? "Czarne Stopy" Seweryny Szmaglewskiej :) Peijote kaubea deo jotakaubea Jotakaube deo Emicehaaela Peijoteeszet tey, peijotę jota, kaoempeaenijota ceaeła ... czyli, wg Zenka, tekst "Gaudeamus". Melodia faktycznie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leman Re: Peijote kaubea deo jotakaubea IP: *.poligrafia.com 02.04.04, 15:22 Raany, to bedzie ze cwierc wieku jak to czytalem. A juz myslalem, ze z pamiecia cos nie tak :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 02.04.04, 15:29 Gość portalu: leman napisał(a): > Raany, to bedzie ze cwierc wieku jak to czytalem. Ja ostatni raz chyba z 15 lat temu... ale w sumie to też się sobie dziwię, że tpotrafię tę pieśń z pamięci zacytować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik garbusek Re: Peijote kaubea deo jotakaubea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 21:32 "Czarne Stopy" Seweryny Szmaglewskiej :) Peijote kaubea deo jotakaubea Jotakaube deo Emicehaaela Peijoteeszet tey, peijotę jota, kaoempeaenijota ceaeła ... czyli, wg Zenka, tekst "Gaudeamus". Melodia faktycznie pasuje... Tam występuje Marek. Zenek to w książce "Ten obcy" Ireny Jurgielewiczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 13.04.04, 22:00 > Tam występuje Marek. > Zenek to w książce "Ten obcy" Ireny Jurgielewiczowej. Błąd :) W Czarnych Stopach jest i Marek, i Zenek :) Zenek miał brata studenta i stąd wiedział, że istnieje coś takiego jak Gaudeamus :) Byli jeszcze Franek, Felek, Błyskawica, Maciek Osa, no i Andrzej drużynowy oraz Groźny Oboźny. I Kucharz, i Jan Pierwszy Miękki i Jan Drugi Twardy, i... Ojojoj, ale sie rozpędziłam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 11.04.04, 15:24 Ja to już nie pamiętam kiedy czytałem, a i tego cytatu w ogóle nie skojarzyłem. Przy okazji podrzucam na przód Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 13.04.04, 21:57 marc.fugnac napisał: > Ja to już nie pamiętam kiedy czytałem, a i tego cytatu w ogóle nie skojarzyłem. Dopiero dzisiaj zobaczyłam Twoją prośbę o deszyfracje sygnaturki :-( A za dobre słowo Bóg zapłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Peijote kaubea deo jotakaubea 13.04.04, 22:51 To nie była moja prośba - już wcześniej trafiłem na ten wątek i samo mi się wyjaśniło zanim zacząłem się głowić co to znaczy. A pomyślałem sobie, że pomogę... Odpowiedz Link Zgłoś