Dodaj do ulubionych

WASZE OSIEMNASTKI :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:21
Chciałbym, żebyście napisali szcegóły dotyczące waszych imprez
osiemnastkowych, tzn.
1. Gdzie się odbyła (klub, własne mieszkanie), czy był jakiś wystrój, itede
2. Ile bylo ludzi, w jakich sposób się ich zapraszało
3. Ile mieliście kasy, ile wydaliście na imprezę i co kupiliście (jedzenie,
picie, dodatkowe rzeczy)
4. Potrawy (co było do jedzenia i picia - chodzi o te przyrządzone, ale nie
gotowe-kupione)
5. Jak się zapezpieczyliście przed nieporządanymi problemami
6. Ile było alkoholu i innych środków (o ile w ogóle były)
7. Szkody i problemy (wymieńcie, o ile były - zniszczenia, wypadki,
morderstwa, gwałty, przedawkowania)
8. Muzyka (sprzęt, dobór utworów)
9. Rady (co radzicie komuś, kto chciałby taką imprezę zrobić)

Dane potrzebne mi są do artykułu, więc proszę o szczerość.
Z góry dziękes...
Obserwuj wątek
    • ariwederczi Re: WASZE OSIEMNASTKI :) 30.08.04, 11:54
      Nie pij za dużo, bo nie będziesz niczego pamiętał!!!
    • Gość: joda Re: WASZE OSIEMNASTKI :) IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 31.08.04, 00:02
      zbyt lekko temat podejmujesz młody padawanie (pkt.7) o duszę twoja się troskam. mocy proś by na złe ścieżki zboczyć ci nie pozwoliła. ciemna strona silna jest, bacz by i ciebie nie pochłonęła. bezpowrotnie.
    • camilen Re: WASZE OSIEMNASTKI :) 31.08.04, 11:06
      Gość portalu: pejn napisał(a):

> Chciałbym, żebyście napisali szcegóły dotyczące waszych imprez
      > osiemnastkowych, tzn.
      > 1. Gdzie się odbyła (klub, własne mieszkanie), czy był jakiś wystrój,
      itede..."własne mieszkanie"
      > 2. Ile bylo ludzi, w jakich sposób się ich zapraszało..."20 osób,
      własnorecznie robione zaproszenia na komp."
      > 3. Ile mieliście kasy, ile wydaliście na imprezę i co kupiliście (jedzenie,
      > picie, dodatkowe rzeczy)..."wydałam ok.500 zł; kupowałam głównie suche
      przekąski (paluszki, chipsy, orzeszki itp.), zrobiłam kilka sałatek, na ciepło
      były udka z kurczaka pieczone w piekarniku, koreczki (owocowe i pikantne),
      kanapeczki, owoce itp. Jednak najwiekszym powodzeniem cieszyło się piwko i
      chipsy, a pod koniec kanapki?..."
      > 4. Potrawy (co było do jedzenia i picia - chodzi o te przyrządzone, ale nie
      > gotowe-kupione)..."pkt.3, do picia piwko, szampan (toast), kawka, herbatka,
      soki, Pepsi itp.Chłopcy przyniesli wódkę."
      > 5. Jak się zapezpieczyliście przed nieporządanymi problemami ..."Wszystkie
      meble pod ściane lub do innego pokoju, Koniecznie wynieść rzeczy szklane
      (lustra,szafki z szybą itp.), zwinąć dywan!, powynosic doniczki z kwiatami."
      > 6. Ile było alkoholu i innych środków (o ile w ogóle były) "2 skrzynki piwa,
      2 szampany, ok 10 litrów innych napoi"
      > 7. Szkody i problemy (wymieńcie, o ile były - zniszczenia, wypadki,
      > morderstwa, gwałty, przedawkowania)..."Wszystko zależy od towarzystwa.Chyba
      zapraszasz znajomych, a nie przypadkowo spotkane osoby na ulicy???!!! U mnie
      nic się nie wydarzyło, żałuję tylko, że nie wynioslam doniczek (pkt5), kolega
      stłukł dwie wychodzac na balkon (przeciąg). To było jedyne zniszczenie."
      > 8. Muzyka (sprzęt, dobór utworów)..."miałam własny sprzet, puszczaliśmy różną
      muzykę, według zyczeń. Głównie polski rock. Nie polecam zbyt wielu plyt, robi
      sie chaos i nie wiadomo czego słuchać"
      > 9. Rady (co radzicie komuś, kto chciałby taką imprezę zrobić)..."czasami
      dobrze jak w dom sa rodzice, towarzystwo się dobrze bawi ale nie ma glupich
      pomysłów (morderstwo, gwałty itp.). Palarnia na balkonie! Mój młodszy brat
      (wtedy 10 lat) roznosił piwko i inne ingrediencje, Była przy tym kupa śmiechu,
      bo pod koniec imprezy też chyba był wstawiony...Nie wpuszczac panienek na
      obcasach (PARKIET!)"
      >
      > Dane potrzebne mi są do artykułu, więc proszę o szczerość.
      > Z góry dziękes...

To by było na tyle. Impreza była bardzo udana! Do dzis znajomi wspominają moja
      osiemnastkę. I są zaskoczeni, że mimo tego iż byli moi rodzice był taki luz-
      blues...
    • seven Re: WASZE OSIEMNASTKI :) 31.08.04, 12:41
      szczegolow juz nie pamietam zbyt dobrze, tzn pkt 2-8, impreza byla w knajpie, urznalem sie
      jak rzadko. zreszta to chyba nic dziwnego, ze o wlasnej osiemnastce to ci opowiadaja inni;) -
      znam co najmniej kilka takich osob.. co do rad to ja osobiscie polecam jednak domowki, a nie
      knajpy, zawsze to lepiej jak mozna sie przekimac, nie ma problemow z powrotem w nocy, ani
      jesli ktos zaliczy zgona... ogolnie same plusy i do tego duzo taniej. no i w knajpie zawsze
      znajdzie sie jakis bystry co cos zniszczy (moj kumpel rozwalil na jakiejs osiemnastce cala
      barierke na pieterku- niby tylko sie o nia oparl, ale jednak poleciala razem z nim na ziemie..), a
      w domu jednak wszyscy sie bardziej pilnuja, chociaz oczywiscie doniczki stojace na ziemi, jakies
      szkla itp lepiej przeniesc gdzies i zamknac na klucz:D
      • Gość: Jarek Re: WASZE OSIEMNASTKI :) IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.09.04, 15:40
        nie moja ale bylem obecny. pkt od 1 do konca: w domku, domek stan surowy,
        alkocholu poszlo tyle ze nikt sie tgo nie doliczyl na pewno 25l wodki pare
        (nascie) krat piwa. Chata byla potem sprzatana przez tydien a smierdziala
        jeszcze przez pare mies. poza tym nie znam nikogo kto by pamiental calosc ale
        skonczylo sie rano nastepnego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka