jasiumm 25.01.07, 15:03 Witam.Proponuje tutaj porównanie obu programów.Który waszym zdanien jest skuteczniejszy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitri Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 01.02.07, 19:31 Ja uczyłam się z ABC.Ultra i sobie bardzo chwalę.Ostatnio od kolegi pożyczyłam polskiego speed reader'a i stwierdzam,że w porównaniu z ABC jest o wiele uboższy w ilość ćwiczeń i testów,ponadto Abc ultra jest nieporównywalnie tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
neobalthasar Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 14.05.07, 19:30 Speed reader to bubel, mam go i nic mi nie pomogl malo tego zle liczy predkosc czytania prawie 2 razy, latwo to sprawdzic, w sumie z tego co liczylem tylko pierwszy tekst jest prawidlowo policzony, takze program prezenter jest przereklamowany nie da sie ustawic predkosci jaka sie chce a nawet jak sie wzglednie uda to zaraz ja zmienia, heh co za badziew uwazajcie na niego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej8028 Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 19.12.07, 15:38 Nie zgadzam się. Speed Reader liczy prędkość prawidłowo. Może coś z twoim stoperem jest nie tak. ...a Presenter podaje szacunkową prędkość na podstawie aktualnie wyświetlanych linijek. To więc normalne, że aktualna prędkość się zmienia. Ważne, że oscyluje wokół zadanej prędkości. abc.Ultra nie jest rzeczywiście złym programem, ale jak dla mnie nie jest wygodny i ma wygląd jak by był pisany pod DOS-a. Bardzo mało też ma ćwiczeń z tekstem. Przy okazji polecam zapoznać się z nowym SPEED READER-em PL 2.0. Można pobrać za darmo i przetestować przed zakupem ( www.cavisions.com ). (w przeciwieństwie do abc.ultra, który to trzeba kupić w ciemno ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czech_u Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 19.12.07, 17:02 neobalthasar'ze: Ja też używałem programu, ale wspomnianych przez Ciebie błędów nie napotkałem - troszkę to więc dziwne... Niemniej jednak SPEED READER PL to już historia - nie warto się więc spierać. Polecam przetestować drugą edycję tego kursu (SPEED READER PL 2.0). Troszkę inaczej traktuje szybkie czytanie - zobaczcie zresztą sami na www.cavisions.com Odpowiedz Link Zgłoś
czech_u Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 19.12.07, 17:05 maitri: Polecam test drugiej edycji SPEED READER'a www.cavisions.com/pl/products/product.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
pytanie_2 Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 20.12.07, 09:09 Niestety CAVISIONS pobiera jakiś program, który musi być zainstalowany dodatkowo do Windowsa :-| aby można było korzystać z tego programu. To niepotrzebne komplikuje korzytstanie z programu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
czech_u Re: ABC.Ultra vs Speed Reader 20.12.07, 12:25 Hmmm... Owszem SPEED READER PL 2.0 pobiera dodatkowe biblioteki Windows Presentation Foundation (.NET Framework 3.0) ze stron Microsoft'u... Coraz więcej programów będzie jednak wymagało jej obecności - zainstalować wystarczy raz. Są to biblioteki ładowane tylko wtedy, gdy są potrzebne - nie spowalniają w żaden sposób komputera. Myślę, że jeśli chcesz zainwestować w siebie i naprawdę nauczyć się szybkiego czytania o kilkaset PLN taniej niż na stacjonarnym kursie, to instalacja dodatkowych bibliotek nie powinna być aż takim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś