Gość: Czesław Czekolado IP: 212.160.236.* 05.12.05, 14:54 Do mnie- Żabciu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karuma Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 18:25 o mnie (po mojej asertywnej uwadze przesłanej mailem) napisał do żony" co ta p...a sobie wyobraża??!! (tu bardzo wulgarne określenie żeńskich narządów płciowych:), ale się pomylił i zamiast "przesłać dalej" do żony kliknął "odpowiedz"... a potem się tłumaczył, że to nie o mnie było, tylko o innej pracownicy. Dodam,że miałam tam kierownicze stanowisko, zaraz po nim w hierarchii...ale już z nim nie pracuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.chello.pl 06.12.05, 19:15 a do mnie - Panie.... Panie..... Panie.... Zby..., Prze...., Krzysz...., aaaaa Stefanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:15 Do mnie: Panie Przemysławie... np. Panie Przemysławie, proszę zrobić to i to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobietka Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 217.98.66.* 06.12.05, 22:16 Mój szef zwraca się do mnie przeważnie, per Bożenka, jeśli chce coś załatwić, albo na mnie wpłynąć mówi Bożenko (fałszywiec). Kiedy stawia się w roli zwierzchnika wali prosto z mostu Bożena,a kiedy jest żle - pani naczelnik!(ten wykrzyknik jest nie tylko na papierze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:20 Do mnie szef zwraca się per Panie Danielu.Ja o to dbam,ale mam bardzo,bardzo ciężko.Do mojego kolegi(ma takie samo stanowisko) zwraca się jak do innych (czyli standardowo) :"łysy ! chono tu!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 10:22 do mnie mówi: moja ty kiszko podgardlana! Odpowiedz Link Zgłoś
camaris Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 15:29 Gdy pracowałem dla kogoś to szef zawsze nam po imieniu mówił, my od niego również... No chyba, że "my" byliśmy w dobrych nastrochaj to szefa obdarowywaliśmy mianem "wodzu", "najjasniejszy" lub "szeryfie" Odpowiedz Link Zgłoś
pocominowymail Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 18:01 do mnie mowi marsin (z twardym s) Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 18:07 A do mnie mówi per panie kolego(kiedy słyszę),bo kiedy nie słyszę,tylko gdzieś się dekluję to mówi:"gdzie ten op...lacz znowu polazł"... Odpowiedz Link Zgłoś
ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 20:19 Do mnie: "Pani Martuniu" zwłaszcza w przypływach dobrego humoru... -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 05.12.05, 20:55 hehehe dobre, aż chcę być szeafam, hehehe, gdzie się chowasz? Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 22:05 Paula lub Paulinko.... u mnie w firmie jest ZAKAZ mowienia per Pan Pani :) sero na wyrazne zadanie szefa wszyscy musiamy do siebie po imieniu mowic mozna przywykanc choc czasem trudno np nowo przyjetemu pracownikowi i cwierc wieku starszemu od siebie zasunac "czesc Jarek":D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ł Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 23:02 do mnie mówi: łajzo, łachudro, łajdaku. wszystko na ł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4Tore Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.12.05, 17:34 Moj mowi do mnie per Frau i tu nastepuje Nazwisko, na szczescie latwo dla Niemcow wymawialne. W pracy nikt oficjalnie nie mowi na ty. ? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 15:05 Pewnie tak samo jak ja pracujesz w bylym DDR. Tutaj nawet jak sie przedstawiasz, to mowisz Ich heiße Frau... kuriozum... Odpowiedz Link Zgłoś
ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 18:49 Jeszcze jedno: szefowa z reguły używa słowa "laska", "laski". Owszem w biurze same baby i żadnej niczego nie brakuje ale do jasnej cholery odrobina taktu! BTW mam czterech szefów (różnej płci)... i JESZCZE nie zwariowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 00:31 4 różnej płci? mężczyzna, kobieta i.... muflon i faflun??? Odpowiedz Link Zgłoś
ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 20:13 Hehe, w sumie dwie kobiety i dwóch mężczyzn. Jeden kojarzy mi się z chomikiem. Mam taką ciekawą pracę, że nawet z kumpelą bloga piszemy (nieregularnie)... A poprzednia szefowa mówiła do mnie "robaczku"... za chiny nie wiem jak to interpretować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.mofnet.gov.pl 07.12.05, 08:45 KOTUŚ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:54 A ja mialem takiego szefa (w TPSA), że w trakcie 35 minutowej odprawy na ważne tematy służbowe wypowiedział 357 razy słowo ku..a. Inne zwroty typu, cytuję : ch... do du.., wypie..., zapie.., rozpie.. było około kilkudziesieciu. On referował sprawę a ja stawiałem kreski. Nawet zrobiłem sobie tabelę ze zwrotami i w odpowiedniej rubryce stawiałem kreski. Ledwo nadążałem. Prawdę mówiąc nie mogłem zrozumieć o co chodzi. Cytuję : "k... ja się nie będę pi...ł tylko wyj...bię. No i jeśli to nie biega (?) to ja przepraszam ale kur... trzeba ku.. sprawę ku... załatwić a nie kur.. czegać kur .." Pozostali słuchacze przytakiwali głowami i wszysko notowali. Ja stawiałem kreski. Po odprawie nikt nic nie rozumiał ale na moja uwagę o słownicwo szefa współpracownicy komletnie nie rozumieni o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik TPSa Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 06.12.05, 17:04 Jak Cię k...a łachudro złapie to Ci k...a ch...u j...y nogi z d...y powyrywam, tajemnice z k..a firmy Ty p...a łajzo wynosić Ci się zachciało??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:21 Ty .... Ty to jakiś burak jesteś. Co się stało? Autobus nie dojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik TPSa Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 06.12.05, 17:45 to w sensie miało być humorystycznym jako melanż poprzednich wypowiedzi, lekkich jak i dosadnych, próbując wcielić się w straszącego szefa-prześladowcę, myszkującego za swymi pracownikami po forach i czatach wyszłam na buraka. Biję się w wielkie buraczane piersi. Niech chociaż na cukrowego mianuję. Przepraszam i się wycofuję. Jednak od razu widać, że burak autobusem sie buja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcale nie dziecko Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:27 Do mnie mówi: dziecko albo kochanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 07:32 ło matko to znaczy że nie traktuje Cię poważnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_inka1 Dziecko 07.12.05, 11:57 Jedna z kierowniczek mówi do wszystkich "dziecko" ale wypowiada to w taki sposób żeby dodać sobie powagi i kompetencji dając rozmówcy do zrozumienia że właściwie ona nie wie co on tu jeszcze robi i dlaczego go nie wywalili... Odpowiedz Link Zgłoś
a_jolie Jak mówi do Ciebie szef. 07.12.05, 13:31 Własnie dostałam etat...;/ Szef mówi: " wredna małpa" tak mnie zwie, przecież nie "kupował kota w worku" wiedział jaka jestem i że nie dam sobie zrobić krzywdy tylko dlatego że jest on szefem w tej k...wskiej firmie::) Jol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartekk Re: Jak mówi do Ciebie szef. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:01 Teraz mój szef przyjeżdża raz na mieisac wiec prawie nic nie mówi. Ale kidys miale szefa który mówil : Ty Ch..ju bez szkoŁy i takie rozne okreslenia Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.magdalenka Re: Dziecko 15.05.14, 13:15 > Jedna z kierowniczek mówi do wszystkich "dziecko" oo kiedyś zaczynając swoja pierwszą pracę w poważnej firmie kierowniczka w pewnym banku , w którym załatwiałam sprawy firmowe, właśnie tak do mnie powiedziała a miałam wówczas 19 lat ledwo po szkole;)Jaka się poczułam urażona,ze w tak nie kompetentny sposób się do mnie zwraca . Teraz kiedy mam 2 x tyle lat śmieje się z tego jak tylko sobie przypomnę moje oburzenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszekm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 10.202.5.* 06.12.05, 17:54 Do mnie mówi "Słuuuchaj...." Nie przypominam sobie żadnego innego wstępu. Myślę, że w ten sprytny sposób omija zwracanie się po imieniu, który to zwyczaj, choć obowiązujący w firmie, niekoniecznie wydaje mu się stosowny do dzielącej nas różnicy stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:12 mówimy sobie po imieniu, tylko w obecności klientów przyjmujemy bardziej oficjalne formy. Odpowiedz Link Zgłoś
cosworth.by.nite szef mówi do mnie"Młody"z racji stanowiska i wieku 06.12.05, 19:16 ale gdy jestesmy we dwóch i tylko we dwóch,a tak jest dosyc czesto bo jestem jego kierowcą i dużo razem jezdzimy po kraju."Młody przygazuj,M.podjedz do kiosku po Wyborczą itp,czasem "Pawełku",Gdy są momenty "bardziej oficjalne"szef tytułuje mnie swoim asystentem,sekretarzem,itp. np: a to jest mój sekretarz,Pan Mgr Paweł Ixiński. Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_stopa Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:24 Do mnie - kiciu, no ale jest moim mężem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:33 Mnie chef wezwał dziś do siebie i postawił mi takie pytania. Józek, pracujesz od dziesięciu lat w mojej firmie, przez wszystkie te lata nie prosiłeś mię o urlopy specjalne, nigdy nie chciałeś podwyżki,prawie dziennie zostajesz po godzinach.POWIEDZ MI WRESZćIE JAKą LEWIZNE TY U MIE PROWADZISZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jones66 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:41 A do mnie Beata, ja do niego po imieniu takze. Szef jest Senior VicePresident w powaznym polnocno-amerykanskim koncernie a ja jestem jego asystentka (oficjalnie Executive Assistant). Nikt mnie nigdy nie obrazil ani nie byl dla mnie niemily, nie wiem jak mozna znosic te zabki, kochanie, i inne. Czy z tym sie nie da nic zrobic? Jones Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław prawdziwy Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:20 a do mnie mówi głównie: polej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macie_k Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.pl / *.interkar.pl 06.12.05, 22:30 Do mnie nie mowi tylko na mnie warczy:wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:01 a do mnie mówi: synu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 06.12.05, 23:34 do mnie Skarbonko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:35 Moj dyr zwraca sie do wszytkich pracowników per Pani - szefuje samym kobitkom :) czasami zdarza mu sie mniej oficjalne Moniko czy Gosiu, ale najczęściej pyta "no i co? wszystko hoola dziewczyny? " :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:24 a do mnie ( jak dzwoni ) no co tam słychać???? : :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
blondyna2005 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 00:47 a mi mówił słoneczko albo: "a gdzie moja kawa? ma byc już na stole jak wchodzę" a jak do wszystkich razem: "znowu tu palicie? pełno dymu" i sam wtedy zapalał albo opowiadał kawały o blondynkach i kazał się z nich śmiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja1 Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:00 Krrrólewno!!!....:>Juz u niego na szczęście nie pracuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yolantasa Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 08:31 jak ma dobry dzień to Dżulja... jak taki sobie to Jola.. a jak ma dzień z d..py to odrazu wydaje polecenia ale najlepiej nie wchodzić mu w drogę :))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mex Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.aster.pl 07.12.05, 08:49 To jak mowi do Ciebie zabciu to pewnie Cie puka czasami he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Czekolado Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 212.160.236.* 07.12.05, 08:52 Nie sądz innych podług siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:53 no sądząc po nazwisku to pewnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.mofnet.gov.pl 07.12.05, 09:07 mowi do mnie: KOTUŚ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msss Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.tg.com.pl 07.12.05, 12:48 on do mnie- monisiu, ja do niego na priv- heniu, ale przy ludziach- prezesie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.server.ntli.net 07.12.05, 15:36 Moze ona ma nazwisko Zabcia. Odpowiedz Link Zgłoś
serena69 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 09:08 Ania! Kur*a! Chyba według niej ja mam tak na nazwisko :) Potem następuje tyrada w stylu pana z telekompromitacji- nikt nic nie wie, za to jest pełen przegląd wulgaryzmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charisma Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:12 Pani Agnieszko Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark MojaTyCipuniu!!! 07.12.05, 10:17 MojaTyCipuniu!!! Gość portalu: Czesław Czekolado napisał(a): > Do mnie- Żabciu Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: MojaTyCipuniu!!! 07.12.05, 10:32 u mnie jest tak: ejo, jacek trzeba zrobić to, to i to, dobrze? - ja mowie:okej ,nie ma sprawy. i tak +/- po trzech godzinkach np. napisałem 4 str. tekstu, czy pomogłem koserwatorowi ubrać choinke itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 10:34 Kierownik działu mówi do nas zdrobnieniami imion, gdy o cos prosi spieszcza nasze imiona w sposób nieprawdopodobny. Dyrektor czasem mówi do mnie kochanie. Mamy tez panią, która do wszystkich zwraca się w stylu: Mareczku, niech pan wyśle maila, Lilusiu, czy pani sprawdziła raporty? Jest to osoba starszej daty. Odpowiedz Link Zgłoś