Dodaj do ulubionych

Nowa reklama Heyah

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:45
no właśnie widzieliście nową reklamówkę czerwonej łapy z "czerwonym
kapturkiem". Mnie osobiście sie podoba ponieważ jest zrobiona w konwencji
plastelinowej bajeczki z lat mojej młodości no i na końcu tekst Kapturka który
złapał sie w sidła i mowi "....i teraz już nigdzie nie zagram"
Obserwuj wątek
    • xxx131 Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 14:24

to jest antyreklama. Wybierz Heyah a wpadniesz w sidla - ale za to nie opowiadaja bajek.
      • Gość: ja Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:29
        A zauważyłeś to ze reklamy heyah są robione bardzo niskim kosztem ? Nienawidze
        poprostu tej sieci :> mam takie wrażenie jakby to była sieć dla biednych. Sory
        ale takie mam odczucia.
        • plonaca.zyrafa Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 20:51
          Wole reklame niskobudzetowa za to z pomyslem niz taka ktorej budzet jest wiekszy
          niz moje zyciowe zarobki i bez inwencji.
    • saabb Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 14:29
      Dobra jest reklama Ideii z bardzo zajetymi tego lata telefonami:) i jak dostaje
      mmsa z laska...hehehehe
      • yavorius ta, świetna 20.07.05, 14:59
        Idea reklamuje, że sprzedaje telefony, które szybko się wyczerpują. Brawo!
    • yanoooosh Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 15:49
      Nie moge sie zgodzic z tym ze heyah to najgorsza siec mialem idee i zrezygnowalem na zecz wlasnie heyah karty tansze rozmowy tez jedyna wada to :
      pozostalo ci 3 zloty i 32 grosze masz 12 dni na wykorzystanie konta po wykorzystaniu konta uzupelnij go karta przedluzajaca
    • peek_a_boo Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 18:41
      A mi się ta podoba, zresztą nie tylko mi :)
      img266.imageshack.us/my.php?image=heyah1po.jpg
      • plonaca.zyrafa Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 20:50
        Jest super :) DZieki :)
        • peek_a_boo Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 22:15
          To Twój blog?
          • plonaca.zyrafa Re: Nowa reklama Heyah 20.07.05, 22:55
            Nie, ale go uwielbiam :)
    • Gość: fvv Re: Nowa reklama Heyah IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.07.05, 00:18
      www.heyah.pl/2240251881261c7f29b25a3abad045e7
      nawet ciekawa. dobra piosenka ;-)
      • mama_julci22 Re: Nowa reklama Heyah 21.07.05, 11:48
        jest super własnie miałam zacząc taki wątek,a tu prosze juz jest:):):)
        Bardzo mi sie podoba ta reklama i mojej curóni tez:):):)
        Co do usług heyah to nie mam pojecia,jestem na idei meritum i nie narzekam:):):)
      • marapi19 Re: Nowa reklama Heyah 21.07.05, 17:04
        wodecki ja śpiewa, prawda?
    • Gość: wiadereczko Re: Nowa reklama Heyah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:16
      za siecią nie przepadam aczkolwiek reklama jak dla mnie swietna! a ostatnia
      kwestia CZ.K. to dokładnie "To jest już koniec. Ja już nie mogę występować"
      która mnie dosłownie rozbraja :) reklama napewno fajniejsza od "1 gr za
      S-M-S-A w POPie" jak tylko to widze to mam ochote zniszczyć tv - bleeeeeeee
    • Gość: adi_1981@o2.pl Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:20
      cześć a powiedz mi gdzie można znaleść tę piosenkę i jaki tutył ona ma :]
      Wodecki z tego co słyszłałem spiewa ją.
      • xxx131 Re: Nowa reklama Heyah 23.07.05, 16:54

Podpowiem: Na pewno nie na stronie Heyah, a link nie jest podany w tym watku.
        • apja Re: Nowa reklama Heyah 29.07.05, 09:44
          Wiesz co. A ja cóś chyba mam zły kompiutr, by słyszę cze e rwo o ny ka a ptu u
          r e e k :(
    • Gość: ewa a mnie IP: *.ktm.net.pl 29.07.05, 09:47
      się nie podoba.. dobrze tego nie widać, ale kapturkowi odpada ten kawałek nog,
      którą się złapał - nie wiem co w tym takiego fajnego - zwłaszcza dla dzieci.....
      • alexandra74 Re: a mnie 30.07.05, 09:02
        Masz rację, nic w tym ani fajnego, ani pouczającego. To, że komus dzieje sie
        krzywda, ma być fajne i śmieszne/ W ogóle ten kapturek jest makabryczny.
      • Gość: IVRESSE POTRAFIĄ SIĘ TYLKO ŚMIAĆ Z CUDZEGO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:07
        CHOC REKLAMA Z POCZATKU FAJNA, TO LUDZIE POTRAFIĄ SIĘ TYLKOO ŚMIAĆ Z CUDZEGO
        NIESZCZEŚCIA!
    • Gość: chocolate.coffee Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:15
      Rewelacyjna jest reklama, w ktorej ucza sie smiac z makabrycznego wypadku.
      Ludzie staja na uszach, zeby zlikwidowac problem sidel zostawianych w lasach, w
      ktorych ginie w ogromnych meczarniach mnostwo zwierzat. A teraz wpadanie w
      sidla jest takie zabawne, hahaha.
      Ta reklama jest wrecz niesmaczna. A co najgorsze - podlapuja to dzieci. Dorosli
      wiedza, ze to tylko filmik. Dla dzieci fakt, ze kogos cos okropnie boli, staje
      sie zabawny. No po prostu rewelacja. To nie jest reklama, w ktorej bol jest
      przedstawiony pol-zartem, pol-serio. Tam jest autentyczny, niezbyt przyjemny
      krzyk. I na to uodparnia sie kilku- i kilkunasto latki. Zalosne.

cc.
      • blinski Re: Nowa reklama Heyah 30.07.05, 20:18
        a w afryce głodują dzieci.
        • Gość: Agatta Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:10
          Nie, no, powaga, bądźmy ludźmi. Gdyby Czerwony Kapturek wpadł na drzewo i nabił sobie guza, byłoby to bardziej znośne. A ta jest po prostu NIEHUMANITARNA. Moje dziecko uwielbia początek reklamy, a potem żałuje nieszczęsnego Kapturka. Ja się śmieję i potem napotykam wzrok dziecka. Głupio.
          • blinski Re: Nowa reklama Heyah 30.07.05, 22:26
            hmm, no ale zobacz - gdyby dziecko było szczęśliwe przez całą reklamę, to by
            znaczyło, że heyah umie opowiadać bajki; a hasło reklamowe brzmi 'my nie umiemy
            opowiadać bajek', a więc skoro dziecko w rezultacie jest nieszczęśliwe, to
            znaczy że wszystko jest w porządku:)))
            • Gość: Agatta Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 00:33
              Masz rację, Bliński.
              Reklama okazała się strzałem w 10, prawda...?
              • trond Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 01:14
                nie podoba mi się żadna reklama heyah-żeruje na nieciekawych instynktach i ma
                się jak pięść do kapusty do świadczonych usług.p.s.nadmuchane dłonie
                powiewające tryumfalnie na mieście to kropka nad i mojego stosunku do chwytów
                marketingowych tej firmy.czasem myślę,że reklamę wymyśla jej ...konkurencja,a
                jeśli osiąga zyski to dzięki jakości usług i pomimo żenującej,niesmacznej
                reklamy.kiedyś było no to frugo,teraz jest no to heyah.ech;-(
                • blinski Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 15:32
                  a które reklamy są wg. ciebie ok? tzn. zachęcające, ciekawe i jednocześnie w
                  dobrym guście?
                  • trond Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 15:53
                    Odpowiadasz na :
                    blinski napisał:

> a które reklamy są wg. ciebie ok? tzn. zachęcające, ciekawe i jednocześnie w
                    > dobrym guście?

nic z tego.moim kryterium reklamy nie jest to w jakim jest guście,czy jest
                    ciekawa lub czy mnie zachęca.raz lubię jak mnie rozbawi,raz jak zaskoczy,raz
                    jak rozrzewni.ostatnio najbardziej podoba mi sie reklama piwa dog in the fog,bo
                    w niej jak w życiu:wiatr zmienia kierunek,na spacerze niezależnie od pogody
                    czuję się rześko i po takim spacerze,choćby sekundę na ekranie mam ochotę na
                    coś dobrego.a zaś tego co urwał nóżkę kapturkowi i to skrytobóczo za drzewem i
                    poprawił dla wzmocnienia emocji po wrzasku obrazkiem wilczych sideł w akcji
                    dałbym wilczy bilet w jedna stronę:jak najdalej od bajek w reklamie.
                    • blinski Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 16:07
                      myślę, że ta reklama miałą wywoływać też i takie reakcje jak twoja:) choć
                      szczerze powiedziawszy nie sądziłęm, że będzie takak kontrowersyjna - przecież
                      to nic takiego.
                      • Gość: Skalama Re: Nowa reklama Heyah IP: *.dami / 81.15.189.* 01.08.05, 09:47
                        Nic takiego, rzeczywiście. Widzę, że za nic masz wychowywanie dzieci z daleka
                        od przemocy. Jakis niekumaty jestes Blinski, kilka osób tłumaczy Ci, o co im
                        chodzi. Ten przerażający kapturek z tym swoim bardzo autentycznym
                        wrzaskiem...Ale najważniejsza jest kasa dla operatora prawda?
                      • trond Re: Nowa reklama Heyah 01.08.05, 10:37
                        Odpowiadasz na :
                        blinski napisał:

> myślę, że ta reklama miałą wywoływać też i takie reakcje jak twoja:) choć
                        > szczerze powiedziawszy nie sądziłęm, że będzie takak kontrowersyjna -
                        przecież
                        > to nic takiego.

a widzisz,teqila.na to nie wpadłem:reklama ma wywoływać reakcje.nowe podejście
                        do misji of commercials.myślałem,że ma zachęcać do skorzystania z oferty
                        reklamodawcy.a tu produkt uboczny:robota naukowa dla (chyba socjologów)-jakie
                        to wywłuje reakcje.i wilk bardzo syty,i owca bez stopy i chirurg zarobi i
                        wogóle to krew się teraz leje wszędzie i fakt,że jeśli krwawa łapka nie
                        odniosłaby się do sikającej krwi to w sumie byłaby niewiarygodna nie idąc z
                        duchem czasu;-(
                        • blinski Re: Nowa reklama Heyah 01.08.05, 11:09
                          myślę, że gdyby z nóżki sikała strumieniem krew, efekt byłby jeszcze lepszy -
                          bo na siłę świadomie przesadzony, campowy:)
                          nie zapominajmy też, że postać kapturka to modelinowa laleczka, nawet nie jakoś
                          realistycznie narysowana postać. wiecie, zgadzam siez wami - dla małych,
                          wrażliwych dzieci to może być przykry widok. ale nie może być to powód na
                          wycofanie reklamy - akurat tej, bo co innego gdyby występowała prawdziwa
                          dziewczynka i z nogi sikałaby jej krew.
                          aha, trond - oczywisćie, że reklama nie ma na celu BEZPOŚREDNIO jedynie
                          sprzedawanie produktu. tak było (na zachodzie oczywisćie) w latach '50 i '60 (i
                          ta forma reklamy mającej bezpośrednio wpłynąć na zwiększenie sprzedaży
                          zachowałą się jeśli chodzi o np. proszki do prania), później zaczęło się to
                          zmieniać. reklamy coraz częściej tworzone są z myślą o tym, by zainteresować
                          pewną grupę ludzi, przyciągnąć ich uwagę - i o to, by samą reklamę ludzie ci
                          uznali za fajną (na zasadzie, że jeśli reklama im się spodoba, to za fajny będą
                          uznawać też produkt reklamowany). np. widziałeś pewnie reklamę millera - jedzie
                          facet na rowerze ulicą do sklepu, kupuje zgrzewkę i wraca do domu, w tle gra
                          muzyczka. że to w ogóle jest reklama millera dowiedziałem się z internetu, bo w
                          telewizji nazwa marki pojawia sie na ćwierć sekundy w rogu ekranu pod koniec. i
                          jest to zabieg świadomy - ma zaciekawić ludzi, sprawić by gadali o reklamie -
                          tak jak gdamy o reklamie heyach teraz. chyba wiedziałeś to wszystko wcześniej,
                          nie musiałem tłumaczyć?:)
                          • trond Re: Nowa reklama Heyah 01.08.05, 20:19
                            Odpowiadasz na :
                            blinski napisał:

> myślę, że gdyby z nóżki sikała strumieniem krew, efekt byłby jeszcze lepszy -
                            > bo na siłę świadomie przesadzony, campowy:)
                            > nie zapominajmy też, że postać kapturka to modelinowa laleczka, nawet nie
                            jakoś
                            >
                            > realistycznie narysowana postać. wiecie, zgadzam siez wami - dla małych,
                            > wrażliwych dzieci to może być przykry widok. ale nie może być to powód na
                            > wycofanie reklamy - akurat tej, bo co innego gdyby występowała prawdziwa
                            > dziewczynka i z nogi sikałaby jej krew.
                            > aha, trond - oczywisćie, że reklama nie ma na celu BEZPOŚREDNIO jedynie
                            > sprzedawanie produktu. tak było (na zachodzie oczywisćie) w latach '50 i '60
                            (i
                            >
                            > ta forma reklamy mającej bezpośrednio wpłynąć na zwiększenie sprzedaży
                            > zachowałą się jeśli chodzi o np. proszki do prania), później zaczęło się to
                            > zmieniać. reklamy coraz częściej tworzone są z myślą o tym, by zainteresować
                            > pewną grupę ludzi, przyciągnąć ich uwagę - i o to, by samą reklamę ludzie ci
                            > uznali za fajną (na zasadzie, że jeśli reklama im się spodoba, to za fajny
                            będą
                            >
                            > uznawać też produkt reklamowany). np. widziałeś pewnie reklamę millera -
                            jedzie
                            >
                            > facet na rowerze ulicą do sklepu, kupuje zgrzewkę i wraca do domu, w tle gra
                            > muzyczka. że to w ogóle jest reklama millera dowiedziałem się z internetu, bo
                            w
                            >
                            > telewizji nazwa marki pojawia sie na ćwierć sekundy w rogu ekranu pod koniec.
                            i
                            >
                            > jest to zabieg świadomy - ma zaciekawić ludzi, sprawić by gadali o reklamie -
                            > tak jak gdamy o reklamie heyach teraz. chyba wiedziałeś to wszystko
                            wcześniej,
                            > nie musiałem tłumaczyć?:)

jeśli nawet musiałeś tłumaczyć,to Ci nie ubyło...;-)p.s.odnośnie reklamy
                            millera to już zjawisko paradokumentalne:film przedstawia mnie(tylko na wstępie
                            pomija moment jak zwlekam się z hamaka)i dalej już opisałeś.a o co tu chodzi?no
                            przecież nie muszę Ci tłumaczyć,że tylko tak fajni faceci co sobie na luziku na
                            rowerze jadą za swojski róg po piwko piją takie swojskie cool piwo jak
                            miller.żadnej zadymy,skoków w przepaść,toporków,miażdżących beczek.po
                            prostu:skocz na piwko naprzeciwko.tak jak to się robi w życiu.a potem nirwana
                            (na hamaku).tego nie musi dookreślać "reklama"...
    • kate-gun Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 00:30
      W podskokach poprzez las
      Do babci spieszy Kapturek
      Usmiecha sie cały czas
      Czerwony Kaptuuuurek, wesoły Kapturek
      Pozdrawia cały swiat!

zaje-biste :))))))))))
    • peek_a_boo Re: Nowa reklama Heyah 31.07.05, 11:01
      A jak się twórcy rek;amy cieszą, że tak żywe emocje wywołuje. Dzięki nim
      powstaną następne sidła do łapania klientów.
      Hawk
      • pasik Re: Nowa reklama Heyah 01.08.05, 12:55
        Ktoś perfidnie podmienił ostatnio( w zeszłym tygodniu było jeszcze ok)
        w reklamie telewizyjnej głos lektora i w końcowej kwestii głos wydzierającego
        się Czerwonego Kapturka

buuuu
        • Gość: kati Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:34
          ha, no właśnie, też to zauważyłam, w dodatku - na życzenie blinskiego :))) -
          pojawiła się wersja z sikająca krwią nóżką!
          Mi się najbardziej podoba heyah-reklama, w której łapka mówi: a dlaczego masz
          takie wielkie oczy? i tu zakłopotana minka - domniemam odniesienie do simplusa
          i jego bigcyca.
          • blinski Re: Nowa reklama Heyah 01.08.05, 22:45
            no co ty, jest?:)) ale chyba tylko po 22 ją dają?:)
            ja jak pierwszy raz zobaczyłem tą reklamę z łapą która zaczyna coś mówić a
            potem jakby nigdy nic spieprza z kadru nie wiedziałem co to ma być, ale
            przypomniałem sobie że przecież heyah nie umie opowiadać bajek.
            :)
    • Gość: Ben z Bangladeszu Re: Nowa reklama Heyah IP: *.pu.kielce.pl 01.08.05, 14:38
      Reklama fajna, ale powinien na końcu bajeczki wyjść wilk i zjeść czerwonego
      kapturka a następnie zwymiotować czerwoną dłoń. Wtedy byłoby to z jajem:)))
      Tak kapturek stoi na jednej nodze i coś bredzi pod nosem czekając na zbawienie.

BEN
    • Gość: pikulinski Re: Nowa reklama Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:03
      Wersję z nóżką ociekającą krwią (oniemiałem) puszcza mtv - w publicznej sofcik
      leci.A ten nowy głos - bleee....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka