marianna02 29.07.13, 10:26 MPO daje mniejsze worki na śmieci. Wam też czy tylko mnie ? Gdzie to zgłosić ? Telefonów podanych na stronie UG nikt nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gizmo Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.13, 11:50 To chyba celowe. Zgodnie z nakazami UE mamy zmniejszyć ilość śmieci na wysypiskach, a mniejsze worki to mniejsza ilość śmieci. A co z nadwyżkami? W urzędach gminnych wywieszono plany najbliższych lasów i parków, tam można je wyrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:59 Też zauważyłam, że worki mniejsze. mail do Urzędu Dzielnicy - wawer.informacja@um.warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 05.08.13, 11:43 Nie wiem, czy dzwoniłaś do Wawra, ale jeżeli tak to dwie informacje: telefon odbierają, ale musisz poczekać cierpliwie kilka godzin; właściwie nie ma po co czekać, bo problemy śmieciowe każą rozwiązywać bezpośrednio w firma, z która masz rozwiązaną umowę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 05.08.13, 13:12 Wszyscy płacimy miastu więcej niż firmie z którą mieliśmy podpisaną umowę, ale mówią miasto płaci za smieci:) a firmy cwaniaczki mniejsze worki dają mieszkańcom, a miasto nic nie reaguje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 15:43 Wcale nie wszyscy płacimy więcej miastu niż firmie z którą mieliśmy podpisaną umowę. Ja płacę o 1/3 mniej niż wcześniej w MPO i większość sąsiadów tak samo, więc mów raczej tylko za siebie. A co do worka do faktycznie jest nieco mniejszy, tak na oko 1cm po szerokości. Może przez to że teraz dają bardziej grubsze? Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 25.08.13, 10:59 Wystarczy obliczyć pojemność worka - zadanie dla ucznia szkoły podstawowej. Ma być przynajmniej 120l i kropka. Jeżeli jest mniej a MPO i miasto nie reaguje to przed wystąpieniem na drogę sądową :) można zainteresować media, one teraz uwielbiają grzebać w śmieciach :) Odpowiedz Link Zgłoś