Dodaj do ulubionych

Mój debiut

05.09.10, 09:10
W piątek po raz pierwszy zamówiłam bilety on- line do teatru i zapłaciłam kartą kredytową big_grin. Bo z mojej wioski do Warszawy daleko. A wybieramy się z Agnieszką do Opery Narodowej na ,,Zagładę domu Usherów".

Jestem dumna z siebie big_grin A co ??? I bardzo się cieszę ,że z córką spędzę fajny dzień!Bo my obie kochamy operę.
Obserwuj wątek
    • gusia210 Re: Mój debiut 05.09.10, 16:46
      krok do przodu.Brawo!!!
      • debest3 Re: Mój debiut 05.09.10, 21:19
        no to bardzo się cieszę z postępów.Zawsze kupuję w ten sposób bilety do kina
        ,potem sobie drukuję .Niestety nasze kino serwuje odgrzewane kotlety.Tytuły
        które schodzą już w większych kinach u nas są nowością.Dlatego muszę jechać 50 km.
        Czy ta "Zagłada.." to nie twórczość E.A Poe?
    • deela Re: Mój debiut 06.09.10, 17:35
      oj poszłoby się poszło indifferent
      • sarah_black38 Re: Mój debiut 06.09.10, 18:17
        Tak Debest. Jest to adaptacja noweli E.A. Poe. Mroczna opowieść o rozpadającym się domu, rozgrywająca się na pograniczu rzeczywistości i halucynacji. Jednym słowem gotycki horror. Choroba i śmierć ....... aż ciarki chodzą. Będzie to dla nas nowe doświadczenie, bo na takiej operze jeszcze nie byłam. Do tej pory były to m.in. ,,Carmen" czy też ,,La Boheme", a więc miłe , lekkie i przyjemne.

,,Madame Butterfly" była przecudowna jeszcze muszę kiedyś wybrać się ponownie. U mnie jest taki problem ,ze przedstawienia są na godzinę 18.00 lub 19.00 wieczorem, a ostatni pociąg odjeżdża kilka minut po 22.00 i nie ma czym wrócić. A nocleg jest drogi i nie wchodzi w grę. Także najczęściej zabieram na wycieczkę autokarową swoje szkolne dzieciaki , lub tak jak w tym przypadku spektakl jest o czwartej po południu smile Z drugiej strony wycieczka to ciężka praca, duży stres. A prywatny wyjazd to czysta przyjemność.
      • sarah_black38 Re: Mój debiut 06.09.10, 18:30
        deela napisała:

> oj poszłoby się poszło indifferent

Jeżeli jesteś z Warszawy/Gdańska/Wrocławia/Poznania /Szczecina to nie widzę problemu smile Gorzej mam ja ,mieszkająca w drugim co do wielkości mieście na wschód od Wisły.Wkurza mnie moje zaściankowe miasto wojewódzkie, gdzie nie ma nawet porządnej drogi, ech ..... tongue_out o prawdziwym teatrze z operą nie pomnę.
        • deela Re: Mój debiut 07.09.10, 11:07
          problem zasadniczo jest, dzieci, których nie ma za bardzo komu opchnąć smile
          a tak na marginesie to BARDZO chciałabym zobaczyć w teatrze Gajosa na żywo :o
          A zagłada domu... wiem wiem, wszak czytałam lat temu i oglądałam lat temu..... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka