Dodaj do ulubionych

Poczta polska

23.10.12, 18:26
Zainspirował mnie ten wpis i pomyślałem że to dobry temat jest podzielić się doświadczeniami z poczty:

contestator.blox.pl/2012/10/Awizo-ka.html ( uprzedzam ze wpis okraszony kilkoma wulgaryzmami ale rozumiem autora jak sie mozna na poczcie nie wkurzyć )

Do tego wpisu dodam od siebie że strasznie mnie wkurza, jak dostaje się awizo, idzie w tym samym dniu i okazuje się że listonosz nie wrócił z rejonu i trzeba przyjść po niego jutro.

A ze śmiesznych sytuacji pamiętam taką akcję, jak kiedyś były na pocztach takie maczaki do znaczków ( takie pojemniczki z jakąś cieczą w gąbce nie wiem jak to nazwać ). Siedziała przy tym stoliku jakaś pani i pisała kartki na święta. Napisała je wszystkie wyciągnęła znaczki, polizała pierwszy, drugi, trzeci w pewnym momencie nie wiem czemu ( ale domyślam się że jeżyk jej zasechł albo coś ) Pani zamiast wsadzić znaczek do tego maczaka, włożyła do niego język i dopiero potem polizała znaczek, choć z potwornym grymasem absmaku. To było kilkanaście lat temu ale do dzisiaj jak sobie przypomnę czasem to wybucham śmiechem, zwłaszcza jak sobię ta mine przypomnę.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka