qq33 10.02.05, 20:44 to nie miejsce dla stomatologów;) Czy zauważyliście, że dentyści mają b. dowcipny zwyczaj zagadywania akurat wtedy kiedy siedzicie z rozdziawioną paszczą i trzęsącymi się nogami na fotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monopolowy Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.chello.pl 10.02.05, 21:40 I to w chwili, gdy kompletnie nie masz możliwości (a często i ochoty) cokolwiek powiedzieć. Ostanio dentystka pytała się mnie, jaką kategorię dostałem na WKU - na szczęście jedyną prawidłową odpowiedzią (i jedyną możliwą do wypowiedzenia) było dłuugie A;) Odpowiedz Link Zgłoś
pan-cerfaust Re: Właśnie wróciłem od dentysty 10.02.05, 23:09 Problem nie jest w tym co dentyści mówią do swoich pacjentów, ale w tym dlaczego w ogóle ludzie odwiedzają gabinety dentystyczne. Mamy już przecież jedzenie, którego spożywanie wcale nie wymaga udziału zębów. Zęby staja się coraz bardziej zbyteczne. Rozumiem, że ludzie wychowani na wzorcach piękna z lat dawnych paraduja odświętnie ubrani w poczekalniach stomatologicznych, ale nie rozumiem dlaczego światli i wykształceni powielaja te starodawne wzorce. Nie wracajmy do epoki zęba łupanego. Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Właśnie wróciłem od dentysty 10.02.05, 23:12 Masz racje.A ile mozna zaoszczedzic! Pasta do zebow, szczotka,woda,czas,zabiegi,tabletki na trzecie,cale szczeki ( sztuczne oczywiscie) ,mostki.....itd...itp... pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
qq33 Re: Właśnie wróciłem od dentysty 11.02.05, 21:20 Jedzenie to pikuś. Dzięki tv nie trzeba myśleć, masz podaną elegancką papkę i tylko jacyś obłąkańcy stawiają sobie poprzeczkę, żeby coś po sobie zostawić choćby dobrą pamięć. Dzięki współczenej nauce głowa będzie służyła tylko do przyswajania papki .Oczywiście myślę o społeczeństwie idealnym. Odpowiedz Link Zgłoś
martalek Re: Właśnie wróciłem od dentysty 11.02.05, 22:44 a ja dzis z facetem bylam u dentysty i jak mi facet robi za kazdym razem zeba to sie kladzie (on sie na kazdym kladzie) a do tego robi takie miny, ze ja tam pekam w mysli (mruzy oczy, zaciska zeby, sklada usta jak do calowania, karze zagryzac zeby na jakims pasku i to samo robi i widac wtedy jego latajaca szczeke:) ajego zona dentysta brzemienna robila mojemu miskowi zeba zaczynajac od pukania w niego kilka razy pytajac czy boli, znieczulenie jakies krotkie dostal z 30-minutowe, i bolalo go w trakcie zabiegu ... a nawet doswiadczylam dzis miedzy nimi klotnie typu : ona: to ona.. on: cicho ona: cos tam powiedziala dluzsze zdanie ale ja nie wiem o co biega on do mnie: 150zl ona: czemu 150zl ja w myslach: (pazerna) on do mnie: to ta czworedczke kiedy wyrywamy ja: bla bla bla ona: znow wielce z oburzeniem do niego ale ja juz wyszlam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.02.05, 02:14 Nigdy nie wiadomo, czy "naprawiony" ząb nie zacznie rwać po godzinie, w nocy, czy na 2 dzień? To środkowe najsympatyczniejsze:/// Dentyści: - zagadują, - komentują oczy i rzęsy - ale je umalowałaś! Jakie długie! - zawsze robią ci się takie czerwone plamki na skórze pod wpływem dotyku? Patrz, Kasiu, nie widziałem jeszcze takiego czegoś! Kasia (pomoc dentystyczna): ja też mam tak, jak się zdenerwuję - nie denerwuj się tak i nie trzęś:) Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Właśnie wróciłem od dentysty 11.02.05, 09:47 Mój dentysta miał uroczy zwyczaj zadawania mi pytan podczas gdy siedziałam z otwartą gębą. Jako że to znajomy rodziny więc w wielu sprawach był zorientowany i wypytywał np. o mamę, tatę, moje studia itp. No OK, niech sobie gada, ale on jeszcze domagał się odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia385 Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:50 Taaa, są dobrzy w monologach. Ja kiedyś miałam tak: Z radiowego odbiornika, cicho sączy się muzyka i do uszu mych dociera znana melodia starego szlagiera: "dentysta sadysta" - czy to Republika? Naprawdę było fajnie, ale pan doktor okazał się ok. pozwolił mi się wyśmiać! Pozdr:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmarioo Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.aster.pl 12.02.05, 20:07 "dentysta sadysta" - czy to Republika? To Marylka Rodowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia385 Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:40 "dentysta sadysta" - czy to Republika? To Marylka Rodowicz no... tom się popisała, proszę o wybaczenie (to ze strachu).:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 10:27 > "dentysta sadysta" - czy to Republika? > To Marylka Rodowicz > no... tom się popisała, proszę o wybaczenie (to ze strachu).:DDD Popisaliście się oboje, ale nie przejmujcie się. To grał "zespół jednego przeboju" pn. "Różowe Czuby" - tak mało znany, że mieliście święte prawo nie wiedzieć. Potem może ktoś jeszcze, ale nic o tym nie wiem. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
qq33 Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 11:30 Chyba oboje macie rację to była żenująca Maryla :/ ze swoim projektem Różowe Czuby - taka ostra krytyka punka . Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 11:50 qq33 napisał: > Chyba oboje macie rację to była żenująca Maryla :/ ze swoim projektem Różowe > Czuby - taka ostra krytyka punka . Pzdr ?????????? To w tej kapelce była Marylka??????? Ale śpiewał to, o ile pamiętam, głos męski (chyba, że to była Marylka po przepiciu). PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:23 Dzięki :DDD Trochę mi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_perez Re: Właśnie wróciłem od dentysty 11.02.05, 21:06 22 lutego czeka mnie wizyta u dentysty - sadysty wrrr mam nadzieje ze nie bedzie mnie o nic wypytywal i w ogole mam nadzieje ze najpierw mnie uśpi albo da cos na oczy zeby go nie widziec (klapki na oczy??) zwolnijcie wszystkich dentystow!!! przed 22 lutym :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gubernator Alaski A ja mam Fleczera IP: 213.25.30.* 11.02.05, 23:11 Ja zawsze proszę o ślinotok, bo topię się we własnej ślinie jak mam otwarte usta :) Byłem przedwczoraj u dentyski-sadystki nie wziełem znieczulenia, bo miała być tylko plomba okazało się że miałem leczenie kanałowe, brrr! nie polecam, odpływałem gdy szpikulcem wbijała mi się w każdy kanał zęba i mieszała w nim jak w garnku. Myślałem że jajko zniosę. Teraz chodzę z jakimś Fleczerem, co chwilę z zęba wylatuje mi trutka, bleee! Pożniej skasowała 110 zl. I pocieszająca informacja: Czekają jeszcze pana minimum 3 wizyty. Swoją drogą mamy XXI wiek, mogli by wymyslić już jakąś alternatywę dla zębów np. kewlarowe siekacze. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: A ja mam Fleczera 12.02.05, 21:18 To Pan Gubernator nie oglądał Bonda?? Tam był pokazany prototyp takowych, ale skończył marnie na stacji kosmicznej :(( Odpowiedz Link Zgłoś
qq33 Stomatologia to rozrywka dla wybranych 13.02.05, 02:22 Głównie dentystów, a wy mówicie o kanałach, flaczerach i wypełnieniach. Trzeba w tym zasmakować:) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Właśnie wróciłem od dentysty 14.02.05, 19:50 Byłam niedawno z moim dzieckiem na jakiejś lokalnej imprezie choinkowej, dzieciaki, ich rodzice, wszyscy z okolic, ale jakoś tak na dystans, każdy z dorosłych w swoim własnym gronie, jakoś do sąsiadów nie lgnie. I w pewnym momencie wchodzi nasz lokalny dentysta, też ze swoim dzieckiem i (tak jak podsumowała to moja znajoma), jak w małej miejscowości wchodzi ksiądz, wszyscy go pozdrawiają, to tutaj tak z dentystą: ukłony "dzień dobry" tu postał, tam zagadał... jakoś ludzie się zintegrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anmar Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 16.02.05, 09:45 Siedzę na fotelu w gabinecie. Dentystka "liczy" mi palcem zęby w jamie ustnej. Cóś się pyta. Ja odpowiadam i słyszę jej krzyk. Okazało się, że odpowiadając ugryzłem ją w palec. W czasie następnych wizyt już ze mną nie rozmawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Właśnie wróciłem od dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:35 A ja swojej dentystce (fajna sztuka, że się tak prymitywnie wyrażę) patrzę głęboko w oczy i czekam co się stanie. Jeszcze mi krzywdy nie zrobiła, więc może to lubi, albo się przyzwyczaiła. Albo po prostu patrzy w moje ząbki. Co do ww "kewlarowych siekasz" dodałbym jeszcze "tytanowe trzonowce" wszystko w kolorze RAL "śliczny biały ząbek". Pozdrawiam dentystów BTW znam taki tekst: "Jeżeli twój dentysta zada ci ból - wal poniżej pasa" Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 19:18 wczoraj byłam na półgodzinnym posiedzeniu u znajomego stomatologa (Pakistańczyka bodajże). Uroczy. Zadaje pytania, domaga się odpowiedzi, podjęcia decyzji i reklamuje kosmetykę zębów dokładnie wtedy, kiedy mogę tylko robić "aaaaaa" (czyli TAK) albo "yyyy" (czyli NIE). BTW jest znakomitym dentystą :) Odpowiedz Link Zgłoś
veterinario Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 19:50 Kawko74 skąd ten Pakistanczyk?Tzn z ktorego miasta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Właśnie wróciłem od dentysty 17.02.05, 11:59 przyjmuje w Warszawie, ale jeśli pytasz, z jakiego miasta w Pakistanie, to, na Jowisza, nie mam pojęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: Właśnie wróciłem od dentysty 16.02.05, 19:53 qq33 napisał: > to nie miejsce dla stomatologów;) > Czy zauważyliście, że dentyści mają b. dowcipny zwyczaj zagadywania akurat > wtedy kiedy siedzicie z rozdziawioną paszczą i trzęsącymi się nogami na > fotelu? a jacy potrafia byc odwazni... zadajac nam pytanie ,palcem podtrzymujac dolne zeby.Fajnie jak macie powiedziec ;tak..Paluszek od razu obciachany!! Odpowiedz Link Zgłoś