shameeka 15.09.06, 09:28 wypisujmy filmy, ktore trzeba obejrzec. bez ktorych byloby czegos brak.. ktore czegos nas nauczyly, przekazaly.. albo po prostu zachwycily... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shameeka Re: ranking filmow 15.09.06, 09:29 1. seksmisja 2. chlopaki nie placza 3. vinci ( poki co, tyle aby dac wam szanse) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ranking filmow 15.09.06, 09:35 bez kolejności. "Między słowami" (ha, oryginalna jestem), "Donnie Darko", "Monsunowe wesele", "Elling", "Billy Elliot", "Calendar Girls", "Love Actually" (tia), "21 gramów", "Porozmawiaj z nią" Almodovara, kino bollywoodzkie ogólnie, a ostatnio "Jasminum". z innych kategorii - "Kung-Fu Hustle" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: ranking filmow 15.09.06, 09:42 Nigdy w życiu- mogę oglądać ten film codziennie i zawsze mnie jakoś pozystywnie nastraja Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: ranking filmow 15.09.06, 09:48 ostatnio ogladałam "click" polskiego tutlu nie pamietam w każdy bądź razie o gościu (adam sandler) ktory steruje swoim zycem zqa pomocą pilota i powiem wam ze ten film DAJE DO MYSLENIA naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
velika Re: ranking filmow 15.09.06, 09:59 Dzień świara!! Oglądałam ten film niezliczoną ilość razy i za każdym razem tak samo mnie śmieszy i przeraża. poza tym- "Requiem dla snu", "Trainspotting", "Ojciec chrzestny". A z lżejszych- "Dirty dancing" :] Przecudny film i w ogóle się nie starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Dirty Dancing 15.09.06, 10:05 już oglądałam jakieś 100 razy i nadal raz na miesiąc mam chęć go oglądnąć, mam płytę DVD oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Dirty Dancing 15.09.06, 10:07 "ostatni mohikanin" "miasto aniolow" "dziewczyna z alabamy " - taka komedia romantyczna ale ma dla mnie pewien wyzdzwiek senstymentalny i moge go ogladac po 1000-kroc :) "zmak zycia"- piekna barcelona ... Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Vanilla Sky 15.09.06, 10:26 Dirty Dancing, Skazani na Showshang, Siedem, Uśpieni, Adwokat diabła, Buntownik z wyboru........... Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Vanilla Sky 15.09.06, 17:42 pokrecony jak dla mnie;-) zreszta, nie lubie Toma Hanksa Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Vanilla Sky 15.09.06, 18:10 a ja uwielbiam TOma Hanksa. To moj ulubiony aktor. Taki przesympatyczny brzydal z wiecznie zlym humorem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia moje ulubione 15.09.06, 10:37 - Lot nad kukulczym gniazdem - Shining (Kubrick z J. Nicholsonem) - wszystkie Godzille - All about Schmidt (tez J. Nicholson...) - Nosferatu (K. Kinski) - Odyseja kosmiczna 2001 (S. Kubrick) !!! - Full Metal Jacket (tez Kubrick) - Apocalypse Now (F. Coppola) - Ben Hur - Lost in Translation - Dzien swistaka - Deep blue to na tyle, ale na pewno nie koniec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 15.09.06, 10:50 1. Miasto gniewu 2. Bliżej 3. Piękny umysł 4. Czekolada 5. Pearl harbour 6. Plan doskonały 7. Vinci :) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia007 Re: Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 15.09.06, 11:08 -kino bollywood -Frida -I twoją matke też -The doors -Czekolada -Fight club -Siódma mila -Nothing hill -Opowieśc o zwyczajnym szaleństwie -i uwielbiam Twin Peaks(serial) i ogólnie Lyncha lubie Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 19.09.06, 19:31 tylko jedna wielbicielka kina czeskiego? no nie... ja do "Opowieści o zwyczajnym szaleństwie" dołączam jeszcze "Guzikowców" i "Samotnych". do tego mój numer jeden od paru juz lat "Arizona Dream" oraz tego samego reżysera "Underground". Z hollywódzkich wiele mi się podobało, gdy oglądałam, ale nic tu nie umiem pryztoczyć, co chyba o czymś świadczy. Z polskich - wymienianego "Vinci" ogląda mi się za każdym razem równie sympatycznie, a robiłam to juz kilka/naście razy. To chyba ta obsada mmm :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia007 Re: Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 19.09.06, 21:15 o "Guzikowcach " słyszałam i bardzo chaiałam isc nawet bilety miałam,film sie zaczynał o 16, ale jakoś tak sie stało ze zjedłam obiadek z moim rybkiem i połozylismy sie na minutke na mała dzremke i obudzilismy sie o 17 czyli juz za pożno grr.. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 19.09.06, 21:47 oj szkoda, ale nic straconego - na dvd pewnie juz wyszło. ja na nich byłam chyba jesienią (albo zimą?), ok. rok temu i juz wtedy był to stary film. niby Czechy, sąsiad, a taki poślizg mają czeskie filmy... Polecam tez owych Samotnych - scenarzystą jest Zelenka, reżyser Opowieści i Guzikowców. Klimat bardzo podobny :) Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Moje ulubione, kolejność przypadkowa ;) 19.09.06, 21:46 O nie! Nie samotna! Z czeskiego kina to ja jeszcze Otika dorzucam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal ulubione ebusi ;) 15.09.06, 11:38 notebook efekt motyla dzien swira billy elliot requiem vinci Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 12:28 Notebook Zielona Mila Dirty Dancing Życie jest piękne Billy Eliot Kontrolerzy Polskich nie lubie. Najgłupszy Odyseja kosmiczna - nudny Lęk - żenada Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 12:32 Kontrolerzy są świetni - i ta muzyka :) i ten język niesamowicie brzmiący, ech... Z polskimi mam podobnie. Poza Kolskim jakoś nie mogę, no nie mogę, a już zwłaszcza komedie romantyczne polskie są dla mnie nie do zniesienia pod względem wydumanych kompletnie realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 12:58 Ja nie rozumiem tych humorow w polskich filmach typu E=mc2 chlopaki nie placza. Jakie sto wszystko akie naciagane na bycie smiesznym. Ale rejs owszem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 15:57 paenka napisała: > Ja nie rozumiem tych humorow w polskich filmach typu E=mc2 chlopaki nie placza. > > Jakie sto wszystko akie naciagane na bycie smiesznym. Ale rejs owszem ;) ja na 'rejsie' usnelam nie wiem czym sie ludzie podniecaja w takich KLASYKACH jak rejs albo mis... nudne toto i jakos do mnie nie przemawia... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 16:07 kwestia wrażliwości. jedni oglądają po 40 razy filmy Barei i się zaśmiewają do łez, inni wolą American Pie. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 19:11 ale ja wcale nie wole american pie! to juz wole rejs :D Odpowiedz Link Zgłoś
capuccino_days Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 17:26 > ja na 'rejsie' usnelam > nie wiem czym sie ludzie podniecaja w takich KLASYKACH jak rejs albo mis... > nudne toto i jakos do mnie nie przemawia... :/ bo tam z założenia się nic nie dzieje ... siedzą ... palą... polski film:) i dlatego mi się podoba a poza tym Truposz Jarmusha i Piano Bar, i jak na złość spodobał mi się Kod Leonarda:) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia007 Re: ulubione ebusi ;) 19.09.06, 21:54 ebusia_fam_fatal napisała: > ja na 'rejsie' usnelam > nie wiem czym sie ludzie podniecaja w takich KLASYKACH jak rejs albo mis... > nudne toto i jakos do mnie nie przemawia... :/ a mi sie rejs podobał , tylko ze ogólnie to bardzo czesto usypiam na filmach szczególnie gdy oglądam je z moim chłopakiem ..i sie przytule i juz spie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: ulubione ebusi ;) 20.09.06, 13:38 "zupelnie jak milosc" "duma i uprzedzenie" w 2 wersjach ogladalam i mnie niesamowicie zachwycily. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: ulubione ebusi ;) 15.09.06, 12:42 Zielona mila Efekt motyla dirty dancing:nights in havana:)) dzien swira i ckliwe romantyczno-normalnie-udziwnione...:jak w niebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
limooonka Re: ranking filmow 15.09.06, 13:29 rzyskie wakacje czekolada dzien swira Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_15 Re: ranking filmow 15.09.06, 14:36 "Piekny umysł" "Requiem for dream" "Podaj dalej" "Miasto aniołów" "Michael" "Adwokat diabła" "Efekt motyla" "Azyl" "Łowca umysłów" "Zielona mila" "Kolekcjoner kości" Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ranking filmow 15.09.06, 15:56 ooo tak, podaj dalej - swietny film! Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: ranking filmow 15.09.06, 17:42 Zielona Mila Waleczne Serce American Beauty Wladca Pierscieni Życie jest piekne Pianista Przeminelo z wiatrem Lista Schinglera Sekretarka;-))) hmm..wiecej nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
aksolotl_meksykanski Re: ranking filmow 15.09.06, 18:39 "Matrubhoomi. Kraj bez kobiet" Odpowiedz Link Zgłoś
ramadayes Re: ranking filmow 15.09.06, 20:36 Piękny umysł Pianista Życie jest piękne Bandyta Wielki błękit Fortepian Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: ranking filmow 18.09.06, 14:01 Mulholand Drive! nie wiem czy dobrze napisalam;-) kozacki film. Najlepsza jest ta geba, ktora w polowie filmu prawie "wyskakuje" na widza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ranking filmow 18.09.06, 16:23 "przeminelo z wiatrem"-moglabym co kilka dni oglądac "czas pijanych koni","dzieci niebios" i wiele innych filmow iranskich,bez zadecia i patosu apiekne i wzruszajace "czasem slonce czasem deszcz","jestem przy tobie" iwiele innych boolywodzkich-uwielbiam! noi "leon zawodowiec" atakze "skazany na bluesa"otym jak bardzo kobieta moze kochac Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: ranking filmow 19.09.06, 09:54 Ostatnio odświeżałam sobie "Kal ho naa ho". Polecam wszystkim, którzy uwielbiają stylistykę Bollywood. Niezawodny wyciskacz łez. Niesamowity Shak Rukh Khan. Przytoczę tu zdanie wypowiedziane kiedyś przez mojego kolegę: "Gdybym oglądał tylko bollywoodzkie filmy, byłbym dobrym człowiekiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ranking filmow 19.09.06, 10:11 a jakie przeboje tam, hoho :) "Pretty Woman" nie ma sobie równych. swoją drogą, dzisiaj idę kupić "Bunty i Babli" - bez Szaruka co prawda, ale za to z Abhim, a on taki słodki chłopak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: ranking filmow 19.09.06, 17:27 Oooooo! Wiele dobrego słyszałam o BiB, zazdroszczę zakupów :) Koniecznie napisz obszerną recenzję, albho zaproś na seans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ranking filmow 19.09.06, 17:47 ja bym jeszcze chciała, żeby się u nas "Bluff Master" pojawił, bo to dopiero coś :) ale z drugiej strony Bollywood lepiej sobie dawkować... Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: ranking filmow 19.09.06, 17:55 Ja mam jeszcze taki mały problem, że nie znam niemieckiego, a tak wiele świetnych filmów można kupic tylko w wersji niemieckiej. Na szczęście na polskim rynku też jakieś ożywienie zapanowało:) W niedzielę natomiast oglądałam dokument o aferach seksualnych w środowisku filmowym Bollywood. Nie wiem, czy będę mogła uwolnić się od tych rewelacji ;) Ponoć Kapoor jest największym stręczycielem w branży... Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Kal ho naa ho!! 19.09.06, 14:06 lost in translation, Vanilla Sky, brother, Kikujiro, kill bill2, Butterlfy effect, wszystko Kitano :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia1985 Re: ranking filmow 19.09.06, 14:31 czlowiek w ogniu efekt motyla pila I oblęd dzien swira blizej z nowosci to: kiedy dzwoni nieznajomy Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: ranking filmow 19.09.06, 17:04 "zycie ktorego nie bylo" "plan lotu" mniej wiecej podobne filmy.. ale bardzo ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: ranking filmow 19.09.06, 18:08 "Pożegnanie z Afryką" "Żądło" "Przemineło z wiatrem" i "Scarlet" "Thelma i Luise" Z polskich,to bardzo lubię"Konsul" z Piotrem Fronczewskim w roli głównej. I to na razie tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akirka Re: ranking filmow 19.09.06, 21:11 1. Vanilla Sky 2. Miasto aniołów 3. Buntownik z wyboru 4. Dirty Dancing 5. Dzien świra 6. Stalowe magnolie Odpowiedz Link Zgłoś