Dodaj do ulubionych

Jak szef do Ciebie mówi?

IP: 212.160.236.* 05.12.05, 14:54
Do mnie- Żabciu
Obserwuj wątek
    • saabb Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 15:13
      a nie kochanie???
      • karuma Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 18:25
        o mnie (po mojej asertywnej uwadze przesłanej mailem) napisał do żony" co ta
        p...a sobie wyobraża??!! (tu bardzo wulgarne określenie żeńskich narządów
        płciowych:), ale się pomylił i zamiast "przesłać dalej" do żony
        kliknął "odpowiedz"... a potem się tłumaczył, że to nie o mnie było, tylko o
        innej pracownicy. Dodam,że miałam tam kierownicze stanowisko, zaraz po nim w
        hierarchii...ale już z nim nie pracuję ;)
        • Gość: Stefan Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.chello.pl 06.12.05, 19:15
          a do mnie - Panie.... Panie..... Panie.... Zby..., Prze...., Krzysz...., aaaaa
          Stefanie!!!!
    • Gość: Przem Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:15
      Do mnie: Panie Przemysławie...
      np. Panie Przemysławie, proszę zrobić to i to...
      • Gość: Kobietka Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 217.98.66.* 06.12.05, 22:16
        Mój szef zwraca się do mnie przeważnie, per Bożenka, jeśli chce coś załatwić,
        albo na mnie wpłynąć mówi Bożenko (fałszywiec). Kiedy stawia się w roli
        zwierzchnika wali prosto z mostu Bożena,a kiedy jest żle - pani naczelnik!(ten
        wykrzyknik jest nie tylko na papierze).
      • Gość: Daniel Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:20
        Do mnie szef zwraca się per Panie Danielu.Ja o to dbam,ale mam bardzo,bardzo
        ciężko.Do mojego kolegi(ma takie samo stanowisko) zwraca się jak do innych
        (czyli standardowo) :"łysy ! chono tu!!"
        • Gość: dorotka Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 10:22
          do mnie mówi: moja ty kiszko podgardlana!
    • camaris Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 15:29
      Gdy pracowałem dla kogoś to szef zawsze nam po imieniu mówił, my od niego również...
      No chyba, że "my" byliśmy w dobrych nastrochaj to szefa obdarowywaliśmy mianem "wodzu", "najjasniejszy" lub "szeryfie"
      • pocominowymail Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 18:01
        do mnie mowi marsin (z twardym s)
        • wij.paszczak Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 18:07
          A do mnie mówi per panie kolego(kiedy słyszę),bo kiedy nie słyszę,tylko gdzieś
          się dekluję to mówi:"gdzie ten op...lacz znowu polazł"...
          • ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 20:19
            Do mnie: "Pani Martuniu" zwłaszcza w przypływach dobrego humoru...

--------------------------
          • Gość: hehehe Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 05.12.05, 20:55
            hehehe dobre, aż chcę być szeafam, hehehe, gdzie się chowasz?
            • p.galli Re: Jak szef do Ciebie mówi? 05.12.05, 22:05
              Paula lub Paulinko....
              u mnie w firmie jest ZAKAZ mowienia per Pan Pani :)
              sero na wyrazne zadanie szefa wszyscy musiamy do siebie po imieniu mowic
              mozna przywykanc choc czasem trudno np nowo przyjetemu pracownikowi i cwierc
              wieku starszemu od siebie zasunac "czesc Jarek":D:D:D:D
              • Gość: ł Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 23:02
                do mnie mówi: łajzo, łachudro, łajdaku. wszystko na ł...
              • Gość: 4Tore Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.12.05, 17:34
                Moj mowi do mnie per Frau i tu nastepuje Nazwisko, na szczescie latwo dla
                Niemcow wymawialne. W pracy nikt oficjalnie nie mowi na ty. ?
                • annajustyna Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 15:05
                  Pewnie tak samo jak ja pracujesz w bylym DDR. Tutaj nawet jak sie
                  przedstawiasz, to mowisz Ich heiße Frau... kuriozum...
            • ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 18:49
              Jeszcze jedno: szefowa z reguły używa słowa "laska", "laski". Owszem w biurze
              same baby i żadnej niczego nie brakuje ale do jasnej cholery odrobina taktu!
              BTW mam czterech szefów (różnej płci)... i JESZCZE nie zwariowałam
              • Gość: zorro Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 00:31
                4 różnej płci? mężczyzna, kobieta i.... muflon i faflun???
                • ruthinia Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 20:13
                  Hehe, w sumie dwie kobiety i dwóch mężczyzn. Jeden kojarzy mi się z chomikiem.
                  Mam taką ciekawą pracę, że nawet z kumpelą bloga piszemy (nieregularnie)...

A poprzednia szefowa mówiła do mnie "robaczku"... za chiny nie wiem jak to
                  interpretować ;)
          • Gość: mmm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.mofnet.gov.pl 07.12.05, 08:45
            KOTUŚ:)
          • anna-dark Idziemy...??? 07.12.05, 11:56
            Idziemy...???
    • Gość: gosc Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:54
      A ja mialem takiego szefa (w TPSA), że w trakcie 35 minutowej odprawy na ważne tematy służbowe wypowiedział 357 razy słowo ku..a.
      Inne zwroty typu, cytuję : ch... do du.., wypie..., zapie.., rozpie..
      było około kilkudziesieciu. On referował sprawę a ja stawiałem kreski. Nawet zrobiłem sobie tabelę ze zwrotami i w odpowiedniej rubryce stawiałem kreski. Ledwo nadążałem. Prawdę mówiąc nie mogłem zrozumieć o co chodzi. Cytuję : "k... ja się nie będę pi...ł tylko wyj...bię. No i jeśli to nie biega (?) to ja przepraszam ale kur... trzeba ku.. sprawę ku... załatwić a nie kur.. czegać kur .." Pozostali słuchacze przytakiwali głowami i wszysko notowali. Ja stawiałem kreski. Po odprawie nikt nic nie rozumiał ale na moja uwagę o słownicwo szefa współpracownicy komletnie nie rozumieni o co chodzi.
      • Gość: Pracownik TPSa Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 06.12.05, 17:04
        Jak Cię k...a łachudro złapie to Ci k...a ch...u j...y nogi z d...y powyrywam,
        tajemnice z k..a firmy Ty p...a łajzo wynosić Ci się zachciało???
        • Gość: gostek Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:21
          Ty .... Ty to jakiś burak jesteś.
          Co się stało? Autobus nie dojechał.
          • Gość: Pracownik TPSa Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.voyager.lub.pl 06.12.05, 17:45
            to w sensie miało być humorystycznym jako melanż poprzednich wypowiedzi, lekkich
            jak i dosadnych, próbując wcielić się w straszącego szefa-prześladowcę,
            myszkującego za swymi pracownikami po forach i czatach wyszłam na buraka.
            Biję się w wielkie buraczane piersi.
            Niech chociaż na cukrowego mianuję. Przepraszam i się wycofuję.
            Jednak od razu widać, że burak autobusem sie buja
            :)
    • Gość: wcale nie dziecko Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:27
      Do mnie mówi: dziecko albo kochanie...
      • lady284 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 07:32
        ło matko to znaczy że nie traktuje Cię poważnie:)
      • kawa_inka1 Dziecko 07.12.05, 11:57
        Jedna z kierowniczek mówi do wszystkich "dziecko" ale wypowiada to w taki
        sposób żeby dodać sobie powagi i kompetencji dając rozmówcy do zrozumienia że
        właściwie ona nie wie co on tu jeszcze robi i dlaczego go nie wywalili...
        • a_jolie Jak mówi do Ciebie szef. 07.12.05, 13:31
          Własnie dostałam etat...;/ Szef mówi: " wredna małpa" tak mnie zwie, przecież
          nie "kupował kota w worku" wiedział jaka jestem i że nie dam sobie zrobić
          krzywdy tylko dlatego że jest on szefem w tej k...wskiej firmie::)

Jol
          • Gość: aartekk Re: Jak mówi do Ciebie szef. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:01
            Teraz mój szef przyjeżdża raz na mieisac wiec prawie nic nie mówi. Ale kidys
            miale szefa który mówil : Ty Ch..ju bez szkoŁy i takie rozne okreslenia
        • lenka.magdalenka Re: Dziecko 15.05.14, 13:15
          > Jedna z kierowniczek mówi do wszystkich "dziecko"

oo kiedyś zaczynając swoja pierwszą pracę w poważnej firmie kierowniczka w pewnym banku , w którym załatwiałam sprawy firmowe, właśnie tak do mnie powiedziała a miałam wówczas 19 lat ledwo po szkole;)Jaka się poczułam urażona,ze w tak nie kompetentny sposób się do mnie zwraca . Teraz kiedy mam 2 x tyle lat śmieje się z tego jak tylko sobie przypomnę moje oburzenie :))
    • Gość: leszekm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 10.202.5.* 06.12.05, 17:54
      Do mnie mówi "Słuuuchaj...." Nie przypominam sobie żadnego innego wstępu.
      Myślę, że w ten sprytny sposób omija zwracanie się po imieniu, który to
      zwyczaj, choć obowiązujący w firmie, niekoniecznie wydaje mu się stosowny do
      dzielącej nas różnicy stanowisk.
    • Gość: yaga Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:12
      mówimy sobie po imieniu, tylko w obecności klientów przyjmujemy bardziej
      oficjalne formy.
    • cosworth.by.nite szef mówi do mnie"Młody"z racji stanowiska i wieku 06.12.05, 19:16
      ale gdy jestesmy we dwóch i tylko we dwóch,a tak jest dosyc czesto bo jestem
      jego kierowcą i dużo razem jezdzimy po kraju."Młody przygazuj,M.podjedz do
      kiosku po Wyborczą itp,czasem "Pawełku",Gdy są momenty "bardziej oficjalne"szef
      tytułuje mnie swoim asystentem,sekretarzem,itp. np: a to jest mój sekretarz,Pan
      Mgr Paweł Ixiński.
    • wielka_stopa Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:24
      Do mnie - kiciu, no ale jest moim mężem :)
    • wardog1 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:33
      Mnie chef wezwał dziś do siebie i postawił mi takie pytania.
      Józek, pracujesz od dziesięciu lat w mojej firmie, przez wszystkie te lata nie
      prosiłeś mię o urlopy specjalne, nigdy nie chciałeś podwyżki,prawie dziennie
      zostajesz po godzinach.POWIEDZ MI WRESZćIE JAKą LEWIZNE TY U MIE PROWADZISZ!!!!
    • jones66 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 06.12.05, 19:41
      A do mnie Beata, ja do niego po imieniu takze. Szef jest Senior VicePresident w
      powaznym polnocno-amerykanskim koncernie a ja jestem jego asystentka
      (oficjalnie Executive Assistant). Nikt mnie nigdy nie obrazil ani nie byl dla
      mnie niemily, nie wiem jak mozna znosic te zabki, kochanie, i inne. Czy z tym
      sie nie da nic zrobic?

Jones
    • Gość: czesław prawdziwy Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:20
      a do mnie mówi głównie: polej...
      • Gość: macie_k Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.pl / *.interkar.pl 06.12.05, 22:30
        Do mnie nie mowi tylko na mnie warczy:wrrrr
    • Gość: marcin Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:01
      a do mnie mówi: synu hahaha
    • Gość: bibi Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 06.12.05, 23:34
      do mnie Skarbonko
    • Gość: mad Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:35
      Moj dyr zwraca sie do wszytkich pracowników per Pani - szefuje samym kobitkom :) czasami zdarza mu sie mniej oficjalne Moniko czy Gosiu, ale najczęściej pyta "no i co? wszystko hoola dziewczyny? " :D
      • Gość: ANia Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:24
        a do mnie ( jak dzwoni ) no co tam słychać???? : :):):)
    • blondyna2005 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 00:47
      a mi mówił słoneczko
      albo: "a gdzie moja kawa? ma byc już na stole jak wchodzę"
      a jak do wszystkich razem: "znowu tu palicie? pełno dymu" i sam wtedy zapalał
      albo opowiadał kawały o blondynkach i kazał się z nich śmiac
    • lady284 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 07:31
      Po prostu: Ewa...
    • Gość: kaja1 Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:00
      Krrrólewno!!!....:>Juz u niego na szczęście nie pracuję!!!
    • yolantasa Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 08:31
      jak ma dobry dzień to Dżulja... jak taki sobie to Jola.. a jak ma dzień z d..py
      to odrazu wydaje polecenia ale najlepiej nie wchodzić mu w drogę :)))
      pozdr.
    • Gość: Mex Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.aster.pl 07.12.05, 08:49
      To jak mowi do Ciebie zabciu to pewnie Cie puka czasami he he
      • Gość: Czesław Czekolado Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: 212.160.236.* 07.12.05, 08:52
        Nie sądz innych podług siebie
      • Gość: g Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:53
        no sądząc po nazwisku to pewnie tak...
        • Gość: mmm Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.mofnet.gov.pl 07.12.05, 09:07
          mowi do mnie: KOTUŚ:)
        • Gość: msss Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.tg.com.pl 07.12.05, 12:48
          on do mnie- monisiu, ja do niego na priv- heniu, ale przy ludziach- prezesie ;)
      • Gość: kizia Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.server.ntli.net 07.12.05, 15:36
        Moze ona ma nazwisko Zabcia.
    • serena69 Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 09:08
      Ania! Kur*a! Chyba według niej ja mam tak na nazwisko :) Potem następuje tyrada
      w stylu pana z telekompromitacji- nikt nic nie wie, za to jest pełen przegląd
      wulgaryzmów
    • Gość: charisma Re: Jak szef do Ciebie mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:12
      Pani Agnieszko
    • anna-dark MojaTyCipuniu!!! 07.12.05, 10:17
      MojaTyCipuniu!!!

Gość portalu: Czesław Czekolado napisał(a):

> Do mnie- Żabciu
      • yamasz Re: MojaTyCipuniu!!! 07.12.05, 10:32
        u mnie jest tak: ejo, jacek trzeba zrobić to, to i to, dobrze?

- ja mowie:okej ,nie ma sprawy. i tak +/- po trzech godzinkach np. napisałem 4
        str. tekstu, czy pomogłem koserwatorowi ubrać choinke itd.
    • lilarose Re: Jak szef do Ciebie mówi? 07.12.05, 10:34
      Kierownik działu mówi do nas zdrobnieniami imion, gdy o cos prosi spieszcza
      nasze imiona w sposób nieprawdopodobny. Dyrektor czasem mówi do mnie kochanie.
      Mamy tez panią, która do wszystkich zwraca się w stylu: Mareczku, niech pan
      wyśle maila, Lilusiu, czy pani sprawdziła raporty? Jest to osoba starszej daty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka