Dodaj do ulubionych

Dziewczyny pytanko o pranie mam:

01.12.06, 11:51
Obserwuj wątek
    • karina.82 Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 11:55
      Sorry. Za wczesnie poszlo.
      Czy pierzecie przed narodzinami dzidzi wszystkie jego rzeczy? Nowe ciuszki,
      posciel, rozki, przescieradla itp czy tylko to co nie bylo zapakowane w folie.
      Jesli pierzecie to czy wystarczy w 40? Gdzies czytalam, ze trzeba wygotowac,
      lae po niektorych ciuszkach to nic nie zostanie jak je wygotuje. Co sadzicie i
      tym praniu?
      Pozdrtawiam
      • buska_77 Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 12:12
        Ja wypiore i wyprasuje wszystko,nie bede przesadzala z gotowaniem,ale na 40
        wstawie na pewno.Nie wiem kto tego dotykal,gdzie lezalo i zwyczajnie,ubranka i
        cala bielizna jest zakurzona.
      • novinka_78 Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 12:23
        Myślę, że wszystko musi być wyprane i rzeczy nowe i używane, część na 40 a to
        co można na 60 stopni i podobno zaleca się na początku podwójne płukanie i nie
        dodawanie płynów do płukania.
      • mo1717 Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 12:40
        ja do dziś wszystkie nowe rzeczy adasia piorę przed uzyciem, oczywiście bez
        płynu do płukania i w "jego" proszku czyli w JELP - ie, polecam jeszcze LOVELA,
        ale jelp jest ciut tańszy smile
        nie wiadomo jak dziecko bedzie reagowac na inne chemikalia więc najlepiej na
        początek stosowa te najlepsze i najdelikatniejsze dla bobasów.
        oczywiście przed narodzinami maleństwa bedzie wielkie pranie i prasowanie
        wszystkiego tego, czego bedę używać dla dzidzi.
        Adaś jest alergikiem więc tylko bawełna i proszek JELP , a co bedzie z drugim
        bobo zobaczymy - okarze się "w praniu" hehehehe
      • marysiowamama Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 13:23
        Ja zamierzam zrobić WIELKIE PRANIE tak ok.3tyg przed terminem. Kolorowe rzeczy
        na 40st, a wszystko co białe wygotuje, ale to tylko po to aby odzyskać dawną
        białość bo część rzeczy po Marysi mam.
        Do tej pory prałam w Loveli do koloru (wszystko bo jak to mówi moja kol."biały
        to też kolor"smileJa płukałam prawie od początku w Silanie sensitive, ale Mała nie
        była z dzieci alergicznych. Teraz jeszcze się zastanowię kiedy wprowadzę płyn
        do płukania ale jednak wolę z płynem bo przy naszej wodzie bez płynu ubranka są
        jak z blachysad
        I koniecznie potem prasowanie (znam taką która tego nie robi, ale to jej sprawa)
      • ithilhin Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 14:37
        gotowac koniecznie to nie trzeba, zwlaszcza nowych rzeczy. ale wyprac jak
        najbrdziej. uzywane z second handu - tu sie mozna zastanowic nad jak najwyzsza
        temperatura - oczywiscie patrzac na metki smile. co do plynow do plukania to
        niekoniecznie - nie wiadomo co moze uczulic. generalnie mozna prac nawet w
        zwyklym lagodnym proszku - tym z gatunku "sensitive" i nastawic podwojne
        plukanie. prasowanie troszke zmiekcza zawsze tkanine wiec ten plyn do plukania
        nie jest konieczny.
    • karina.82 Re: Ups 01.12.06, 11:55
      Sorry. Za wczesnie poszlo.
      Czy pierzecie przed narodzinami dzidzi wszystkie jego rzeczy? Nowe ciuszki,
      posciel, rozki, przescieradla itp czy tylko to co nie bylo zapakowane w folie.
      Jesli pierzecie to czy wystarczy w 40? Gdzies czytalam, ze trzeba wygotowac,
      lae po niektorych ciuszkach to nic nie zostanie jak je wygotuje. Co sadzicie i
      tym praniu?
      Pozdrtawiam
    • buska_77 Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 12:08
    • aniulka-c Re: Dziewczyny pytanko o pranie mam: 01.12.06, 23:49
      Ja do 6 mies. życia Matiego prałam wszystkie nowo kupione ciuszki, nigdy nie
      gotowałam broń Boże bo pewnie niewiele by z niektórych ubranek zostało. Wszystko
      prałam - i piorę do dziś - w płynie do prania Lovela lub proszku tej samej
      marki, Jelp bardzo uczulał Mateuszka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka