Dodaj do ulubionych

Odbiór śmieci - mniejsze worki

29.07.13, 10:26
MPO daje mniejsze worki na śmieci. Wam też czy tylko mnie ?
Gdzie to zgłosić ?
Telefonów podanych na stronie UG nikt nie odbiera.

Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.13, 11:50
      To chyba celowe. Zgodnie z nakazami UE mamy zmniejszyć ilość śmieci na wysypiskach, a mniejsze worki to mniejsza ilość śmieci. A co z nadwyżkami? W urzędach gminnych wywieszono plany najbliższych lasów i parków, tam można je wyrzucać.
    • Gość: Aga Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:59
      Też zauważyłam, że worki mniejsze.
      mail do Urzędu Dzielnicy - wawer.informacja@um.warszawa.pl
    • ajk10 Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 05.08.13, 11:43
      Nie wiem, czy dzwoniłaś do Wawra, ale jeżeli tak to dwie informacje: telefon odbierają, ale musisz poczekać cierpliwie kilka godzin; właściwie nie ma po co czekać, bo problemy śmieciowe każą rozwiązywać bezpośrednio w firma, z która masz rozwiązaną umowę ;-)
      • ceziu75 Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 05.08.13, 13:12
        Wszyscy płacimy miastu więcej niż firmie z którą mieliśmy podpisaną umowę, ale mówią miasto płaci za smieci:) a firmy cwaniaczki mniejsze worki dają mieszkańcom, a miasto nic nie reaguje...
        • Gość: Jedrek Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 15:43
          Wcale nie wszyscy płacimy więcej miastu niż firmie z którą mieliśmy podpisaną umowę. Ja płacę o 1/3 mniej niż wcześniej w MPO i większość sąsiadów tak samo, więc mów raczej tylko za siebie. A co do worka do faktycznie jest nieco mniejszy, tak na oko 1cm po szerokości. Może przez to że teraz dają bardziej grubsze?
    • kubajek Re: Odbiór śmieci - mniejsze worki 25.08.13, 10:59
      Wystarczy obliczyć pojemność worka - zadanie dla ucznia szkoły podstawowej.
      Ma być przynajmniej 120l i kropka.
      Jeżeli jest mniej a MPO i miasto nie reaguje to przed wystąpieniem na drogę sądową :) można zainteresować media, one teraz uwielbiają grzebać w śmieciach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka