Dodaj do ulubionych

Tabletki Provera.

10.04.06, 22:16
Mam endometrioze.Jestem po laparotomii i od 6 miesięcy jestem leczona własnie
tymi tabletkami. Nie odczuwam jakiś skutków ubocznych,ale biorę bardzo małą
dawkę. Czy któraś z was była leczona Proverą?Jakie macie doświadczenia?? Co
dalej po odstawieniu? Bardzo proszę o wasze opinie. Dziękuje z góry:)
Obserwuj wątek
    • jagip Re: Tabletki Provera. 11.04.06, 17:50
      Nikt?
    • asiekmieli Re: Tabletki Provera. 12.04.06, 14:33
      czesc kolezanko !!! Ja właśnie zakończyłam kurację tabletkami Provera ( dawka
      10 mg dziennie).Czułam się po nich nienajgorzej. Mam endometrioze I stopnia. W
      październiku miałam robioną laparoskopię, a następnie ta kuracja.Mam dostać za
      4 tygodnie okres. Już możemy się starać z mężem o dzidziusia. Mam 32 lata także
      nie mam na co czekać.
      Wcześniej nie miałam żadnych objawów na endometrioze. W kwietniu 2005r.
      poroniłam ciąże 7 tygodniową. Po dwóch tygodniach po tym, byłam na kontroli. W
      trakcie badania okropnie bolała mnie prawa strona.I tak chodziłam z bolącym
      brzuchem.Lekarz powiedział, że nie ma na co czekać. I okazało się że miałam w
      prawym jajniku małą endometriozę.Lekarz nie wie czy endometrioza spowodowała
      poronienie czy powstała po niej( miałam czyszczenie macicy).Także rokowania mam
      nie najgorsze.
      • jagip Re: Tabletki Provera. 12.04.06, 21:51
        Dziękuję za odpowiedz:). Ja po świętach kończe przyjmować Provere i wtedy sie
        dowiem co dalej.Na dziecko narazie pozwolic sobie nie moge niestety, dlatego tez
        stawiam to pytanie. Nie wiem jak wygląda dalsze leczenie po kuracji Proverą.Czy
        bede musiała przyjmowac zwykłe antykoncepty czy tez odstawione bedą wszelkie
        tablety.Nie chcę zeby znowu coś mi sie robiło na jajnikach:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka