Gość: dina IP: *.kat.3s.pl 29.03.06, 14:55 gdzie szukać portretów (obrazów)matek żonek i kochanek prosze o stronke lub jakiś link w <<<google grafika już szukałam i nic>>> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albertyna666 Re: portrety 29.03.06, 14:58 każda pani na portrecie, to czyjaś matka, żona lub kochanka nawet Mona Liza i każda MAtka Boska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: portrety IP: *.kat.3s.pl 29.03.06, 15:13 Konkretnie chodzi mi o kobieta demoniczna Aniela Dulska Kobieta kochanka Justyna Bogutowa <pozdrawiam> Odpowiedz Link Zgłoś
albertyna666 Re: portrety 29.03.06, 15:30 a, przepraszam - jaki malarz namalował ich portrety???????????? nie chodzi ci czasem o portret w przenośni? poza tym - Dulska - demoniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Re: portrety 29.03.06, 15:33 Przejrzyj malarstwo polskiego romantyzmu, np. A. Grottgera, tam jest mnóstwo zrozpaczonych matek, żon, sióstr itp. A tu linki: www.wga.hu/index1.html www.wga.hu/index1.html www.wga.hu/index1.html - madame de pompadour Możesz poszukać obrazów przedstawiających słynne królewskie kochanki, np. Madame de Pompadour, du Barry, hrabina Cosel, Estera (Kaz. Wlk.) żony - Marysieńka, dwie żony Napoleona, żony innych królów (nie tylko królów oczywiście), księżna Alba - F. Goya, Cecylia Gallerani (dama z łasiczką) - kochanka księcia Lodovico Sforzy. Żona, np. Matejko. Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś