Dodaj do ulubionych

Problem z kolanem, ,,niestabilność'' POMOCY!

24.12.13, 19:47
Witam. Bardzo proszę o pomoc! Podczas gry w koszykówkę kolano wygięło mi się w drugą stronę... zignorowałem to i grałem dalej, mimo że czyłem lekki ból. Grałem tak przez kilka miesięcy nie robiąc przerwy... z czasem tak jakby kolano zaczęło wyginać mi się w drugą strone... niby to nie przeszkadzało na początku, lecz moja działalność fizyczna ograniczyła sie.. podczas wysiłku kolano mi ucieka, nie moge skakać tak wysoko jak kiedyś i kolano podczas wybicia zachowuje się jak sprężyna.. nie wiem co robić chodziłem po wielu ortopedachni każdy ma inną diagnozę... aktualnie czekam na MRI, mam dopiero 17 lat i nie chcę zepsuć sobie zdrowia, tym bardziej, że koszykówka jest moją ogromną pasją. Może ktoś z was miał podobny przypadek i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem. Z góry dziękuję za każdą radę. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kob.e24 Re: Problem z kolanem, ,,niestabilność'' POMOCY! 24.12.13, 20:14
      Zapomniałem dodać, że mieścień czworogłowy w tej nodze po prostu zanikł... jest mniejszy niż przedtem o ok. 2cm.
      • fizjo4life Re: Problem z kolanem, ,,niestabilność'' POMOCY! 25.12.13, 20:18
        witam,
        od lat zajmę się rehabilitację koszykarzy ekstraklasa kobiet 1,2,3 liga koszykarzy. Zapraszam Cię do mnie na badanie a może mri nie będzie potrzebne.
        www.fizjo4life.pl
        • www.rehadom.com Re: Problem z kolanem, ,,niestabilność'' POMOCY! 30.12.13, 11:25
          Witam
          Podstawa to prawidłowo wykonane testy funkcji kolana, już one na powiedzą jaka struktura jest uszkodzona. Niestety z lekarzami tak bywa, że ich diagnozy różnią się od siebie...Badanie MRI powie nam na pewno co jest uszkodzone, a jeśli będzie konieczny zabieg to i tak byś musiał je wykonać. Nie martw się jesteś młody szybko wrócisz do zdrowia pod okiem specjalisty. Co do tego co mówisz to "uciekanie kolana" świadczyło by o jego niestabilności, czyli uszkodzenie ACL ale bez badanie to tylko wróżenie z fusów...
          Pozdrawiam
          www.rehadom.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka