wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.07.09, 16:38 Siedzi sobie tubylec raz w puszczy I się głowi, czy czas to jest już, czy To jeszcze nie pora Z wierszy robić doktorat Ku uciesze gawiedzi i tłuszczy... --- Zaraziła mnie myszka ideą zebrania limeryków w formie jakiegoś tomiku. O, tu mnie konkretnie zaraziła: forum.gazeta.pl/forum/w,384,82177148,98200046,Postulat.html Ale żeby nie psuć wątku, to może tutaj się nad tym zastanowimy?: forum.gazeta.pl/forum/w,384,98266100,98266100,O_niektorych_aspektach_pisania_limerykow_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:52 Poszukuje niejaką się mysz, co przemknęła przez forum to, gdyż winna jest niepokoju w limerycznym pokoju, wtedy będziem móc krzyczeć: "A kysz". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.07.09, 21:34 Stary lord, który mieszkał w Exeter Miał był psa (konkretnie: rasy seter). Gdy na deszczu i wietrze Wyprowadzał go w swetrze Wtedy klął (konkretnie: donnerwetter) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.07.09, 22:31 Stary baron, co mieszkał pod Wiedniem Nie klął nigdy, ni nocą, ni we dnie. Ale raz podczas burzy, Gdy się znalazł w kałuży, „Donnerwetter” wyszeptał bezwiednie. Pozdrowienia dla wszystkich, a w szczególności dla Warianta. Jestem pełna podziwu dla ogromu Twojego optymizmu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 00:17 Pewien fiakier, żul i degenerat, klął tak, że spisać można referat. Aż raz u bryczki koń dość stanowczo rzekł doń, że jest nie rad i woli już kierat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 00:39 Pewien fiakier, bynajmniej nie kwakier, klął półgębkiem w kaszkiecie na bakier. Dodać trzeba, że czasem całą gębą klął, basem, gdy na koniu zrysował ktoś lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 01:12 Raz ekolog pewien w Suwałkach Widząc konia w kieracie, aż załkał. Tylko po co, cholera Konia swego pchał w kierat? Czy głupota to jest? Czy gorzałka? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.07.09, 09:10 Stary dżokej, co żył w mieście Auxerre, wygrał derby na psie rasy bokser. Potem razem w Wielbarku przejechali też parkur, pokonując triplebar i okser. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.07.09, 09:17 Inny dżokej, żyjący w Dżakarcie, wygrał derby, startując na charcie. To przez doping, jak wiecie, bo serwował chabecie, miast obroku, wyłącznie psie żarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:44 Psów miłośnik z alergią (wieś na P.) wyhodował z plastiku atrapę. Miała wszystkie bajery, chodził z nią na spacery, tylko musiał podnosić jej łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.07.09, 22:11 Pewna Sandra z miasta Sopot miała z biustem wielki kłopot. Choć chodziła w grubym swetrze, jej biust przy najlżejszym wietrze głośny zwykł wydawać łopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VlaD Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 08:52 Pewna pani, co mieszka w Policach, Nie wie co myśleć o swoich ma cycach, Bo gdy deszczyk ją zrosi Biust się zaraz unosi - - Czyżby była to piersi grzybica? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.07.09, 11:02 Stary hrabia, co mieszkał Kiejdanach Nie klął nigdy - nawet przy panach. Ale raz podczas burzy, Kiedy wpadł do kałuży, szepnął; "scheise", gdy był na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.dsl.club-internet.fr 28.07.09, 14:42 Swiat sie przewrocil do gory nogami- w ksiegarniach polki ugnal sie pod limerykami. Nawet male dziecie w Pszczynie limeryczc juz umie- tylko poeci chodzic beda z wyrwanymi wlosami! Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.07.09, 23:32 Sodomita, co żył w mieście Pula, wziął do łóżka raz sobie pitbulla. Dziś ma trochę pod górkę, sika tylko przez rurkę i porusza się raczej o kulach. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.07.09, 23:35 Raz owczarka kynolog z wsi Płowce z wyżłem sparzył, był bowiem fachowcem. Psinka wyszła milusia, choć gdy idzie z nią siusiać, czasem w pysku przynosi mu owcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 00:06 Kochał Burka pan Piotrek z Wykrotka, do zabawy więc kupił mu kotka. Po kwadransie zaś Burek miał na grzbiecie moc dziurek, Piotrek leżał zaś jak ta paprotka. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 00:46 Wzięła pewna panienka z Sosnowca do alkowy swej kota dachowca. W ruchu były pazury oraz pejczyk ze skóry, a po wszystkim strzelili se browca. Kurraro, ależ masz wenę! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 09:11 Sodomita-kynolog pod Turkiem seks oralny uprawiać chciał z Burkiem. Dzisiaj jednak się smuci, bo gdy upust dał chuci, jednym chapsem pożegnał się z siurkiem. --- laenio, kurraro obie dajecie radę! Super pomysły i wykonanie! Szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 12:42 Wyhodował kynolog raz charta, co na skrzypcach grać umiał Mozarta. Od biegania się migał, wprawdzie czasem się ścigał, ale w lidze F3 na gokartach. A ty Wojciechu zaglądaj tu częściej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 29.07.09, 15:35 Pewien Stachu, co z wioski jest Górka, na podwórku raz dopaść chciał burka. Lecz kumoter to zoczył i na Stacha się boczył i przypomniał tete a tete w ogórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:26 Przez owczarka, Azora, Aurora utraciła dziś adoratora. Stracił też adorator, krzyknął bowiem, że "aport!", przy czym dotknął se ręką ROZPORA. Przez tę akcję Myszy wzięło mnie na wspominki. Stary, dobry rozpor...;) PS. Dajemy radę jak sam Bob Budowniczy Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 22:41 Wieść wstrząsnęła afgańskim Kabulem, że ich mułła miał romans z pitbulem. Chciał z jamnikiem, jak zeznał, lecz że na psach się nie znał, grzech sodomii przypłacił był bólem. lub L5: to ze światem pożegnał się z bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.07.09, 22:42 Jeszcze jedna wersja: Wieść wstrząsnęła afgańskim Kabulem, że ich mułła raz igrał z pitbulem. Chciał pudlowi dać klapsa, lecz że nie znał się na psach, to ze światem pożegnał się z bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:39 Od ugryzień zszedł w mieście Międzychód pan psycholog (na psach znał się), Zdzichu. Choć nie w ciemię był bity, został całkiem wypity przez pcheł hoże watahy na strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.07.09, 22:28 W małopolskiem regionie (wieś Uszew) obywatel poprzysiągł śmierć musze, która nocnym bzyczeniem wciąż przerywa mu śnienie, więc w tym celu zakupił dziś kuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.07.09, 23:20 Rzekł ze smutkiem chirurg (w Rewalu) "Znów tracimy go! Panno Alu!" na to Ala : "Doktorze, głębiej sięgnij pan może, to ostatni skalpel w szpitalu!" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 01.08.09, 12:30 Pan Jan z Łodzi - miłośnik ketchupu Koktajl robił - z wódką tak pół na pół. Lecz zapomniał na śmierć - Wódki daje się ćwierć - I Pan Jan teraz jest całkiem kaput. Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 15:39 Ketchup z wódką zwykł mieszać Piotr z Łodzi, Bo sam ketchup - jak twierdził - mu szkodzi. Choć nie żałował wódki, Żyga wciąż - takie skutki. Dobry patent też czasem zawodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 19:07 Jest pan Jan, zamieszkały wieś Klewki, miłośnikiem wiśniowej nalewki, co objawia się parciem na wcześniejsze otwarcie a/ balonu, b/ moczowej cewki. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 20:07 W czas burzowy z baru pod Brześciem w stronę domu podążał zięć z teściem gdy błysnęło, zagrzmiało ciało słowem się stało choć przyjęli volt tylko czterdzieści(e). W środku nocy z baru w Nieporęcie wyszli, ale nie doszli, teść z zięciem. UFO - śledczy dał słowo, podejrzewać teściową tak od razu by było przegięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
184l Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 22:47 W srodku nocy z baru w Zawichoscie wyszli trzej pijani goscie. Wtem zerwala sie wichura, kazdy wyjal swego siura i deszcz lunal tuz przy moscie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_211 Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 23:42 Pewien Eskimos z południa planety Lubił robić rybie kotlety Lecz mróz wielki A nie miał patelki Więc robił lodowe sorbety Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.08.09, 00:20 184l napisała: > W srodku nocy z baru w Zawichoscie > wyszli trzej pijani goscie. > Wtem zerwala sie wichura, > kazdy wyjal swego siura > i deszcz lunal tuz przy moscie. Pewien Piotr, mieszkaniec Zawichostu Zdziwił się, przechodząc obok mostu Że choc chmur brak - pada deszcz... Gdy zrozumiał, krzyknął: "Nie szcz Jeden z drugim, obciach to po prostu"!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 184l Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.dsl.club-internet.fr 03.08.09, 12:26 "Lepiej nie szcz gdy pada deszcz" rzekla do zuka szczerzuja "bo do ch*ja przyczepi ci sie kleszcz". Odpowiedz Link Zgłoś
zebra_bez_hulajnogi Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 02.08.09, 23:57 Zaś pan Piotr, niemłody gość z Klewek, Puszczał pawia na widok nalewek. A że cała wieś Klewki Chla namiętnie nalewki Więc Piotr też, obrzygując moc drzewek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:54 Zaś Mieczysław z tej samej wsi Klewki uszlachetniał uryną nalewki. Aż społeczność klewacka pozbawiła go wacka, zatem mocz leje dzisiaj z konewki. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.08.09, 15:24 Bonifacy vel Boniek żył w Klewkach i gustował w z nalewek on zlewkach bo owocki w spirycie przedłużały mu życie i nie tylko (chował wacka w cholewkach!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:20 Samą korzyść miał Czesław spod Klewek z tych nalewek ( w ocenie trzech dziewek) Po solidnym spożyciu był cudowny pożyciu- spał jak kłoda wśród krzaków i drzewek. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_211 Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.08.09, 19:58 Śliczna Marysia z Borzęcina Wszystkim nie złe numery wycina Raz stłucze szklankę Raz gazu nie zgasi Taka z niej głupia dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_211 Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 07.08.09, 11:13 Heniek z Męcikału dostał dziś zawału a od białaczki ostrej sraczki Dochodzi do siebie pomału. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.08.09, 21:42 Stare drzewo, co rośnie w wsi Błonie To dla wielu podróży ich koniec... Żuk, co ciągnął lawetę Z takim grzmotnął impetem, Że dwóch spadło wiszących w koronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.retsat1.com.pl 13.08.09, 10:27 do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 14.08.09, 23:22 Mówią ludzie do kierowcy Mazdy "Siądźże twarzą do kierunku jazdy". Ten nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem; Fotoradar oszukam tak każdy!" --- Mówią ludzie do kierowcy Forda "Przestań wreszcie pozować na lorda". Ten nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem" Przez szyberdach wystaje mu morda. --- Mówią ludzie do kierowcy Fiata "W drugą stronę prowadzi droga ta". Ten nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem; Gaz do dechy i klakson tra-ta-ta... --- Mówią ludzie do kierowcy Opla "Oszczędności na punkcie masz hopla". Ten nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem" No i dalej z uporem auto pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 16.08.09, 09:48 Mówią ludzie na drodze A4 "Widzisz zakręt, więc skręć, do cholery!" On nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem" Obijając się wciąż o bariery. --- Mówią ludzie na trasie S7 "Na złom oddał byś swą lukstorpedę" Ten nie słucha ich prawie "Moje auto, więc JA wiem" Zakrywając swój wrak jakimś pledem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:30 Kiedyś w trasie kierowca ze Skody poczuł raz, że odeszły mu wody. Więc w okropnej panice pooglądał chłodnicę, skąd tak ciekło (się nie znał, bo młody) Niestety nie stać mnie na nic lepszego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:41 Raz ścigała paniusia się w Fordzie gdzieś w Norwegii przy jakimś fiordzie. Była pierwsza na mecie, a że w kabriolecie, to much sporo zabiła na mordzie. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:44 Dwie babunie raz w Szewrolecie rozbijały po całym się świecie. Ta prowadzi na bańce, ta znów klepie różańce, potem zmiana, a obie w berecie. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 00:32 Przez pustynię, co leży w Nevadzie Pędzi babka w swym aucie (hm... Ładzie) Tylko wciąż do lusterka Zerka babka i zerka... Bo ma włosy (łonowe) w nieładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 00:45 Raz kierowca, co miał Deawoo Matiz Bardzo cierpiał, łamał go reumatyzm. Wyprzedzając Syrenę, Poczuł jeszcze migrenę, No i trypra (co dostał go gratis). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 01:08 Raz kierowca ze Skody Octavii Na pobocze zjechał, by naprawi(ć)... A dokładniej, rozumiem, Mowa jest tu o gumie, Co mu pękła, gdy był w tej Oktawii. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 01:45 Sławny mędrzec, Heraklit z Efezu Ze stóp swoich sandały raz zezuł... I to chyba był błąd, A wnioskuję tak stąd, Że buchnęło smrodem, że o Jezu! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 01:49 Inny mędrzec, Demokryt z Abdery Wyrzekł słowo na cztery litery... Lecz nie myślcie, że "d u p a", Bowiem innych jest kupa, Słów, co liter mają stricte 4. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 02:08 A teraz połączymy oba motywy: Sławny mędrzec, imieniem Sokrates, Gdyby żył, jeździł by Małym Fiatem. A lądując na drzewie Mówił "wiem, że nic nie wiem, Zwłaszcza zaś, gdzie hamulec ma grat ten". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 02:29 Gdyby żył taki Tales z Miletu Autostradą A4 by się tłukł, Płacąc 13,- złotych By oglądać roboty - Jego szczęście, że Milet jest nie tu! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 07:36 Gdyby żył sławny siłacz Herkules, To nie jeździł by autem w ogóle. Tylko metro by kopał Bo okazem był chłopa - Nie konusem, mięczakiem i ciulem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 08:22 Gdyby dni dożył tych z Aten Zenon*, Bez wątpienia by jeździł Syreną. I Europy to pół wie, Że wyprzedzałby żółwie, A w zasadzie te wolniejsze jeno. --- * U mnie też jakiś problem jest z weną, Dłuższej przerwy zapewne to ceną. Jadąc więc po kolei: Primo - Zenon z Elei, A secundo - jak śmiać się, to z hieną. --- Gdyby jeszcze żył z Elei Zenon, To nie z żółwiem by biegał, a z hieną, (Żółw się zwykle nie śpieszy, Żółwia mało co śmieszy) Ten Achilles zastąpion Ireną (Kirszenstein-Szewińską) Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 12:50 Przyjechali raz w Dżakarcie w środku lata goście w Smarcie. Gdy wysiedli (piątka cała), mieli deformacje ciała i mówili coś o farcie. Okazuje się, że przesypiam najbardziej płodne godziny w ciągu doby. Wariancie, jesteś wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 12:58 A gdyby tak, dajmy na to, jechał sobie Fiatem Platon? Auto, cedziłby pomału, dalekie od ideału jest, a zwłaszcza kiedy pcha to. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 13:40 No a gdyby tak I. Kanta wsadzić dzisiaj do trabanta? Taka by go zdjęła trwoga, że by wnet uwierzył w Boga, nie odmówiłby też blanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 17:02 Eratostenes z Cyreny świat poznawać chciał z Syreny. Lecz go wywiódł GPS tam, gdzie tego świata kres, skąd o mało nie spadł, jeny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 17:51 Raz Diogenes bardzo blady cichcem zakradł się do Łady. Rzucił swoją beczkę całkiem i po latach dwóch z kawałkiem stoczył się i zszedł na dziady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 18:06 Pruł Heraklit po Efezie dając gazu ile wlezie. Ludzie w mieście mieli pecha, bo nim w rzekę znowu wjechał, małe mu urządził rzezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 18:19 miało być: małe IM urządził rzezie. A gdyby tak Dalajlama wsiadł do żuka czy do vana i przez całą długą drogę medytował (ćwiczył jogę), zaskoczyła by go ściana. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 18:06 A gdyby prorok Mahomet Na rower siadł marki Romet? I z wysokości siodła, Rzekł, że przerzutka podła, A drogi Allaha strome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 20:15 Raz filozof wsiadł do Seata jechać dookoła świata. Lecz zawrócił przed Chinami, bo do góry był nogami i co rusz z auta wylatał. (wsiadł jechać?... Niestety nie ma już miejsca na "żeby") Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 17.08.09, 21:04 Tygrys, cóż za durne zwierzę, Chciał przejażdżki w Land Roverze... Wylądował w okamgnieniu Jako skóra na siedzeniu... (Fajna, lecz się kiepsko pierze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:39 Jeden proboszcz raz w Saabie leżał se na gołej babie. I tłumaczył się w natchnieniu: "Toć to skóra na siedzeniu, com ją znalazł wczoraj w pubie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:58 Z tyłu starego Moskwicza trzasła raz błona dziewicza. Młodzieniec słabe miał serce, więc leżał po chwili w erce, a tamten drugi skowyczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:35 Raz kiedyś starym Bentlejem jechała lesbijka z gejem. Potem na tylnych siedzeniach popadli w stan upojenia (z foliową torbą i klejem) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 02:07 Jechali raz Fiatem Złodziej z adwokatem... Prawnik rzecze: "Ej, człowiecze, Nie kradnij kół zatem". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 02:52 Właścicielem gdy chcesz być Toyoty Musisz spełniać warunki do joty: - stać cię musi na zakup - szcz... nie możesz do baku - a jak szczałeś, to ręce myć po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 10:16 Raz ogromny rekin-ludojad Zżarł Syrenkę, czknął, beknął, rzekł "To ja Chyba przypłacę zgagą. Ten kierowca (nie ma go!) Ssanie włączył, a to kawał gnoja!". Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 11:07 Siedzi frajer w Skodzie Fabii i panienkę na wóz wabi. Ona się nie skusi, lepsze auto musi kupić, by ją na wał nabić. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 02:30 Proboszcz wsiadł do nowego Nissana I zakrzyknął radośnie: "Hossana!". A jechała z nim panna, Więc prostuje: "Hosanna!" "- Waśćka milcz, kiedy jesteś zassana". Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 11:41 Wiózł przed boskie raz oblicze anioł dyżurnym moskwiczem filozofa, co klął: "Scheisse, jakimś mnie tu wiozą szajsem", był to bowiem Fredek Nietzsche. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 12:55 Lamborghini, Masserati, Rolls-Royce, Porsche i dwa Fiaty Plus Chryslera Saratogę, Quada oraz hulajnogę Ma w garażu szejk bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 13:27 Jaki z niego szejk bogaty? Wszak, to wszystko jest na raty. Auta, domy, nałożnice, Nawet od roweru sztyce. Chyba pójdzie Szejk na straty… Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 15:31 A co może Zaporożec? 300? Czy stać? Trudno orzec! --- A co może Zaporożec? Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 16:48 Gdy mnie wiozą Zaporożcem, mdli mnie, ale tylko troszkę. Gorsza Łada - z niej wysiadam, bo w Żyguli jestem w... trosce. Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 17:37 Wół miał zanieść do szkoły stół… Lecz w drodze niezdara wpadł w muł. - No, pośpiesz się, wole! - Nie robię, pier..lę! Niech dalej ten grat dźwiga muł! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.08.09, 18:36 A co może Zaporożec, Kiedy zima, śnieg na dworze? Wicher dmucha, Więc z łańcucha Lepiej go nie spuszczać może? --- A co może Zaporożec, W lato? Upał, jeszcze gorzej. Wrze chłodnica, Kierownica Może posłużyć za rożen. --- A co może Zaporożec? Mnie najbardziej martwi to, że Delegacji Innych nacji Nie przewozi, bo spadł sworzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 00:03 Co by zrobił facet w Kii, gdyby dostał skrętu szyi? Będąc właśnie w mieście X nie brałby z pobocza siks, w domu zaś małżonki- żmii. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 19.08.09, 10:04 Co gość zrobi w Polonezie, Gdy mu słoń na drogę wlezie? Czy z nerwów dostanie sraczki? Włączy przednie wycieraczki? Czy autostopem podwiezie? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 19.08.09, 11:21 Spotkałem raz amanta - Rwał babki na Trabanta. I nawet zerwał parę, (Niestety - wszystkie stare) I żonę policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 19.08.09, 12:30 Mknął raz drogą pod Tunisem gość z potężnym dość penisem. I gdy miał erekcję (ach!) wytknął go przez szyberdach, bowiem mknął Mini Morrisem. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 19.08.09, 13:09 Jechał sobie gość przez Jaffę, co miał ch... jak żyrafę. Więc nie myśląc długo, bach! Wytknął go przez szyberdach, ale nakrył go czarczafem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:22 Raz jechała Polonezem ciężka babka z lekkim zezem. Wprzód slalomem pruła żwawo raz na lewo, raz na prawo, a zwała się tak: Inez M. Bo wie każdy to, że gafa jechać nago bez czarczafa. Laenio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 23:09 Pruła setką babka w Jeepie, wtem jak w drzewo nie przyrypie! Ręka, noga, mózg, jelita... Babka w obłok zaś spowita mruga i się w ramię szczypie. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 11:25 Pruł raz setką gość w lincolnie, nagle w drzewo jak p...dolnie! Ręka, noga, wszystko w strzępy, a nad drzewem już dwa sępy, bo rzecz działa się w Sępolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 20.08.09, 09:01 Znam przypadek Maorysa - Tak długiego miał penisa, Że swym jadąc Jaguarem Z palm kokosów strącił parę (mimo tego, że mu zwisał). --- Amatorski filmik TiVi, Pokazuje, jak się krzywi, Kiedy penis, niczym boa Pień owija dookoła Płosząc stadko ptaszków kiwi. --- Widać, jak z palmy kokosy Spadają, słychać odgłosy... Ptaszki kiwi (w liczbie 4) Szczerzą dzioby do kamery... Jest i penis - dopadł go syf. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 20.08.09, 11:09 Jechał sobie w mercedesie gość o wielkim interesie. Figlarz był to, więc go wsadził na momencik pannie Jadzi w wyprzedzanym pekaesie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 20.08.09, 13:02 Cała sprawa się działa w Lublinie: Z żoną Zochą na targ wiózł* chłop świnię... Coś źle działo się z Zochą, Więc przesiadła się z lochą, Wykorzystać ten fakt teraz, czy nie? *oczywiście Maluchem Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 20.08.09, 15:57 Raz rolnik z okolicy Rajgrodu Wyszedł świtem do swego ogrodu. Kontuzjował ząjaca I z drzew ptaki postrącał Za pomocą porannego wzwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 07:42 Czterech kierowców miasto Brzeg Miało, co jeździli dobrze. Choć droga kręta, A lód na zakrętach - Jednak zdążyli na pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 10:01 Na targ w Czernobylu chłopaki Przynoszą znów rydze, maślaki... Lecz szukać by z świecą, Tych grzybków, co świecą, Bo nocą je zżarły ślimaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 10:24 Na targ w Czernobylu raz Przemko Przyjechał leciwą Syrenką. Za hrywien stoparę Dwie siatki z towarem Wziął. Resztę schował trzecią ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 10:59 W Czernobylu na targ mały Stiopa Poszedł raz (co bratankiem był popa). Psocił tak, że aż wujek Wrzasnął: "Przywalę..." (tu jest Przykład, jak można w trzy dupy kopa). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 15:14 Wciąż narzeka chirurg w Możejkach (choć za drzwiami się kłębi kolejka) Że mu zdarza się z rzadka Ciąć w trudniejszych przypadkach: "Patrz Pan - znowu zwyczajna stulejka!". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.08.09, 15:18 Raz wpadła Janowi do ucha Mucha, gdy radia Jan słuchał. Jan myśli: "fuksa dziś miałem, Żem słuchał, a nie czytałem, Dał 'sroka - do oka' by tu cham!". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 18:58 Gdy powódź się zdarzy w Dobczycach, To wtedy niejedna dziewica Stracić może swój wianek - Powodem strażak Janek, Co z pompką się czai w piwnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 20:47 Uczył rabin z Drohiczyna, Że pić lepiej nie zaczynać... Na to rabi ze Zbaraża, Że on inaczej uważa I że można strzelić klina. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 21:00 Uczył raz rabin w Szypliszkach, By nie siadać do kieliszka... Na to rabi ze Zbaraża, Że on inaczej uważa - Niegroźna jest biała myszka. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 21:16 Uczył rabin z Żytomierza, Że pijak do zguby zmierza... Na to rabi ze Zbaraża, Że on inaczej uważa - Prędzej w rowie będzie leżał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 22:02 Mądry cadyk pod Taszkientem W oburzenie popadł święte: "Czemu rabi ze Zbaraża Wszystkich nas tutaj obraża, Choć sam jeden abstynentem?" Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 23:48 Aż rzekł kiedyś rabin ze Zgierza Że sam pijać już nie zamierza A na to rabi ze Zbaraża, Że on nie inaczej uważa – Tak oto doszli do przymierza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 09:29 Mówi Icek rabiemu z Przeworska, Że po wódce go choroba morska Bierze, kiedy per pedes Zmierza w stronę, gdzie sedes I dziewica się śni (konsystorska). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 09:34 Nie pozwala Allah imamowi Gwałcić, kraść czy dać w mordę chamowi... Trochę zżyma się imam, "Cóż, że zasad się trzymam, Gdy ktoś MUSI - i to się samo wi(e). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 13:46 Katecheta w szkole (Nowa Huta) Woła Jasia: "Jasiu powiedz tutaj, Czy to Pan Bóg, czy Szatan Babę stworzył nam z gnata?" - Jaś: "Czy ziobro to było, czy kutas?" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 14:57 Raz PO-wiec* w szkole pod Radymnem Miał w zastępstwie "pożycie intymne"... Mówi więc do młodzieży: "Gdy Pan na Pani leży I jest sztywny - sprawdź, czy członki zimne". * nauczyciel Przysposobienia Obronnego Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 15:52 Zakonnica pobożna w Sanoku Obce ciało znalazła dziś w kroku... Czy to z krzyża jest drzazga?, Jakiś stygmat? Czy miazmat? Czy wibrator, co szuka od roku? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 16:05 Umartwiając, zakonnik z Orzesza Się biczował i na krzyżu wieszał... Przeor, by skrócić mękę Zdarł pokutną sukienkę Po czym długo go jeszcze pocieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 16:21 Wydawało się pannie z Rzepedzi, Że się amant skrył w krzakach i śledzi... Więc by znaleźć jego ślad Przeczesała zarośla - A tam tylko odchody niedźwiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 16:37 Raz na lekcji fizyki w Małdytach Jaś wyciąga paluszki i pyta: "Czy to prawda, że ciało Trąc się, będzie spadało?, Czy kit wciska nam Siostra Edyta?". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.08.09, 17:16 Raz na lekcji biologii w Małdytach Zosia palce podnosi i pyta: "Czy częste defloracje Poprawią reputację, Czy zepsuta jest ona już i tak?". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.08.09, 21:32 Raz księgowa w pewnym ważnym biurze Zapragnęła zatańczyć na rurze... Jej szef zaklął: o ku...! A skąd wezmę ja rur wam? Bo nie wiedział, choć był po maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 01:10 Wredny babsztyl, co w mieście żył Zwickau, Co dzień stroił się, perfumą psikał, Po czym biegł z psem na skwerek, Aby mógł pies (ratlerek) Oddać tam swój psi mocz oraz psi kał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 14:33 Do skazańców rzekł kat w Dobrym Mieście: "Teraz weźcie się sami powieście. Związek nasz Zawodowy Strajk ogłosił głodowy, Że się ściąć nie musicie, się cieszcie!". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 14:52 Do skazańca kat w Stalowej Woli rzekł: "A teraz to pewnie zaboli!. Pogotowie strajkowe Sprawiło to, albowiem, Żem zaostrzyć pala nie pozwolił" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 15:18 Włoski strajk kat prowadził w Krakowie, Więc do gapiów: "Panie i Panowie! Dziś nie palę jak leci - Tylko koty - a dzieci Pewnie jutro - i tylko w połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 16:10 A może by tak jakieś góry obrobić? Pewien ekolog na Babiej Górze Z troską rzekł: Ja cię, Góro, odkurzę! Bo turyści tu się pchają, Ale nóg nie wycierają, A kurz szkodzi okropnie naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 17:20 Stromą ścieżką gdzieś pod Gubałówkę Pnie się baca - i niesie jałówkę. "Baco," - pyta przechodzień "To już owce nie w modzie?" "- Ni, siem ino założył o stówkę". Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 17:56 Raz pewien góral na Giewoncie Oglądał z troską swoje prącie: Bo jeśli to nie syf, A – nie daj Boże – HIV, To mnie Święci Anieli brońcie! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 18:41 Na Szyndzielnię, skąd widoki sielskie Wielkie babsko się pcha z tłustym cielskiem... Powolutku...na szpilkach... Na sam szczyt...jeszcze chwilka... Kupka gruzów została pod Bielskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 18:50 Ksiądz misjonarz na Kilimandżaro Szedł tak wolno, aż poczuł się staro, Wlazłszy na szczyt padł nieżywy, A z niebios rzekł głos zjadliwy: Po coś lazł tam, durna ślamazaro?! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 19:23 Weszła kiedyś na sam szczyt Halicza Delegacja chłopo-robotnicza... Nie po Lenina śladach, Co mógł bawić w Bieszczadach - Lecz przed misiem zwiewali, co ryczał. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 21:00 Gdy marynarz raz wlazł na Szrenicę, to natychmiast zarzucił kotwicę. Ludzie mówią: „Mój Boże to są góry, nie morze!” On wie lepiej, on przecież oficer. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 21:32 Kiedyś na Świnicę (wiem z lokalnej prasy) weszła panna w klapkach (Boże, co za czasy!) Przez GOPR była zdjęta całkiem nieprzejęta - miała swoje zdjęcie już do Naszej Klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 22:17 Czując strach, aby Orlą iść Percią, Jan odwagę wzmocnił litra ćwiercią... I by w zamiarze wytrwać, Golnął jeszcze pół litra... ...tylko po co zapomniał na śmierć on. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 22:17 Wbiegła panna na górę raz Nosal Rozczochrana, w piżamie i bosa. Trzech uczonych (Kościelisko) Wyjaśniło wnet zjawisko: U podnóża napadła ją osa. Inspirowane chłopo-robotniczą delegacją Warianta:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 22:52 Na szczyt w deszcz szedł raz Szczepan z Ochoty, stromo, ślisko i same kłopoty. Nagle spotkał świstaka, spytał: Góra to jaka? Świstak zaś odrzekł mu: Szczyt głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 23:03 W gęstym lesie, hen gdzieś pod Chryszczatą Kopie okop partyzant łopatą. Więc tłumaczę spokojnie: "Już jest dawno po wojnie", "A jak wrócą, to co?" - on mi na to. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.08.09, 23:23 Pani z panem poszła na Granaty. Dziarska mina, tatrzańskie tematy. A nazajutrz z bólem ud jęczy: Na nic był ten trud… Wyznał bowiem, że już jest żonaty. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 00:16 Doszedł turysta aż na Granaty i tu dopadły go dylematy. Stopa poharatana, ręce - przy ranie rana… Trudne podejście, czy to stygmaty..? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 00:40 Już Caryńską idą Połoniną Pan Antoni z całą swą rodziną: Żona, Gienia, wuj z teściem, Sąsiad, dzieci, pies - wreszcie Dziadka duch, co iść chciał, ale zginął* * [pod Lenino] [pod Monte Casino] [pod drezyną] Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 11:58 Co dzieje się wokół Turbacza, To obraz nam Gorców wypacza: Parka szczytuje urocza, Zboczeńcy łażą po zboczach, Nikt tylko nie zwiera zwieracza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 18:30 Wspinali się raz pod górę Pomidor oraz ogórek... Ogórek się sprężył, W wyścigu zwyciężył Choć miał mizerną posturę. Wspinali się raz pod górę Pomidor oraz ogórek... Aż żleb po Zawratem Spłynął był tomatem - pomidor śliską miał skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 19:12 Dwaj zakonnicy, wszedłszy na Rysy, Pokazywali sobie penisy, A wtem nadciąga z wolna Cała wycieczka szkolna… (tu wyciął cenzor dalsze opisy). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 21:03 Dwie zakonnice pod Rozsypańcem Pokazywały sobie różańce... Co im je Wowa Wytatuował. (Gdzie - wiedzieć wielu Panów i Pań chce) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 22:20 Zamieszkał w wakacje u bacy gotowy się zabić (są tacy). Lecz odpowiedniej przepaści nie znalazł przez dni 14 i musiał już wracać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 22:46 Pani Wiesia na Kopie Magury Wrzask podniosła: Mam gdzieś takie góry! Strasznie tu jest nierówno I ja pieprzę to gó..., Zaraz wracam na wieś macać kury! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 23:12 Szczytowała Amelia na szczycie Myśląc, jakie wspaniałe jest życie. Lecz po zejściu z gór, Zwiał nim zapiał kur, A ją czeka dziś tylko już tycie… Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.08.09, 23:29 Pewien Żyd, będąc na Araracie, Znalazł sznur, gdzie suszyły się gacie. Wnet raban zrobił z tego, Że go gacie Noego – Święte tak, że pojęcia nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.08.09, 00:14 O wspinaczce górskiej Jan zamarzył, Plecak wdział, w turystę przepoczwarzył... Człapie w ciężkich swych butach, Lecz ni śladu gór tutaj... Czemu, ku..., gór nie ma na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.08.09, 10:50 Raz na Wierchu Butorowym, Młody juhas, silny, zdrowy Miał ochotę na kozice Ale mu dyrektor (vice) TPN to wybił z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.08.09, 12:30 Dajmy na to w... Czernohorze Każdy orze, tak jak może. I tylko głos słychać Jóźka (gleby mu nie sięga kuśka) "To ja może się położę". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.08.09, 14:26 Raz ukazał się bacy na Raczy Święty Józef (jakże by inaczej?) I powiada doń: "Baco, Grzesznyś jest, że nie ma co... Może tyś także mnie przeonacył" Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.08.09, 17:58 Pewien milioner na szczycie Kościelca Na klęczkach wyrzekł się „złotego cielca”, Bowiem w uszach dzwonienie Uznał za objawienie. Ludziska w górach dostają pierdzielca. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.08.09, 12:19 Raz na szczyt, który zwie się Lackowa Wyszedł pop - i swe ... nogi rachował. Choć się ilość zgadzała, Za to jakość ich stała Adekwatnie do gór - szkoda słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.08.09, 13:44 Na wycieczkę na Wielki Szczeliniec Iść zachciało się pewnej babinie... Że nerwowa, cholera I na lasce się wspiera - Czy na ilość to szczelin nie wpłynie? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.08.09, 15:03 Biegnie owca do Baraniej Góry Pewnie goni ją tam zew natury... Wtem głos słyszy na szczycie (a liczyła na krycie) "W chowanego??? - może w szachy któryś?" Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.08.09, 18:49 Trzech turystów pod Żabim Szczytem Straszne wiatry puszczało odbytem. Bo gdy ceper wpier.oli Cztery puszki fasoli, Górska cisza zaczyna być mitem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.08.09, 21:54 Spytano raz drwala: "Co kornik w p i e r d a l a?" Zrobił mądrą minę: "W p i e r d a l a świerczynę, Co mnie, czyli drwala, cholernie w p i e r d a l a". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.08.09, 07:50 Może w wersji dla nieletnich: Spytano raz kiedyś leśnika: "Co pokarm stanowi kornika?" Ten pomyślał chwilę, Rzekł: "Suche badyle, Co lasem były, nim tu wnikał". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.08.09, 07:59 Był grotołaz raz z okolic Jury, Co do każdej się wepchać chciał dziury... Aż spotkawszy Marysię, Utknął w Jaskini Pisiej (i nie pierwszym podobno był który) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.08.09, 08:22 Jego kumpel, co zwany był Krzysiem Eksplorować chciał Jaskinie Pisie... Ale straszny tam tłok, A więc może za rok? A i sprzęt lepszy też przydałby się. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.08.09, 12:53 Pewien książę raz wszedłszy na Gerlach Bąka puścił - znaczy sobie pierdł. Dla Uczczenia tej chwili Pomnik wnet wystawili, Ale pierd pomnik zmiótł tego earla. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 01.09.09, 20:04 Wchodzi gazda na szczyt Everestu, Patrzy - co to? Gaździna już jest tu? Zamiast siedzieć przy garach To się włóczy gdzieś stara! Więc się wkurzył gazda i morde stłukł. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 01.09.09, 21:13 Pewien Gruzin wlazł na szczyt Kazbeku Na czworakach, bowiem był na fleku, Tam, z pomocą szabelki, Wyrżnął inicjał wielki W intencji późniejszego „come back’u”. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.08.09, 23:46 A gdy powódź zaś zdarzy się w Sadach I mieszkańcy uciekną aż na dach, Strażak Janek mimo fali Pompką panny wnet ocali. Nie zapomni też o starych babach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blog Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:51 Więcej na ten temat tiny.pl/hhbxt :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 02.09.09, 21:51 Nielojalna jest Jola w Opolu, co na męża woła "Krasnolud". Gdy mąż sroży się o to, odpowiada z prostotą: "Albo rozwiedź się, albo to polub". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 02.09.09, 21:58 Nielojalna jest Jola w Tyrolu, co mężowi wciąż każe stać w holu. Gdy nieśmiało w drzwi puka, ta obłudnie: "Cię szukam wszędzie, co tak tu sterczysz, Karolu?!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 02.09.09, 22:06 Niespełnioną jest pani w Kairze, co żyć nie chce bez nart i bez łyżew. Przed dom rankiem wychodzi: "Może dziś się ochłodzi? Może na mróz strzykają mi krzyże?" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.09.09, 07:29 To lojalność u Joli z Rybnika Sprawia, że (zdaniem Joli prawnika) Gdy wychodzi z buldogiem I ten podniesie nogę Kuca obok i też na pień sika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 03.09.09, 08:42 Kto by widział panienkę z Krościenka wie, jak w talii straszliwie jest cienka. W jej wydaniu pasjanse to nonsensu seanse, a już grać z nią w cokolwiek, to męka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 03.09.09, 09:04 Równał szanse pan Józek nad Sanem, specjalista obróbki skrawaniem. Zatem dziś na ulicy się nie widzi różnicy między taką panią a panem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.09.09, 10:07 Chodzi nocą po knajpach Piotrkowa Smutny Pan. Z nim piła łańcuchowa. I już sam fakt ten sprawia, Pięciu piw nie zamawia Nikt, kto jeszcze tą zdolność zachował. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.09.09, 21:03 Pewien polityk wskoczył do Narwi, Gdy się urżnął, myśląc, że jest w Karwi. Wyszedł zadowolony, Że akwen nie jest słony, Bo mu się garnitur nie odbarwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 07:31 Raz nad dolą polityk z Marsylii Pracujących się kobiet pochylił... Licząc na reelekcję - Lecz srogą dostał lekcję Zamiast głosów pozyskał syfilis. Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 10:13 Gdy się wybierasz pod górę Ararat, Pomnij, by zabrać ze sobą aparat. Żyje tam stary Turek, Co pokazuje siurek zdobny w brylanty (każdy - jeden karat). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 11:45 > Gdy się wybierasz na górę Ararat, > Pomnij, by zabrać ze sobą aparat. Bo gdy szcz... będziesz z szczytu Tęcza w barwach błękitu Oraz żółci pojawi się zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 04.09.09, 10:18 Stary hrabia, co herbu był Wczele, popierdywał cichutko w kościele. Po mszy sina hrabina wystękała: "To kpina jak ksiądz kadzi- doprawdy zbyt wiele!" Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 20:51 W zaułku na tyłach Westminsteru Nasrali nocą goście z Ulsteru, Lecz ich wzięto za Polaków Ze słynnego miasta Kraków - Nie używali bowiem papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 21:53 Pewien miłośnik ryb w Bredzie Uwielbiał solone śledzie. A był wybredny taki, Że jadł tylko mleczaki, Gdyż, prócz smakoszem, był pedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.09.09, 21:57 Nielojalna jest Jola w Spale, co na męża woła "Pedale!" Mąż nie gniewa się o to, informując z prostotą: Polskie sądy karzą za to wytrwale. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 05.09.09, 09:50 Nielojalna jest Jola ze Słupska, bo nie daje mężowi dupska. Mąż zaś mocno wkurzony, wykrzykuje do żony: Gorszaś ty niż Nadieżda Krupska. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 05.09.09, 10:16 Nielojalna jest Jola z Parczewa, Co od rana wciąż śpiewa i śpiewa... Pewnie mogłaby dłużej, Ale w Prokuraturze Uważają, że śpiew ten nic nie wart. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 05.09.09, 10:22 Nielojalna jest Jola z Koluszek, bo urwała mężowi koniuszek. Teraz śmieje się z niego i nazywa lebiegą choć to ona popsuła podbrzusze. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 05.09.09, 10:37 Nielojalna jest Jola (Kalwaria) Więc zdradzany ciągle jej mąż Marian Kiedyś wkurzył się zdrowo: "Rozumiem - zawodowo, Ale czemu, kurna, wolontariat?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:11 Po obiedzie pan prezes X z Baku miał uczucie przykrego absmaku. Z tej to pewnie przyczyny, że dodano rycyny do sałatek mu z oleju braku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:42 Kiedy raz on i ona szli w Tule mając dosyć pomięte koszule, rzekła babcia jej z krzywa, że jest fleja leniwa, potem do niego czule: biedulek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:56 Smętny Kojot- wódz Indian z Iowa idąc na polowanie miał doła. Kiedy zaś wracał z niczym, patrzy nagle: coś ryczy! Bo miał dole bizona(bawoła) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 08:15 Stary szaman szczepu Czarne Stopy W swym wigwamie zaklina laptopy. Czary za USD 300,- Sprawią, że działa Vista. Sieć wigwamów zakłada - jest popyt. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 08:32 Był raz szaman ze szczepu Dakota - Setki kobiet czarami omotał. Omotane Indianki Miały w tipi firanki, Gdyż biznesmen to był, choć idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 08:44 Sławny szaman był ze szczepu Sioux W orle pióra ubrany i sztruks. Spec od wciskania kitu - Przy pomocy Manitu Zgagę leczył, kaca i refluks. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 09:00 Światły wódz, co przewodził Cheyenne'om Kupił sobie auto marki Renault I po prerii bizony Gonił nim jak szalony Nie przejmując się benzyny ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 11:59 Raz zwymyślał szamana wódz Kruków Od psycholi, matołów, nieuków... Coś w tym było na rzeczy Bo czarownik chciał leczyć Tomahawkiem łupież jego wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:22 Raz wódz Indian z plemienia Apacza szybko w drogę wyruszył do s.racza. Stał on dosyć daleko za skałami nad rzeką, więc po chwili smród wodza otaczał. Wariancie, bierzesz coś ostatnio?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 12:33 Kiedyś młody wojownik z Apaczy Z białą sqaw się zabawiał był w daczy... Rada Starszych plemienia Dała do zrozumienia, Że w wigwamie powinien był raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 12:46 Raz Irokez wodzowi się zwierza, Że łeb chętnie by ostrzygł na jeża... Rzecze wódz: "To jest głupie, Chyba po moim trupie..." I miał rację. Więc wodza mi nie żal. --- Biorę... się za wprowadzanie poprawek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:57 Za to inny Irokez (z Wybrzeża) pragnął na głowie mieć jeżozwierza. Złapał go i oswoił, lecz go ktoś, drodzy moi, potajemnie na końcu był zeżarł. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 13:41 Idąc w ślad Irokeza z Wybrzeża Inny ktoś się do skunksa przymierzał. Pomysł niezły był, ale Mimo licznych swych zalet, Skunks tak jakoś nie bardzo mu leżał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 14:02 Był Indianin z plemienia Navaho Co okładał swą sqaw grubą lachą... Więc się Wódz jego pyta: "A co na to kobita?" "Jak to co?" - mówi ten - "woła: Yahoo!!!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 14:55 Na swej twarzy wódz Bizon Szalony, kiedy krzyczał w wigwamie do żony, barwy wojenne nosił: ostry fiolet na nosie, na całości zaś kolor czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 15:04 Raz Indianin, a konkretnie Aztek Upolować pumę pragnął na stek... Biedak już nie zakuma, Że obiadem nie puma Dla Azteka, lecz dla pumy Aztek. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 15:45 Gdy po bitwie pewien łysy Szoszon Z pola walki na noszach był znoszon, Zaklął szaman - o kurka! Toż wycięli mu siurka, A nie skalp, tak jak zwykłym truposzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:47 Innym razem ten wódz Indian wielu na mustangu popędził do celu. Lecz do wioski zły wkraczał, bo choć zdążył do s.racza, to mu w klopie zabrakło papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 14:31 W końcu wódz wskoczył raźno na konia i w pięć minut odległość pokonał wziąwszy papier, pęk liści, zdążył, wytarł...aliści przed wigwamem wlazł w kupę bizona. I to chyba już koniec opowieści o zmyślnym wodzu Apaczów- Wolnym Stolcu :);) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 14:56 Bynajmniej... Z gie bizonich sprzątnąwszy i sików, Skoczył na koń ten Apacz z gastryków... Pędem przemierzył błonie, Wraca - a wigwam tonie W całej kupie nowych limeryków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 07.09.09, 10:28 Młody Czejen- gej, Piękna Sekwoja, złapał sobie na lasso kowboja. Ten mu uciekł, nie wrócił... Do dziś Czejen się smuci, że nie było efektu joja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 07.09.09, 10:42 Sprytny Kojot, wódz Siuksów (Oregon) tomahawkiem siekł- ciął wroga złego. A po wrzaskach i jękach poznał, że lewa ręka (ta odcięta) to była jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 07.09.09, 10:50 Miała jedna panienka- Czejenka okulary jak szklanki dwa denka. Więc po zdjęciu ich zmierzchem mogła dosiadać wierzchem Pstrego Konia raz (męża), raz Zenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 07.09.09, 10:58 Tak powolny był wódz Szybka Strzała, że się w głos śmiała zeń wioska cała. Śmiał się też jego koń, ale gdyby ktoś doń mówić miał, niech się zwraca per "wałach". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 07.09.09, 14:29 Pewien Apacz, ksywka Rączy Jeleń Był Manitou ponoć jednym z wcieleń. Z tym, że wcielał się rzadko Z pewną młodą mężatką Kiedy męża nie było* w niedzielę. * Gdy mąż wracał, to Rączy był Jeleń. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 07.09.09, 15:04 Straszną siłą odbarzon był Huron, Co tomahawk w palcach zwijał w rulon. Ale siła z rozsądkiem Nie szła w parze. Narządkiem Tym miast zabić, jeno sprawiał ból on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 07.09.09, 17:28 Młody Czejen zupełnie dla draki miast przepasek biodrowych szył fraki. Jak wioskowa wieść niesie to zaszywał się w lesie, gdzie szył z łuku i w kolorze khaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 08.09.09, 11:45 Oskalpować chciał Huron Apacza, Ale plany mu nieco wypacza, Fakt, że mimo proszenia, Zaklęć. gróźb, w drzwi walenia Nie opuszcza Apacz ciągle sracza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 08.09.09, 12:12 W swojej wiosce podobno Apacze Zbudowali nowiuśkie dwa sracze - Jeden duży, publiczny, Malowany w wzór śliczny, Drugi mniejszy - na wizytę Kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 08.09.09, 19:47 Nawet Indianie z obu Ameryków, Znani z talentu do strzelania byków, Choć są mistrze w sprawie dymów, Nie umieją puszczać rymów I nie znają niebiańskich limeryków. Odpowiedz Link Zgłoś
1.palnick1 Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 09.09.09, 03:54 Nawet Indianie z obu Ameryków, Znani z talentu do klecenia limeryków, To są mistrze w sprawie Manitou, choć się gubią - dzisiaj tu i w poezji robią masę byków. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 09.09.09, 08:00 Do Indii pojechał Indianin, By stwierdzić: "Pomysł jest do bani, By stadka piesków preriowych Na święte wymieniać krowy" (Bizonów gdyż już ani-ani). Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 09.09.09, 10:19 Znani z tego Indianie są Hopi, że ich nikt nie potrafi wytropić, żyją jak lat wstecz setka: uprawiając poletka. Ale kultur indyjskich konopii. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 09.09.09, 17:55 Plemię Indian jest w stanie Nebraska Co ni pralki nie zna, ni żelazka... Chodzą goło, lecz modnie Bo malują się w spodnie Bywa też, że w eklerek kutaska. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 09.09.09, 20:15 Dwie posiada małżonki Pajuta, więc w podwójnych on tonie zarzutach młoda - wciąż strzela focha, że jej chyba nie kocha, stara - że do wigwamu wszedł w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.09.09, 13:18 Trzecią żonę dokupił Pajuta, Co jest ponoć normą w stanie Utah. Teraz szoruje szczotką Żony swej kibić wiotką, Bo przez obie została opluta. Czwartą żonę dokupił Pajuta Co też ponoć normą w stanie Utah. No i problem ma z głowy - Jego lepsze połowy Żrą się z sobą miast walczyć o fiuta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinda Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.09, 16:12 Piątą żonę już wabi Pajuta na swieżego, słodkiego andruta. A ta wredna cholera wciąż w portfelu mu gmera no a w łożku wyłazi z niej brutal. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.09.09, 16:55 Kiedy sześć żon zgromadzi Pajuta To zgorzkniały się robi zeń smutas. Bo jak znieść kobiety tyle Co nie milkną na chwilę? Że aż uszy mu więdną. I kutas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinda Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.09, 17:48 Siodma squo już w wigwamie Pajuta, przyszła nocą ("zgubiłam tu buta"). Okazało się z ranka, że ta nowa bogdanka to pamięta powstanie Kossutha. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.09.09, 18:21 Ósma squaw w blady świt do Pajuta Przyszła mówiąc: "drugiego mam buta". But na stopę jak ulał, A squaw takoż na ciula Pasowały - została więc tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kilosera Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.09.09, 18:52 Osiem zon to dobytek Pajuta - z tego slynny on w calym jest Utah. Ciasno strasznie w wigwamie, na dodatek jak stanie to nie wcisniesz juz w wigwam ni druta. Odpowiedz Link Zgłoś
kilosera Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 11.09.09, 13:06 I kolejna juz squaw u Pajuta (pochodzaca z samego Lancuta). Przez nia maly amorek trafil celnie go w worek* strzala. Strzala byla... cokolwiek zatruta. * rodzina twierdzi ze w osierdziowy Odpowiedz Link Zgłoś
michalcyprian Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 06.09.09, 18:43 Naprędce w pociągu wymyślone wspólnymi siłami, mocno grafomańskie ale dostarczyło nam mnóstwa zabawy i śmiechu: Pewnej środy trzech gości z Lublina W pociągu nad morze lecz nie do Szczecina Gdzieś za Dęblinem pomyśleli o wódce Jeden się stawiał lecz złamie się wkrótce Tak się zaczęła ta podróż ku stoczni Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 10.09.09, 17:08 W sprawie kobiet miał stary szejk radę, Że nie wzwód je podnieca - a spadek. I nie żadne tam prącie, Ale stada wielbłądzie Oraz pałac - koniecznie pod Rijadem. Odpowiedz Link Zgłoś
184l Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 16.09.09, 19:36 W pewnym watku, w necie, (a dzialo sie to w lecie ), zabrano sie(podejrzewam, ze to mania) do tekstow u p o rz a d k o w a n i a!! Humor to najlepszy na swiecie:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:40 Stary hrabia we włościach z wsi Czacz chciał hrabinę ujeżdżać jak klacz. Lecz już jej części tylne zajął właśnie dżentylmen, nie wiadomo skąd i kto on zacz. Jest tu kto?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 23.09.09, 23:44 Czaczę poczuć chciał maczo pod Czaczem, więc z partnerką się zaszył na daczę. A że gość był u dołu rozwinięty jak wołu, więc poczuwać on czaczę to ma czem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 23.09.09, 23:52 Imć hrabina (Francuska Riwiera) W starym hrabim widziała ogiera. Dosiadała go. Pech Hrabia padł, ogier zdechł... Nie ma siodła założyć gdzie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowicjusz Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 18:56 24" Pan, co trochę na forum się leni, tak napisał do panny Laenii: że się wcale nie chwali, ale tyle ma cali... Rower, który tej nabył jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 24.09.09, 20:26 Gość portalu: Nowicjusz napisał(a): > ale tyle ma cali... > Rower, który tej nabył jesieni. Pan od razu mnie bardzo rozchmurzył, bo pan musi okropnie być duży! A że nie mam drabiny, zrobię pyszne muffiny, a pan w zamian mi karnisz odkurzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 24.09.09, 22:45 Gospodyni domowa z Piwnicznej ma skłonności maso-sadystyczne. Z wałkiem oraz kopystką jest gotowa na wszystko, więc mąż w domu jest dość sporadycznie. (burdel w kuchni jest więc ustawicznie) (szepcze: "Marian, zaczynam, już krzycz: "Nie!") Tak mnie te muffiny natchły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomek Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.78.183.* 23.09.09, 22:49 Limeryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponton Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.78.183.* 23.09.09, 22:53 Fajnie rozwiązane dodawanie nowych limeryków:Limeryki Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Ballada o proktologu 25.09.09, 16:45 Którą ułożyłam dziś w przypływie weny przy garach, robiąc placek z cukinii. Tzw. twórcze gotowanie :) Raz gejowi z miasteczka Trzebinia spora w dupie utknęła cukinia. Poszedł do proktologa, który rzekł: Olaboga, po co żeś pan cukinię tam wtryniał? Na nic skargi, lamenty i płacze, drugim razem pan wtryniaj kabaczek, tera biere obcęgi, bedzie trochę mordęgi, tera dzielny pan bądź jak Apacze! No nie mazgaj się pan, to się zdarza, zawsze mogło być gorzej: bakłażan, miałem także pacjenta, który wtrynił tam pręta i trza było zawezwać ślusarza. Był tu także totalny raz przypał: major, który se wsadził niewypał. Zawezwałem sapera i gdy saper tam gmerał, pacjent bluzgał i groźnie nań łypał. Pomagałem też pewnej damulce, co jej w dupie utknęło Fa w kulce, innym razem Żywiecka, co ją lubię od dziecka, usmażoną, mniam mniam, na cebulce. Miał tu również raz jeden desperat w dupie flaszkę Johnniego Walkera. Gdym ją wyjął paluszkiem, to od razu wziął duszkiem sam opróżnił ją ciul ten i sknera! Innym razem zaś zjawił się imam, co miał w dupie butelkę Jim Beama. Gdym ją wyjął, zawodził: "Niech cię Allach nagrodzi!" przez megafon, więc była zadyma. A ostatnio to przyszedł z ulicy pan polityk, zdaje się z lewicy. Ja mu stamtąd z mozołem całą Polskę wyjąłem, chcesz pan zerknąć? Wciąż mam ją w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.09.09, 18:12 :))) Pan, wróciwszy z pobytu w Kantonie znalazł gumki część w małżonki łonie. Ta przytomnie: kochanie, okresowe badanie się odbyło, jak widzisz, w bon tonie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Ballada o proktologu IP: *.chello.pl 07.10.09, 22:41 Laenio, genialne :) Nie śmiem kontynuować tematu, bo jakby skończony ci on, więc trochę z innej beczki i bardzo konwencjonalnie: Był astmatyk znad morza Adriatyk, co nie przegrał żadnej z bijatyk. Choć był słaby jak mumia, to nikt trafić nie umiał w niego (przy tym był chudy jak patyk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorzej IP: *.chello.pl 07.10.09, 22:45 Pewien jarosz- dietetyk gdzieś z Krety pałaszował nocami kotlety. Rozdwojenie miał jaźni- druga jaźń najwyraźniej czuła pociąg do mięcha, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 08.10.09, 00:24 Pewna piękna kokota z Bogoty uczulenie miała na dotyk. Przez ten feler na ciele zarabiała niewiele, no i pozbyć nie mogła się cnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 23:12 Pewna pani (wysokie ma gaże) Pekin podbić dziś chce makijażem. Ale granie w tenisa to zwyczajnie jej zwisa. Na tym polu zwycięstwo mirażem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 11.10.09, 23:39 Czuły Tomek gdzieś pod Porażem inwestuje dziś w kamuflaże. Przez ten jego seksapil każdy w niego się gapi, więc ukrywa się pod makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:25 W telewizji dziś pewna dziewczynka upolować pragnęła rodzynka. Ale tam, gdzie się pęta, upoluje agenta i dopiero to zrzednie jej minka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 15.10.09, 10:50 Pewna dzielna kobieta w La Costa była pewna, że wszystkiemu sprosta. "Czyżby?..."- tak raz przez głowę myśl przebiegła jej, bowiem właśnie cząstką dławiła się tosta. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 15.10.09, 12:27 Pewna siostra (zakonna) w Kabatach Bardzo chciała w klasztorze mieć brata... Biskup zabrał tu głos, Że brat ma ten, no... nos Przeto siostry zajść mogłyby... w katar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 22:54 Zdziś ekolog, gdy puścić chce bąka, pędzi szybko w to miejsce gdzie łąka. A do Zoo wyprawia - kiedy puścić chce pawia. Brak pomysłu gdy seks na pająka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 18.10.09, 23:22 Ekolożka zaradna na Brożka celowała w bezmięsnych pierożkach. Zamiast farszu ziemniaki, ser, a skutek jest taki, że mąż stale na głodzie i proszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.10.09, 23:58 Wszystko zjeść mógł ekolog z Szczecina, Byle tylko w potrawie był szpinak Ekologa tym żona Nie była zachwycona - Po szpinaku zbyt w łóżku się szpinasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 19.10.09, 00:22 Duże wzięcie ogrodnik ma w Żorach u pań, lecz nie za zbiór pomidora. Powodzenie ma takie, bo szpanuje szpinakiem, zwłaszcza kiedy upycha go w porach*. *w spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 19.10.09, 22:38 Ogrodniczki mąż na Azorach żonę śle do od-seksu-doktora. A przyczyna jest taka: on by chciał na czworaka, ta zaś wiecznie chce na pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.10.09, 11:36 Niewysoki ogrodnik pod Brasem się nawoził czasem potasem. Zrobił wielki się macho, tak, że drzewa pod pachą łaskotały go, kiedy szedł lasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:42 Zdziś ekolog (pochodzi ze Zgierza) regularnie się czesze na jeża. Swą dziewczynę namawia: "Zrób makijaż na pawia, bo wyglądasz jak ryba - nieświeża". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.10.09, 22:36 Straszny skąpiec z dzielnicy Zasanie był uprawiał nagminnie czytanie. Polegało to na tym: schodził antykwariaty, w których pytał co chwila: "Czy tanie?" (właśnie odkryłam genialną nazwę księgarni z tanią książką: "CZYTANIE". Napis jest dwukolorowy i dzieli wyraz na czy-tanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 22:04 Przed księgarnią o nazwie CZYTANIE Zdziś przystanął i myślał: "Czy panie?" Bo ostatnie przygody nadszarpnęły przychody. Jak tak dalej zostanie czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 21.10.09, 22:31 Przed księgarnią o nazwie CZYTANIE Pan Jan raczej chyba nie przystanie. Od poezji, niestety, Pan Jan woli konkrety, I jak czyta już coś - to czyta "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.10.09, 12:18 Fryzur stylistka (wieś Kulesze) w miejscach intymnych się nie czesze. Wiem, że opinię tym swą szargam, - rzekła raz kiedyś - lecz fryz targam, kiedy z klientem co rusz grzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.10.09, 19:42 Zobaczył gość ze wsi Brudno Neapol i umarł. Trudno. Lecz potem żałował, Że tak się zachował, Bo na cmentarzu jest nudno. PS. Na razie jest nudno, ale wkrótce nastąpi ożywienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.10.09, 20:51 Gdy zobaczył Neapol gość z Gdowa, Zanim umarł, długo wymiotował... Nie przypuszczał ten bidok, Że nie umrze "na widok", Lecz po pizzy, co tu ją spróbował. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.10.09, 22:09 Myślał człowiek raz z Gdańska Stogi Jak tu umrzeć na końcu drogi, Kiedy będzie miał dość… Światłą radę dał ktoś: Musisz tylko wyciągnąć nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 25.10.09, 22:55 Ofiara wypadku z Konina Rozmyśla o kraksy przyczynach W końcu (już w trumnie) Stwierdza rozumnie: Na szczęście nie moja to wina! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 09:27 Raz desperat się w Szklarskiej Porębie Na wysokim powiesił był dębie... Wściekli byli przechodnie, Bo widać tylko spodnie I nie można przyglądnąć się gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 26.10.09, 12:09 Pewien pechowiec z Upity ponury był i przybity. A gdyby kto pytał: przybiła kobita do paździerzowej go płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 26.10.09, 12:30 Raz pewna dewotka z Parczewa trafiła po śmierci do Nieba. Lecz kiedy podała u Wrót spis dobrych swych czynów i cnót, rzekł Piotr: "Dzięki, ale nie trzeba". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 12:55 Nędzny żywot zakończyć gość w Rdzawce Chciał w niewielkiej się topiąc sadzawce. Więc u szyi z kamieniem Skoczył - choć jest wspomnieniem - Wciąż się czkawką odbija pijawce. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 18:33 Obieżyświat głupawy z Ornety, jednym słowem idiota i kretyn, Bonę ujrzał i skonał, miasto bowiem on Bona z Neapolem pomylił, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 21:40 Zaś z turysty, co w mieście żył Rumia, pozostały dziś zwłoki i mumia. W Neapolu zmarł, bowiem o tym mieście przysłowie zbyt dosłownie niestety zrozumiał. Ps. Chyba trochę przekombinowałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 22:01 Ujrzał Neapol człowiek z Gniezna I przeżył, bowiem przysłów nie zna. Żona rozczarowana Zastrzeliła go sama, Co później trzech turystów zezna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:41 Jest lebiega spod Tarnobrzega, co na żonce swej zwykle polega. Jak się raz zamienili, poległ w tej samej chwili i jest dzisiaj po kilku zabiegach. Pięknie Wam idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 26.10.09, 23:37 Ujrzał Neapol człowiek z Trzebini I na sam widok aż się poślinił... Gdy w trumnie legnął Udławion flegmą Ksiądz finansowy poprawił wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 26.10.09, 23:55 Cały w plastrach dziś Zdzich pod Opolem, gdy szlag trafił znów żonę, Mariolę. A zasłużył: bo Zdzichu jej podsuwał po cichu widokówkę pod nos z Neapolem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 07:14 Wieść gruchła, że w gminie Rzepin Będzie tamtejszy Sanepid Tych, co do Italii Jechać by się bali Na HiV i Neapol szczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 09:30 Choć Neapol Zdzich ujrzał ze Zgierza, to nie umarł i mrzeć nie zamierza. Miasto czeka na trupa, ale Zdzisiek się uparł i tradycji się wciąż sprzeniewierza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 09:51 Kolejny napolimeryk: Choć zobaczył chłop pewien z Kostromy raz Neapol, uniknął był komy. Neapolu więc rajca uciął za to mu jajca, miasto bowiem tym odarł z renomy. albo: Choć zobaczył chłop pewien z Kostromy raz Neapol, uniknął był komy. Włoski więc prokurator dziś oskarża go za to, że Neapol tym odarł z renomy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 10:22 Inna wersja pierwszego limeryku. Tak jest chyba lepiej, bo usuwa dwuznaczność z 1 wersa: Choć Neapol zobaczył Zdzich z Kierza, to nie umarł i mrzeć nie zamierza. Miasto czeka na trupa, ale Zdzisiek się uparł i tradycji się wciąż sprzeniewierza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 10:24 wersu, oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kilosera Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 13:43 W Neapolu Zocha spod Zgierza sposobila sie do pacierza. Bo myslala, ze Zdzichu umarl, a on po cichu tylko sobie po prostu lezal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.10.09, 13:47 Gdy Neapol Zdzich ujrzał z Gomory, zamiast umrzeć uderzył w amory. Takiej nabrał oskomy, że bilet do Sodomy na ostatnie dwa nabył wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.10.09, 15:21 Pewien Zdzisiek, co leży w Pasłęku, już Neapol odwiedza bez lęku. Wprawdzie wieko zabite, lecz tę włoską kobitę obsługuje przez dziurę po sęku. Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 15:48 Jakiś czas temu dowiedziałem się, że jest gmina Kąśna Dolna Rzekł mi wójt że Kąśną Dolną Tak traktować nie jest wolno Jak zwyczajne inne gminy Gdy spytałem o przyczyny To wójt wziął i mnie pie...nął!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinda Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.09, 16:16 Chodzi Ann po Neapolu (przyjechala tu z Tyrolu) z mezem Santosem; mruczy pod nosem: "umrzyj juz stary ramolu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinda Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.09, 16:38 No i nie zmarl w Neapolu Santos. Je obiad w Tyrolu. W zupce plywa wiele jarzyn: por i seler i cala puszka wikolu. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 27.10.09, 21:09 Podjął ryzyko gość z Otorowa Lecz się do niego wpierw przygotował. Obejrzał Neapol w TiVi A jednak pozostał żywi Tylko się ciężko był rozchorował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 28.10.09, 10:14 Szczwany góral z dzielnicy Harenda w Neapolu dzień cały się szwendał i normalnie to przeżył. Nagle rumor, coś leży- patrzy - a to upadła legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.10.09, 10:34 A może: a to właśnie upadła legenda Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.10.09, 22:15 Chociaż usłyszał raz Gruzin spod Gori VEDI NAPOLI, E POI MUORI, to przeżył ten bidok zabójczy ów widok, bowiem z języków znał tylko maori. (bez sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 28.10.09, 22:45 W Neapolu słysząc gość z Gori, że tu "VEDI i POI MUORI", poczuł był silne dreszcze oraz jakiś smród jeszcze (mówiąc krótko narobił se w pori) (też bez sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 28.10.09, 23:18 Roztargniony staruszek żył w Żarach Co Neapol też zwiedzić się starał. Zdrowy wrócił - ot szok: "Znów pojadę za rok Lecz tym razem to już w okularach." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.221.* 07.11.09, 12:24 Spadochroniarzowi raz (wieś Chanie) Podziurawili spadochron dranie Spadał jak wór piachu Zesrał się ze strachu Lecz przeżył - miał miękkie lądowanie Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 29.10.09, 07:53 W Neapolu turyście spod Gori rzekł Włoch "vedi, e poi muori". Lecz nie umarł ten bidok przez zabójczy ów widok, bo z języków znał tylko maori. (tak chyba lepiej) Kurraro, kapitalne! Stachu, wariancie, 3bezatu również szacunek! Ps. Kurraro, Stachu, imho Stachu nie ma racji co do 5L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 28.10.09, 22:27 Stachu, może i masz rację ;) Tak napisał desperat spod Crappo, by przed śmiercią niczego nie zapo- mnieć: - pistolet - i trutki - podlać kwiatki - list krótki - i zobaczyć cholerny Neapol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 29.10.09, 00:21 Z W. Brytanii niejaka jest Brenda, która życia się uczy na błędach. Neapolu więc raczej drugi raz nie zobaczy, żeby znowu nie kopnąć w kalenda- (rz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 29.10.09, 00:45 Tam, gdzie miasta Neapol rogatki, wampir głodne pociesza wciąż dziatki. A jest problem prawdziwy, bo ktoś ciepły i żywy tutaj -raczej przypadek to rzadki. czy ten temat się nigdy nie wyczerpie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 29.10.09, 15:10 Z dala widać Neapol,noc głucha, sucha szwenda się z kosą kostucha. I na oczach wraz z brzaskiem wiąże sobie opaskę ("Lepiej- mówi- na zimne jest dmuchać") widocznie nieprędko... Stare przysłowie mówi: Nic tak nie ożywia akcji, jak dobry trup. I proszę!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.10.09, 08:29 Tenisistka na kortach raz w Doha serwowała wzdychając wciąż och! A! Tłum wyrwany z marazmu także dostał orgazmu... Tylko Zdzisiek uparcie na śpiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 30.10.09, 10:45 Rzekła w końcu kostucha w Napoli, że od kosy już ręka ją boli i że ledwo jest żywa, no więc z miasta wybywa i wszelakie przysłowia p...doli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 30.10.09, 21:50 Piękne podsumowanie serii ;) Feministka zapiekła z Możejek sika zawsze po męsku przez lejek. I do członków z reguły ma stosunek dość czuły: dobre, tanie, za kilka kopiejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara 1 listopada IP: *.chello.pl 31.10.09, 12:18 Dziś po zmierzchu na Łysej Górze będą grzmoty, pioruny i burze. Poncz grzać będzie się w kotle, tańczyć będą na miotle damy, zaś dżentelmeni na rurze. Cudownego sabatu dla 3Bezatu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.10.09, 12:21 Idzie Jurand w Spychowie przez pola, ślepy, niemy, lecz większa niedola, że Krzyżacy, hultaje, pozbawili go jajek, Henryk w książce zaś sprawę tę olał. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 31.10.09, 12:24 Gdzie Grunwaldu bitewne parowy kroczy upiór rycerza bez głowy. Chęć go wzięła na białki, łba więc szuka i pałki, cios Krzyżaka był bowiem fachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 18:56 Pewien Zdzisiek na kortach w Katarze zamiast grywać, to siedzi wciąż w barze. Takiej doznał zachęty, gdy usłyszał: "Bar wzięty..." Stwierdził hardo: "Się jeszcze okaże." Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.11.09, 11:25 Przez moczary, co w gminie są Stróża, biegnie upiór, a przed nim jak burza jego głowa ucieka, bo po sześciu jej wiekach wyewoluowały odnóża. Coś mało zaduszkowo w tym roku... No i urodziny 3bezatu przeoczyłam, wszystkiego najlepszego 3bezatu! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.11.09, 16:26 Przez bezdroża koło Raciborza Lekkim kroczkiem mknie też strzyga hoża. Radość wielka rozpiera Duszę jej et cetera, Że robaczek jej butów nie pożarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 03.11.09, 18:43 (trochę hardkorowo wyszło) Głodny grabarz gdzieś z Kołobrzegu odkrył dawno istotny ten szczegół: Otóż w zleżałych zwłokach niezbyt świeża posoka, a najmiększe jest w środku, nie z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 03.11.09, 19:33 Trup z cmentarza (chyba Białołęka) się pogrążył w skomleniach i jękach. Mówią jemu: „Nie pękaj!” a on klęka i stęka: „Wszak to męka – odpadła mi ręka” Do Kurrary i Laenii - Dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 03.11.09, 22:23 Pewien grabarz chciał raz nocną porą z obcą panią obcować nad Morą. Pani ta niezbyt miła tak mu się rozłożyła, że aż musiał posunąć ją sporo. (z cyklu makabryków niewyszukanych) Rzekł nieboszczyk świeżutki z Arbatu, że powiedzieć w tej kwestii coś ma tu. Że nad świętem Zaduszek lekki, zwiewny jak puszek zawsze duch się unosi Bezatu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 04.11.09, 18:06 Utrapieniem był grabarz z Ursusa, co w grób świeży miał zwyczaj dać susa. Choć do figli był skory, jednak mówił "I'm sorry" zawsze, kiedy trup jeszcze się rusał. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.wojnar Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 04.11.09, 19:18 Czarny rycerz Franciszek von Wikno Białą Damę raz prawie był bzyknął. Była piękna jak anioł, rzucił przeto się na nią, lecz przez ciało jej tylko przeniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 04.11.09, 19:37 Drapał truposz się raz w Ostrołęce, aż część ciała została mu w ręce. W dół opadła mu szczęka, więc czym prędzej gość klękał, by pozbierać ją z ziemi naprędce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 04.11.09, 19:49 Na cmentarzu wśród krypt (Ostrołęka) kwestowała raz Danuta Stenka. I niejeden duch przecie, gdy się brał ją przelecieć, wpadał po niej niestety na Gienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.11.09, 12:10 Pewien duszek z cmentarza w Połczynie się zakochał w miejscowej dziewczynie. Choć nierada mu była szybko się rozłożyła. Duża wilgoć jest w tej rozpadlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 06.11.09, 14:31 Ginekolog w stanie Nevada z pacjentkami ma problem nie lada. Bo co którą chce zbadać, mówi jej: Proszę siadać, to mu każda się zaraz rozkłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.146.202.240.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.09, 00:53 Na ulicy Czerwonej Gwiazdy narzekania rozległy się gazdy, że coś jedzie z przystanku. Wyszło zaś o poranku, że to zaśmierdł się tak rozkład jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.221.* 07.11.09, 12:36 Opowiadano we wsi Chanie Zdarzenie dziwne niesłychanie Aktorskie trupy (to nie wygłupy!) Rozłożyły się na polanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.221.* 07.11.09, 12:31 Stara dzi.ka w Ostrołęce Zapytała "Ja cię kręcę?" Jęknął diuk Zamiast nóg Rozłożyła tylko ręce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.221.* 07.11.09, 14:12 Mawiał grabarz z Krety Rozkładając Grety Truchło: "Spuchło Ci dupsko niestety!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.221.* 07.11.09, 14:45 Grabarz z Ornety Mruknął do Grety: "Twe truchło Już spuchło To lubię! Rety!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 21:59 Czarny rycerz Franciszek von Wikno aspirynę Bayera raz łyknął. Bowiem ciężki był frajer i uwierzył w ten bajer. Parę wieków więc temu już fiknął. Czy pan WW dostał mojego maila (piąty wers)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.mobile.playmobile.pl 10.11.09, 18:19 Raz rycerzowi pod wsią Kórnica Zatrzasnęła się na łbie przyłbica Próbował otwieraczem Lecz puściły zwieracze I wtedy trafiła go ku.wica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.mobile.playmobile.pl 10.11.09, 18:20 Podczas pikniku w Wygonie Mówiono o samogonie Że znał ten napitek Już australopitek Stąd z trudem trzymał się w pionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 11:36 Pewna panna, co mieszka we Wrzeszczu, jesiennego uwielbia szum deszczu. By ją lepiej zrozumieć chłopak zaczął też szumieć... Więc mu rzekła: "Spier... ty leszczu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.228.* 11.11.09, 16:38 Kuchcik-samolub (Gdynia) Kiedy zmywa naczynia (mnóstwo ich ma) Do zlewu szcza Innym nie daje - świnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 11.11.09, 23:40 Raz homofob z ulicy Wieszcza znalazł w którymś z pośladków swych kleszcza. I na samą myśl o tym, że to samczyk jest, poty go oblały i strasznie wręcz wrzeszczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 11.11.09, 23:23 Niedojrzała panienka z Argenty- ny durzyła w przystojnym się denty- ście. I w czasie borowań doznawała szczytowań... Wbrew pozorom nie będzie już puenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 12.11.09, 09:09 Stomatolog Mariolka gdzieś w Kętach raz wyrwała z korzeniem pacjenta. Trzeci wers oraz czwarty nic w zasadzie nie warty i znów puenty brak. No gdzie ta puenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 12.11.09, 09:12 Inna rosła dentystka z Kórnika rwała chłopięciu ząb bez stanika. Widok biustu- wymienia w roli był znieczulenia. Puenta: STOMATOLOGII UNIKAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.85.* 12.11.09, 16:09 Do stomatologa w Pustkach Przyszedł pacjent z ryjem w chustkach I poznał dentysta Że to satanista Po czym? Po trzech spróchniałych szóstkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.85.* 12.11.09, 16:07 Mężczyzna co w Mławie się wychował Wszystkim kobietom dziurki świdrował Gdy widział szparkę Chwytał wiertarkę I bez pardonu zęby borował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.85.* 12.11.09, 16:11 Ambitny satanista w Belfaście Czyni ferment w wyznaniowej kaście Bo z rozumu korzysta Intelektualista Wie że trzy szóstki to osiemnaście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisropad Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.dsl.club-internet.fr 12.11.09, 17:15 Jesienne liscie a chodnikiem przechadza sie klient z licznikiem. Ile ich jeszcze spadnie do zimy? Ach, z liczeniem nie poradzimy- Statystyk prawi z miejskim straznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 21:01 Pewna pani (wieś Cichy Zakątek) raz do roku ten robi wyjątek: by z przesądu wyjść oków, nie odczynia uroków. A tu właśnie trzynasty jest piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 18:37 Pewien Anglik, co mieszkał w Oksfordzie, kazał mówić do siebie milordzie. Z lorda tylko miał pozę przez zwyczajną lordozę. Twarz zaś taką, że mówmy o mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 18:50 Pan do sklepu raz poszedł "Natura" po nalewkę co zwą denaturat. Dawniej było borygo, płyn do okien Indygo; zdecydował: dziś pełna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.187.* 21.11.09, 13:02 Gdy postraszył rodzic syna na wyspie Kiusiu Co nie chciał zmówić paciorka i zrobić siusiu Że go porwie kudłata Bestia nie z tego świata Usłyszał: "Lubię jeździć do babci tatusiu!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 22:10 Z angielskiego. Durna Kaśka, tu winien wiek młody, raz usiadła na bramie zagrody. Buhaj, nawet wie który, tak nią majtnął do góry, że opadła po zmianie pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.198.* 23.11.09, 15:51 Poeta aż z Ameryki Pisał miłosne wierszyki Do Zuzi Po buzi Dał mu jej mąż za dwa byki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 12:19 Były premier (czas walki jest z grypom): "chce być pierwszą tak dobrą ekipom". Lecz wymierzać ma razy innym źródłom zarazy. Politycznym to jest przeciwnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 22:45 Pewien facet, co mieszka pod Zgierzem, regularnie miał problem z łupieżem. Za namową cnej damy mył szamponem z reklamy; stracił włosy przed trzecim pacierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.173.* 27.11.09, 16:37 Jeden desperat znad rzeki Bzury Wcierał w łysinę różne mikstury Mazidłem mazał Choć fryzjer kazał By czesał się od dołu do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara ŚWIĘTA :) IP: *.chello.pl 29.11.09, 23:26 Choinki panoszą się na sklepowych wystawach, zadziwiająco długie listy do Mikołaja/Aniołka/Gwiazdorka przyklejone do okien, dziatwa szkolno- przedszkolna ćwiczy role pastuszków i królów...chyba możemy zaczynać :) Łysy leśnik, pan Zbyszek z Pudliszek, kupił na porost włosów maść z szyszek. Wnet się pokrył igliwiem i się wcale nie dziwię, że w Wigilię go ukradł opryszek. Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: ŚWIĘTA :) 30.11.09, 10:34 Pewien pedał co żył w Nieporęcie Straszne rzeczy wyprawiał w adwencie Ot wypiąwszy się krzynkę Wtykał sobie choinkę Przy czym śpiewał kolędy zawzięcie Cześć! Dwa lata temu poszaleliśmy z limerykami świątecznymi i okołoświątecznymi :) Pozdrawiam adwentowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 94.254.185.* 30.11.09, 21:20 Na Mikołaja (wieś Rozbórz Długi) Wściekły się dzieci za złe usługi Nie wpuścił ich do sań Prezentów nie dał drań Stłukły świętego więc raz i drugi Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: ŚWIĘTA :) 30.11.09, 21:31 W małym państwie, co zwie się Andora wielki smutek dziś naszedł Gwiazdora. Skąd w tym roku prezenty? Kryzys wszak, myśli Święty… Daj im puszkę- mu rzekła Pandora. Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: ŚWIĘTA :) 02.12.09, 15:03 Dziadek raz na Mikołajki Dostał od wnuka do fajki Tytoń z miasta Amsterdam. Gdy go palił, mówię wam, Fantastyczne gadał bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 94.254.143.* 02.12.09, 16:30 Święty Mikołaj w Tiranie Takie miał upodobanie Że nie renifery Lecz co najmniej cztery Śnieżynki brał na śniadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Sztuczki IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.12.09, 11:26 Pewien chłopiec raz poszedł do kina, ale w kinie to zrzedła mu mina. Bo obejrzał maluczki, zamiast sztuki to „Sztuczki”, co ze wstrętem do dzisiaj wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Sztuczki IP: 188.33.98.* 04.12.09, 15:55 Hodowca dżdżownic rodem z Itaki Poszedł do kina na film "Pędraki" Podczas seansu Nie wyszedł z transu Bo sąsiad z lewej ściągnął gumiaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 13:38 Pewien rolnik na święta zimowe zamiast karpia hodował był krowę. Dla rybiego więc smaku pasał ją w tataraku. Mówił - dzwonko z niej będzie miarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: ŚWIĘTA :) 06.12.09, 13:57 z Humorum Misiania przemiła polować na post umyśliła (dwutysięczny konkretnie) więc bawiła się setnie kiedy rymy ad hoc wymyśliła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 188.33.57.* 06.12.09, 15:09 Ja biegłem z Kaługi Lecz padłem jak długi Niezła afera Bo jestem teraz Dwa tysiące drugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecque Re: ŚWIĘTA :) IP: 91.209.141.* 07.12.09, 09:12 Ryknął basem Mikołaj z Afryki: Czy te wyżej to są limeryki?! Nici będą z prezentów Gdyż co dzień nie bez wstrętu Zwykłe tutaj znajduję W I E R S Z Y K I!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: ŚWIĘTA :) 09.12.09, 14:55 Raz ministrant w mieście Kielce Mało nie zszedłby na serce Gdy ksiądz czując że go wzdęło Jęknął in excelsis Deo Po czym pierdnął na pasterce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.12.09, 15:22 Raz Mikołaj, gdy przybył do Kasi, dał prezenty i dalej się łasił. Ona była też miła i mu prezent zrobiła pod postacią Jureczka i Basi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: ŚWIĘTA :) 10.12.09, 19:02 Z opowieści tej można by wnosić, Że Mikołaj łaskawy dla łosi. Lecz nieprawda to - drań Wiąże reny do sań, Bo łoś mógłby prezenty zakosić. Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: ŚWIĘTA :) 11.12.09, 10:10 Gdy Mikołaj się zbudził w Narwiku Wzrok do siebie kalendarz mu przykuł Na nim dzień grudnia szósty Obok leżał wór pusty A swą rękę miał święty w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 89.108.246.* 12.12.09, 10:44 Ojca Saszy (Joszkar-Oła) Do szkoły dyrektor wołał Bo syn Mikołaja Pociągnął za jaja Do brody sięgnąć nie zdołał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radecque Re: ŚWIĘTA :) IP: 91.209.141.* 14.12.09, 14:49 Pewien facet w Nieporęcie Straszne miał wśród kobiet wzięcie Lecz w adwencie przyrzekł sobie Nie dotykać żadnych kobiet (za to konia bił zawziecie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 94.254.191.* 14.12.09, 16:17 Jeden opat spod Sulęcina Nagminnie trzepał kapucyna Na dłoniach miał owłosienie Stracił smak i powonienie W końcu i oślepł biedaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: ŚWIĘTA :) 15.12.09, 09:53 Inny gość pod Nieporętem Długo myślał nad prezentem Dla swej żony – był rozterce Aż natchniony po pasterce Dupę zerżnął jej ze szczętem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.12.09, 13:10 Pewien Zdzisiek mieszkańcem jest Raby, przed świętami się wybrał na baby. Gdy chciał wetknąć, zuchwalec, stwierdził - chyba zakalec. A to wtyk niemożebnie miał słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panidomu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.dsl.club-internet.fr 21.12.09, 15:13 Pewien karp w grudniu,w wannie tak spodobal sie pannie, za z nim kapieli zazywala, nawet z nim, o nieba!, spala! Czy ona zachowala sie karannie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: ŚWIĘTA :) IP: 188.33.235.* 23.12.09, 10:13 Cukiernik ze Starego Miasta Postanowił że się pochlasta Albo zarąbie (jak gieroj zombie) Bo miał wałek miększy od ciasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 19:38 W miejscowości, co zowie się Bara, pan na święta coś upiec się stara. Ze składników są rymy, dwa lub trzy synonimy. No a w roli kruszonki to gwara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ŚWIĘTA :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 12:03 Pewien facet na święta w Miami ugotował pierogi z grzybami. A że bardzo był szybki, to miejscowe wziął grzybki i brakuje go już między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: ŚWIĘTA :) IP: *.chello.pl 31.12.09, 02:20 Reniferom dwóm młodym w Ostródzie idzie praca w tę noc jak po grudzie. Gdy przewrócą znów sanie, elf wydziera się na nie, że przesada dziś jechać po wódzie. Wszystkiego najlepszego po-świątecznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 10:25 Życie jak bal a nie jak pokuta rymowanie - jak czysta nuta świata uroków za dnia i w mroku w tym Nowym Roku życzy nam Ruta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: NOWY ROK IP: *.dsl.club-internet.fr 31.12.09, 11:59 Na Nowy Rok do grobu krok, plasy i chasanie to jest, moj panie smiertelny skok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 20:22 Zaś Kurrara (nie z Białegostoku) na Rok Nowy ze Starego Roku do tych świata uroków jeszcze dorzuci z boku to, co najświętsze jest - święty spokój*. * jak wiadomo- nie moje... Jeszcze jedno życzenie mam tutaj: by została na forum nam Ruta. Bo ten wątek bez Ruty, to jak w styczniu czy lutym nie mieć futra, kaleson i buta. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 20:42 Na to z bramy pan Mietek wychynął: "Trzeźwość stresu wszelkiego przyczyną. Chciałbym życzyć więc, żeby w razie nagłej potrzeby, nie zabrakło wam nigdy na wino". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 20:59 Zaraz pewien polityk rzekł zgodnie, owszem, winko - nie grzechy, nie zbrodnie, lecz życzenie inne śle: "Byście na jednym krześle mogli siedzieć. Na dwóch niewygodnie". deser.pl/deser/1,83454,6974325,Dziwne__dlaczego_prezydent_siedzi_na_dwoch_krzeslach_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 21:07 Napisali w niejednej już księdze, że przydają się w życiu pieniędze. Życzę więc dla okrasy: KASY, KASY I KASY! (miast na bal iść, tu siedzę i ględzę) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: NOWY ROK 31.12.09, 21:18 3bezatu wam dzisiaj ze Wschowy życzy, żeby był rok odlotowy i bogaty i zdrowy, słodki jak tort bezowy… Przede wszystkim zaś, żeby był Nowy! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: NOWY ROK 31.12.09, 21:20 Zaś pan Mietek, co mieszka pod mostem jednym cienkim przywita rok tostem, lecz kalorii moc w płynie w jego wnętrze też wpłynie. Nie nazwałabym tego więc postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: NOWY ROK IP: *.chello.pl 31.12.09, 22:38 Nagle pisk rozległ się nieopodal, jakby Jelcz zahamował, czy Skoda. "Błyszczącego lateksu i śmietany do seksu w Nowy Rok!"- to dodała nam Doda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: NOWY ROK IP: *.147.12.101.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.01.10, 23:36 zapraszam na: niemierne-limeryki.blogspot.com/ Blog pół absurdem, pół serio, z niemiernym limerykiem w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 08.01.10, 22:18 Jak podało dziś radio: Pod Zgierzem latające widziano talerze. Bo gdy znów bez wypłaty wrócił Nowak do chaty, Nowakowa zmieniła się w zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 109.243.113.* 09.01.10, 09:20 Pewnej nocy do Sromutki Przyleciały ufoludki Jaśka porwały Bo poznać chciały Szlak do najbliższej wygódki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 10.01.10, 15:01 Na zimowym niebie w Kołbieli dziś pojawił się Heli zeppelin... nic dziwnego, bo jeszcze trzyma ją po Sylwestrze kac, co wielkich powala twardzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 18:40 Pewna pani (karnawał i bale) do kreacji swych dobrać chce szale. Już dobrała partnera, który szale przebiera. Lecz do niego też różne ma "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 14.01.10, 18:00 Wciąż odwalał urzędnik pod Splitem (a wyniki miał znakomite) pewną trudną robotę. Okazało się potem, że zawzięcie odwalał gość kitę. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 14.01.10, 21:07 Wciąż odwracał astronom nad Donem, zawodowym tu mówiąc żargonem: jakieś niebieskie ciało. Potem się okazało, że odwracał on kota ogonem. Pozdrowienia Kurraro:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:33 Autobusu kierowca pod Barem wciąż zawracał na drodze- dasz wiarę? Na kolejnym zakręcie zgadł pasażer na rencie, że kierowca zawracał gitarę. Pozdrawiam, Bezatu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 14.01.10, 23:08 Wciąż przewraca niedojda w Miami się do przodu (i w tył też czasami). Po bolesnym upadku siada zwykle na zadku, no i nadal przewraca …oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 14.01.10, 23:52 Raz polityk, choć chory obłożnie, chciał przewrotu dokonać bezbożnie. Więc raz w porze obiadu rzeczywiście dał czadu: wziął przewrócił kurczaka na rożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 15.01.10, 00:26 Claire, lubieżna położna w Paryżu, tam przyczyną demograf.jest niżu. Bo rodzące się dzieci bach- przyjmuje jak leci w dół od krzyża odważnym negliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.128.* 15.01.10, 08:48 Policjant rzeczny pod Stryjem Znał się z wędkarzem Dmitrijem Co to niby Łowił ryby A zawracał Wisłę kijem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 16.01.10, 11:09 Obyczajów stróż pod Białowieżą wyrugować chce nierząd wśród zwierząt, ciągle chęć ta go kręci, mimo zasp i zamięci, czeka tylko, gdy drogi odśnieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 16.01.10, 11:46 Dla odmiany zoolog z Sedony Seksualnie pobudza bizony I cel taki ma w głowie, By ich zwiększyć pogłowie Osobiście, lub z pomocą żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 16.01.10, 12:27 Entomolog - dywersant z Popradu populację chce zwiększyć owadów a szczególnie się stara on w zakresie komara (w interesie obcych wywiadów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:00 Leśniczynie pod Białym Borem mąż wymyśla zachrypłym tenorem : "masz mi ładnie się ubrać, nie przebrana za żubra w naszym sadzie obgryzać z drzew korę !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki-owaki Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:15 Na czubie włoskiego buta Poetka co nieco struta Biadoli, że jej wiersze Nie są same pierwsze (Ale to nie Ruta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.233.* 16.01.10, 16:36 Zootechnik ze Wschowy Zanim zapłodni krowy Zgłębia poziom wiedzy Z sąsiadką na miedzy Do książek nie ma głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 109.243.151.* 15.01.10, 13:17 Konserwatysta ze wsi Kapice Zamiast spodni założył spódnicę W dzionek Bronek Statut partii wywrócił na nice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 109.243.151.* 15.01.10, 13:14 Rockowy muzyk z Ankary Kumplowi z grupy rzekł: Stary Wbij to do główki! Gdy gram solówki Nie zawracaj mi gitary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 94.254.146.* 15.01.10, 19:04 Wte i wewte nad Kantonem Latał ekolog balonem Miast szukać wśród chmur Ozonowych dziur Wykręcał kota ogonem! Odpowiedz Link Zgłoś
radecque Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze 18.01.10, 14:15 Nauczyciel WF w mieście Łeba Fikał kozły w przód w tył tak jak trzeba Lecz gdy przykład młodzieży Chciał raz dać jak należy Fikać kozły to wziął się wyjebał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.01.10, 14:23 Na czworakach z baru "Pod Grapą" wracał Józuś czkając i sapiąc. Skutkiem tej eskapady tajemnicze są ślady ... Dziś uczeni orzekli : TETRAPOD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajkuś Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: 188.33.85.* 20.01.10, 16:33 Opisano w gminie Szadek Bardzo ciekawy przypadek Turystę na łące Raz-dwa wzięło słońce Dopiero gdy wypiął zadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.01.10, 17:24 Wypełzł z baru sir Thomas, trup prawie, i hołd złożył naturze na trawie. Widząc ślady,"Holmesie", Watson rzekł, "zdaje mie się, że szły tędy niedawno dwa pawie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.01.10, 17:55 Biesiadnicy nocą w Rewalu wznieśli gromko pieśń o góralu. przez to echo, co w górach wszystkim pękła ruptura a wzywany góral zmarł z żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Limeryczyć każdy może trochę lepiej lub gorze IP: *.chello.pl 20.01.10, 22:28 Na weselu brać z miasta Ujsoły głośno śpiewa, że "Hej, hej, sokoły". Choć jak spojrzeć dokoła, zgoła zero sokoła, tylko pawie, jak zajrzeć pod stoły. (i znów z pawiem wyszło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara konkurs! termin: 23.01.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 17:25 www.wrzeszcz.info.pl/page.php?id=1282 Odpowiedz Link Zgłoś