aniacz40 14.06.08, 13:56 Witam jestem mama 10 miesiecznej Zosi,która ma zespół cri du chat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zzzz Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 03.08.08, 10:56 Czym mogę Pani Pomóc? Jestem ojcem dziecka z zespołem cri du chat Odpowiedz Link
kasia.kostecka katarzyna 22.08.08, 12:35 tez mam dziecko z tym syndromem.szukam terapii zeby zwiekszyc szanse corki na lepszy rozwoj.czy posiada Pan taka wiedze?-bylabym wdzieczna. kasia kostecka Odpowiedz Link
aniacz40 Re: katarzyna 19.09.08, 15:52 Witam.W jakim wieku jest pani dziecko?moja mala ma 14 miesiecy.Ma swietna panie rehabilitantke,dzieki ktorej juz samodzielnie siedzi i szykuje sie do raczkowania,co przy tego typu zespole jest rzadkoscia.Jesli ma pani jakies pytania sluze pomoca.Ania Odpowiedz Link
kasia.kostecka Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 22.08.08, 12:32 Jestem mamą cztero letniej córeczki Wiktorii.z checia nawiaze z Pania kontakt.Wiki tez ma syndrom "kociego krzyku",ale zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko i pojawil sie na swiecie zdrowy synek-Jakub.serdecznie pozdrawiam. Kasia Kostecka Odpowiedz Link
michu_1974 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 03.09.08, 09:29 Witam Pani Kasiu, widziałem wyzej Pani post z którego wynika, że szuka Pani informacji o terapii - mamy 4-letnią Emilke z Cri-du-chat - chetnie podziele sie doswiadczeniami. Prosze o kontakt. Pozdrawiam Michal Rzepka Odpowiedz Link
kasia.kostecka witam 24.09.08, 22:08 szukam kontaktu w celu wymiany doświadzeń w wychowywaniu maluszka z syndromem "kociego krzyku".Córcia ma 4 lata i jeszcze nie chodzi,ma ciagła i dobra rehabilitacje,ale efektów wiekszych brak.Martwie sie ze nie bedzie wcale chodzic.Szukam takze terapii która usamodzielni mojego skarba na tyle zebym mogła w miare sama egzystować w społeczeństwie.serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: witam 28.09.08, 00:04 Moja Zosia ma 14 miesiecy.Jest po operacji ringu naczyniowego,to wada serca.Miała splecione naczynia wokół przełyku i krtani,przez co nie mogła połykac i miala duze problemy oddechowe.Spedziłysmy od chwili narodzin w Centrum Zdrowia Dziecka prawie trzy miesiace.To tam wszystko się zaczeło...Do operacji była karmiona sondą,którą miała w nosku.Operacja sie udała,Zosia połyka choc krztuszenia sie zdarzaja.Ma tez głęboką wiotkość krtani,strasznie głośno chrypie i wogole wydaje dziwne dzwieki:)Gdy wychodzimy na dwór czy gdzie kolwiek zaraz sie wszyscy patrza,bo Zosienki nie da sie nie slyszec:) Urodziła sie w zamarticy i niedotlenieniu.Miała wylew drugiego stopnia i dostała 4 pkt.Apgar.Zosia bardzo często choruje,zazwyczaj to zapalenie oskrzeli,pluc,ucha.Niestety kończy sie to najczesciej pobytem w szpitalu.Słabo przybiera na wadze wazy 7kg.Mowi ka i ga:) Jest rehabilitowana 2 razy w tygodniu,od poczatku przez tą sama osobe,a jej osiagniecia sa dla mnie cudem...gdyz zosia zaczeła raczkowac.Ma w sobie tyle siły i checi do życia,że gdy patrze na jej postępy to aż płacze.Dla mnie moja córeczka jest cudem,który mnie spotkał.Są dni rozpaczy,załamania,takiej nie mocy,ze juz mam wszystkiego dosc.Ale są też te wspaniałe.Jest ciezko.Najgorsze to te pobyty w szpitalu,jak trawimy to lezymy minimum dwa tygodnie.Moja Zosia ma oslabione napiecie miesniowe,a pani córeczka?Jak zaczeła sie wasza historia?pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
ania.k40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.04.11, 13:19 Witam Bardzo dawno tu nie zaglądałam...W tej chwili moja Zosia ma 3,7 lat i chodzi do przedszkola integracyjnego.Czy ktoś jest z Warszawy lub okolic?Prosze o kontakt Jak radzi sobie pana córeczka?pozdrawia Anna Kłosowska Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 16:15 Witam.Jestem tu nowa i nie moge sie jeszcze odnalezc w pisaniu:) Dziekuje za odzew.Moja Zosia ma 14 miesiecy.O jej zespole dowiedzielismy sie gdy miala 9 miesiecy.Jest mi bardzo trudno sie w tym wszystkim odnalezc.Zosia czesto choruje,co konczy sie prawie zawsze pobytem w szpitalu.Czy w pani przypadku tez tak było?czy mala sie dlawila,krztusila(mnie to ciagle przeraza)boje sie jak Zosia sie krztusi,ze nie dam rady jej pomoc i mysle o najgorszym.Ciagle sie o nia boje,zeby tylko jej sie nic nie stalo.Czy pani rowniez miala takie leki,obawy?pozdrawiam Ania Kłosowska Odpowiedz Link
edyta0201 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.01.19, 15:43 Dzień dobry urodziłam córkę z tym zespołem będę wdzięczna za każdą informacje. Naradzie jesteśmy w szoku i nie wiemy co dalej. Zostawiam namiar do siebie edyta.gas@interia.pl Odpowiedz Link
michu_1974 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 03.09.08, 09:27 Witam, Mamy 4-letnią córkę z Cri-du-chat jeśli możemy jakoś pomóc prosze o kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 16.09.08, 11:05 Również szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat.Jestem mamą 13- letniej córki z w/w zespołem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 09:42 Chyba nikt tu nie zagląda...Jeszcze raz bardzo prosze o kontakt.Chciałabym się zorientować czy mają państwo te same problemy z dzieckiem co ja (np.z jedzeniem,mową itd.) Każdy z nas ma jakieś doświadczenie i swoje spostrzeżenia,warto by sie tym podzielić myśle że bardzo by to nam pomogło.Lekarze nic nie wiedzą o tym zespole a opracowań też jest nie wiele.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 15:47 Witam.Nie zaglądałam,gdyż nie stety byłyśmy znów w szpitalu:)moja Zosia często choruje.Córeczka ma 14 miesięcy.Urodzila się wcześniakiem o wadze 2300.Teraz wazy 7kg.niestety przybiera na wadze b.slabo.Odruch z ssania miala b.dobry od chwili narodzin,niestety miala problemy z połykaniem i oddychaniem,wiec trawilysmy do czdz.i tam stwierdzono wade serca tzn.ring nadzyniowy,Byla operowana i dzieki operacji zaczela polykac,niestety zdarzaja sie krztuszenia(co czasami mnie az przeraz)Zosia nie miała specyficznego placzu kota,wiec o tym ze Zosia ma cri du chat dowiedzielismy sie gdy miala 9 miesiecy.Od poczatku miala duzo problemow,wiec wkoncu zaczeli podejrzewac chorobe genetyczna,no i padlo ze to akurat ten zespol.W wieku 13 miesiecy usiadla po raz pierwszy samodzielnie:)bylo to niesamowite przezycie.Moze napisze mi cos pani o rozwoju ruchowym swojego dziecka.Moja mala jak narazie mowi tylko "ka ka "."ga ga":) Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 16:00 Witam.Moja Zosia ma 14 miesiecy.Jak narazie jest tylko rehabilitowana.Chcialam sie zapytac,bo pana coreczka jest juz spora,czy odpoczatku miala logopede?u kogo szukaliscie pomocy?Jak pracowaliscie nad rozwojem umysłowym,kiedy zaczeliscie?Zosi rozwoj ruchowy jest na poziomie samodzielnego siedzenia,no i okazywania checi do raczkowania:)pozdrawiam Anna Kłosowska Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 19:50 Witam.Córka urodziła się z wagą 2050 i miała 45cm.Obecnie ma 19kg a wygląda na 6-7 lat.Charakterystyczny koci płacz u niej występował do roku.Z jedzeniem u córki mamy od początku kłopoty.Nie miała siły ssać,więc "karmiliśmy" ja butelką.Wyglądało to tak że wlewaliśmy jej po troszku do buzi,coś na zasadzie karmienia strzykawką (straszne przeżycie).Wogóle miałam wrażenie że więcej zwraca niż wypija.Pierwszy rok był najgorszy bo nie miała jakby siły ani woli życia.Karmiliśmy ją w/g zegarka (sama się nigdy nie upomniała o jedzenie - jak to robią zdrowe dzieci).Mieliśmy specjalny zeszyt gdzie pisałam ile i o której piła.Po roku się jakby przebudziła no i zaczęła lepiej jeść no i w końcu zaczęła się uśmiechać!!! Obecnie je tylko płynne papki bo się dławi.Sok pije przez rułke a też potrafi się porządnie zakrztusić.Dla mnie to istny horror.Od jakiegoś czasu ma też kłopoty z przełykaniem zmiksrowanego obiadu.No i te ataki w nocy.Wygląda to jakby się czymś zachłystywała.Myśleliśmy że to refluks ale USG to wykluczyło.Logopeda i psycholog był prawie od początku a obecnie ma nauczanie indywidualne w domu.Rehabilitacja od urodzenia.Niki urodziła się spastyczna i z przykurczami oraz z poważnym,postępowym skrzywieniem kregosłupa.Gdy miała 5 lat zaczęła chodzić(radość nie do opisania).Mówi nie wiele mama,tata,pa pa ogólnie sylabami no i "po swojemu" ale dużo rozumie.To taka mała strzyga- nasz najukochańszy skarbek.Mam pytanie czy pani córka miała operacje przełyku? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 22:22 Witam.Zosia miała tylko operacje na ring naczyniowy.To jest wada serca,poprostu miała splecione naczynia wokół tchawicy i przełyku,dlatego miAła problem z oddychaniem i łykaniem.Nie mogła dobrze oddychać od chwili narodzin,ani jesc.Byla karmiona przez sonde,ktora miala zalozona do noska.W szpitalu gdzie rodzilam,nie mieli pojecia skad te problemy i dlatego przewiezli nas do Centrum Zdrowia Dziecka.Tam od razu zrobili dokladne badania i wyszlo ze to z powodu,tego ringu.Spedzilysmy tam prawie 3 miesiace.Operacja pomogla:)Zosia zaczela polykac i lepiej oddycha,ale tez sie potrafi zakrztuści przy jedzeniu,a nawet własna ślina(przeraza mnie to) poprostu musze ja wtedy poklepac,lub potrzasnac,wyciagam jej tez sline gruszka,strasznie sie wtedy boje zeby mi sie nie udusiła.Czy pani rownież tak się bała?Jeszcze tyle przed nami...moja Zosia jest jeszcze malutka.Czesto tez choruje,a to ucho,oskrzela,pluca.Niestety zazwyczaj konczy sie to szpitalem.Jest strasznie silna i dzielna:) jej usmiech,cos co zrobi nowego jest najcudowniejsze,cieszy tak strasznie mocno,ze dodaje mi sil,bo naprawde czasami jest tak ciezko,ale pani napewno coś o tym wie:)pozdrawiam ciepło.Prosze jeszcze cos napisac.Mam nadzieje,że bedziemy w kontakcie.Ania Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 19.09.08, 23:58 Witam to znowu ja.Wiele przeszła pani z córeczką.Dla nas pierwszy rok też był ciężki.Co chwile dowiadywałam się że coś jest nie tak ze zdrowiem Niki.A to przecieki w serduszku (na szczęście zalały się same),a to kręgosłup się lekarzom nie podobał,na usg nerek jeden lekarz stwierdził że ma bardzo poważną wade(później to wykluczono).Jednym słowem co wizyta u jakiegoś specjalisty to się do czegoś przyczepili.Mieliśmy tego dość.A tak naprawde nikt nie wiedział co jej jest.Na badania genetyczne czekaliśmy wieki,z początku się nie udały i znowu wszystko od nowa.Gdy poznaliśmy wynik mieliśmy mieszane uczucia z jednej strony był ból i strach bo to ciężki zespół a z drugiej strony ulga że już wiemy że nie kluczymy po ciemku i można wkońcu to jakoś nazwać.Tyle że lekarze nic nie wiedzą o tym zespole.Ja wiem tyle co z internetu.Jest wiele opracowań ale w jęz.angielski.Ja uczyłam się francuzkiego i to lata temu.Pamiętam że pediatra gdy zobaczyła córke kazała mi ją trzymać "pod kloszem" nie dawała jej wiele życia.A tu Nikusia zrobiła psikusa.Okazała się bardzo dzielną dziewczynką z ogromną wolą życia.Nie zapomne jak się przewracała i wstawała żeby znowu próbować i tak jest ze wszystkim nie poddaje sie łatwo.Niki jest cudownym dzieckiem a jej uśmiech rozbraja wszystkich.Nasze dzieci są wyjątkowe wiele możemy się od nich nauczyć.Pozdrawiam ciepło i też mam nadzieje że będziemy w stałym kontakcie.Ewa. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.09.08, 09:35 Witam.Dziękuję za te słowa wsparcia:)to miłę.Ja sie bardzo pogobilam w tym wszystkim...to nasze pierwsze dziecko,jest mi cięzko,poprostu ucze sie tak naprawde wszystkiego od nowa.Nasze życie bardzo sie zmienilo od narodzin Zosi,przykre jest to,ze nie ktorzy bliscy,znajomi sie od nas odsuneli,nie wiem czy pani tez sie z czyms takim spotkala?Zosienka tez jest pod opieka wielu poradni w czdz.w Międzylesiu.Chyba byla we wszystkich jakie tam sa:)pierwszy rok to byly ciagle wizyty,konsultacje teraz juz sie uspokoilo.Jak narazie chyba dowiedzielismy sie juz wszystkiego.Jestesmy w poradni:kardiologicznej,laryngologicznej,dietetycznej,gastrologicznej ,genetycznej,audiologicznej,rehabilitacyjnej,neurologicznej.Zosia nosila aparaty sluchowe,bo miala niedosluch obustronny,ale oststnie badanie wyszlo ok.wiec jak narazie jest bez.Pomogly jej,to widac,zaczela bardziej reagowac na otoczenie,poprostu slyszec lepiej.Zosia na poczatku dlugo nie nawiazywala kontaktu z nami,nie usmiechala sie,nie patrzyla na mnie,nie reagowala wesolo na moj widok...teraz jest juz duzo lepiej,nie daje mi sie ruszyc,tylko zebym caly czas byla przy niej:)Jest mi troche ciezko ze wzgledu na to,ze mieszkamy z mezem sami,wiec maz na cale dnie do pracy,a my same.Nie mam pomocy,zeby ktos mogl zajac sie mala.Z nikim nie moge jej zostawic,oprocz meza.Babcie sie boja,ze sie zakrztusi,albo ja nakarmic.Troszke od Zosi stronia,chyba nie moga sie pogodzic,ze maja chora wnuczke.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.09.08, 13:27 Hej.Czytając pani ostatni post mam wrażenie że czytam o sobie.My mieliśmy podobnie.Pierwszy rok same wizyty,dołowanie- straszne.Później coraz lepiej.Niki do roku prawie wogóle nie płakała,było jej wszystko obojętne tzn.czy jesteśmy czy nie,czy ma mokrą pieluche czy suchą,czy dostanie jeść czy nie.Zero reakcji na otoczenie.Po roku gdy ustabilizowało się nasze życie,mała zaczęła dużo lepiej się rozwijać.Pokazał się najpierw grymas uśmiechu a potem naprawde zaczęła się uśmiechać.Niki jest naszym jedynym dzieckiem.Przed jej narodzinami prowadziliśmy może nie bogate życie towarzyskie ale napewno nie takie jak teraz.Znajomi się wykruszyli.Patrząc z perspektywy czasu nie brakuje nam ich.Mamy siebie i to nam wystarcza.Prowadzimy teraz inne życie spokojniesze i bardziej rodzinne.Na rodziców i siostry możemy zawsze liczyć bardzo kochają Niki.Ale nie zostawiam im córki bo też się boją ją karmić my już wimy co w razie czego robić a oni mogli by spanikować-dlatego nie ryzykujemy.Myśle że babcie Zosi potrzebują więcej czasu żeby się oswoić z sytuacją ale wgłębi serca ją kochają.Łatwiej by im było gdyby ją częściej widywały-bo jak takie dzieci nie kochać??? Tak jak Wy też mieszkamy sami.Mąż sam pracuje więc znam ten ból.Ale najważniejsze że mąż bardzo kocha córke,od początku w miare możliwości wszystko prz niej robił-karmił,przebierał,kąpał-to spowodowało że nawiązała się między nimi ogromna więź emocjonalna.Bardzo mnie to cieszy.My w trójke jeździmy dosłownie wszędzie razem -do sklepów,do kościoła,na turnusy rehabilitacyjne jak pogoda dopisuje to jeździmy na wycieczki,jesteśmy nie rozłoczni.Niki czuje się kochana i bezpieczna.I myśle że to jest dla niej najważniejsze.Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 29.10.08, 16:56 Witam pani Ewo.Mam pytanie w jakim stopniu pani córeczka mówi?Kiedy wogóle zaczeła?Szukam dziecka,które by mówiło,ale wydaje mi sie ze to jest nie mozliwe...nasze dzieci moga chyba mowic tylko sylabowo.Moze wie pani cos wiecej na ten temat?pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 30.10.08, 10:13 Witam.Niestety nasza córka nie mówi i myśle że tak już zostanie. Mówi tylko mama,tata,pa pa,lala,ala,ała.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
izunia.9 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 11.09.09, 17:48 Witam serdecznie!Czytając to, co Pani napisała w ubiegłym roku, odnosiłam wrażenie, jakby to było o mnie, o nas, jakby ktoś opisywał nasze pierwsze lata z Norbertem. Dzisiaj Norbert ma 16 lat i to, co przeżyliśmy, gdy był małym dzieckiem jest na szczęście wspomnieniem. Dziś jest świetnym, kochanym chłopcem,chodzi do szkoły, po problemach z dzieciństwa w większości nie ma śladu...Ale to, co przeżyliśmy najchętniej wyparłabym z pamięci.Ciekawa jestem, jak dzisiaj wygląda Wasza sytuacja, jak miewa się Wasze maleństwo, jak sobie radzicie? Proszę o kontakt:iza.met4@wp.pl,gg 7186470.Pozdrawiam serdecznie Iza Odpowiedz Link
ania.k40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.04.11, 13:23 Witam.Czy pani tu jeszcze zagląda?podam meila annaklosowska1@vp.pl proszę o kontakt pozdrawiam Odpowiedz Link
7malgos7 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 07.07.11, 18:54 hej moja Maya ma 16 miesiecy.zaczela siedziec kiedy miala 13 miesiecy.no i tu pojawil sie problem bo ostatnio nie chce siedziec. jak ja posadze to zaraz kladzie sie na plecy.moze ktos z was mial podobne doswiadczenia i wie jak sobie z tym poradzic.o staniu nie ma mowy kiedy probujemy ja postawic odrazu podciaga nozki do gory.o tym ze mamy problem z jedzeniem nawet nie wspomne -to chyba jest typowe.genetalnie jest przeslodka kruszynka.bardzo czesto sie usmiecha.jest kochanam prosze o kontakt moj mail to 7malgos7@wp.pl Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.09.08, 00:12 Jeszcze jedno.Z miesiąca na miesiąc będzie lepiej.Prosze mi wierzyć.Nasza Niki już mniej choruje jest bardziej zahartowana życiem.One naprawde mają siłe i wole walki i dają sobie rade.My tylko musimy im pomóc- wspierając je,będąc przy nich i bardzo ,bardzo je kochając.Jestem pewna że nasza miłość daje im właśnie siłe i wole do walki.Pozdrawiam ciepło.Ewa. Odpowiedz Link
bozena.dutkowska Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 15.10.08, 21:00 witam ja mam 23 letnia córkę o imieniu Beatka. Przebieg choroby w skrócie...Zaczęła chodzić w wieku 3 latek po rehabilitacji, bardzo dużo chorowała do 11 lat. Po wzięciu jednej dawki leków uodparniających choroby minęły jakby ręką odjął . Ukończyła szkołę życia w tej chwili uczęszcza na warsztaty terapij zajęciowej. Po ciężkiej pracy logopedy córka mówi sylabami. Niektóre wyrazy wymawia niezrozumiale dla osób obcych , ale w większości ja ją rozumie. Dla tych dzieci trzeba mieć dużo dużo cierpliwości, ciepła i miłości wsparcia całej rodziny. Dzieci z zespołem tym bardzo szybko rozpoznają osoby ,które są miło nastawione. Pozdrawiam Bożena. W razie pytań proszę pisać na maila bozena.dutkowska@vp.pl Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 26.10.08, 20:52 Witam mam pytanie,czy pani córka ma wade kręgosłupa? Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 28.10.08, 22:29 Witam.Nie nie ma tej wady.Pozdrawiam Odpowiedz Link
bozena.dutkowska Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 29.10.08, 17:01 witam. Nigdy nie miała sprawdzanego kręgosłupa,ale nie narzeka na niego i mysle ze nie ma jakiejś wady..a w jakim wieku ma pani dziecko? chłopczyk czy dziewczynka? Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 29.10.08, 18:38 Witam.Czy pani córka miała wiątką krtań?Moja ma i bardzo głośno chrypie.Gdy jestesmy na spacerze,czy gdzies wchodzimy,to zaraz ludzie sie patrza,bo Zosia tak glosno chrypie,ze nie da sie tego nie zauwazyc.A co najsmutniejsze to wogole jej to nieslabnie,mam wrazenie ze od poczatku jest taka glosna.Miala badana krtan i potwierdzila sie tylko wiotkosc,czyli mamy czekac mowia ze to minie:) pozdrawiam Odpowiedz Link
bozena.dutkowska Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 07.11.08, 21:00 Witam. Moja córka miała coś z krtanią ale nigdy nie chrypiała, ale dzieci z tym zespołem zawsze maja coś z krtanią, może udała by sie Pani do jakiegoś lekarza FONIATRY. Ja miałam skierowanie do centrum Matki Polki w Łodzi ,ale może ma Pani ma Foniatrę gdzieś bliżej, Foniatra by zbadał struny głosowe i by więcej coś pani powiedział. Niech pani sie nie przejmuje ludźmi, bo córeczka to na pewno pani najdroższy skarb na świecie. Pozdrowienia od mojej Córeczki. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 09.11.08, 20:44 Witam.Dziękuję za słowa otuchy:)Moja mała miała bardzo dokładnie badaną krtan w badaniu direktoskopijnym.Byłą w narkozie i obejrzeli jej wszystko dokładnie,powiedzieli ze trzeba czekac,a chrapanie minie:)Zosia nalezy do wielu poradni w CZDz w Miedzylesiu.A skarbem jest,ma pani racje,jest moim szczesciem,zyciem,poprostu wszystkim.Pani corka,jak sie nie myle raczej szybko zaczela chodzic,zadko ktore dziecko zaczyna w wieku 3 lat:)Moja ruchowo radzi sobie naprawde super.Ma 15 miesiecy,a juz raczkuje i zaczela sama wstawac:)podziwiam jej sile walki,jej ogromna chec,starania,podejmowanie kolejnych prob,gdy cos jej sie nieuda.Nasze dzieci sa niesamowicie dzielne.Pozdrowienia dla was i usciski Odpowiedz Link
bozena.dutkowska Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 11.11.08, 21:14 Moja Beatka zaczęła właśnie chodzić gdy miała 2 latka i 8 miesięcy po turnusie rehabilitacyjnym. Potrzeby fizjologiczne oznajmiała w wieku 6 lat. Moje życie było zawsze podporządkowane Jej, i nigdy sie nie załamywałam bo miałam oparcie w mężu i w rodzinie. Nieraz było mi trochę smutno ale szybko tę myśl wyganiałam z głowy ,że inne dzieci nie chorują a ona stale. Od 12lat przestała chorować. Ma dwóch wspaniałych braci Macieja i Łukasza w wieku 12 i 17 lat, mają z nią bardzo dobry kontakt . Niech Pani napisze czy Zosia tez ma rodzeństwo. Pozdrawiamy wszyscy proszę o podanie maila to wyślemy Beatki zdjęcia ,a Pani nam przyśle Zosi . Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.11.08, 17:41 Moja Zosia nie ma rodzeństwa.To nasze pierwsze dziecko:)Widze,ze Beatka ma dwoch braci,to milo.My moze kiedys tez sie zdecydujemy na powiekszenie rodziny,zeby Zosienka nie byla sama:)Ja rowniez mam duze wsparcie w mezu,teraz przekonalam sie kolejny raz jak wspanialego czlowieka mam przy sobie.Od poczatku wszystko przy Zosi robil,wspaniale sie nia zajmuje,a ona go uwielbia.Zapisalam Zosie do logopedy,bo jakos do tej pory tego nie zrobilismy.Zobaczymy co nam powie...Moja Zosia tez choruje,ostatnio bylysmy w szpitalu w kwietniu,maju i wrzesniu.Bardzo sie o nia boje,ale ona jest tak dzielna,ze wiem ze sobie poradzi.Teraz bardzo czekamy na pierwszy krok...stanie juz ma opanowane:)Mam jeszcze pytanie jesli pani pamieta,odnosnie zebow.Moja coreczka ma 15 miesiecy,a ma dopiero jednego.Troche sie nie pokoje,ze tak wolno jej wychodza.Moj adres ania.k4@vp.pl czekam na zdjecie i wysle rowniez Zosi.Pozdrawiam cala wasza rodzinke Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 30.10.08, 10:09 Witam.Mamy trzynastoletnią córke. Odpowiedz Link
justyna_1531 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 06.02.10, 21:20 Mam 7 letniego synka. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić dla niego. Chcę aby było mu jak najlepiej. Lekarze nic nie wiedzą więc trzeba sobie radzić.Z wielka chęcią wysłucham rad pani i innych . Proszę piszcie na mój e-mail: justyna1531@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
justyna_1531 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 06.02.10, 21:55 Mój syn ma już 7 lat ale zaczął chodzić gdy miał 3 latka wtedy dość niezręcznie a teraz jest już dobrze). Mówi tylko ''mama,baba, dada,tata'' , oraz reaguje na szczekanie psa ''ał ał''.. Rozumiemy się gestami lub on prowadzi mnie do celu gdy coś chce. Uwielbia się kąpać , gdy nie pozwala mu się czegoś zrobić wali głowa o twarda powierzchnię. Nie wiem co mogę jeszcze napisać. Tych rzeczy jest naprawdę wiele. W razie jakiś pytań piszcie na e-maila: justyna1531@wp.pl. (o każdej porze). Pozdrawiam Odpowiedz Link
edyta0201 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.01.19, 15:45 Ja potrzebuje każdej informacji mam 4 dniowa córeczkę z tym zespołem zostawiam namiar do siebie edyta.gas@interia.pl Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.11.08, 17:01 Witam.Mam pytanie...jak często wasze dzieci miały wizyty u logopedy? Bo moja mała ma chodzic raz w miesiacu.Martwie sie że to zarzadko.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
elakro Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 07.12.08, 15:28 jestem mama Marcina syn ma 37 lat uczęszcza na zajęcia w ośrodku terapii zajęciowej .Proszę o kontakt osobę która posiada dziecko w podobnym wieku pozdrowienia Odpowiedz Link
izunia.9 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 15.12.08, 20:09 Witam serdecznie! Jestem mamą 15-letniego chłopca z zespołem cri du chat i bardzo chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Dzieci takich jak nasze jest bardzo mało, więc - uważam - takie kontakty sa bardzo cenne. Pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link
ewa100000 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.12.08, 09:37 Witam.Mamy dzieci w podobnym wieku.Dlatego mam prośbe czy napisała by pani coś więcej o swoim synku.(Jeśli nie tu to chętnie podam swój adres e-mailowy.)Pozdrawiam serdecznie.Wszystkim życze zdrowych i spokojnych świat. Odpowiedz Link
izunia.9 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.12.08, 14:20 Bardzo chętnie:-))Ja wysyłałam do Pani wiadomość przez forum (nie bardzo wiem, jak to działa, ale zrozumiałam, że wysłana w ten sposób wiadomość dotrze na maila, jednak chyba nie dotarła).Mój adres:iza.met4@wp.pl Odpowiedz Link
edyta0201 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.01.19, 15:47 Witam serdecznie mamy 5 dniowa córeczkę z tym zespołem. Jesteśmy na razie w szoku i nie możemy się pozbierać. Prosimy o każdą informację która będzie pomocna. Zostawiam namiar do siebie edyta.gas@interia.pl Odpowiedz Link
beata-14 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.03.09, 18:23 aniacz40 napisała: > Witam jestem mama 10 miesiecznej Zosi,która ma zespół cri du chat Odpowiedz Link
5mm0nika Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 27.04.09, 19:30 ja mam chlopca z tym zespolem 5 miesiecznego.moze jakies info wymienne? gg16277941 Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 08.05.09, 22:06 Hej Moja Zosia ma wtej chwili 21 miesiecy.Jest wspaniałą,usmiechnietą pełną energi psotnicą.Jesli moge jakoś pomoc to chętnie.Proszę pytać.Pozdrawiam Odpowiedz Link
5mm0nika Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 20.05.09, 22:11 poprosze o meila do pani albo gg to moze uzyskam troszke informacji jak pani mala sie rozwija? Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 28.05.09, 22:02 Witam.Moje gg 3790368,a e mail ania.k4@vp.pl Moja Zosia usiadła samodzielnie gdy miala 13 miesiecy,raczkowac zaczela,gdy miala 14,obecnie ma 22 miesiace i chodzi trzymajac sie mebli.Bardzo czesto choruje od stycznia jest juz na 4 antybiotyku,a w tym byly dwa pobyty w szpitalu.Nie mozemy sobie dac z tym rady...ciagle cos lapie.Zazwyczaj to zapalenie oskrzeli.Pozdrawiam cieplo i czekam na odzew.Na gg jestem zazwyczaj wieczorem,gdy juz Zosia spi.W dzien zazwyczaj nie zagladam,bo Zosia nie sypia w ciagu dnia wiec nie mam na to czasu.Ania Odpowiedz Link
beata-14 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.03.09, 18:27 Witam,mam czteroletnią córeczkę z zespolem cri-du-cat.Szukam kontaktu z rodzicami chorych dzieci. Odpowiedz Link
aniacz40 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 28.05.09, 22:08 Witam.Prosze napisac cos wiecej o swojej coreczce,jak sie rozwija jak sobie radzi,czy chodzi do jakiegos przedszkola.Moja Zosia ma 22 miesiace,juz niedlugo skonczy dwa latka.Pozdrawaim Ania Odpowiedz Link
7malgos7 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.10.10, 12:58 Witam moja corcia zostala zdiagnozowana 1,5 miesiaca temu.Maya ma 7 miesiecy.Prosze o kontakt .7malgos7@wp.pl Odpowiedz Link
endzi88800 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 25.06.09, 20:01 Witam jestem mama 3letnie Patrycji i też ma zespół cri du chat. Chętnie się skontaktuje z panią. Podam mój nr. gg 778350 proszę o kontakt. Odpowiedz Link
kikakostecka Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 02.07.09, 14:04 Od roku nie zagladałam na forum!!! Sporo nas jest!Moja córa ma już 5 lat.Przeprowadziliśmy sie do Angli,ze względu na lepsze warunki leczenia i rehabilitacji Wiki! Mała chodzi do szkoły,uczy sie samodzielności,codziennie ma 2,5 godz rehabilitacji i widać efekty!!! :) Jeszcze nie chodzi sama ale przemieszcza sie swobodnie przy meblach! Jest spokojnym i uśmiechniętym dzieckiem! Z chęcią wymienie sie doświadczeniami z innymi rodzicami! Nr mojego GG 12311848! Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
jasio77_1 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.12.09, 14:05 Witam serdecznie Wszystkich Mam 9,5 miesięcznego synka, który jest trochę opóźniony ruchowo. Bardzo bym prosił o informacje jakie symptomy w okresie niemowlęcym mogą wskazywać na zespół cri du chat ? Czy np. koci płacz jest częstym objawem ? Za wszystkie informacje z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link
kikakostecka Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 30.01.10, 14:19 www.kasiakostecka.blog.onet.pl Odpowiedz Link
jasio77_1 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 13.12.09, 13:40 Witam, Mam 9,5 miesiecznego synka który lekko opóźnia się ruchowo tzn. raczkuje próbuje wstawać ale sam nie siedzi. Czy mogłaby Pani powiedzieć na jakich symptomach oparliście Państwo rozpoznanie ? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam mój e-mail wm@medicavera.com.pl Odpowiedz Link
edyta0201 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 05.01.19, 15:40 Witam ja w środę urodziłam córeczkę z tym zespołem. Zostawiam namiar do siebie edyta.gas@interia.pl Odpowiedz Link
patka_13 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 30.11.20, 18:42 Witam serdecznie, jestem studentką V roku fizjoterapii i piszę pracę magisterską pt "Zespół Cri du Chat – rola fizjoterapeuty we wspieraniu rozwoju psychomotorycznego pacjenta.". Byłoby mi niezmiernie miło gdyby poświęcili Państwo chwilę na uzupełnienie mojej ankiety. Wyniki badań mogą w przyszłości pomóc fizjoterapeutom w lepszym prowadzeniu rehabilitacji dzieci z zespołem Cri du Chat 😉 Ankieta jest oczywiście anonimowa, a odpowiedzi będą postawą mojej pracy magisterskiej. Dziękuję bardzo, życzę dużo zdrówka w tych trudnych czasach 😉 www.survio.com/survey/d/E9N6A9N5W1W1X2A6W Odpowiedz Link
paka113 Re: szukam rodziców dzieci z zespołem cri du chat 31.05.22, 14:03 Bardzo zależy mi na kontakcie z Panią w sprawie ankiety i pracy dotyczącej pacjentów z CDC. Bardzo proszę o kontakt. Mój mail k.parusinska@gmail.com Odpowiedz Link