Dodaj do ulubionych

Najgłupszy błąd ortograficzny!!

• merdak Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 11.05.06, 14:38
      W sklepie widziałam podłudzia z kurcząt:)
      • Gość: limetka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.06, 19:19
        tąbr głosu
        sprubójcie
        subskrybcja
        • Gość: analfabeta Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.06, 19:36
          nieh rzyje Róh Hożuf.
          Misię kiedyś napisało sms do mojej lubej "czy juz się wyspałaś?" tylko
          w "wyspałaś" "p" zamieniło mi sie na "r", nawet jest pod jednym klawiszem,
          zwykła literówka wyszła, ale tłumaczyc musiałem się przez trzy dni
    • aleksandra_b Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 16.05.06, 11:58
      "kątynójace" - przez chwilę zastanawiałam się, o jakie kąty może chodzić... Co
      ciekawe, ta sama osoba wcześniej prawidłowo napisała "kontynuacja".
      • kiciah Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 10.06.06, 13:36
        Park w Konstancinie, trzy dni temu pomalowano na zielono ławeczki i na każdej
        kartka "świerzo malowane".
        Leko atleta - choć a czasach dopingu, może ta forma zacznie obowiązywać?
        • kiciah Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 10.06.06, 13:43
          Kolega przed laty miał praktyki w podstawówce i poprosił dzieci o napisanie
          krótkiego wypracowania na temat wakacji. Jedno zaczynało się słowami "ostatnie
          wakacje spędziłam a miejscowości Ućka Liska..." Chodziło o Łódź Kaliską.
    • decitos Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 10.06.06, 13:48
      Autentyk ze strony internetowej klubu Fala Międzyzdroje
      "Mieszkańcą Golczewa, zawodniką, działaczą i kibicą Iskry składamy..."
      Ręce opadają...
    • Gość: Yanusch Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.krak.tke.pl 10.06.06, 13:59
      "opatrznie" zamiast "opacznie".
    • Gość: Prettybubble Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 14:05
      Z kond jestes?
    • Gość: Michał M. W szkole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 22:11
      Z kolegom f szkole bawilisimy siem tak, rze staraliśmy siem robici jak
      najwiencej błenduf w słowje. Zamieńalismy "ż" na "rz", "h" na "ch", "ś" na "si"
      i odwrotnie, a do tego głoski dźwienczne na bezdźwienczne i odfrotnie. Na
      przykład:

Reh Gadźynizkj
      Tonalt Duzg
      Delewon gomulgofy
      Kaseda Fypoldża

• wajdeczka Re: W szkole... 10.06.06, 22:31
        ktury :) hahaha
        • girlmyself PrOsHe, JeJq, PoMuSzCiE! 18.06.06, 16:47
          Cytat z bloga zrozpaczonej nastolatki, która była w wielkiej (^^)rozterce dotyczącej chłopaka/uczuć.
          • Gość: roto Re: PrOsHe, JeJq, PoMuSzCiE! IP: *.attu.pl 18.06.06, 21:57
            Mój kumpel pisał wyraz BÓG tak buk
      • kasan1512 Re: W szkole... 18.06.06, 23:02
        Napis w Koszalinie na jednym z bloku "Bastek to konfidęt"
        Zamalowali po jakimś czasie - chyba ze wstydu:))
    • Gość: ja Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:40
      a mi na umowie o prace księgowa napisała: woj. mazowieDZkie
    • o_kropka studĘtka 19.06.06, 14:55
      • spinelli papieRZ!!!! (popularne w ostatnim roku) 19.06.06, 19:15
      • Gość: Vp Re: IP: 82.177.97.* 19.06.06, 19:24
        nie Miec - autentyczne z liceum, moja koleżanka na historii, nauczyciel
        dyktował o "napaści hitlerowskich Niemiec na Polskę...

Moje z czasów nauki pisania (więc wybaczalne): kfjat, lef

Mój nauczyciel polonista wyjaśniał dlaczego trzyliterowe słówka często
        spotykane na murach są błędne - "bo to od choiny pochodzi..." a w słowniku
        czegoś takiego jak "chój" nie ma, podczas gdy przez "u" jest :-)

ogłoszenie na przystanku: "wynajmę pokój studentką"

w kiosku farba do włosów "bląd"

Nawiasem mówiąc błędy w opisach sprzedawanych towarów podnoszą sprzedaż
        kilkukrotnie - dowiedzione!! Ludzie kupują tylko po to, żeby pokazać błąd
        znajomym, albo żeby poczuć się mądrzejszym od sprzedawcy, albo zwrócić mu
        uwagę. W niektórych przypadkach, zwłaszcza w przypadku asortymentu duperelnego
        typu pamiątki, te błędy mogą być zamierzone. Osobiście potwierdzam tę
        prawidłowość, z czasów mojej pracy w gazecie - raz na pierwszej stronie korekta
        puściła błąd - sprzedaż wzrosła! Kilkakrotnie później reklamy własnych
        konkursów były celowo opracowywane tak jakby zdarzyła się pomyłka: cała strona
        pusta - sprzedaż wzrastała! Mnóstwo osób tylko po to kupowało gazetę, żeby
        zadzwonić do redakcji i poinformować o tym, że drukarnia nie wydrukowała jednej
        strony... I to nie było w żaden sposób komentowane, następnego dnia znowu
        sprzedaż była wyższa, bo ludzie chcieli zobaczyć wyjaśnienie, a widzieli znowu
        pół strony pustej - czytelnicy przez tydzień dawali sobą kręcić.
    • nutopia Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 19.06.06, 23:25
      Chitler - na maturze
      • Gość: m Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.06.06, 00:17
        gupi
        sieroda, sierubka, śę
      • girlmyself Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 20.06.06, 00:19
        Na jakimś innym forum, innej stronie, czytałam post pani, która móiła : "bardzo cenię sobie inteligęcję u ludzi"
        • xxx131 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 20.06.06, 11:40

Jeden z czlonkow jednej partii (zdobyli 2%) napisał na forum:
          Stawiamy na wykrztałconych ludzi
          • dj73 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 19.07.06, 19:48
            zawsze byłam kiepska, ba nawet zła jesli chodzi o pisownię (najlepsza ocena
            3=) - po co rozgraniczac u-ó, ż-rz itp., ale to co wymieniacie jest straszne.
            Czy w tym roku rozdawana matura, obejmuje oblany j.polski ????, - mi nikt nie
            dał zaswiadczenia o dyslekcji, nie było mody na cos takiego, i dzięki Bogu
            PS
            pep-per napisal o nauczycielce z flamastrem , też byłam świadkiem takiej uwagi
            na lekcji - może to ta sama lekcja :-)
    • Gość: filutek AŁDI !!! buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:23
      zasłyszane od znajomych - na giełdzie samochodowej gość chciał sprzedać jakieś
      wypaśne audi, podobno ludzie zdjęcia robili aż w końcu ktoś się zlitował nad
      człowiekiem i mu powiedział o co chodzi ...
      szok! prawie się posikałem!
      • Gość: czikenik Re: AŁDI !!! buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:12
        nie zaryzykowałem na sam widok robi się niedobrze
        • Gość: xyz Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.dwtele.pl 23.07.06, 00:19
          szłem, poszłem, doszłem, wyszłem :/ grrr
          wziąść :/ grrr
          z tąd, z kąd :/ grr
          • Gość: limetka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.ols.vectranet.pl 23.07.06, 02:48
            wogle, napewno, codzień - nagminne :( Owszem, jest "codziennie", ale "co dzień".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka