klg777 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 08.12.04, 13:22 Generalnie nie narzekam na matrixa. Ale zauważyłam pewne prawidłowości: - zawsze jak się nie staram i jak mi nie zależy znajduję nową pracę, dają mi podwyżkę, premię. gdy tylko mi na czymś zależy lub jest krucho z kasą i staram się bardzo - wiadomo premia zabrana, następuje obniżka wynagrodzenia a w najgorszej wersji wywalają mnie z pracy - zawsze gdy mam na coś ochotę i to powiem na głos nigdy się tak nie stanie, ale gdy nikomu nic nie powiem, nawet nie będę o tym myśleć zbyt często to się uda - wszystkie kosmetyki tego samego typu kończą mi się w tym samym miesiącu - nie ważne że kupuję wcześniej na zapas, że mam rzeczy których się używa w różnych okresach, np. żele pod prysznic kończą mi się razem z balsamami i kremami do twarzy, a antyperspiranty z perfumami - ostatnio trafiam na znikających ludzi, np. na dworcu pks w Bielsku Podlaskim naprzeciwko mnie stał facet, ja siedziałam w wielkim autobusie do Białegostoku gdzieś tak pośrodku, mrugnęłam (nie trwało to dłużej jak sekundę) a facet zniknął, nie było szans żeby sobie poszedł, a dworzec był pusty - 2 dni temu z kolegą mailowałam że muszę przyjść do pracy 2 dni po świętach porządkować archiwum (cała firma ma wtedy wolne), tłumaczyłam mu dlaczego muszę być.. wczoraj dostałam maila od niego z pytaniem i pretensją co ja sobie wymyślam i dlaczego przychodzę po świętach. odpisałam że przecież już mu to wytłumaczyłam 2 dni temu - i tutaj system chyba zauważył swój błąd bo dostałam maila że on tak tylko zagadać chciał i nie wiedział jak zacząć (pfff :> bzdura na kółkach) - i wczoraj - dzwoni komórka, dziewczyna pyta się podając moje imię i nazwisko czy ja to ja, potwierdzam (myślałam że z uczelni dzwonią), a ona zaczyna mnie wypytywać o produkty które sprzedaję na allegro na takiej i takiej licytacji. nie sprzedaję nic na allegro. mam tam konto, ale w tym momencie nic nie sprzedawałam, telefon mam podany na stronie 'o mnie' więc mogła znać numer, ale skąd ona wiedziała kto ja jestem? - to że przedmioty giną mi sprzed oczy to normalne, nigdy nie mogę znaleźć długipisu który trzymałam przed chwilą w ręku, zszywacze i dziurkacze giną nieustannie a przecież to większe przedmioty jak długopisy. oczywiście wszystkie te rzeczy znajdują się w tym miejscu gdzie zaczynałam szukanie - i ciągle mam wrażenie że to wszystko już było, że się powtarza, że ktoś mnie obserwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 81.15.189.* 09.12.04, 00:27 z dlugopisami mam to samo....nie ma dnia zeby nagle jakis nie zniknal...i jeszcze winda...zawsze jak wchodze do mojego wiezowca to winda jest albo na partnerze albo na 10 pietrze.... P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 00:43 Od dwóch lat nie dostałem podwyzki tzw inflacyjnej, toważyszy temu silne deja vu, w którym szef głosem eksperta od gospodarki kraju tłumaczy mi, że nasza inflacja nie jest na tyle wysoka, abyśmy musieli dostać podwyżkę. Wiąże się z tym kolejny błąd - moje rachunki stale się powiększają ! Proszę o naprawę któregokolwiek z tych błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 10.12.04, 13:48 jestem właściwie pewna, że to wszystko prawda. a jest tak: 1. gram w taka grę komputerową o nazwie half life 2 (wyszła niedawno). w tej grze, jeżeli chcesz uzupełnić amunicje do swojej broni to misusz kierowac sie na znaki namalowane na ścianach budynków - jest to litera lambda w kolorze żółtym - zawsze znajdziesz kiklka magazynków + inne akcesoria. 2. niedawno był w wiadomościach komunikat, że na plebanii św Brygidy w Gdańsku zneleziono kilkadziesiąt sztuk nabojów do pistoletu (chyba gazowego). niekt się nie przyznaje. 3. w czasie tego reportażu, zauważyłam na ścianie plebanii wiele napisów a także dośc niechlujnie namalowany symbol ŻÓŁTĄ FARBĄ (mogła być to gwiazda Dawida na szubienicy ale równie dobrze LAMBDA'!!!! 4. Czy Henryk Jankowski to Gordon Freeman????? ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woo-Cash Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 81.15.254.* 13.12.04, 21:37 a ja kiedy bym nie wychodził z domu to zawsze spotkam tą samą kobietę z sąsiedniej ulicy :O. do tego siada mi net zawsze w momencie kiedy zaczynam bardzo ważną rozmowę. a mój kot to już w ogóle jeden wielki błąd. jak jest w domu, tzn nikt go nie wypuszczał, to zawsze nagle zaczyna miauczeć pod drzwiami (oczywiście z zewnątrz), a z kolei jak był wypuszczany to nagle pojawia się w domu i nikt nie wie jak. co do latarni to u mnie nawet się przeniosło dalej. jak jestem na spacerze to kilkadziesiąt razy gdzie nie przechodzę to gaśnie gdzieś światło, czy to latarnia czy u kogoś w oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert POPSUTY MATRIX: różny w różnych miastach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:30 qurcze, w końcu ktoś zwerbalizował moje przypuszczenia. urodziłem się w białymstoku, studiowałem w lublinie, pracowałem w krakowie, obecnie mieszkam i pracuję w zamościu. muszę przyznać, że odczuwam różny stopień nasilenia obecności matrixa w każdym, z tych miast. najsilniej, niemal namacalnie (poprostu teza nie do obalenia) matrix jest obecny w Krakowie. w każdym miejscu, w każdym czasie miałem poczucie bycia obserwowanym i śledzonym. białegostoku i lublina nie pamiętam, być może dlatego, że nie zwracałem na to uwagi (a jak pisałem powyżej matrix reality dał się odczuć dopiero nagle i niespodziewanie w krakowie) aktualnie mieszkając w zamosciu obecność admina wyczuwam sporadycznie. wnisoek: tak gdzie jest duże skupisko osób system widocznie częściej się zawiesza z powodu nadmiaru przetwarzanych informacji, a tam gdzie jest spokojniej (system pracuje prawie perfekcyjnie). Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra krakow 15.12.04, 13:47 widzicie.. cos w tym jest dzis z kumpela mialysmy obie naraz deja vu... i zawsze jak przechodze kolo bramy na ulicy wenecja to ona sie zamyka. ZAWSZE i jak nie wezme nic do czytania to cala drogie w autobusie sie nudze a jak wezme cos to zawsze kogos spotykam i to kogos kogo nie lubie :/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.chello.pl 15.12.04, 11:24 To co piszesz to tylko jeden z podprogramow. System ma sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:53 - „złośliwość przedmiotów martwych”- bardzo często przedmiot jest i nagle znika by pojawić się ponownie. Mam to zazwyczaj przy różnych pracach majsterkowych, albo ta sama śruba/gwóźdź/wkręt/ zakrętka idealnie dopasowuje się a druga nie chce iść za cholerę. - dziś widziałem już 4 razy czarny ford fiestę rocznik 95 (widuje takowy odkąd moja znajoma kupiła takowy model i kolor na giełdzie) nie wychodząc z pracy (jeno przez okno) - często odwracam się niespodziewanie a tu patrzy na mnie znajomy/ albo jedzie autem znajomy - a najgorsze jest to, że idąc ulicą widzę czasami jak inni wlepiają we mnie gały (młodzi, starzy, kobiety, faceci) tak jakby z uśmiechem na ustach chcieliby mi powiedzieć że czytają mi w myślach - gasnące lampy to klasyka :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.12.04, 00:31 zgadzam się, co do tych lamp, ale... może one po prostu mają fotokomórkę wstawioną, i to odwrotnie? Tzn. gasną, kiedy się przechodzi, zamiast się wtedy zapalać:D:D:D zaawansowane technologie w Polsce to porażka:D:D:D a może hubert, ładnym chłopcem jesteś, to się do ciebie świat uśmiecha, co?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 01:14 Chodzę przez to podórko na skróty w najrózniejszych godzinach. Z a w s z e, gdy tam idę, spotykam malego starszego gościa, który wychodzi z klatki schodowej z brązowym kundelkiem. Najlepsze jest to, ze tego goscia i jego pieska widuje tak od ok 20 lat i ani facet, ani piesek przez ten czas w ogóle sie nie zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farah Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:48 Kiedy w pracy pojawia się trylion klientów wysiada system komputerowy. W trzy minuty po wyjściu odesłanych ludzi system magicznie się naprawia. Proszę o poprawę sytuacji, bo nie mogę normalnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.04, 00:14 System wkracza nawet w obszar fizjologii. Kiedy szykuję się do wyjścia i raczej nie mam czasu, czuję nagły skurcz żołądka, zwiastujący wiadomo, co. Kiedy wyjdę już z tego kibelka, w pośpiechu kremując umyte właśnie ręce, zapaszek oznajmia mi, że oto zesrała się moja kotka:( a pociąg, oczywiście, kiedy gnam, spóźnia się, kiedy idę spokojnie, ledwo zdążę (kolejki przy kasie, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Przypadek niezawodnego działania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 13:29 Mimo zauważonych i wytkniętych w tym wątku niedoskonałości funkcjonowania, system reaguje niezawodnie na pojawiające się choć przez chwilę uczucie błogostanu. Sprawy do załatwienia załatwione, rachunki zapłacone, listy napisane, spory załagodzone, nawet mieszkanie gruntownie posprzątane.Idylla. I tu powinno mi się zapalać czerwone światełko - w związku z chocby chwilowym brakiem palących problemów, jako zamiennik są mi serwowane zupełnie nieoczekiwane i nie dające się przewidzieć całkiem nowe przeszkody do pokonania.Już jestem pewna - zero stresu powoduje reakcję lawinową.Trzeba sobie zachowywać jakiegoś maleńkiego stresika dla uniknięcia zmasowanego ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
fugaz Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 07.01.05, 16:24 Jakis czas temu przeprowadziłem się (z miasta do miasta - około 200km odległości) Znajomym jeszcze nie podałem nowego adresu, spokojnie sie aklimatyzuje. Nie zmieniłem jeszcze meldunku, właściwie tylko kilka osób wie gdzie mnie szukać... a kilka dni temu w skrzynce na listy taka oto kartka: Do Pana: [Moje imię i nazwisko] Być może ten Ford Mondeo [srebrny metalic, widoczny na zdjęciu] właśnie jedzie do Pana pod adres [mój nowy adres]... Zamknąłem się w domu. Nasłuchiwałem podejrzanych odgłosów etc. Wczoraj skończyły mi sie papierosy. Wyszedłem. Z pewną obawą otworzyłem skrzynkę - wewnątrz...BARDZO PILNA PRZESYŁKA - Readers Digest, udział w finale 19 loterii i możliwość zdobycia głównej nagrody - 500 000 zł + oferta zakupu Atlasu Na Nowy XXI wiek... Hmmm... po co mi ten Atlas. Wolałbym mieć ich książkę telefoniczną;))- czy ktoś może mi wytłumaczyć gdzie System zbłądził tym razem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.01.05, 00:41 Pewnie panie w meldunkowym są z Matrixa...te urzędy są żywcem wyjęte z Kafki, więc się strzeż.... A mama mojego chłopaka też taką dostała. Taki prymitywny fotomontaż z nazwą miejscowości i nazwiskiem:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 08.01.05, 08:57 Wiele osób pisało tu o gasnących lampach, a ja czytałem o tym, jak o podróżach w Himalaje - było dla mnie to kompletnie obce zjawisko. Aż tu nagle pewnego dnia faktycznie zgasła lampa, obok której przechodziłem. Wiecie, jak się wtedy poczułem!? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 11.01.05, 13:29 1. Lampy - u mnie tak było kilka lat temu i nawet mnie to zaniepokoiło, kiedy przestały gasnąć. No to teraz wiem, że po prostu założono łatkę na system. Dzięki! 2. Koty - mój szczeka (kiedy jest bardzo wk...iony) i wita w drzwiach. Widzę dwa rozwiązania tego problemu. a/ koty są agentami Matriksa b/ durny system uznał, że aplikacja KOT jest niewystarczająca i wytworzył aplikację PIES, ale zamiast napisać program do PSA od nowa, skopiował KOTA i to niedokładnie. Bo KOT na pewno był wcześniej. 3. Panny z sadełkiem i w różowym W mojej wersji występują w różnych kolorach, ale zawsze te bluzeczki są na ramiączkach i spod ramiączek wyłażą im ramiączka od stanika, w kolorze kontrastowym i niedoprane. BARDZO PROSZĘ Admina o wprowadzenie panien, jeśli już muszą być w stanikach, to bez ramiączek pod ramiączka, bo mdło się robi. 4. Chwilowe zaniki rzeczywistości U mnie w wersji "autobus": autobus podjeżdża na przystanek - mrugam oczami - autobus jest dwa skrzyżowania dalej. Niemożliwe, żeby zdążył przejechać! 5. Skarpetki - ostatnio z 2 par skarpet (2+2) zrobiły mi się 3 + 1. 6. Znikanie przedmiotów i pojawianie się ich w nieoczekiwanych miejscach TYM RAZEM TO NIE MATRIX! To jest tzw. zjawisko tunelowania znane fizyce kwantowej i polega właśnie na tym, że materia może się samorzutnie przenieść skądś dokądś. Prawdopodobieństwo wystąpienia takiego zjawiska jest nieskończenie małe, ale nie zerowe. Natomiast przejawem błędu w Matriksie jest to, że zaginione przedmioty pojawiają się z powrotem w pobliżu miejsc, w których zaginęły. Odpowiedz Link Zgłoś
ratamar Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 11.01.05, 15:58 Witam serdecznie. Nie wiem czy ktoś z Was zauważył już ten błąd w Matrixie, ale u mnie pojawia się on dość systematycznie. Otóż, za każdym razem, gdy otwieram opakowanie z jakimiś lekami, to ulotka musi dokładnie zasłaniać listki z tabletkami właśnie z tej strony. Implikuje to oczywiście konieczność wyjęcia ulotki i utratę kilku cennych chwil lub otwarcie pudełka z drugiej strony (i podobny skutek). Błąd nie dotyczy jedynie leków pakowanych pionowo (np. syropów). Pozdrowienia przesyła Ratamar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 11.01.05, 16:27 No jasne! zawsze Zagadka: Kromka chleba zawsze spada stroną posmarowaną masłem. Kot zawsze spada na cztery łapy. Co się stanie, jeśli podrzucić kota po posmarowaniu mu grzbietu masłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuta Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 80.51.224.* 03.02.05, 14:14 Jak to rzekla genialnie moja kolezanka: WYDRAPIE CI OCZY :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Ratamar, IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.01.05, 23:54 z tymi lekami to prawda. Kontynuując: jak się z używanego lekarstwa wyjmie ulotkę, żeby nie wqrzała, zawsze listek jest włożony tymi wyciśniętymi do dołu, a ja tak mam, że lubię "wyciskać" tabletki z tej wyciśniętej strony, a nie skąd popadnie:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ratamar Re: Ratamar, 13.01.05, 11:52 A myślałem, że tylko ja mam taki kaprys :) W każdym razie na to już mam sposób. Niby od niechcenia delikatnie zaginam jedną ze stron otwarcia (oczywiście tą, do której przytulają się wyciśnięte pastylki. Polecam :) Ratamar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Nowe objawy IP: *.crowley.pl 13.01.05, 16:38 1. dzisiaj przed siedmioma na osiem sklepami spożywczymi był przywiązany ciemno pręgowany bokser 2. jak mam zły humor, to ten cholerny autobus spoźni się o kwadrans, a jak mam dobry, to przyjedzie punktualnie 3. to nie tylko z dzisiaj (kolejne prawo Murphy'ego?): Emerytka, im wolniej lezie, tym bardziej zawala cały chodnik. Ani ominąć, ani wyprzedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Nowe objawy IP: *.chello.pl 13.01.05, 18:29 A ja chyba dziś byłam niewidzialna - bo jak inaczej wytłumaczyć nieustające wpadanie na mnie osobników rozmaitej płci i wieku (przy czym nie poruszałam sie w okolicy szczególnie zatłoczonej).Moje poważne zaniepokojenie wzbudził pan, zamierzający usiąść w autobusie na moim miejscu. Po powrocie do domu z niejaką obawą podeszłam do lustra - jest OK , póki co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re: Nowe objawy IP: *.crowley.pl 17.01.05, 16:38 po prostu jak podeszłaś do lustra, to już bylaś zresetowana Odpowiedz Link Zgłoś
simply.blue Re: Nowe objawy 17.01.05, 22:39 Ostatnio mam tak, ze jak przychodze punktualnie na przystanek autobusowy, to sie okazuje, ze autobus odjechal 2 minuty wczesniej, niz zaklada rozklad jazdy, wiec musze czekac na nastepny. Oraz tak, ze jak lece z wywieszonym jęzorem zeby zdazyc wedlug rozkladu, to oczywiscie on przyjezdza 10-15 minut po czasie. W obu przypadkach cel Matrixa wydaje mi sie jasny: nie dopuscic do punktualnego pojawienia sie mojej osoby w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Nowe objawy IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.01.05, 00:11 wniosek: rzuć tę pracę w cholerę, tak wszystko ci mówi:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 18.01.05, 10:51 wszyscy policjanci ktorzy w TV relacjonuja jakiez zdarzenia nazywaja sie DARIUSZ NOWAK Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 18.01.05, 14:04 Co spojrzę na zegarek, to on się właśnie przestawia z iścia do tyłu na iście do przodu. Wyłapuję okiem ten ostatni ruch, drgnięcie wskazówki w przeciwnym kierunku - a potem już jest normalnie. O ile tu w ogóle coś jest normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 18.01.05, 15:34 O karrrwa! A u mnie budzik (elektroniczny) się sam przestawia, podejrzewałem, że to jest oddziaływanie leżącej obok niego komórki, ale teraz sam już nie wiem. Zresztą czy to jest normalne, żeny komórka działała na budzik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.local.pl / *.crowley.pl 19.01.05, 04:07 Taa... Lampy to wiadomo.. ostatnio nawet trzy pod rząd: zgasła, zgasła, zapaliła sie... Nagłe (spore) wydatki pod koniec miesiąca gdy akurat sie spłukałem to też standard... Mam u siebie taki podprogram sąsiadki, którą jak spotykam na klatce schodowej (wręcz gdziekolwiek) to mam pół godziny nie moje... i to jest ta sąsiadka która wie wszystko o wszystkich.... Kiedyś raz w zyciu chciałem sie gdzieś nie spóżnić, wyszedłem 10 min wcześniej. na skrzyzowniau byla kraksa i ruch wahadłowy no i korek. Spóźniłem sie... widać procesor miałby zbyt dużo nowych zmiennych więc wolał to obejść firewallem... Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.01.05, 16:02 jest jakiś błąd w skrypcie obsługującym wpisy do forów internetowych. np. na Forum Humorum co rusz pojawia sie jakiś wątek typu; -jak usunąć plamę z bluzki -nie spię i pracuję -trójka schodzi na psy -lekarz wydał złą opinię -jak was mogą śmieszyć takie zdjęcia? -gdzie wyjeżdzacie na wakacje? itp. a poza tym 30% wpisów na tym forum to kłótnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.01.05, 16:39 zapomniales dodac: -moj sasiad/ex-maz to debil, pomozcie mi go zabic!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:18 To może zapytam, czy ktoś wie gdzie podziewają się moje łyżeczki i karpetki...? Dodam, że nigdy nie giną widelce, noże, widelczyki i duże łyżki. Nie giną także żadne inne, poza soksami właśnie, częsci garderoby. To niepokojące zjawisko trwa od wielu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 20.01.05, 12:57 niegrzeczne skarpetki idą do nieba ktoś tu pisał, że ze skarpetek 2+2 zrobiło mu się 3+1 wczoraj system mi zniknął jedną babkę w samochodziku. Zajechała mi drogę. No to trąbię. Zrównuję się z nią popatrzeć, kto tak jeździ jak osioł, babka już niemłoda, patrzę znowu na drogę i znowu do tyłu na babkę... ... i nie ma. Zniknęła, rozpuściła się nie ma jej. To jest taki nowy skrót? Zatrąbienie = delete? Aż mi się dziwnie zrobiło, słowo. Już nie będę trąbić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:07 A mnie dzisiaj się czas zatrzymał. Nie mogłam spać, śniło mi się gestapo, więc zapaliłam światło i siedziałam. Na zegarku była 2.38. Chodziłam po pokoju, otwierałam i zamykałam okno, przebierałam się w inny T- shirt, czytałam, minęły tak z trzy tygodnie, patrzę, a na zegarku dalej 2.38. Myślałam, że może stanął, ale zaraz się zrobiła 2.39 i dalej już normalnie szedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 20.01.05, 13:50 Z serii: typy ludzkie Gość tak na oko między 30 a 40, w miarę wysoki, dłuższe włosy, oczy zrośnięte nad nosem i obowiązkowo wąsy. Zmienić, bo już patrzeć nie mogę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 20.01.05, 18:12 boze! oczy zrosniete nad nosem??? to system juz generuje mutanty!!!!!! kolejny blad (znow krakow, oczywiscie)- zawsze, jak mi sie pieronsko nie chce wstac na zajecia i sobie mysle, zeby moze sotac w domciu i pospac i obowiazek mowi "nie" i zwlekam sie i ide- to zawsze okazuje sie, ze akurat tych zajec nie ma. i zawsze jak juz sie klade spac i przypominam sobie ze czegos tam nie zrobilam i to robie i jest pozno, to potem zajec, na kotre bylo to zadanie, i tak nie ma :) w gruncie rzeczy to mi to nie przeszkadza, jest tylko troche upierdliwe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.01.05, 13:26 Bo normalny człowiek ma oczy tak 0 | 0 a oni mają tak 0|0 albo nawet tak 00 | Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.01.05, 17:14 aha :) czyli bez przerwy miedzy oczami :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija klymenystro, IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.01.05, 00:33 to, o czym mówisz, to kobieca intuicja. Ja też tak mam, więc pewnego razu uległam i dobrze na tym wychodzę...:), tzn. nie wstaję na te zajęcia, na które jakoś tak bardzo mi się nie chce wstawać, ani nie idę tam, gdzie tak bardzo specjalnie nie chce mi się iść... polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: klymenystro, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:41 Mądrość przemawia przez Ciebie. Tak jest. Jak coś idzie z trudem, to zazwyczaj znaczy, że świat daje przeszkodę i nie ma co próbować. Jak się zaczyna przebijać na siłę, to po wielu przygodach się udaje, ale potem są złe skutki. Ostatnio miałam sprawę do załatwienia. Trzy razy się umawiałam, ale spotkanie było odwoływane. Los! Potem pojechałam, ale wysiadłam nie tam, gdzie trzeba, i snułam się po nocy. Po przejściach w końcu udało się spotkać, co było bez sensu i wynikało jedynie już z uporu, bo najwidoczniej nie było to pisane. Jak się człowiek z kimś umawia, i nie wychodzi kilka razy, to znaczy, że nie jest pisane! Niektóre rzeczy idą jakby same, lecą wręcz, można wyczuć przyzwolenie świata. A niektóre, cóż, po prostu jakby człowiek na ścianę natrafił. Skoro Ty też to potwierdzasz, to będę się stosować! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: klymenystro, 24.01.05, 18:31 tez zaczne. dzis sie to znow stalo. jestem ZLA. grrr :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 18.03.05, 23:46 mam dokładnie to samo i żeby było ciekawiej też mieskzma w krakowie :) kilka razy strasznie nie chciało mi sie wstać na 1 lekcje, juz myslalam ze wsatne pozniej i pojde na ktoras tam sciemniajac ze bylam u lekarza, ale nie, wsatne przyjde do szkoly i co? pana zy pani nauczycielki nie ma. no tylko w łeb sobie stzrelic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.01.05, 00:46 Kingo, ale masz sny!!! Jak nie wartość liczbowa, to gestapo...ale mnie też śnią się pojechane rzeczy - powrót po wojnie do domu (sny w tonie łzawo- martyrologicznym), bycie narzeczoną/dziewczyną/kochanką słynnej osoby, która "w realu" nawet nie przyszłaby mi na myśl, jeśli chodzi o takowe tematy, sny o życiu w innym kraju i czasie (np. starożytnym Egipcie), sny o przebywaniu w kościele (nie lubię takich, bo mają jakiś nieprzyjemny wydźwięk, czyżby objaw utajonych skłonności satanistycznych?:P) To dowód na czynną działalność matrixa, który ma pewne schematy i podmienia tylko osoby, szczegóły, ale pewne dane są dla każdego żelaznym zestawem + oczywiście specyficzny klimat towarzyszący takiemu marzeniu sennemu (bo sny mają klimat, prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.chello.pl 22.01.05, 01:05 Sprytny System, wykorzystując osłabioną naszą ochronę w czasie gdy śpimy, podrzuca nam SPAM-y w postaci snów - zabezpieczenia włączające się po przebudzeniu pośpiesznie je usuwają, ale często nie nadążają i to, co pozostaje pamiętamy.Może ktoś skonstruuje filtr, przepuszczający jedynie przyjemne i piękne treści ? Odpowiedz Link Zgłoś
tredive_nelliker Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 20.01.05, 20:43 Gdy wchodzę do swojego supermarketu- z głośnika zawsze piosenki słychać P.Collinsa. Czy to specjalnie dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann cos w tym jest - ci sami ludzie w drodze do pracy IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.05, 22:42 ja codziennie idąc do pracy spotykam tych samych ludzi. Moim zdaniem ktoś złośliwie ustawił replay. A ta skopana pogoda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: cos w tym jest - ci sami ludzie w drodze do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:25 Pogoda - toż to oczywisty błąd. Tej nocy była wichura nie z tej ziemi i ulewa niesamowita - budzę się o świcie: na zewnątrz biało, cichutko. Komuś się efekty specjalne pomyliły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:32 Siedzę na głuchej wsi. Dokoła cichutko, bielutko. Nagle wzdłuż ogrodzenia biegnie sobie kundelek wesolutki w kremowym wełnianym sweterku. Z golfem. Dzisiaj znów go widziałam. Wesolutki. Czy Rolnik Polski ubiera swego psa w golfik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:52 Wczsnojesienną porą widziałam na pastwisku krowy w uplecionych misternie kwietnych wiankach na rogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:10 Otóż to właśnie. Jedna krowa drugiej krowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Tajemnicze rozmnażanie... IP: *.crowley.pl 28.01.05, 13:17 ... się zapalniczek :P idę spać, wyjmuję wszystko z kieszeni i są 2 zapalniczki. Wstaję, zgarniam rzeczy do schowania do kieszeni, są 3 zapalniczki. Wieczorem wyjmuję i są 4... a słowo daję, nie było komu podgrandzić, bo dookoła sami niepalący. Copy + paste się zacięło jak nic. Podobnie rozmnażały mi się kiedyś rękawiczki na półce w przedpokoju, doszło do 3 nadprogramowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:28 A mam cię! Wczoraj siedziałam sama w domu i jak ta durna czytałam po nocy ten wątek. Ze strachu wielkiego napisałam o tym po 22. I co? I nie ma mojego wołania o pomoc. No to stało się. Coś żre naszą ostatnią deskę ratunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 01.02.05, 16:49 truśka, a to nie było o 22.22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:10 Ssskąddd wwwiesz? Było, chociaż zwykle mnie prześladuje 21.21. Jeśli pojawia się dłużej niż przez tydzień, wystarczy, że napiszę list do przyjaciół i to pomaga nawet na miesiąc. Potem wraca. Niestety. :( Odpowiedz Link Zgłoś
pan-cerfaust Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 04.02.05, 09:30 nic nie wraca, jeśli nie ma powodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:43 Zawsze, jak moja była dziewczyna dzwoniła do mnie na komórkę to mogłam być pewna, że w przeciągu dziesięciu minut zadzwoni do mnie mama. Zsynchronizowane były jakoś? Ale to działało tylko na komórkę, na domowy jakoś nie. Moja aktualna dziewczyna na szczęście tej opcji nie posiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 09.02.05, 15:23 Gasnące latarnie to klasyk i można się przyzwyczaić, ale żeby schody ruchome stawały, jak ja na nich stanę, to tego jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr q Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 09:26 Strasznie długi strasznie fajny wątek! Nie wiem jak nazwać ten błąd systemu, ale staruszki, schorowany i chodzące pewnie pod DOS-em, na widok wolnych miejsc w środkach komunikacji dostają totalnego speeda. To na pewno błąd, inaczej tego nie da się wytłumaczyć... I jeszcze jedno - czekałem kiedyś na zielone światło, przeszło pięć kolejek czerwonego, kupa ludzi, jakiś wirus czy co? wszyscy wygrażają, nikt nie przechodzi. Nagle nie wiadomo skąd pojawiło się dwóch agentów, to na pewno byli agenci choć wyglądali jak policjanci i pozwolili przejść... Przecież policja nigdy nie zjawia się tam gdzie ma, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
assasello to ja może przy okazji 10.02.05, 12:18 podziękuję za masowy odzew i zareklamuję swojego nowego bloga ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninon Re:u mnie MATRIX też szwankuje IP: *.chello.pl 16.02.05, 16:15 lubię się długo kąpać rano, mam fajną wannę, czytam sobie i w ogóle. Gdy wezme komórkę i położę na półeczce, drżąc, by nie wpadła do wody, nigdy nikt nie zadzwoni. A jesli jej nie wezmę do łazienki, to zawsze ktoś dzwoni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re:u mnie MATRIX też szwankuje IP: *.crowley.pl 16.02.05, 16:38 tak, komórki to osobny temat, zresztą stacjonarne też zawsze dzwonią, kiedy człowiek jest np. w kibelku. I potem jeszcze te pretensje ze strony rozmówców: "no co nie odbierasz, przecież wiem że jesteś, gdzie ty łazisz" etc. już mam dosyć odpowiadania "są takie chwile w życiu człowieka, kiedy naprawdę nie może odebrać". Uprzejmie proszę Matrix o takie przeprogramowanie PT Rozmówców, żeby do tych zakutych łbów dotarło, że mogę nie odbierać telefonu. Bo mogę. A co. (jeszcze dobrze, że nie mam szefa :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re:u mnie MATRIX też szwankuje IP: *.crowley.pl 16.02.05, 16:41 trusiaa napisała Ssskąddd wwwiesz? Było, chociaż zwykle mnie prześladuje 21.21. Trusia nie bój się, nie jestem agentem Matriksa - po prostu to tak działa, z 22.22, że albo coś się dzieje, albo się ją po prostu zauważa, spójrz kiedyś z zaskoczenia na zegar wieczorem - aha! w niektórych modelach wystepuje opcja 21.21. Widocznie Ty masz tę drugą, a ja pierwszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Pomocy-Matrix się sam przeprogramował IP: *.crowley.pl 09.03.05, 13:07 Schodzę ci ja do stacji metra Centrum we Warszawie, słońce świeci, ptaszki śpiewają, nieledwie trawka nie rośnie, wiosna idzie, jadę przystanek do Świętokrzyskiej i co widzę? Zawieja, zamieć, wiatr łeb urywa, Sybir i Antarktyda... a 5 minut może w sumeibyłam pod ziemią. W jakiej rzeczywistości ja wysiadłam? Może wobec tego nie muszę pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re:u mnie MATRIX też szwankuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:42 21:21... bez kitu mnie też i to od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up.up Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 17.03.05, 14:58 up.up. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dlaczego 18.03.05, 16:59 1. w sklepie osiedlowym, w którym nie ma możliwości płącenia kartą przede mną zawsze stoi ktoś z koszem wyładowanym po brzegi i chce płacić kartą? 2. dlaczego zawsze jak jadę tramwajem i ten trawaj jedzie za innym tramwajem (ja jestem w drugim z kolei) to tramwaj pierwszy zatrzymuje się idelanie na przystanku, a mój czeka w kolejce... długo czeka. natomiast jak jestem w tramwaju pierwszym a za nami jedzie drugi, to mój tramwaj jedzie dalej i staje daleko za przystankiem, a ten drugi idealnie na... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Wszystko przez to ze już procek nie wydala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:35 Mieszkam w kamienicy, w której miejszkają jeszcze dwie rodziny z całym mnóstwem usmarkanych bachorów. I przez cały rok (niezależnie od aury) drzwi wejściowe kamienicy są szeroko otwarte, bo smarki latają w te i wewte. Drzwi te bywają jednak zamknięte: tylko i wyłącznie wówczas kiedy wracam obwieszony zakupamu i nie mam ich jak otworzyć. Do pewnego czasu myślałem, że to ze mną jest cos nie tak, ale w końcu w szczerej rozmowie przyznała się do tego moja żona. Jak wraca z zakupami, ma klucze w kieszeni i obie ręce zajęte, to zawsze są te cholerne drzwi zamknięte. Kiedyś zrobiliśmy eksperyment - wróciliśmy z zakupów i siedzieliśmy w aucie pod domem tak długo aż któryś smarkacz przez drzwi nie przeszedł. No to my szybki myk i dawaj za nim z tymi tobołami. I wiecie co? Zamknięte k..wa mać! Myślimy teraz że to procesor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Gasnące latarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:19 a dotąd myślałam, że jestem nienormalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Znikający menele IP: 217.17.35.* 29.03.05, 15:12 W sumie trudno to uznać za błąd - może to specjalna procedura usuwania błędnie skonfigurowanych obiektów? Piatek (ostatni), wieczór (okolo 21:50). Przystanek autobusowy przy pl.Bankowym w W-wie (przy al.Solidarnosci, naprzeciwko Pizza Hut, pod wieżowcem). Pod wiatą stoi brudny śmierdzący pijak, chwiejąc się i mamrocząc coś do siebie, a drugi podobny siedzi na ławeczce. Tłumek oczekujących jest w związku z tym najgęstszy "przed" przystankiem. Nie lubię tłoku, przechodzę więc koło meneli "za" przystanek. Odwracam się i przez chwilę koncentruję uwagę na jezdni, starając się dostrzec czy nadjeżdzający autobus to "mój". Trwa to kilka - kilkanascie sekund, nie dlużej. Po chwili spoglądam na przystanek - meneli nie ma. Nie przeszli koło mnie. Nie mogli raczej tak szybko przepchać się przez tłumek przed przystankiem. Nie weszli na jezdnię bobym to widział. W drugą zaś stronę jest ściana wiaty. Zniknęli po prostu :) Jeśli to bug to należałoby szybko go poprawić, zanim zamiast meneli zniknie ktoś ważniejszy, np. Prezydent lub coś w tym stylu. A jeśli to celowa procedura naprawcza, to prosiłbym bardzo o czestsze jej uruchamianie szczególnie w rejonie Dw.Centralnego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Znikający menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:06 Zdaje się, że komuś się już psuły ruchome schody? Jestem następna. Podczas zakupów w markecie korzystam ze schodów i one zatrzymują się w połowie drogi na górę. Kiedy uda mi się dotrzeć do stojaków z gazetami, zastaję tam tego samego pana kloszarda zatopionego w lekturze. Tak mi się robiło ostatnio tj. w okresie okołoświątecznym... Aż się boję iść po zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Znikający menele IP: *.crowley.pl 30.03.05, 11:35 trusiaa - kloszard przy gazetach - w kapelusiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Znikający menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:43 Nie, z bujną czupryną, brodaty, w brązowej kurtce. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Znikający menele 30.03.05, 17:48 A to nie ten. A mnie przematriksowało palce, jak piszę na kompie, czy co, bo od dłuższego czasu nigdy nie napiszę "przepis", "przejście", "przyszłość", tylko zawsze "pzrepis, pzrejście, przyszłość". I "sąd administarcyjny" zamiast "administracyjny". Kiedyś tego nie miałam, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma dowód na Matrix z innego forum IP: *.crowley.pl 31.03.05, 19:12 • kobiety cale zycie graja? facett 31.03.2005 18:22 + odpowiedz nie wiem jak ona to robi ale jak juz jestem na nia na maxa wkurzony lub brakuje mi jej starsznie.....ona sie odzywa.wlasni w tej jednej sekundzie.zlapalem ja juz na tym dziesiatki razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Taaak, system się sypie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:12 ... opisane błędy to tylko naprawdę niegroźne symptomy. Najgorsze jest w skali makro, cały system się sypie. Gospodarka oraz ci, co nia rządzą. Wyjdźmy z Matrixa... www.main.home.pl/zbawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.75.58.164.brzesko58.ptc.pl 01.04.05, 18:35 Hmm.. Faktycznie - zawsze jak myję auto to leje. Tak samo jest, gdy pale ognisko - to już mogę na oberwanie chmury liczyć. To działa jak IF ... THEN .... A jak dzwoni do mnie Pani, której drukarka nie drukuje to na bank jest nie włączona. Co za niedoróby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 11.04.05, 16:09 IF... THEN? Proszę bardzo. Cokolwiek upuszczonego w łazience wleci do klopa, choćby łazienka była rozmiarów boiska piłkarskiego i klop był w przeciwnym końcu, niż upuszczona rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.04.05, 00:52 Podobnie rzeczy z szafki kuchennej wpadają ZAWSZE do kociej miski z wodą, której niby zawsze jest niedużo, ale na podłodze jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 12.04.05, 15:49 hm, a dlaczego, skoro kot zjada pełną michę, koło michy jest zawsze naświnione? jeszcze a propos wpadania rzeczy do klopa, choćby łazienka była wielkości boiska piłkarskiego - tak mi się pomyślało - może to były sposób na naszą reprezentację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:04 Może pomocę będzie "przebranżowienie się", zostań mechanikiem samochodowym, wtedy zadziała prawo reperowania silników: "Upuszczona rzecz do ziemi nie doleci !" Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 28.05.05, 21:40 ostatnio zaczely gasnac te przeklete latarnie... i zawsze, zawsze kiedy patrze na wyswietlacz komorki (jako wygaszacz mam zegar) i uaktywniam go, na tapecie jest minuta pozniej niz na wygaszaczu! what's up?? Odpowiedz Link Zgłoś
mss71 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 12.04.05, 17:54 W moim systemie za drzwiami hałasują dzieci. Kiedy otwieram drzwi nikogo nie ma. Mam też podpiętą pod siebie staruszkę w oknie naprzeciwko - pojawia się tam wtedy i tylko wtedy gdy wychodzę na balkon... Proszę o wykasowanie dzieci. Staruszka jest w sumie nieszkodliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 22.04.05, 16:41 (ł)UP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.crowley.pl 25.04.05, 10:03 Zawsze, ale to zawsze, jak się pierze pościel i w pralce jest cokolwiek innego poza poszwą na kołdrę, to wlezie to do poszwy. Najgorsze są skarpetki, bo trudno wydłubać, ale w sobotę miałam w poszwie także dżinsy, koszulkę i prześcieradło. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 24.05.05, 16:24 up, bo zginie. Od miesiąca nikogo tu nie było :( Odpowiedz Link Zgłoś
iwonnkaa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 24.05.05, 21:15 Teraz jestem ja , moja kotka wyskakuje na dwór (mieszkam na parterze )i leży w trawie całymi godzinami wygrzewając sie na słońcu i nagle co ..kota nie ma ...... Szukamy , w każdym kącie, każde okienko piwniczne, klatkę schodową odołu do góry , osiedle przeczesujemy i jak zrezygnowani że zginęła wracamy , widzimy co....... ano franca siedzi na parapecie i patrzy na nas kpiąco. Gdzie była ? Nikt nie wie. Sąsiadki kot skacze z drugiego piętra i chodzi się łajdaczyć. Nieboga chodzi nawołuje drania a on przepada . Ijak przepada , tak wpada i jest........ I znów z drugiego (stare budownictwo mieszkania 3,35 wys ) skacze i na łajdactwo........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delll Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:16 Ratunku ! Od kilku dni mój matrix się zacina. Zaczęło się niewinnie. Pisałam jakiś tekst na komputerze i trzy razy w ciągu kilkunastu minut zdarzyło się tak, że dokładnie w momencie, gdy wstukiwałam w klawiaturę jakieś słowo, ono w tym padało w radio, którego słuchałam w tle. Tego samego dnia rozmawiałam ze znajomą spotkaną na ulicy i w momencie, gdy zaczęłyśmy mówić o nauczycielce z przedszkola naszych dzieci, ona przemknęła nam za plecami, za moment to samo z inną naszą wspólną znajomą. Nazajutrz rano, jadąc z mężem samochodem do pracy rozmawiałam przez komórkę z mamą i składałam jej urodzinowe życzenia. Powiedziałam : "A prezent dostaniesz po południu, bo zamówiłam dla Ciebie kosmetyki Avonu, które dopiero dzisiaj przyjadą(mieszkam w małym mieście) w tej chwili spojrzałam na samochód jadący przed nami, a on był wyładowany aż po sufit pudłami z napisem AVON. Za moment byliśmy na parkingu, na którym stało kilkaset aut i ustawiliśmy samochód dokładnie na przeciwko identycznego jak nasz. Wiem, to drobiazgi, ale nigdy dotąd mi się to nie zdarzało i to w tak krótkim czasie. A może po prostu wzrok mi się na te rzeczy wyostrzył dzięki temu wątkowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vEn Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:12 1. Lampy, niesmiertelne lampy gasnace gdy sie do nich podchodzi. 2. Kiedys stalem na swiatlach i w radiu podawali top5 najczesciej kupowanych samochodow w Polsce. 2 samochody z przodu + Ja + 2 z tylu tworzylismy dokladna liste marek w odpowiedniej kolejnosci. Cala piatka byla biala do tego. 3. Cyfry. Kazda znaczaca liczba w moim zyciu musi zawierac cyfre 8 lub 9, czesto obie naraz. Np. data ur: 09.08.1980, poprzedni samochod mial 8 na rejestracji, obecny ma 9. Pin od komory ma 8. Numer w dzienniku w podstawowce: 18. Itd. Do tego rejestracja samochodu = jego dokladna cena co do zlotowki!. 4. Czesto odwiedzam znajomych, zwykle zostaje u nich pare dni. Ich pies szczeka na mnie za kazdym razem gdy mnie zobaczy, nie wazne czy to dzien przyjazdu czy dzien odjazdu. Zawsze. I to od ladnych paru lat. 5. Mieszkam w malej miescinie, raptem 3 supermarkety. Dwa troszke na uboczu, jeden prawie w centrum miasta, do tego mam najblizej, 5 min spacerkiem. Zawsze gdy chce zrobic wieksze zakupy i biore samochod. Parking jest pelny. Gdy ide piechota oczywiscie pelno wolnych miejsc. Za to w srodku odwrotnie. Gdy jest pelno samochodow w srodku jest malo ludzi, gdy parking jest prawie pusty a ja biore akurat butelke mineralnej, do kazdej kasy ciagna sie kolejki ludzi z pelnymi wozkami! O promocjach juz nawet nie wspominam, w kazdym sklepie towar z promocji ktory mnie interesuje akurat sie skonczyl. 6. Znikajace samochody. Wracam z pracy, droga prosta, po bokach szczere pole zadnej nawet najmniejszej drogi, drozki czy nawet sciezki. Zerkam w luterko, jedzie za mna samochod, zeram po chwili drugi raz, samochodu nie ma. 7. Dejavu: ogladam film, super nowosc, a ja wiem co bedzie za chwile(znajomi czasem sie denerwuja gdy mowie na glos), podobny numer mam czasem z czytanymi ksiazkami. 8. Banki, lub inne instytucje uzytku publicznego typu urzad miasta, poczta itd. Gdy chce cos zalatwic rano zawsze okazuje sie ze dany lokal otwieraja akurat tego dnia o godzine pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 28.05.05, 19:32 blad systemu nieby banalny ale trwajacy od lat. ciagle gina mi pojedyncze skarpetki. jedna jest druga od pary najczesciej nie pojawia sie nigdy. przeciez pralka nie zjada? moglbym kolekcje stworzyc z pojedynczych skarpetek. tym bardziej, ze przechpwuje je przez jakis czas, ze znadzie sie para Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:34 to nie błąd systemoey tylko skarpetkowy demon,to zjawisko było już badane,oto kilka spostrzeżeń 1)teren na którym działa Demon ogranicza się do pralki automatycznej i kosza na brudną bieliznę. 2)meskie skarpetki o wiele łatwiej ulegają wpływowi demona, dotyczy to szczególnie gładkich,czarnych skarpetek pozbawionych znaków szczególnych 3)demon najwyraźniej cierpi na parzystowstrętk, potrafi on skarpetki zarówno tworzyć jak i dematerializowac. Główną zasadą jego działań jest uzyskanie nieparzystości dla skarpetek jednorodnych, tj.potencjalnie należących do jednej pary Ta książka przybliża trochę to zagadnienie www.fantastyka.midgard.pl/ksiazka.php?szukaj=121 a swoje brakujące skarpetki może znajdziesz tutaj www.lonelysocks.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray_knox ERROR w matrixie... i to poważny:| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:45 siedzialem wczoraj w pracy przed komputerem i nagle musialem gdzies zadzwonic. podnosze sluchawke i jak zawsze czekam ok 1s na ciagly sygnal. mija sekunda - cisza. nastepna i kolejne - cisza. spojrzalem na czerwona diode na centralce isdnu - swieci, tzn. ze wszystko powinno byc w porzadku. jednak w dalszym ciagu cisza. stoje tak ze sluchawka przy uchu, nie wiem o co chodzi, i nagle... po ok 7-8s slysze w sluchawce "halo, halo". kompletnie zdezorientowany wsluchiwalem sie w ten (kobiecy) glos nie wiedzac co robic. w koncu rzucilem sluchawke, by po chwili znowu sprobowac zadzwonic. sytuacja analogiczna, juz po 2-3s sekundach uslyszalem te same "halo, halo". rzucilem sluchawke. nie dodzwonilem sie tam gdzie mialem sie dodzwonic i tego dnia nie wykonywalem juz zadnych telefonow. na dodatek kazdy dzwoniacy telefon wywolywal zimne dreszcze na plecach:) pytanie tylko jak to interpretowac, spyware na aplikacji telefonu? a moze inwigilacja przez agentow? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| 08.06.05, 21:57 Ech lamerzy, żaden błąd to Twój operator uruchomił nową usługę. Gdy tylko pomyślisz że musisz do kogoś zadzwonić, jego aparat dostaje odpowiedni impuls i dzwoni do Ciebie.Twoja firma nie ponosi kosztów.A administracyjny powinien userów powiadomić P.S. > spojrzalem na czerwona diode na centralce > isdnu - swieci a zielona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray_knox Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 07:48 > Gdy tylko pomyślisz że musisz do kogoś zadzwonić, jego aparat > dostaje odpowiedni impuls i dzwoni do Ciebie ech lamerzy:P problem w tym, ze przed podniesieniem sluchawki, telefon wcale nie dzwonil:) tlumacze jasniej: podniesienie sluchawki nie bylo wywolane dzwonkiem telefonicznym generowanym przez aparat, ktory to dzwonek - to dla lamerow - zwyczajowo sygnalizuje glosowe polaczenie przychodzace Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| 09.06.05, 08:55 > problem w tym, ze przed podniesieniem sluchawki, telefon wcale nie dzwonil:) Nie widzę w tym żadnego problemu a) podniosłeś słuchawkę kiedy połączenie było już zestawione ale dzwonek jeszcze nie zadzwonił, czasem tak się zdarza i w "klasycznych" telefonach b) operator dbając o skołatane nerwy userów, oszczędza im tego dźwięku, poprzez -opóźnienie -wyciszenie, przecież wie że i tak masz zamiar podnieść słuchawkę c) masz wyciszony lub uszkodzony dzwonek w swoim telefonie Ach ci lamerzy, dostaną coś nowego to zaraz-popsuło się, u mnie nie działa... Działa, działa wystarczy tylko włączyć i "naumieć" się obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:59 Do raya-knoxa: Ach teraz rozumiem tę głuchą ciszę w słuchawce, kiedy wołam rozpaczliwie halo - halo. Dodam jeszcze częste fałszywe alarmy - jeden dzwonek telefonu. Cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray_knox Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:45 haha, to Ty bylas wtedy po drugiej stronie kabla:) nie moglas tego wczesniej powiedziec:D a tak, monter z tepe es-a, mr no_login, tworzy lamersko-spiskowe teorie, rozpaczliwie doszukujac sie agentow, rzeczonych lamerow i analfabetow technicznych, probujac jednoczesnie wyeliminowac ze spoleczenstwa niewdziecznikow nie wiedzacych tego, ze OPERATOR i nich dba:D pozdrawiam i troche wiecej luzu z jednoczesna samokrytyka zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray_knox Re: ERROR w matrixie... i to poważny:| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:56 >Ach ci lamerzy, dostaną coś nowego to zaraz-popsuło się, u mnie nie działa... >Działa, działa wystarczy tylko włączyć i "naumieć" się obsługi... komentarz powyzej +kilka slow gratis: ehhh, wszechobecne lamerstwo:P ale dlaczego kolega pisze "dostaną" zamiast "dostanom", albo "włączyć" zamiast "fłonczyc". to nie po lamersku przeciez:P a swoja droga, ciekawe motto zyciowe : "Działa, działa wystarczy tylko włączyć i "naumieć" się obsługi..." yyyyy pozwole sobie zadac jedno pytanie: czy kolega nie studiuje/studiowal* (*niepotrzebne skreslic) instrukcjoobsługologie w WSBiL? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login To: ray_knox 09.06.05, 22:13 Miało byc EOT ale jeszcze odpiszę > czy kolega nie wiedziałem że jesteśmy kolegami i jak sądzę nie zostaniemy. P.S.proponuję po PLONKu i EOT Odpowiedz Link Zgłoś
no_login To: ray_knox 09.06.05, 22:04 Sorry jeśli uraziłem Cię tym słowem, faktycznie mogłem innego użyć. Ale mam wrażenie że Twoja reakcja jest nieproporcjonalna to tego co napisałem. Jeśli uważasz że robię z kogoś agenta, analfabetę, etc to niech tak tak zostanie...jeśli Ci z tym wygodnie... Dziękuję za życzenia i tego samego Ci życzę. Poczwórnie. Z mojej striny EOT. P.S.przepraszam wszystkich że na Forum, ale na priva bez adresu nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ray_knox to: mr no_login 09.06.05, 22:53 > Sorry jeśli uraziłem Cię tym słowem, faktycznie mogłem innego użyć bynajmniej nie czuje sie urazony, bo to okreslenie mnie nie dotyczy; jednak uczepiles sie tego lamerstwa jak nie wiem co > Ale mam wrażenie że Twoja reakcja jest nieproporcjonalna to tego > co napisałem hehe, moja reakcja byla wynikiem dokladnie takiego samego wrazenia nieproporcjonalnosci na to co napisalem wczesniej:D >Jeśli uważasz że robię z kogoś agenta, analfabetę, etc > to niech tak tak zostanie o agentach pisalem w innym kontekscie, a o analfabetach [technicznych - przyp. red.] - w innym. poza tym, to nie jest forum_zgredum_dyskutantum, wiec wrzuc na bieg jalowy:D p.s. rowniez bije sie w piers ze watek dyskusji skierowany zostal na bocznice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: to: mr no_login IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:10 (I tu Drodzy Państwo, mieliśmy ewidentny przykład błędu w Matrixie - jak świat światem nikt się jeszcze w tym wątku nie pokłócił, a tu proszę: awantura na całego i to z licznymi cytatami! Nie do wiary a jednak. Dziękuję za uwagę.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray_knox Re: to: mr no_login IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:39 :) system jest tak dziurawy, ze i takie sytuacje sie zdarzaja:) a swoja droga: czy przypadkiem ten watek powoli sie nie wypala (lub juz sie wypalil)? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: to: mr no_login 10.06.05, 18:18 A nieprawda, ja się kłóciłam z Ojcem Rydzykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 00:40 W pewnej znanej mi firmie było takie krzesło, że pracujące tam kobiety (i podczas pracy siedzące na nim) prędzej czy później zachodziły w ciążę i odchodziły na urlop macierzyński. Tak było ZAWSZE, do momentu, kiedy zatrudniła się tam moja znajoma, Gocha. Wkrótce potem firma padła... :-( A Gocha, o ile mi wiadomo w ciążę nie zaszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MingaileGabriele Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.toya.net.pl 11.08.05, 17:59 zaczytuję się w tym wątku po "pachi" ale też sobie myślałam, że mnie to nie dotyczy. do dzisiaj. bo właśnie sobie uświadomiłam, że błąd w matrixie wystuje w sklepie, w którym b.często robię zakupy (typowe). otóż,zawsze, kiedy mam w portfelu tylko i wyłącznie "grubszy" banknocik (typu 100zl) i tochę się martwię, bo wiem, że panie w kasie też się zmartwią (zawsze się martwią, jak sie nie ma "akurat"), osoba przedemną płaci DOKŁADNIE takim samym banknotem, jaki ja mam przygotowany!!! (w przypadku banknotów typu "10 zł" lub "50 zł" - niegdy to się nie zdarza!) brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś