mreck 30.12.07, 09:24 czy jadanie bigosu z ziemniakami to obciach? czy bigos mona tylko z chlebkiem? ta zostałem ostatnio pouczony, więc pytam znawców tematu. ps.celowo nie pytam ot jak robicie bigos, bo gdzie dwóch Polaków tam trzy bigosy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1234 Re: bigos, jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:59 bigos z ziemniakami jakoś nie bardzo mi pasi. z chlebkiem i owszem, a do popitki jakieś czerwone wytrawne winko. Odpowiedz Link Zgłoś
zajbel Re: bigos, jaki? 30.12.07, 14:37 Bardzo często jadam bigos z ziemniakami i nie wiem dlaczego w domu miałabym tego nie robić, A w knajpie to jak ja płacę to muszą mi tak przyszykować jakk zamawiam. Kto u boga dyktuje co z czym jadać? Można nawet tort z szynką . Odpowiedz Link Zgłoś
petobicoke1 Re: bigos, jaki? 02.01.08, 02:13 zgadzam sie 100 procentowo nikt nie bedzie dyktowac co z czym jesc - akurat nie przepadam za bigosem z ziemniakami dla mnie raczej z chlebem, albo nawet uzywam bigos do obiadu - : schabowy, ziemniaki, bigos jako dodatek ale nigdy z samymi ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: bigos, jaki? 30.12.07, 14:50 Jadłem wczoraj bigos z ziemniakami. Często jadam. Z chlebem zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: bigos, jaki? 30.12.07, 23:42 no i namówiiście mnie na te ziemniaki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: bigos, jaki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.07, 01:16 Obie "szkoły" mają rację, tak jak w przypadku gołąbków z chlebem i z ziemniakami :D Odpowiedz Link Zgłoś
sequndant Re: bigos, jaki? 31.12.07, 11:39 Jak się jest głodnym to się nie pyta z czym,tylko się wcina co dają. Za dobrze się macie,głodówki wam potrzeba :D Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: bigos, jaki? 31.12.07, 16:12 true, true... jak dają, to bierz; jak biją - uciekaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: bigos, jaki? IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.08, 03:18 Jak dla mnie, to jezeli ziemniaki to purree. Jakos mi lepiej do bigosu pasuja. Albo chlebek z masełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: bigos, jaki? IP: 80.54.10.* 01.01.08, 17:18 Wolę z chlebem , ale bez masełka . Odpowiedz Link Zgłoś